Луна в Дева – 29ти ноември до 1ви декември 2018г.

луна в дева

ЛУНА В ДЕВА/

oт 29.11.2018г., 13:08ч. до 01.12.2018г., 16:49ч./

4ТА ФАЗА, ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ/

21ви, 22ри и 23ти ЛУННИ ДНИ/

БЕЗ КУРС - на 01.12.2018г. от 16:34ч. до 16:49ч.

ПЛАНЕТИТЕ В МОМЕНТА >>

луна в дева


ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА:


Здравейте, приятели, в тези дни настъпва последната фаза на Лунния месец, в която Луната видимо започва да намалява с всеки изминал ден, до момента, в който ще изчезне напълно в лъчите на Слънцето. Бавно, но сигурно енергията ни започва да спада, а активността на организма да се понижава.

Сега важното е да не се отпускаме, да не се разсейваме с незначителни събития и да се съсредоточим върху най-важното, за да съумеем да довършим всичко започнато. Моментът за събиране на реколтата е настъпил - каквото сме посели, това и ще пожънем!

Добре е да направим преоценка на периода и да обмислим както какво сме постигнали през изминалия Лунен месец, така и какво не сме успели да реализираме. Да преценим доколко важно е то и дали си заслужава да продължим с него в новия период, който ще стартира с Новолунието след около десетина дни.

Новите начинания определено не са препоръчителни сега - не само поради намаляващата Луна, а и поради все още невидимите Юпитер и Меркурий. Сега е време, в което е добре да обърнем поглед навътре и да се фокусираме към нашето духовно развитие и усъвършенстване на вътрешните ни способности, на нашите дарби и таланти.

Луната в Дева, в опозиция с Марс и Нептун в Риби, още веднъж потвърждава казаното по-горе. Не е момент за действия и търсене на постижения. Активността, страстта и желанието за бързи постижения на Марс ще бъдат осуетени от носещия ни заблуди и неспособност правилно да преценяваме ситуациите и хората Нептун. Често наричан планетата на заблудата, той ни предупреждава, че ако не искаме загуби, объркване и хаотичност на чисто материално ниво, то по-добре е да използваме енергетиката на Марс за намиране на себе си и работа с вътрешния ни свят и собствените ни слабости.

От друга страна, управителя на знак Дева - Меркурий е ретрограден, но вече след съвпада със Слънцето, който се явява и начало на техния нов четиримесечен цикъл. Т.е. дори да чувстваме объркване и невъзможност да преценим дадени ситуации, то постепенно те ще ни се изясняват, вниквайки в дълбочина и виждайки неща, които по-рани са ни убягвали. Още повече след 1-ви декември Меркурий ще се върне в дълбоко емоционалния и психологически знак Скорпион - знакът на силната трансформация. Това определено може да ни върне към близкото миналото. В края на октомври, тогава, когато Слънцето, Меркурий, Венера и Юпитер активираха промяната в живота ни чрез знак Скорпион.

Сега определено ще видим резултатите. Добре е да преценим действията ни до момента - до постижения или до загуби са ни довели. И ако установим, че сме пропуснали големи възможности да си дадем ясни отговори защо и какво може да се направи по въпроса сега!

Шанса за промяна съществува все още и дори може да се нарече съдбовна! Чрез образуващата се опозиция на Венера и Уран, които квадратират Лунните възли. Така че сега ако се възползваме от намаляващата Луна и направим ретроспекция, то след Новолунието на 7-ми декември ще можем да проявим инициатива и да постигнем това, което желаем! Особено вземайки предвид и силната енергетика на двата зараждащи се цикъла в живота ни - на Меркурий и на Юпитер със Слънцето.

В малките часове на 30 ноември, петък Луната образува мажорни аспекти едновременно с Марс, Сатурн и Слънцето. Определено мъжката енергетика е доминираща и можеше да се каже, че ни предстои един доста активен и ползотворен ден ако не беше опозицията на Нептун към нощното светило. Ако имате склонност да действате първосигнално имайте едно наум за хора, които играят двойни или задкулисни игри, както и за определени ситуации, в които не можете да видите някои скрити аспекти.

Най-добре е да се въздържим от излишен ентусиазъм, да поддържаме емоционално равновесие и да се опитаме да погледнем по-хладно и прагматично на случващото се!

