Месечен хороскоп ДЕКЕМВРИ 2018г.

Месечен хороскоп ДЕКЕМВРИ 2018г.

Здравейте, приятели, предстои ни един сравнително спокоен месец, в който ще ни се отдаде възможност от една страна да преосмислим изминалата календарна година, да се разделим с ненужното за нашето развитие и да дадем старт на това, което вярваме, че ще ни придвижи напред и ще спомогне реализирането на мечтите и целите ни.

От друга страна свободния ни избор може да се каже, че ще бъде в пряка зависимост от предстоящите януарски Затъмнения. Т.е. независимо към какво се стремим и дали искаме дадено нещо да ни се случи или не, в известен смисъл това няма да зависи в пълна степен от нас. Тогава, когато има нужда да се коригира посоката ни на движение и пътя, по който сме поели ако те не са в унисон с глобалния замисъл за нашия живот, ако се наложи това ще се случва и против волята ни чрез външни събития и ситуации. Като важното тук е да се каже, че тези външни фактори не винаги ще бъдат отрицателни.

През месеца ни предстоят няколко главни астрологични събития. Най-значимите от тях са:

Изгревите на Меркурий и Юпитер, давайки ни възможност за поставяне началото на продуктивни периоди в нашия живот на чисто материален и физически план. Също така ще наблюдаваме трета и последна опозиция между Венера и Уран, давайки възможност, както за вътрешни така и за външни радикални промени, касаещи важни за нас ситуации и хора. Очаква ни и Зимното Слънцестоене, с което се бележи началото на астрономическата зима и на възможността да завършим стартираните през пролетта на 2018г. задачи и цели в живота ни. Също важно събитие е и скриването на Сатурн в лъчите на Слънцето, което бележи края на техния едногодишен цикъл и едновременно с това възможността за едно ново начало на трайни и стабилни структури в живота ни след януари 2019г.

Нека разгледаме случващото се през месеца малко по-детайлно! 🙂

Месечен хороскоп ДЕКЕМВРИ 2018г.

И така: Безспорно един от най-важните астрологични фактори е влизането на Юпитер - големия благодетел на хороскопа в неговия знак Стрелец и едновременно с това зараждащия се едногодишен цикъл със Слънцето. Посветила съм отделен материал на престоя на Юпитер в интелектуалния знак Стрелец, в който съм разгледала някои от възможностите, които може да донесе в живота ни през настъпващата 2019г. По-важното е обаче тук и сега да обърнем внимание на положението му спрямо Слънцето, наблюдавани от Земята. И  да си припомним, че в момента Юпитер се намира зад нашата звезда, поради което, попаднал в нейните лъчи, няма как да дава материални събития в живота ни. Той е невидим, което прави енергетиката му изключително фина и анти материална.

На този етап Юпитер работи на чисто духовно и интелектуално ниво, дава възможност за вътрешно осъзнаване на нещата, за създаване на цели, за разширяване на собствения ни мироглед, за преосмисляне на собствените ни възгледи и вярвания, както и възможност да учим и да обогатяваме своя вътрешен свят.

Съвпада на Слънцето и Юпитер е период в живота ни за едно ново и ползотворно начало - за нови дела, за нови пътища, за нови хора, за нова работа, за нови идеи. Но пак казвам - сега е момент да планираме и обмисляме, без да бързаме желанията ни да се случат сега. Няма как да очакваме бърза материализация на желанията на този етап. Всяко нещо има нужда да узрее и да се развие. Юпитер е сравнително бавна планета и дела, започнати под неговата енергетика може да се наложи да минат месеци, докато усетим тяхното проявление във външния свят на материално ниво.

А и не бива да забравяме още една важна подробност - Меркурий, който все още е ретрограден. Той от своя страна също е на прага на своя нов цикъл със Слънцето, който стартира на 27 ноември и ще продължи около четири месеца, до 15 март 2019г. Един период, който отново ни дава възможност за постигане на цели и задачи - най-вече чрез правилна настройка, правилна комуникация и взаимодействие с другите и с външния свят. Сега е момент, в който да преосмислим моделите си на поведение, връзката ни с другите, начина, по който общуваме и изразяваме вътрешния си свят и мисли. Важно е всеки сам за себе си да намери вярното поведение, най-вече спрямо собствените си заложби и да пристъпи към тяхната реализация.

И тези събития ще са най-силни в първата декада на Декември, след което на 10-ти декември рано сутринта преди изгрева на Слънцето ще имаме възможността да съзрем Юпитер като сутрешна звезда на изток - прероден и разкриващ нови хоризонти пред нас!

