Луна в Овен – 18ти до 21ви ноември 2018г.

луна в овен

ЛУНА В ОВЕН/

oт 18.11.2018г., 17:56ч. до 21.11.2018г., 01:43ч./

2РА ФАЗА, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ/

11ти, 12ти и 13ти ЛУННИ ДНИ/

БЕЗ КУРС - на 21.11.2018г. от 00:46ч. до 01:43ч.

луна в овен


ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА:


Здравейте, приятели, намираме се във втората фаза на Луния месец, между Първа четвърт и Пълнолуние, като Луната все повече влияе на процесите, които протичат в нашия вътрешен свят, както и на външните обстоятелства.

От друга страна Меркурий - планетата на мисълта и комуникацията, както с другите, така и със самите себе си - с излизането си в ретроградно движение от 17 ноември до 6 декември осуетява всяко наше ново начинание и ни подтиква да забавим своя ход, да се обърнем към миналото, навътре към себе си и да направим преоценка на събитията до този момент.

В края на месеца е неговия съвпад със Слънцето, което е и техния нов съвместен цикъл. До 24 ноември е добре да направим разбор на важните за нас задачи, за да преценим с кое можем да се разделим и на кое да дадем приоритет. 

Въпреки няколкото важни ингресии през месеца - преместването на Лунните възли по оста Рак-Козирог, на Юпитер в Стрелец и на Уран обратно в Овен, все още не можем да усетим действието им на чисто физическо и материално ниво. Наближаващото Пълнолуние в Близнаци на 23 ноември ще бъде под управлението на Меркурий, който е и ретрограден, и невидим, и е в края на своя цикъл със Слънцето. Това отново ни показва работа с вътрешните ни ментални модели и пренастройка в начина ни на мислене. 

Определено моя съвет е да се възползваме от времето за почивка, което ни се дава сега и да се подготвим за големите събития, които ни очакват в идните месеци. Декември и януари ще бъдат особено активни. Наближават зимните затъмнения и безспорно енергетиката ще става доста интензивна. Така че сега, в момент на известно спокойствие, е добре да обмислим бъдещите си стъпки и да разчистим пътя си. Ако все още нещо ви държи приковани към миналото, което чувствате, че е непродуктивно за вас, време е да го оставите да си отиде. 

Планетата управител на Луна в Овен - Марс ще се намира до края на годината в знак Риби, където ще образува напрегнат аспект с Юпитер в Стрелец. Точната квадратура ще наблюдаваме на 20 ноември. Доколкото и Нептун е в Риби, този фактор отново ни показва, че не е подходящ момента за директни действия на външно ниво. Има риск да не успеем да преценим обективно някои ситуации и да се опитваме да влагаме силите си в построяването на пъсъчни кули.

Като този факт се подсилва и от образуващия се секстил между Марс със Сатурн. Както знаем Сатурн е планета на формата и структурата, и винаги ще желае да създава нещо трайно и стабилно в живота ни. Но точно в този конкретен случай неговата сила твърде не е достатъчна защото колкото повече Слънцето се приближава към знак Козирог, толкова повече Сатурн потъва в лъчите му и това не ни позволява да разчитаме на материализиращата му сила и способности.

И с Марс в Риби в съвпад с Нептун, и отслабващия Сатурн, на фона на ретро Меркурий, е момент за влагане на силите ни във вътрешна и духовна работа. Довършвайте започнатото, не инициирайте нови дела, дори от време на време да ви се приисква да действате импулсивно под нарастващата Луна, особено сега докато е в Овен! 

19 ноември, понеделник - сутринта,  ще започне с квадратура на Луната към Сатурн. Време е да свършим всички свои ангажименти. Все още ще се усеща благоприятния аспект от вчера на Юпитер с нощното светило, така че можем да очакваме подкрепа и известна доза късмет. 🙂 Можем да се чувстваме емоционално изтощени, но все пак Венера е вече директна и постепенно нормализира своята скорост, което означава, че и ние бавно, но сигурно се връщаме към обичайното ни състояние.

