Луна в Телец – 21ви до 23ти ноември 2018г.

луна в телец

ЛУНА В ТЕЛЕЦ/

oт 21.11.2018г., 01:43ч. до 23.11.2018г., 06:10ч./

3ТА ФАЗА, ПЪЛНОЛУНИЕ/

13ти, 14ти и 15ти ЛУННИ ДНИ/

БЕЗ КУРС - от 22.11.2018г., 11:59ч. до 23.11.2018г., 06:10ч.

луна в телец


ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА:


Здравейте, приятели, наближава Пълнолунието в знак Близнаци, което, символизирано от ретрограден Меркурий, ни подтиква по-скоро към равносметка и преоценка на изминалия период, отколкото да ни дава силна кулминация на случващото се в материалния ни свят, както е обичайно по принцип за този процес. Т.е. намираме се във време на работа с нашите мисловни модели и вътрешни настройки. Дава ни се възможност за корекция. И добре ще е да се въоръжим с търпение и да не прибързваме с желанието ни за реални резултати.

Конкретно в дните преди самия процес на Пълнолунието, докато Луната транзитира през знак Телец, можем и да си позволим работа на чисто физическо ниво, но по-скоро, за да довършим или изпълним докрай вече стартирани задачи, които така или иначе не търпят отлагане. Може и нещата да са се объркали до някаква степен и в известен смисъл да не са точно такива каквито сме ги планирали, но под енергетиката на ретрограден Меркурий общо взето трябва да приемем резултатите такива, каквито са.

Може за някои определени сфери да не ни достига информацията, или по някакъв начин тя да е скрита от нас. Определено нещата може и да се изопачават, да се преекспонират или да се чувстваме объркани какво решение да вземем. Затова оставете се на енергетиката на нарастващата Луна. Каквото има да се развие, вече в близост до Пълнолунието, така или иначе ще се прояви. Ако има грешка и несъответствие в замислите ни, може пък на един по-късен етап, с изгрева на Юпитер, с Новолунието в знак Стрелец и с новия цикъл на Меркурий и Слънцето през месец декември да се окаже, че "грешката" е била вярна.

А на нас да ни трябва време за да осъзнаем цялостно нещата и поради намиращия се в Риби Марс, който е и в съвпад с Нептун. Това освен объркани може да ни накара да се чувстваме и безсилни ако се опитваме много категорично да въздействаме върху заобикалящия ни свят на този етап. Още повече наближават и Затъмненията през януари! Моя съвет е дайте си почивка на чисто физическо ниво, позабавете темпото на външен план и се оставете в ръцете на съдбата.

Така или иначе каквото има да се проявява ще се материализира на този етап, независимо от нашето приемане или неприемане на ситуациите!

Управителя на знак Телец - Венера, която вече е в директно движение, с всеки следващ ден набира скорост и все по-силно ще усещаме нейната подкрепа. Независимо всичко останало в крайна сметка нещата ще се подреждат благосклонно към нас, ще се чувстваме доволни и удовлетворени, дори на един по-късен етап. Много ясно се усеща промяната, при всеки в различна сфера на хороскопа - най-вече по оста Овен-Везни и Рак-Козирог - двете кардинални оси! 

Това ни показва, че трансформациите наистина ще са от огромна важност за нас в този период - един път провокирани от опозицията на Венера с Уран, завърнал се в първия знак на зодиака до март 2019г. и втори път от Лунните възли, които се преместиха в знаците Рак-Козирог за период от година и половина.

На 21 ноември, сряда можем да си довършим някои вече започнати задачи и минали проекти. Луната е във връзка с Марс и Сатурн отрано, така че не отлагайте днешната работа за утре! Денят определено ще бъде доста активен и дава потенциал, въпреки общата тема на периода, която ни подтиква към по-малко външни дейности.

13-ти лунен ден ще ни дари с допълнителна енергия, ще ни помогне да направим връзката между видимото и невидимото, което ще ни бъде от огромна полза именно днес, именно в този период - когато Луната е към своя апогей, а някои важни планетни конфигурации говорят за пасивност - невидим Юпитер, съвпад на Марс с Нептун, край на цикъла на Меркурий, приближаващите се Затъмнения. Това ще ни помогне да завършим отложените и недовършените си дела.

Точно днес ни се дава възможност да работим на чисто материално ниво - и чрез 13-ти лунен ден, и чрез знак Телец и чрез аспектите на Луната с Марс и Сатурн! Периодът може да бъде изключително плодотворен ако бъдат разтълкувани правилно събитията отвън!