Самоконтролът днес е важен и от гледна точка на 22-ри лунен ден. Периодът ни дава възможност за мъдрост и духовно търсене, стига да съумеем да се концентрираме върху личните ни дела и личния ни път, насочени към съзидание. Изхвърлете негативните емоции и търсете златната среда!

Вечерта Луната образува положителен аспект с Плутон, даващ ни обещание за трансформация, най-вече в ценностната ни система и във вътрешното ни дълбоко положително възприемане на света и хората около нас. Имаме шанса да се освободим от страха, недоверието, слабостите, чувството за малоценност, завистта, ревността и обсебването.

На 1 декември, събота рано сутринта е точната опозиция на Венера с Уран! Това е, както знаем, третия аспект между двете планети. Предишните точни аспекти бяха на 12 септември и на 31 октомври, когато Венера беше ретроградна и невидима. Т.е. тогава ни се даде шанс да работим с вътрешния си свят и с миналото. Докато сега промените ще са на чисто материално и физическо ниво!

Сега можем да очакваме да получим отговори на някои от нашите най-важни въпроси - по отношение на любовта, парите, личното ни щастие и доволство, възможността за промяна, освобождението от задръжките - вътрешни и външни.

Доколкото 23-ти лунен ден също е свързан с промяната, определено можем да я очакваме във всяка сфера от живота ни, но най-вече там, където в наталната ни карта се намират транзитен Уран в опозиция с Венера. В знаците Овен и Везни, символизиращи "Аз"-а и взаимоотношението ни с другите, в частност с нашия партньор.

И доколкото, както знаем, Венера и Уран влизат в аспект и с Лунните възли, сега е момент от живота ни, в който можем да очакваме намесата на съдбата!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

телефон: 0899 181 185 Анелия  
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.comСтатията за ПЪЛНОЛУНИЕ В ЗНАК БЛИЗНАЦИ можете да прочетете тук →Статията за ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ по оста РАК-КОЗИРОГ можете да прочетете тук →Статията за Месечен Хороскоп за НОЕМВРИ 2018г. можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Посетете моя YouTube канал!ФАЗА - ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ


последна четвърт

След Пълнолунието Луната отново започва да се приближава към Слънцето. И постепенно светлата и тъмната й половина се изравняват, докато не достигне фаза Последна четвърт.

Това е последната, заключителна част на Лунния месец, след която сърпа на Луната видимо ще започне да намалява с всеки изминал ден, за да изчезне напълно в лъчите на Слънцето с началото на новия Лунен месец и Новолунието. Бавно, но сигурно с всеки изминал ден енергията ни ще спада и активността на организма ни ще се понижава. Важно е да не се отпускате, за да можете да довършите всичко започнато, преди да е настъпил новия Лунен месец. Не се разсейвайте, фокусирайте се и се съсредоточете върху най-важните си задачи.

Периода Последна четвърт е благоприятен както за завършване на започнатото в началото на Лунния месец,  така и за заслужена почивка, ако до сега сте вървели в унисон с Лунната енергетика. Сега е момент за събиране на реколтата и за ретроспекция на достигнатото през изминалия период, в предходните три фази - от Новолунието до този момент.

Идеално време за почистване на къщата и слагане в ред на домакинството - изхвърлете старите ненужни вещи, заменете ги с нови такива, освежете интериора.

В никакъв случай да не се започват нови начинания. Дейността на човешкия организъм, а и на всички останали процеси се приближава към своя минимум. Така че насочете енергията си в приключване на неотложните дела, след което се отдайте на заслужена почивка. Сега е време, в което трябва да обърнем поглед навътре и да се фокусираме в нашето духовно развитие и усъвършенстване.

Луната можем да видим на изток преди изгрева на Слънцето, във втората половина на нощта.


ЛУНА В ДЕВА


Когато Луната транзитира в знака на Девата е най-подходящия момент да посветите времето си на своите ангажименти и да свършите своите задачи - както по-сериозните и отговорни, така и ежедневните рутинни задължения. Луната в Дева ни прави практични и земни. На преден план излизат мислите пред чувствата, преценяваме обективно, критично и вярно всяка една ситуация.
С лекота можете да създадете ред по всички ваши дела и въпроси - от по-сериозните, до най-дребните битови неуредици.

През периода са важни и актуални всички въпроси, отнасящи се до нашата реализация и до това какво работим и каква е нашата професия.

