Как да повлияем положително на сферите на МЕРКУРИЙ, ДЕВА И БЛИЗНАЦИ в нашия живот?

меркурий дева близнаци

В месеца на знак Дева, под управлението на Меркурий – планетата на мисълта и интелекта, ни се дава възможност да работим със сферите от нашия живот, които са в пряка връзка с този земен променлив знак и планетата, която властва над него.


❤❤❤
ОКАЖЕТЕ ПОЛОЖИТЕЛНО ВЛИЯНИЕ НА ВСИЧКИ МЕРКУРИЕВИ СФЕРИ В ЖИВОТА СИ ЧРЕЗ ЕНЕРГИЯТА НА МИНЕРАЛИТЕ И ЕСТЕСТВЕНИТЕ КАМЪНИ!КОИ СА СФЕРИТЕ НА МЕРКУРИЙ И ДЕВА?


Нашия ум и нашите вътрешни мисловни модели, чрез които вземаме своите решения и които ни водяд напред.

Нашата позиция и възгледи по определени въпроси, и готовността ни да ги променим, когато не работят положително и градивно за нас.

Всичко, свързано с умението ни да общуваме с другите, с нашата комуникация и със способността ни да изразим себе си, своите мисли и идеи.

Всяка ситуация в живота ни, която по един или друг начин ни принуждава да се променим, да се преместим от своето място и позиция – физически или като начин на мислене.ПРИ КАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА Е ДОБРЕ ДА СТИМУЛИРАМЕ СФЕРИТЕ НА МЕРКУРИЙ, БЛИЗНАЦИ И ДЕВА?


❤ Ако извършваме дейности или работата ни по някакъв начин е свързана с интелектуален труд, с мисловна дейност и с нужда да се роди някаква идея.

❤ Когато ни се налага да работим в детайл; работа, свързана с прецизност; дейности, свързани с млади хора.

❤ Когато ни очакват събития, свързани с нашата работа – нова работа, смяна на работата, разрешаване на проблеми в работата.

❤ Когато ни очакват събития, свързани свързано с документи – писане, подаване, подписване, включително подписване на договори и извършване на сделки.

❤ Ако ни предстоят всякакви контакти и дейности, свързани с близки роднини, с братя и сестри.

❤ Ако чувстваме нужда да се самоусъвършенстваме, да се развиваме, да бъдем по-усърдни и по-дисциплинирани.

❤ Тогава, когато искаме да постигнем ред и най-вече чистота – вътрешна и външна.

❤ Ако пред нас стои задачата да направим избор, да отсеем работещото от неработещото, ползотворното от неползотворното, същественото от несъщественото.

❤Ако изпитваме нужда или ни се налага да работим с нашето здраве, с начина ни на хранене, със създаване на правилен и здравословен режим на хранене и на живот като цяло.

❤ Когато ни предстои провеждането на даден разговор или изпитваме необходимост да кажем нещо, което до момента не успяваме да направим. Ако ни предстои изпит.

❤ И разбира се - ако вие самите сте зодия Близнаци или зодия Дева, ако сте с такъв Асцендент. Ако имате силно поставен Меркурий в Наталната карта или в прогностиката. Или ви се налага да общувате с такъв тип човек.

❤ Ако имате важни точки и планети в 3-ти и/или 6-ти дом на хороскопа.

❤ Както и в много други индивидуални ситуации в живота ни!КАКЪВ ЕНЕРГИЕН ЗАРЯД НИ НОСЯТ ЕСТЕСТВЕНИТЕ КАМЪНИ?❤❤❤ ОРАНЖЕВ ЖАДЕИТ ❤❤❤

Камъка Жадеит има доста цветови разновидности, като специално жълтия, оранжевия, а дори и червения, можем да разгледаме като проводници на енергетиката на Меркурий в нашия живот. Като главно негово действие можем да разгледаме  силата му да активира способността ни да се променяме. Този камък дарява своя притежател с увереност в собствените способности и в бъдещето. Стабилизира нашата психика, като прави ума ни балансиран и спокоен.

Жадеитът ни помага да избягваме конфликтни ситуации като ни разкрива на ментално ниво коя линия на поведение да следваме за мирно разрешаване на дадения проблем. Камъка стабилизира като цяло психиката на своя собственик, освобождава го от ревността, от подозрението и недоверието, както в другите, така и в самия себе си.

Този минерал прави мислите на човек чисти, благородни и възвишени, като не му позволяват да извърши неблагоразумни постъпки. При възпитанието на децата камъка Жадеит ни подсказва нуждите и желанията на подрастващите, като спомага лесно да намираме общ език с тях.

От древни времена се използва като амулет, който ни пази от всякакъв вид негативна енергия, като защитава своя притежател от всякакъв вид негативна енергия и ни помага да избягваме всякакви конфликтни ситуации. Предпазва от завист, клевети, лъжи и измами. По време на сделка спомага нейното успешно сключване.