На 22 ноември, четвъртък под управлението на 14-ти лунен ден, също можеше да бъде доста активен, но ни очаква аспект на Луната с Нептун и Плутон. И по-скоро тук ще се включат събития от миналото, или ще ни се даде възможност да навлезем в дълбокия свят на чувствата и емоциите, което определено не е препоръчителен момент да предприемаме каквото и да било!

В същия ден Слънцето преминава в знак Стрелец, където е и Юпитер - големия благодетел на хороскопа! Това означава, че много скоро предстои техния съвпад - начало на едногодишния им цикъл! Моментът за задаване на цели по отношение на Юпитер дойде. Пожелайте си какво да ви донесе той през идващата 2019г. и бъдете готови да повярвате, че стават чудеса!

В статията ми за Юпитер подробно съм описала (по знак на Асцендента най-вече) в коя зона на живота на всеки един от нас ще влияе през цялата 2019г. най-голямата планета в Слънчевата система!

За 14-ти лунен ден важи правилото "тук и сега", а Юпитер от своя страна ни дарява с поглед, насочен напред. Така че, комбинирайки двете възможности, определено можем да преценим, да усетим и да създадем най-добрите планове за нешето бъдеще!

Нека не забравяме, че последния аспект на Луната е преди обед с Плутон, след което тя излиза "без курс". Още една предпоставка за пасивност на външно ниво, но пък за сензитивност на вътрешно!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

телефон: 0899 181 185 Анелия  
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.com


Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!Статията за ЛУННИ ВЪЗЛИ по оста РАК-КОЗИРОГ можете да прочетете тук →Статията за Месечен Хороскоп за НОЕМВРИ 2018г. можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Посетете моя YouTube канал!ФАЗА - ПЪЛНОЛУНИЕ


пълнолуние

При фаза Пълнолуние Луната се намира в най-отдалечената си позиция спрямо Слънцето, а Земята е разположена между двете светила. Лунната половина, която е обърната към Земята, е изцяло осветена от слънчевата светлина. Всички функции, свързани с Луната, са в своя пик.

При фаза Пълнолуние, ако наблюдаваме небето ще забележим, че когато Слънцето залязва, Луната се показва на източния хоризонт. След което Луната през цялата нощ осветява небето със своята тайнствена и много ярка лунна светлина. А на сутринта, при изгрева на Слънцето, тя се скрива на запад.

Самия процес на Пълнолунието трае около два дни преди и два дни след точната опозиция на Слънцето и Луната. Като след този момент Луната започва да се приближава към Слънцето и с всеки изминал ден светлината й започва да намалява. По същия начин лунните принципи и тяхното проявление са в своя максимум по Пълнолуние. След което с всеки следващ ден влиянието на Лунната енергетика върху човешкия организъм, психика и емоции започва да отслабва.

Във фаза Пълнолуние всички области, подвластни на Луната се активират и засилват влиянието си. На вътрешно ниво емоционалното ни състояние е свръхвъзбудимо, а подсъзнанието ни е свръхсензитивно. Това може да доведе до безсъние, неспокоен сън, бълнуване и кошмари по време на сън, ярки сънища. Сексуалната енергия също се повишава, отприщва се въображението и сме склонни да избягаме в света на фантазиите. В този период всички страхове и лоши мисли изплуват на повърхността и започват да се проявяват под една или друга форма в живота ни. Всякакви фикс идеи и неконтролирани желания могат да ни обладаят.
На физическо ниво, поради засилената Лунна енергетика, човешкия организъм се разширява, а отделянето на течности се усилва. Всякакъв вид операциите са абсолютно противопоказни - те ще бъдат съпроводени с обилно кръвотечение.

От положителна гледна точка, сега е моментът, в който в най-голяма степен ще се материализира всичко онова, което сме предприели в началото на Лунния месец. Ако сме следвали лунните процеси, настъпва момента на реализация на замисленото. Сега с лекота ще разгърнем вътрешния си потенциал, нашите таланти и заложби!


ЛУНА В ТЕЛЕЦ


Луната в знак Телец ще ни помогне да разрешим проблеми, свързани с нашите финансови въпроси. През периода се способства подобряването на нашето благосъстояние, посредством намирането на нови енергийни, физически и финансови източници и ресурси. Повишава се увереността в собствените ни сили и способности, и възможността да оставим нещо след себе си.