Въпреки това във втората половина на деня Луната прави аспект с Меркурий, който e ретрограден, и може да създаде допълнително объркване, така че имайте едно наум! Занимавайте се по-скоро с рутинна работа и си довършвайте започнатото.

11-ти лунен ден ни зарежда с енергия. Внимавайте да не ви подтикне към необмислено поведение и непланирани действия. Не е време за спонтанност! Просто за да не бездействате, защото не е подходящо при енергетиката на този ден, както казахме, си насочете усилията към рутинни задачи. Може да си направите някакво пренареждане в дома или на служебното място, да изхвърлите някои повредени или ненужни вещи. Пазете се от скандали!

20 ноември, вторник започва с квадратурата на Марс с Юпитер. Доколкото Юпитер е невидим, а Марс се намира в Риби в съвпад с Нептун, не бихме могли да очакваме външно проявление на този аспект. По скоро той ни показва възможност за творческа дейност, както и за учене, но с оглед ретроградния Меркурий определено това трябва да е нещо, с което сме се занимавали и преди, а не ново начинание.

Едновременно с квадратурата на Марс и Сатурн, Луната и Плутон също образуват напрегнат аспект от 90º. Това отново е възможност да работим с вътрешния ни свят - с нашите емоции, чувства, страхове, задръжки. И доколкото Луната в целия ден ще бъде в опозиция с Венера - тези вътрешни негативни усещания могат да се прояват много характерно. Което обаче ще е от полза, за да успеем да разберем какво ни пречи в крайна сметка да се чувстваме добре и да го премахнем от съзнанието и вътрешното си усещане.

За това ще ни помогне и Уран, с който ще бъде и последния аспект на Луната в знак Овен преди да премине в материалния и земен Телец. И както знаем Уран, а и Овен, приветстват промяната, трансформацията, разрушаването на вътрешните окови и препятствия, и ни подтикват към това най-вече да бъдем себе си и да успяваме да отстояваме своите желания. Така че определено можете да се възползвате!

12-ти лунен ден е период, в който ни се дава възможност за самоосъзнаване и за постигане на вътрешен мир, което е в пълен унисон с гореизброените аспекти и конфигурации. Имаме възможност да се издигнем над битието и да осъзнаем духовния си път! Можете да направите изчистване на дома - с тямян или горяща свещ.

Пожелавам ползотворен старт на седмицата! 🙂


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

телефон: 0899 181 185 Анелия  
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.com


Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!Статията за ЛУННИ ВЪЗЛИ по оста РАК-КОЗИРОГ можете да прочетете тук →Статията за Месечен Хороскоп за НОЕМВРИ 2018г. можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Посетете моя YouTube канал!ФАЗА - ПЪРВА ЧЕТВЪРТ


Това е втората фаза от Лунния месец. Сега светлата и тъмната половина на Луната се изравняват, като Луната все повече се отдалечава от Слънцето. Можем да наблюдаваме Луната високо на небосклона. Тя ще бъде видима след залеза на Слънцето, през първата половина на нощта.
С всеки изминал ден Луната ще залязва все по-късно, ще става все по-голяма и все по-силно ще отразява слънчевата светлина. До момента на тяхната опозиция - Пълнолунието, когато Земята ще застане между Слънцето и Луната.

От гледна точка на енергийното влияние върху нас, ако сте следвали препоръките на Лунния календар по отношение на Новолунието и раждащата се Луна, сега настъпва решителния момент. Постарайте се да задържите темпото, с което работехте до момента. Пристъпете към активни действия и реализация на замислите, но поддържайте самоконтрол и трезво преценявайте всяка една ситуация, преди да предприемете решителна стъпка.

Енергията се повишава с всеки изминал ден, с това и нашата раздразнителност, а от там - нивото на конфликтност нараства. Опитайте се да запазите мира и спокойните взаимоотношения в семейството, а и на работното място. Положителното и оптимистично настроение ще помогнат да възприемате адекватно заобикалящата ви среда и случващото се.