Камъка ще ни помогне и при всяка наша битка и всеки вид съревнование, тогава, когато имаме нужда от късмет, както и при всеки вид хазартна игра. Също така той е много полезен тогава, когато ни се налага да вземаме трудни решения. Той олицетворява мъдростта, символ е на чистота и на спокойствие, привлича хармонията, приятелството и любовта в живота ни. Помага ни да разбираме по-добре противоположния пол.

Счита се, че притежателя на Жадеита ще получи отговор на своите въпроси в съня си, тогава, когато вечер преди лягане постави този тайнствен камък под възглавницата си.

Жадеита има нужда да се почиства често (един път месечно) поради това, че поема в себе си голямо количество негативна енергия. Най-добрия начин е да се остави за през нощта на лунна светлина, при растяща Луна, както и да се подържи на течаща струя вода (най-добре на река).


❤❤❤ ТИГРОВО ОКО ❤❤❤

Тигровото око е вид кварц. Той има красив златисто-жълт или златисто-кафяв цвят, които преливат в ефекта на "котешко око". Този камък е известен още от древността. Всеки, който носи Тигрово око, подобно на тъгъра ще придобие търпение и способност да изчаква подходящия момент. Ще има смелостта и решителността да се противопостави на всяка негативна ситуация в живота си, на своите врагове, а също така и на всяка болест, която го заплашва.

Тигровото око ни позволява да видим всичко. Когато го носим със себе си ни донася късмет и защита от зли очи, привлича богатство. Счита се, че той помага за ясното мислене и за истинското разбиране на ситуациите и хората в живота ни.

Преди всичко Тигровото око влияе положително на ума, но и на тялото. Можем да го използваме за подобряване на концентрацията и да усилим възможността да се съсредоточаваме там, където е нужно. На енергийно ниво ни дава възможност, носейки го да се почувстваме изключително активни и трудоспособни.

С негова помощ можем да погледнем на миналото с едно "ново око", да го преосмислим и да се възползваме по възможно най-добрия начин от това, което ни се е случило. Тигровото око ще ни помогне да осъзнаем събитията в живота ни и тяхното предназначение и цел, ще ни даде възможността да осъзнаем, че имаме власт над нашия живот, че имаме способността да превъзмогнем стреса и безпокойството, независимо кое ги е породило.

Тигровото око привлича парите в живота ни, защото цвета му наподобява злато. Ако желаете да стимулирате този тип енергия заредете своята гривна по Пълнолуние и ще имате изобилие в живота си. Този камък изпълнява нашите желания, помага ни да  съумеем ментално да им създадем реални образи.

Тигровото око събужда нашето въображение. Идеален е за хора, които искат да развиват своя талант - художници, музиканти, дизайнери, архитекти, за хората на изкуството. Той прави мисленето ни изключително продуктивно, а ума ни пъргав и буден. За бизнесмени камъка помага да изберат надеждни партньори, както и за сключването на успешни и доходоносни сделки. Тигровото око е подходящо и при студенти и учащи, хора, занимаващи се с интелектуална дейност.

Тигровото око е полезно да се носи по време на големи и сериозни промени и поврати в живота ни, защото то ни помага да преминем много по-леко и безболезнено през този труден период. Смята се, че приближаваща опасност камъка става по-тежък, предупреждавайки собственика му!

За хора, желаещи да се занимават с медитация камъка е идеален, защото им помага да се фокусират, пази мислите да не препускат и държи ума ни в равновесие.


❤❤❤ СОКОЛОВО ОКО ❤❤❤

Соколовото или Ястребово око е разновидност близка до Тигровото око, но с по-тежка енергетика и приближаващ се до действието на Уран ефект, като по-висша октава на Меркурий. Той е изключително тайнствен и завладяващ минерал.

Магическите свойства на този камък при сравнение надвишават всички други разновидности на вида "котешко око". Соколовото око се явява изключително силен амулет и талисман, който е в състояние да защити своя притежател от негативното влияние и въздействие дори на най-сериозни външни сили и опити за енергийни намеси. Експертите твърдят, че този кристал има способността да ни предпазва не само от лоши очи, но и от много по-сериозни действия, които биха довели до големи щети върху енергийното ни поле, без неговата мощна защита.

Ако забележите, че част от вашия камък Соколово око се е счупил, това означава, че той е поел цялата отрицателна енергийна сила, насочена от друг човек към вас.

Защитните свойства на този камък са наистина безценни - притежанието му от само един член на семейството е достатъчно да опази цялата къща от негативни влияния. Ако някой е в потенциална беда или му предстои някакъв вид рискова или опасна дейност, или работата му е свързана с това, можете да му дадете такъв вид талисман. Сложен дори в близост до снимката на човек в беда има способността да разсее негативната енергетика около него дори от разстояние.