Обърнете достатъчно внимание на своята работа или бизнес, но не забравяйте също така и своето здраве и състоянието на вашето тяло. Периодът е благоприятен за спорт или някакви релаксиращи процедури - масаж, спа, разходка на открито. Замислете се с какво се храните - дали не прекалявате с нещо, а от друга страна, дали не се лишавате от нещо. Старайте се да преминете към по-здравословен начин на живот - прясна храна, по-малко пакетирани храни и колкото се може по-пълнозърнести и естествени продукти. Отговорете си на въпроса: Пиете ли достатъчно вода? Разбира се за огромната вреда от алкохола и цигарите няма нужда да коментираме. То е ясно. Като имам предвид не само на физическо ниво. Това е най-малкото.

С преминаването на Луна в Дева акцентираме на чистотата - както на физическо, така и на психо-емоционално и духовно ниво. Чиста къща, чиста храна, чисти дрехи, чисти мисли, чисти думи и дела. Ако Луната е в своята намаляваща фаза, това ще улесни процесите на изчистване.

С Луна в Дева и управител Меркурий акцентираме на дребните неща, забелязваме и най-малкия детайл и сме способни да ги разберем. Способни сме да възстановим образа на цялата картина, само с помощта на няколко парченца от пъзела. Във всяка ситуация ще забелязваме всички подробности и ще реагираме дори на незначителните неща. Внимавайте обаче да не станете капризни и дребнави. За да се преборите с перфекционизма и завишените критерии към всичко, си спомнете, че нищо не е идеално или перфектно на този свят.

Дайте воля на мисълта си, която под влиянието на Луната в Дева умее да преценява отлично ситуациите и да създава планове за дълъг период от време.

Настъпил е моментът, в който ще бъдете възнаградени за положения от вас труд!

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите движението на Луната през целия месец, разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

ЛУННИ ДНИ21ви лунен ден - от 28.11.2018г., 16:51ч., до 29.11.2018г., 16:50ч., четвъртък

Активност, креативност, творческо мислене, работа в екип, придвижване напред, житейски скок, революционна трансформация.

Това е ден на стремителни, активни действия, творчески подем и вдъхновение, може би един от най-творческите дни в Лунния месец. Затова на всички, които се занимават с някакъв вид изкуство, се препоръчва да се възползват от неговата енергетика напълно. Това е най-подходящото време за осъществяване на творчески мероприятия - концерти, изложби и всякакви други изяви.

Символът на 21-ви лунен ден е Пегас - конят с крила, който ни показва, че днес всички ще получим вдъхновение и е много важно да не пропуснем момента и да го използваме правилно. Внимавайте да не пропилеете напразно този потенциал, а се постарайте да го насочите в правилната за вас посока, за да трансформирате лунната енергетика в съзидателен процес.

Символът на деня ни говори за една изключително мощна енергетика, чието влияние върху нас би ни помогнало да се справим много бързо и ефективно с каквато и да било задача - събитията могат да се развият като в галоп.

Ако това са вашите планове, денят благоприятства предприемането на всякакъв вид пътувания по работа или за удоволствие. Въобще като цяло днес е желателно да не оставате сами, а да бъдете сред хора, да прекарате деня с приятели, с колеги. Ако все пак си останете вкъщи оползотворете деня активно, защото енергетиката на 21-ви лунен ден ни донася решителност и силен порив за някаква кардинална положителна промяна в живота!


22ри лунен ден - от 29.11.2018г., 16:50ч., до 30.11.2018г., 16:50ч., петък

Концентрация върху завършване на делата, финална права, самоконтрол, преценка на усилията, разбиране за собствената уникалност, концентрация върху личния жизнен път, вникване в същността на тайните символи.

Период на мъдрост, знания и духовно търсене, който е благоприятен за всякакви действия, които се изпълняват с искрени подбуди и са насочени към съзидание. И обратното - всички замислени отрицателно постъпки са обречени на неуспех.

Изключително хармонично време, което олицетворява златната среда между материалния и духовния свят, като успешно съчетава в себе си и двете енергетики - външната и вътрешната. Днес можете да намерите нестандартно решение на стоящите пред вас задачи. Главното е да се концентрирате и да насочите цялото си внимание в разрешаването им и успехът няма да закъснее.