В Първата четвърт на Лунния месец е важно да се запази първоначално приетата стратегия и посока на действие. Не се разсейвате от каквито и да било странични въпроси. Действайте по план, предвидете и разграфете всяка ваша стъпка. Слушайте интуицията си, която ще ви помогне да направите фини корекции  в поставените цели, ако има нужда.


ЛУНА В ОВЕН


Луна в знак Овен благоприятства реализацията на всичко, което е свързано с разкриването и изявяването на заложбите и качествата, които притежаваме. Също така спомага положителната промяната на физическото ни тяло и външния ни вид. Така че, използвайки ритмите на Вселената, през периода с лекота можете да разкриете вашия вътрешен потенциал и да подобрите качеството си на живот.

Луната в Овен увеличава физическата и психическата активност и в нас се пробужда желанието да бъдем първи. Повишават се страстта, смелостта и ентусиазма в подхода ни към хората около нас и към дейностите, които вършим. Увеличават се нашите умствени и творчески способности. В нас се появява желанието да пътуваме или да се занимаваме с нещо ново и неопитано до момента.

Отегчаваме се бързо и избягваме рутинните задачи - възможно e да започнем нещо, след което бързо ни омръзва, захвърляме го и започваме следващото. Трудно се задържаме на едно място, предпочитаме движението.

Реакциите ни стават спонтанни и импулсивни. В зависимост от цялостния ни темперамент, Луна в Овен може да предизвика у нас агресивно поведение, което в не малко случаи ще доведе до кавги, скандали, дори сбивания. Така че, дните на Луна в Овен не са подходящи за изясняване на отношенията, поради това, че виждаме единствено черното и бялото във всяка ситуация. За нас съществуват само двете крайности на спектъра и не забелязваме нюансите, които в повечето случаи са в същината на проблема.

Използвайте периода за външна реализация, като разбира се съобразите и фазата!

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите движението на Луната през целия месец, разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

ЛУННИ ДНИ11ти лунен ден - от 18.11.2018г., 16:57ч., до 19.11.2018г., 16:56ч., понеделник

Самоконтрол, концентрация върху целите, управление на енергията, честност към самите себе си, реална оценка на собствените сили, повишена енергетика, непредвидими реакции във взаимоотношенията.

11-ти лунен ден се счита на енергетически пик на целия лунен месец. Концентрацията на енергия в този момент е толкова висока, че всяко действие, което предприемем ще се характеризира с огромен интензитет.
За мнозина 11-ти лунен ден би могъл да бъде дори опасен, ако не намерят в себе си силата и способността да управляват този мощен енергитичен поток. Тогава самия поток ще започне да контролира тях. И в този случай никой не може да гарантира, че всичко ще завърши без наранявания и травми - в пряк и преносен смисъл.

Факт е, че сега Лунната енергетика се слива с природни сили на Земята. И целия този поток минава през човека, който се явява един вид посредник между небето и Земята. Огънят е символ на периода, което означава, че за силните духом периода ще символизира мощната пречистваща и трансформираща сила на огъня, а за слабите духом ще бъде един вид адския огън.

11-ти лунен ден е насочен към създаването. Пасивен начин на живот не се препоръчва, защото изцяло противоречи на активните вибрации на деня. От друга страна е много важно всичко, което започнете днес, да доведете до край. Не трябва обаче и да се претоварвате с работа. Всичко е добро, когато е умерено.

В 11-ти лунен ден човек чувства в себе си сила, той е сигурен и смел, изпълнен с ентусиазъм и желание за действие. Започнем ли нещо днес - не трябва да се съмняваме в действията си и да спираме. Трябва да вярваме в победата и в собствения си късмет, и да се отдадем на естествения поток на движение. Ако не сте уверени в действията и в изхода на ситуацията - по-добре не започвайте.