Това е изключително важно събитие, носещо много силен енергиен заряд в себе си и даващо ни категоричен шанс за успех.

С изгрева на Юпитер бавно и постепенно, но сигурно, нашите мечти и планове ще започнат да се придвижат към изпълнение и проявление на външно ниво. Като кулминацията в цикъла ще бъде неговата ретроградна фаза и опозицията му със Слънцето. Тогава Юпитер ще се намира най-близо до Земята, ще огрява вечер небосклона като ярка звезда и ще влияе безапелационно в нашия живот - в максимална степен даваща, разширяваща нашите възможности и интелект, носеща късмет и увеличаване в живота ни енергетика. Тогава вече ще можем да очакваме истинските реални резултати от престоя на Юпитер в Стрелец, истинските реални резултати от това, което задаваме като планове и цели сега.

В периода април - август 2019г. е ретроградната фаза в цикъла на Юпитер и Слънцето, от която много хора се плашат, но всъщност напълно неоснователно, защото това реално е най-силното проявление на енергетиката му върху нас - неговото противостояние със Слънцето в дните около 10 юни 2019г., когато много от нашите мечти ще бъдат реалност!

И изгрева на Юпитер сега се случва на фона на Новолунието и изгряващата Луна, както и непосредствено с началото на новия цикъл на Меркурий и Слънцето. Като на 4 декември Меркурий също изгрява след 90 дни невъзможност да го съзрем на небосклона. Което отново подпомага задвижването на нашите нови идеи и планове, възможността да общуваме, да разполагаме с достатъчно информация за това, което ни интересува и да успяваме да изразим себе си възможно най-правилно във външния свят.

Новия цикъл на Меркурий започващ със съвпада на Меркурой със Слънцето на 27-ми ноември 2018г. също задава нов старт и ново начало в живота ни. Цикълът на Меркурий е доста по-къс от този на Юпитер. Tой ще направи една обиколка около Слънцето и ще се завърне в сегашната си позиция за по-малко от четири месеца. Но сега, изгрявайки като сутрешна звезда за първи път от близо три месеца, ще ни даде възможността за активност и реализация във всички негови сфери.

И неговите сфери на действие в живота ни са да организира и систематизира нашите мисли и идеи, нашите главни цели и задачи. Малката планета отговаря за всичко, посредством което ние установяваме връзка между нашия вътрешен свят и външната реалност. Меркурий е всичко, което включва нашите способности, нашите навици, нашите знания, нашите мисловни модели, нашите обичайни способи на действие или модели на поведение.

Той управлява и всички средства за връзка и комуникация, транспорт и всякакъв вид техника, търговия, интернет и др., но на вътрешен план е планетата, която в най-голяма степен отговаря за нашата връзка с външния свят. И всичко останало са материални вторични проявления на желанието ни да се изразяваме и да комуникираме с външния свят.

И Меркурий, управителя на начина по-който общуване с другите и света, управителя на нашите краткосрочни и средносрочни планове, около три пъти в годината е ретрограден. По този начин концентрира нашето внимание на определени теми и въпроси и ни подтиква към промяна, към разширение и подобрение на нашите способности, на нашите ментални модели, на нашите планове и на начинът ни на поведение.

И споменавам всичкото това, за да разберем, че няма нищо лошо или страшно в ретроградната фаза, както на Юпитер, така и на Меркурий (както и на всяка друга планета), ретроградните фази са важна част от всеки планетен цикъл, носещи в себе си възможности!

Дава ни се шанс да придобием нови способности, а на база връзката ни с външния свят да променим собствените си модели на поведение. Получаваме шанса да се учим и да получим нови знания, да търсим нови начини и подходи в живота ни, както и да работим в посока избавяне от всичко, което е остаряло и неработещо. В първата седмица на декември ни се дава шанса да се освободим от всички връзки, способности, ментални модели и знания, които вече не са ни нужни и не ни помагат, а напротив - ограничават ни и ни възпрепятстват в някакъв смисъл. И начинът ни на мислене трябва да претърпи обновление, защото точно в този период на невидимост, както на Меркурий, така и на Юпитер, в нашите умове се създават и фиксират нови мисловни модели, нови навици, нови знания, нови способности, които да ни водят успешно в света!

И определено под енергетиката на големия кардинален кръст, който ни влияе в момента, образуващ се от опозицията на Венера и Уран, квадратиращи Лунните възли по оста Рак-Козирог, можем да очакваме промените да бъдат наистина основополагащи и съдбовни в живота ни!

