Какво е Асцендент? – Разбери кой е твоя изгряващ знак

Какво е Асцендент? Това е зодиакалния знак, който изгрява на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Той е изключително важен елемент от хороскопа и е своеобразно начало на системата от т. нар. домове - различните сфери от нашия живот.

Асцендентът е еквивалентен на Iви дом, който определя нашата личност, нашия "Аз". Знакът, който изгрява на изток в момента на нашето раждане до голяма степен показва нашето външно поведение и начина по който ни виждат другите. Думата "външен" е ключова за изгряващия знак, доколкото той представлява външната страна на нашата личност и нашите непосредствени реакции. Често се оказва, че Асцендентът е отговорен за всичко, което другите виждат в нас като първо впечатление. Мнозина смятат, че той ни разкрива по-пряко и непосредствено от слънчевия знак - зодията. Сравняват Асцендента с вратата на къщата, входът, през който трябва да преминем, за да видим самата къща.

Какво е Асцендент? - Astrolive.info

Моето мнение е, че лицето ни пред света е комбинация от знака, в който се намира Слънцето - нашата зодия и изгряващия знак - нашия Асцендент. И по този начин се оформя външната обвивка на уникалната личност на всеки един от нас. Знака на Луната, например, е свързан с по-скрити аспекти на личността - дълбокото влияние, което хората около вас по-скоро чувстват, отколкото виждат. Но Асцендента/ изгряващия знак се издига над хоризонта по време на нашето раждане и пряко отразява момента, в който всеки от нас започва своя жизнен път. Той характеризира взаимодействието ни с другите и индивидуалния ни стил на комуникация с тях.

Асцендентът се нарича знака на "Аз"-а, нашето самосъзнание, нашата независимост и интереса ни към самия себе си. В много отношения изгряващия знак предствлява нашите цели, нашите стремежи, указва сферата, в която ще разкрием творческите си заложби. Това е и нашата маска, която показваме на другите с най-голяма лекота и естественост. Тя може да скрие истинското ни лице.

Спрямо Асцендента се изчисляват всички важни прогностики в Астрологията. С него започва началото - Iви дом, който пряко е свързан с личността на човека, която се развива, заявява за себе си и за своето съществуване именно по начина определен от знака, който изгрява на източния хоризон в момента на нашето раждане.

Физическото проявление на Асцендента до голяма степен зависи както от зодиакалния знак, така и от планетата, която го управлява - къде се намира тя в хороскопа по дом и по знак, какви аспекти прави и т.н. Също така от голямо значение е има ли планети в близост до самия Асцендент и по какъв начин те са позиционирани спрямо цялата ни наталната карта.

Прогностичните хороскопи - лунни, месечни, годишни и тяхната познаваемост до голяма степен зависят не толкова от слънчевия знак/зодията, колкото от нашия Асцендент. Т.е., когато следите рубриките за прогнози и хороскопи акцентирайте върху знака на вашия Асцендент. Например, човек със зодия Стрелец и асцендент Дева, ще чете хороскопите за Дева, защото те са ориентирани спрямо неговия Iви дом и познаваемостта ще бъде в пъти по-голяма.

И така, скъпи приятели,
Ако желаете да получите напълно безплатно, подготвен конкретно за вас и базиран на точни изчисления, подробен писмен анализ по темата "Кой е моя Асцендент и какво е значението му в живота ми?", моля попълнете контакт формата по-долу!

От изключителна важност за верността на изчисленията е да подадете вашите данни точно, ясно и вярно!

Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля не се колебайте и ми пишете чрез контакт формата тук !

Моля, подайте внимателно своите данни и проверете как сте изписали email адреса защото често се случва той да е изписан неточно или непълно, което прави отговора към вас невъзможен!

Също така с попълването на формата по-долу вие давате съгласието си данните, които вписвате да се използват за изчисляване на вашия Асцендент!

Политиката ни за поверителност на ЛИЧНИ ДАННИ можете да прочетете тук! >>

Кой е моя Асцендент и какво е значението му в живота ми?