Под влиянието на Луна в Телец хората стават по-меки, по-добродушни, мили и нежни, но в същото време са изключително практични и здраво стъпили на Земята.

За да подобрите настроението си, под управлението на Венера се благоприятстват всякакъв тип пазаруване, хапването на вкусна храна, заниманието с всичко, олицетворяващо красотата и любовта - все неща, които ще ви донесат вътрешно удоволствие и положителен ефект върху психиката. Телецът се интересува най-вече от себе си и от личните си придобивки, така че през периода отдайте вниманието си върху собствените потребности и желания.

Във всяка възникнала ситуация търсете мир и хармония. Общувайте със своите близки и се постарайте през периода да останете в комфортна, релаксираща и уютна за вас среда. Няма по-добри дни от Луна в Телец за помиряването с вашия партньор или с друг близък човек, ако сте имали някаква кавга. Това са и най-добрите дни за всички чувствени удоволствия, а ако съвпадат и с фаза на нарастваща Луна - много лесно се забременява през този период. Разбира се трябва да се вземе предвид и индивидуалния ви хороскоп.

Контакта с природата и Земята в тези дни ще ни донесе мир и хармония във всяко едно отношение.

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите движението на Луната през целия месец, разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

ЛУННИ ДНИ13ти лунен ден - от 20.11.2018г., 16:55ч., до 21.11.2018г., 16:55ч., сряда

Осъзнатост, връзка между малките цели и глобалния ни път, преодоляване на егоизма, допълнителен източник на енергия, изменение мнението за себе си, коригиране на съдбата.

13-ти лунен ден е времето на духовни стремежи и търсения, мистичен период, през който воалът между видимия и невидимия свят се вдига и човек може да види зад обозримата материя. Ден на енергийно действие, пробив в неизвестното и неизследваното. Дейности, свързани с новото, са добре дошли. Това е цялостен период на обновление и преход към ново ниво на възприятие. Енергията, която е изразходвана през изминалите 12 дни, е заменена с нова. И ако вие правилно сте следвали Лунния ритъм, от самото начало на Лунния месец, сега ще бъдете възнаградени с допълнителна сила и енергия за изпълнението на вашите планове и проекти.

На 13-ти лунен ден можете да намерите нещо ново, дори и в стари и отдавна познати неща, в които ще откриете някакъв нюанс, който не сте забелязвали до сега. Време е за радостни открития!

Периодът е изключително плодотворен, творчески и канала между висшите светове и нашия вътрешен свят е отворен. Преминавайки много фини вибрации от външното към вътрешното и обратното, се обособява един специфичен обмен, който допринася за създаването на наистина божествено творби. Колкото сте по-решителни сега, толкова повече ще успявате.

13-тия лунен ден е като продължение на 12-тия. Всичко, което е започнали в никакъв случай не бива да бъде спряно или отхвърлено по какъвто и да било начин. каквото и да се случи, не забравяйте, че от вашето постоянство ще зависи успеха на замисленото от вас.  През периода се активират скритите резерви на човешката психика и тя кореспондира с лекота с астралното поле. Енергията се завихря в кръг, в общо усилие за реализация на проектите ни. Ето защо символа на деня е колело. Представете си, че вие сте това колело, което се върти от планината надолу и набира все повече сила и скорост, и нищо вече не може да му се изпречи на пътя. Не спирайте, не се забавяйте, не се поколебавайте дори за миг и вярвайте в своя късмет!

Благоприятно време за предприемане на всякакъв тип пътувания.


14ти лунен ден - от 21.11.2018г., 16:55ч., до 22.11.2018г., 16:54ч., четвъртък

Активност, действеност, увереност в себе си, стремителност, настойчивост, адаптиране.

Този период е най--благоприятен за почистване на тялото. Енергиите и течностите в човешкото тяло по естествен начин са насочени отвътре навън. А и от гледна точка на нарастващата Луна, която се приближава до пълнолуние, човешкото тяло се разширява. Жизнените сили се приближават към своя максимум. Както през 12-ти и 13-ти лунен ден, така и днес не бива да спираме или да забавяме темпото за реализиране на нашата идея или проект. Необходимо е да продължим да работим усилено и нито за миг да не се съмняваме в успеха на плана ни.