Още повече с точната опозиция на Венера и Уран стартира месец декември. Тя ще се състои на 1-ви, което определено ще даде много нови възможности както за външни, така и за вътрешни кардинални промени - свързани с парите, с ценностите, с любовта, с начина по който се чувстваме, с възприятието ни към другите, с желанието за промяна, свобода и най-вече с шанса да бъдат разрушени нашите вътрешни окови и прегради, спиращи ни да постигнем това, за което мечтаем!


Друг важен момент през декември е скриването на Сатурн в лъчите на Слънцето за период около 40 дни. Още един цикъл, който е от огромно значение за нас, за нашите цели и планове и за тяхната успешна реализация, най-вече на външно ниво. От 17 декември 2018г. до 26 януари 2019г. ще усещаме Сатурн на чисто вътрешно ниво. И начинът, по който ще въздейства върху нас е в пряка зависимост от това доколко принципите на Сатурн работят правилно в живота ни. Достатъчно постоянни и отговорни ли сме, умеем ли да си създаваме цели и да ги реализираме, последователни ли сме в своите действия? Това са все въпроси, които ще ни разкрият как работи Сатурн в живота ни. И ако се опитваме да пренебрегнем неговите изисквания, то те ще се явяват като външни пречки и препятствия, като невъзможност да достигаме целите си, а на ментално и емоционално ниво - като вътрешни задръжки, страхове, несигурност в себе си, депресивни състояния. До тогава до когато не се научим на ред, дисциплина, на създаване на ясни и твърди рамки, на концентрация, доброволно ограничение, отговорност и дългосрочност.

И намирайки се Сатурн в Козирог, като управител на този знак, е дошъл момент в нашия живот, в който ще ни се отдаде реалната възможност да приведем желанията и целите ни в конкретни форми и трайни образи в нашата реалност. Връзката между Сатурн и Слънцето ще ни зареди с достатъчно амбиция и воля, за да успеем да преминем дори през най-трудните житейски задачи и ситуации, както и да реализираме нашите най-дългосрочни планове и цели, тогава, когато живеем в унисон с принципите му. Това разбира се ще се случи в един дългосрочен план. Защото при Сатурн всичко се случва достатъчно бавно! И от огромна важност за нашия бъдещ успех е още сега да се въоръжим с достатъчно търпение и да действаме достатъчно обмислено, планирано и целенасочено, като по възможност държим мислите си абсолютно заземени в реалността! Последваме ли тези стъпки, няма как да не успеем!

новолуние в стрелец

Новолуние в Стрелец
07 декември 2018г., 09:20ч. (БГ)

зимно слънцестоене

Зимно Слънцестоене
22 декември 2018г., 00:22ч. (БГ)

пълнолуние в рак

Пълнолуние в Рак
22 декември 2018г., 19:48ч. (БГ)

Относно двете лунации на месеца - Новолунието в знак Стрелец на 7-ми декември и Пълнолунието в знак Рак на 22-ри декември ще посветя отделни публикации, но разбира се и тук ще спомена няколко думи.

Новолунието в знак Стрелец ще бъде едно наистина силно и даващо големи възможности събитие. След изгрева на Луната на 8-ми декември и изгрева на Юпитер на 10-ти можем да стартираме големи и важни проекти в живота ни. Знак Стрелец, както и силната енергетика на Новолунието и планетата на голямото щастие ще подпомогнат достигането на нашите най-значими желания като разкрият пред нас и възможности, и начини, и вяра, и оптимизъм!

Добре е обаче да обърнем внимание и на картата на самия процес на Новолунието. Тя ни показва, че нещата няма да станат нито бързо, нито лесно. Сатурн е в Асцендента. Ще се наложи да вложим усилия, да дадем необходимото време, да осмислим нещата вътрешно, да сме готови да се разделим с някои аспекти и вярвания от миналото.

Нептун и Марс са в точен съвпад. Можем да чувстваме, че вече не ни достигат силите за реализацията на някои наши цели и намерения, че има нещо скрито от нас. На моменти дори може да ни се прииска да избягаме, да се отдалечим от всички насъбрали се задачи или проблеми, които чакат нас. Може да имаме нужда от почива и моя съвет е да си я дадем. особено на фона на скриващия се Сатурн и наближаващите празници. След Затъмненията, с изгрева на Сатурн в края на януари и с февруарското Новолуние, пред нас ще се разкрият също толкова добри възможности колкото и сега. Изборът е наш!