Притежателя на Соколово око с лекота може да разпознае недоброжелатели или приближаваща се опасност. Камъка като магнит привлича всички негативи, така че е добре да се почиства всеки месец, като се оставя на течаща вода или за цялата нощ на Лунна светлина - на растяща Луна.

Колкото по-сензитивни сме, толкова по-лесно Соколовото око може да ни даде връзка и да стане проводник между видимия и невидимия свят. В някои случаи чрез него може да се осъществи контакт с починали роднини. Разбира се такъв тип занимания се препоръчват изключително и само на вещи в тази област хора - професионалисти и с достатъчна подготовка.

Соколовото око ни помага да управляваме силните чувства и емоции, породени от вътрешните ни мисловни процеси, като камъка спомага да станем по-резервирани и с лекота да овладеем и да се научим да контролираме такъв тип специфични състояния на избухване и/или нервни кризи.

Камъкът ни помага за създаване на силни връзки и дава предпоставка за щастлив брак на този, който го носи. Действието му както към жените, така и към мъжете е изключително благоприятно, защото непосредствено след допира с него той започва да изчиства аурата и тялото от токсини и негативни натрупвания, което си проличава много скоро както на вътрешно, така и на външно ниво. Човек става спокоен, уравновесен, тена се изчиства и озарява, външния вид осезаемо се подобрява.

Този камък се счита за пазител на дома и на семейното огнище. Привлича късмета и помага на своя притежател да взема умни и своевременни решения, без да се съмнява в своя успех. Също така, носейки го, ни зарежда с постоянство, смелост, решителност и амбициозност. И тогава, когато сме готови да приложим тези качества в живота ни, можем да очакваме и действието на камъка върху нас да ни повлияе положително с пълна сила. Т.е. ние трябва да бъдем активни, за да очакваме намесата и на енергетиката на Соколовото око.

Подходящ е при всеки вид творческа дейност, защото както Тигровото око засилва нашето въображение, нашето мислене и способността ни бързо да стигаме до идеите, от които имаме нужда.


❤❤❤ ОРАНЖЕВ АХАТ ❤❤❤

Ахата ни действа успокояващо, помага ни да се съсредоточим. Помага ни да открием нашия талант, да изразим това, което притежаваме, да го развием и да го използваме по най-добрия и успешен начин за нас.

На духовно развитите и осъзнати хора Ахата, с неговите магически свойства, помага да развият дарбата на ясното виждане, а на по-слабите осигурява сигурна защита от негативни външни влияния и опити за отрицателни въздействия, включително блокира енергийните вампири и хората със зли очи, които по един или друг начин се опитват да се намесят в енергийното ни поле.

Ахата изостря чувството за самосъхранение и способността сами да се предпазим от недоброжелателно настроени хора към нас. Спомага да се спасим в извънредни ситуации, в които е нужно своевременно да блокираме отрицателна енергия насочена към нас.

Важно качество на Ахата е способността му да ни дарява вътрешна свобода и спокойствие, той ни охлажда от страстта, успокоява ни в състояние на паника и ни предпазва от необмислени и прибързани думи и дела. Той донася хармония и баланс както в чувствата, така и в мислите ни. Помага ни да превъзмогнем несподелената или невъзможната любов, един вид охлажда чувствата и емоциите, което ни помага да разсъждаваме трезво, логически и прагматично.

Камъка е подходящ за родители на подрастващи и хора, работещи с деца - учители, лекари, възпитатели. Също е идеален за всички, които имат нужда от подкрепа и съчувствие, за всички, които се нуждаят от увереност, сила и смелост. 

Ахата се използва и когато човек трудно заспива и има склонност към кошмари, за да привлече положителни и радостни сънища.

Ахата като цяло привлича богатство, отблъсква враговете ни, помага ни да вземем важни решения. Увеличава творческите способности и въображението на своя притежател. Препоръчва се на хора, които се занимават с интелектуална дейност - творци, студенти - хора, работещи с мисълта си.

Енергийното изчистване на камъка след досега ни с негативни хора е задължително. Държи се на течаща вода, също така се оставя за една нощ навън, под лунната светлина да се зареди с енергията на растящата Луна.Цената на целия комплект, състоящ се от 4бр. гривни - Соколово око, Оранжев Жадеит, Тигрово око и Оранжев Ахат е 80лв. Възможни са комбинации.

За запитвания и поръчки, моля позвънете на тел. 0899 181 185

Доставката се извършва с фирма Еконт, с наложен платеж и право на преглед.


За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен на email:

astrolive.info@gmail.com


Посетете нашия YouTube канал!


За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...