14-ти лунен ден е един от най-високо енергийните дни на Лунния месец Това е периода на Пълнолунието и нашата възможност да коригираме или променим нещо. Скоро ситуацията ще излезе от вашия контрол и ще се развие независимо от вас. По никакъв начин няма да можете да повлияете на протичащите процеси. Вие само ще берете плодовете на това, което сте засадили през първите две фази на Лунния месец.
Така че по-добре внимателно огледайте, анализирайте и претеглете всяко свое решение и всяко свое действие. И ако обстоятелствата го изискват направете последна корекция.

14-ти лунен ден е време на активно действие и поради тази причина е нежелателно да бъдете пасивни, мързеливи и да спирате да се движите напред. Енергийния запас, с който Луната ще ни дари днес, ако не се използва своевременно се губи. За този период важи правилото "Тук и сега."!

Пътуванията не са препоръчителни днес. Сега е време за концентриране върху нашите задачи и цели. И ако по някакъв начин усещате, че не сте успели да влезете в ритъм и не сте в хармония със сегашната ситуация - 14-ти лунен ден е времето на втория шанс. Сега имате възможност за корекция и за втори опит!

Тази енергетика изисква пълно очистване на душата, тялото и дома. Пълно пречистване от отрицателната енергия - духовно и физическо. Можете да използвате тамян, светена вода или свещ.


15ти лунен ден - от 22.11.2018г., 16:54ч., до 23.11.2018г., 16:53ч., петък

Успех, победа, логично завършване на започнатото, най-високото ниво в енергийното проявление, увереност, активно житейско поведение, самоконтрол, самодисциплина.

Луната се намира в своя апогей - на върха на своето енергийно излъчване. Сега е момент, в който дори и за миг не бива да забавяте своето темпо. Направете своя голям скок! Всичко, за което се борехте и за което работехте през този лунен месец, най-накрая ще се материализира.

Енергетиката на периода е изключително мощна, но и двойнствена. И както може да бъде положителна и благоприятна, така може да стане и опасна, ако не съумеем да я контролираме. Лунното влияние върху нас, на този етап, е много силно. Всички положителни и отрицателни качества и преживявания се увеличават многократно. И ако не искате отрицателните черти на вашия характер да ви завладеят - бъдете внимателни, сдържайте емоциите и нервите си. Не се поддавайте на разрушителни желания и мисли. Насочете силната енергетика към реализация на желанията си.

Това е чудесно време да промените живота си веднъж завинаги. Ако не сте имали достатъчно сили за нещо, което сте искали да направите или да промените, то сега, ще имате нужната енергия да го сторите. На практика днес, в този момент, можете да направите всичко. И ако имате някаква важна, всеобхватна цел, за която сте се борили и сте работили здраво, към днешна дата създадените образи в астралното поле, ще се материализират във видимата реалност. Към каквото и да се стремите, дори и сега не е късно да си пожелаете то да се сбъдне. Но трябва много силно да го желаете, да го усещате със сетивата си все едно вече е станало. Това е задължително условие, тъй като силното желание ще ви помогне да активирате всички положителни аспекти на Луната, която от своя страна ще ви подхрани с мощната си енергетика.

15ти лунен ден е от абсолютна важност да не се прекарва в пасивност - да се отпускате или да се оплаквате и да се предавате на слабостите си. По този начин точно днес ще подхраните отрицателната страна на своята личност. И ако не съумеете да използвате мощния Лунен енергиен поток, за да превърнете отрицателните си качества в положителни, ще загубите връзката си с висшия "Аз", което ще подейства абсолютно деструктивно.

Така че, възползвайте се от силната Лунна енергетика и материализирайте всяко ваше желание! Търсете положителен изход от всяка ситуация.


ЛУНА В ТЕЛЕЦ
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност съобразете прогнозите с домофикацията спрямо вашия Асцендент - изгряващ знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →


ОВЕН

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имуществото ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


РАК

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, няма как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!


ЛЪВ

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


ДЕВА

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


ВЕЗНИ

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


СКОРПИОН

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Подходящ момент да насочите усилията си към вашата работа и всичко свързано с нея.
Време е да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


КОЗИРОГ

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удоволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


РИБИ

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвижването като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.ЛУНА БЕЗ КУРС
от 22.11.2018г., 11:59ч. до 23.11.2018г., 06:10ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
  • Затъмнения 2019г.
  • Уран в Телец от 2018г. до май 2026г.
  • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
  • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г. - 2019г.
  • Транзити и аспекти на Нептун и Плутон през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...