През декември Новолунието в Стрелец и изгряващия Юпитер ни дават обещание за постижения, но добре е да сме подготвени, че просто ще ни се наложи да изчакаме нещата да се реализират с времето. Венера като най-висока планета в картата на процеса дава същото обещание! И определено можем да разчитаме на съдбата, вземайки предвид и Лунните възли по оста 1-ви - 7-ми дом в квадратура с Уран - планетата на промяната, на свободата, на жаждата за нещо ново и различно в живота ни!


От гледна точка на Пълнолунието в знак Рак, то е първата лунация за година и половина напред, в знака в който ни предстоят Затъмненията. В случая самото Пълнолуние не е Лунно затъмнение защото е на достатъчно разстояние от Северния възел и поради това не се образува сянка от Земята към нощното светило. Това означава, че сега по време на този процес, въпреки че той е в близост до Затъмненията, имаме шанса да проявим своята свободна воля и да работим в тази конкретна сфера от живота ни полагайки основите така, както ние желаем в най-голяма степен.

По какъв начин и в коя област ще влияят Лунните възли в живота ни до лятото на 2020г., можете да се запознаете в статията, посветена на тази тема!

Добре е да споменем и факта, че Пълнолунието в Рак съвпада с процеса на Зимното слънцестоене. И Слънцето, намирайки се в своята най-отдалечена точка от нас, които сме в северното полукълбо, донасяйки лято в южната част на Земята, допринася за това да не чувстваме на 100% неговата енергийна мощ в живота ни. Което означава, че връзката с нас самите може да бъде затруднена, както и с възможностите да изявим пряко това, което желаем. Т.е. малко по-трудно ще изразяваме собствения ни "Аз" и нашия вътрешен свят. Това ще става по-скоро чрез другите и чрез тяхната енергетика.

Но от друга страна Лунния принцип ще бъде доста силен - Луната е най-висока планета в картата на Зимното слънцестоене. И това означава, че женската енергетика ще преобладава. Поради това нашия подход трябва да бъде по-скоро пасивен и приемащ, отколкото агресивен и налагащ се, независимо от нашия пол. Т,е. постигането на желанията и налагането на собственото ни мнение най-успешно ще става индиректно - чрез влиянието ни върху хората около нас, чрез доброто ни отношение към тях, чрез разбирането на тях самите, на тяхната душевност и емоции, чрез грижата към тях и вникването във вътрешния им свят.

И от казаното разбираме, че в голяма степен развитието и реализацията на събитията в живота ни ще зависят пряко от комуникацията ни и начина ни на изразяване и поднасяне на информацията пред другите. От правилната взаимовръзка с тях, от правилното осъзнаване на нашия вътрешен свят и правилното му представяне пред другите - от ниво идеи до ниво материално съществуване.

Чрез интелекта, мисълта, бързите и навременни идеи и решения, базирани на вътрешните усещания ще успеем да придвижим желанията си напред!

Пожелавам ви много успешни и щастливи мигове през месец декември! Весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници!!! Не забравяйте да си пожелаете нещо в деня на изгрева на Юпитер като сутрешна звезда на 10-ти декември!!!

Успех! 🙂


За всеки един важен аспект през месеца, следете раздел АСТРО СЪБИТИЯ!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

телефон: 0899 181 185 Анелия  
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.comСтатията за ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ по оста РАК-КОЗИРОГ можете да прочетете тук →Статията за Месечен Хороскоп за НОЕМВРИ 2018г. можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!


Посетете моя YouTube канал!ИНГРЕСИИ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2018Г.:


Слънце в Стрелец, от 21.12.2018г. в Козирог/
Меркурий в Скорпион, от 12.12.2018г. в Стрелец/
Венера във Везни, от 02.12.2018г. в Скорпион/
Марс в Риби/
Юпитер в Стрелец/
Сатурн в Козирог/
Уран в Овен/
Нептун в Риби/
Плутон в Козирог/
Лунни Възли - Рак-Козирог/


ДВИЖЕНИЕ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ 2018Г.:


Меркурий - 09.03.2018г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 23.03.2018г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 01.04.2018г./
Меркурий - 15.04.2018г. става Директен/
Меркурий - 03.05.2018г. излиза от Ретро сянка/

Меркурий - 07.07.2018г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 26.07.2018г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 09.08.2018г./
Меркурий - 19.08.2018г. става Директен/
Меркурий - 02.09.2018г. излиза от Ретро сянка/

Меркурий - 29.10.2018г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 17.11.2018г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 27.11.2018г./
Меркурий - 06.12.2018г. става Директен/
Меркурий - 24.12.2018г. излиза от Ретро сянка/