Енергетиката на 22-ри лунен ден ни подтиква от една страна към усвояването на нови знания, а от друга - към предаването на нашите знания и опит на другите. Четенето, ученето, писането - умствения труд като цяло, играят положителна роля днес. Мислете за вашето професионално и интелектуално развитие. Това е най-плодотворния ден за вашето развитие до края на Лунния месец!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


23ти лунен ден - от 30.11.2018г., 16:50ч., до 01.12.2018г., 16:49ч., събота

Събиране на реколтата, правилно завършване на делата, осъзнаване на собствените грешки, коренни промени, саможертва.

Този период се характеризира с висок енергиен заряд, който е толкова силен, че би могъл да прерасне дори в агресия. Ако на 23ти лунен ден си позволите да бъдете пасивни или инертни, то тогава мощния поток ще ви смаже. Активни външно, но изключително стабилни и спокойни вътрешно - това е тайната ви за успех през този ден. Както при едно конно състезание - колкото по-бързо започва да препуска конят, толкова по-спокоен трябва да бъде ездачът.

Енерийните потоци на деня са неустойчиви и променливи, което ще доведе психически нестабилните хора до аморално и нестабилно поведение - грабежи, кражби, сбивания и т.н. Поради тази причина се препоръчва да се избягват места, където се събират големи групи от хора - дискотеки, стадиони и др. Енергетиката, която постъпва в телата ни днес е толкова мощна, че образно казано на човек "му изгарят бушоните" и става неконтролируем. Чувстваме огромно напрежение отвътре и търсим изход навън чрез подсъзнателно създаване на конфликтни ситуации.

За хора, които се занимават с йога, медитация и други духовни практики, няма такава опасност, защото тяхното енергийно поле е балансирано и е способно да се хармонизира с мощния енергиен поток.

За всички останали - главното е да не изразходвате напразно силите си в излишни разправии и конфликти. Насочете енергията си в правилната посока, към разрешаване най-належащите и наболели проблеми, особено такива, които изискват полагане на повече усилия. Ако има задачи, които не сте успели да помръднете през изминалия период, сега е моментът за справяне със ситуацията. Правилно отработена Лунната енергетика ще ви помогне да преодолеете и най-безнадеждните препятствия.

В този ден е добре по-малко да говорите и повече да действате. Всички разговори, които не се отнасят директно до разрешаването на вашите дела, са напълно излишни и водят до нарушаване на енергийната стабилност.

Символ на деня е крокодила и е добре да вземем пример от неговото поведение. На пръв поглед той изглежда бавен, флегматичен, неподвижен, дори незабележим. Но всъщност той е изключително концентриран и готов за стремителна и мълниеносна атака. По същия начин и вие, не губете времето си в дреболии, бъдете съсредоточени и използвайте лунната вибрация на 23-ти лунен ден за решаване на най-важните и наболели проблеми.

Опитайте се да прекарате деня в тишина и да не се поддавате на провокациите на вашите вътрешни демони. Бъдете усмихнати и невъзмутими, каквото и да се случва. Това е крайно необходимо, защото каквото и да става днес то минава и отминава, единствено нашите негативни действия биха имали неприятни последици.

Най-добрия вариант е да посветите деня на домашните задължения - почистване, ремонт на къщата, пренареждане на мебелите и др. Също така е добре да обърнете специално внимание на някои определени навици, които отдавна са се превърнали в пречка за делата ви, които са вредни за здравето ви или за състоянието на Духа! Опитайте се да осъзнаете върху какво се базира собствената ви самооценка или самопреценка, и доколко реална е тя. И поглеждайки се обективно отстрани, бихте могли да се опитате да изчистите всички самозаблуди относно собствената ви личност и вътрешните ви способности и качества.


ЛУНА В ДЕВА
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност съобразете прогнозите с домофикацията спрямо вашия Асцендент - изгряващ знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →


ОВЕН

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Подходящ момент да насочите усилията си към вашата работа и всичко свързано с нея.
Време е да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удоволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


РАК

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвижването като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.


ЛЪВ

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имуществото ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.


ДЕВА

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.


ВЕЗНИ

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


СКОРПИОН

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, няма как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


КОЗИРОГ

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


РИБИ

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.ЛУНА БЕЗ КУРС
на 01.12.2018г. от 16:34ч. до 16:49ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
  • Затъмнения 2019г.
  • Уран в Телец от 2018г. до май 2026г.
  • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
  • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г. - 2019г.
  • Транзити и аспекти на Нептун и Плутон през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...