Венера - 03.09.2018г. влиза в Ретро сянка/
Венера - 05.10.2018г. става Ретроградна/
Венера съвпад Слънце - 26.10.2018г./
Венера - 16.11.2018г. става Директна/
Венера - 18.12.2018г. излиза от Ретро сянка/

Марс - 12.05.2018г. влиза в Ретро сянка/
Марс - 26.06.2018г. става Ретрограден/
Марс опозиция Слънце - 27.07.2018г./
Марс - 27.08.2018г. става Директен/
Марс - 08.10.2018г. излиза от Ретро сянка/

Юпитер - 12.12.2017г. влиза в Ретро сянка/
Юпитер - 09.03.2018г. става Ретрограден /
Юпитер опозиция Слънце - 09.05.2018г./
Юпитер - 10.07.2018г. става Директен/
Юпитер - 07.10.2018г. излиза от Ретро сянка/

Сатурн - 11.01.2018г. влиза в Ретро сянка/
Сатурн - 17.04.2018г. става Ретрограден/
Сатурн опозиция Слънце - 27.06.2018г./
Сатурн - 06.09.2018г. става Директен/
Сатурн - 04.12.2018г. излиза от Ретро сянка/

Уран - 20.04.2018г. влиза в Ретро сянка/
Уран - 07.08.2018г. става Ретрограден/
Уран опозиция Слънце - 24.10.2018г./
Уран - 06.01.2019г. става Директен/
Уран - 23.04.2019г. излиза от Ретро сянка/

Нептун - 26.02.2018г. влиза в Ретро сянка/
Нептун - 18.06.2018г. става Ретрограден/
Нептун опозиция Слънце - 07.09.2018г./
Нептун - 22.11.2018г. става Директен/
Нептун - 15.03.2019г. излиза от Ретро сянка/

Плутон - 21.12.2017г. влиза в Ретро сянка/
Плутон - 22.04.2018г. става Ретрограден/
Плутон опозиция Слънце - 12.07.2018г./
Плутон - 30.09.2018г. става Директен/
Плутон - 21.01.2019г. излиза от Ретро сянка/ЛУНАЦИИ ПРЕЗ 2018Г.:


02 януари 2018г., 04:25ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 11038' Рак/

17 януари 2018г., 04:18ч. - НОВОЛУНИЕ 26055' Козирог/

31 януари 2018г., 15:26ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 11037' Лъв – ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/


15 февруари 2018г., 23:05ч. - НОВОЛУНИЕ 27008' Водолей – ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/


02 март 2018г., 02:51ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 11023' Дева./

17 март 2018г., 15:11ч. - НОВОЛУНИЕ 26053' Риби/

31 март 2018г., 15:37ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 10045' Везни/


16 април 2018г., 04:57ч. - НОВОЛУНИЕ 26002' Овен/

30 април 2018г., 03:59ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 09039' Скорпион/


15 май 2018г., 14:48ч. - НОВОЛУНИЕ 24036' Телец/

29 май 2018г., 17:20ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 08010' Стрелец/


13 юни 2018г., 22:45ч. - НОВОЛУНИЕ 22045' Близнаци/

28 юни 2018г., 07:52ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 06028' Козирог/


13 юли 2018г., 05:57ч. - НОВОЛУНИЕ 20041' Рак – ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/

27 юли 2018г., 23:20ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 04045' Водолей ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/


11 август 2018г., 12:58ч. - НОВОЛУНИЕ 18042' Лъв – ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/

26 август 2018г., 14:56ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 03012' Риби/


09 септември 2018г., 21:01ч. - НОВОЛУНИЕ 17000' Дева/

25 септември 2018г., 05:52ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 02000' Овен/


09 октомври 2018г., 06:47ч. - НОВОЛУНИЕ 15048' Везни/

24 октомври 2018г., 19:45ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 01013' Телец/


07 ноември 2018г., 18:02ч. - НОВОЛУНИЕ 15011' Скорпион/

23 ноември 2018г., 07:39ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00052' Близнаци/


07 декември 2018г., 09:20ч. - НОВОЛУНИЕ 15007' Стрелец/

22 декември 2018г., 19:48ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00049' Рак/


Скъпи приятели,
Ако искате да проследите всяко събитие в детайли,
както и движението на Луната през целия месец,
разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
  • Затъмнения 2019г.
  • Уран в Телец от 2018г. до май 2026г.
  • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
  • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г. - 2019г.
  • Транзити и аспекти на Нептун и Плутон през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...