В 11-ти лунен ден духовното надделява над материалното, включително това трябва да бъде и нашето поведение. Вярата в духа и убедеността във собствените сили днес са водещите към успеха. Започвайте нови дела, но бъдете сигурни, че ще ги завършите до край иначе ще загубят своя смисъл и ще пропуснете възможността от помощ свише.

Пазете се от скандали, караници, сбивания, които са твърде вероятни при грешно отработване на силната енергетика на деня.
Рискови начинания са абсолютно противопоказни.

И поради това, че в периода трудно ще останете пасивни, за да имате успех, насочете енергията си към конструктивни и практически дейности. Покажете най-доброто от себе си и не допускайте съмнение под каквато и да било форма!


12ти лунен ден - от 19.11.2018г., 16:56ч., до 20.11.2018г., 16:55ч., вторник

Среща с истинската ни природа, избор между материалния и духовен свят, постигане на усещане за единство с Вселената, загриженост и помощ на другите, благодарност, мъдрост, взаимно разбирателство.

12-ти лунен ден е период на натрупване на мъдрост, разбиране и постигане на вътрешен мир. Енергетиката на Луната ни помага да се издигнем над битието и да осъзнаем взаимовръзките във Вселената. На този ден можете да усетите как съдбите на всички хора са преплетени в една нишка. Днес на всеки от нас му се дава възможността да достигне до духовните пътища на промяната, на просветлението и на откровението.

12-ти лунен ден е ден на милост, състрадание и проява на любов към другия, в най-широкия смисъл на думата. Този период е предназначен изцяло за мисли свързани с духовния ни свят. Препоръчително е да отидете на църква, ако нямате тази възможност си запалете кандило вкъщи или отидете някъде сред природата - в гората, в парка, на морския бряг - някъде, където усещате връзката си с Вселената.
На 12-ти лунен ден небесните порти се отварят и Бог чува молбите ни. Днес всеки ще бъде възнаграден за вярата си. Нека всеки отвори сърцето си към божественото, дори и да не е вярващ. Без значение колко тежък е живота, вярата и упованието в една по-висша сила ще ни дава сили да продължим напред.
12-ти лунен ден ще донесе късмет и помощ само за тези, които са истински благодарни за това, което имат!


13ти лунен ден - от 20.11.2018г., 16:55ч., до 21.11.2018г., 16:55ч., сряда

Осъзнатост, връзка между малките цели и глобалния ни път, преодоляване на егоизма, допълнителен източник на енергия, изменение мнението за себе си, коригиране на съдбата.

13-ти лунен ден е времето на духовни стремежи и търсения, мистичен период, през който воалът между видимия и невидимия свят се вдига и човек може да види зад обозримата материя. Ден на енергийно действие, пробив в неизвестното и неизследваното. Дейности, свързани с новото, са добре дошли. Това е цялостен период на обновление и преход към ново ниво на възприятие. Енергията, която е изразходвана през изминалите 12 дни, е заменена с нова. И ако вие правилно сте следвали Лунния ритъм, от самото начало на Лунния месец, сега ще бъдете възнаградени с допълнителна сила и енергия за изпълнението на вашите планове и проекти.

На 13-ти лунен ден можете да намерите нещо ново, дори и в стари и отдавна познати неща, в които ще откриете някакъв нюанс, който не сте забелязвали до сега. Време е за радостни открития!

Периодът е изключително плодотворен, творчески и канала между висшите светове и нашия вътрешен свят е отворен. Преминавайки много фини вибрации от външното към вътрешното и обратното, се обособява един специфичен обмен, който допринася за създаването на наистина божествено творби. Колкото сте по-решителни сега, толкова повече ще успявате.

13-тия лунен ден е като продължение на 12-тия. Всичко, което е започнали в никакъв случай не бива да бъде спряно или отхвърлено по какъвто и да било начин. каквото и да се случи, не забравяйте, че от вашето постоянство ще зависи успеха на замисленото от вас.  През периода се активират скритите резерви на човешката психика и тя кореспондира с лекота с астралното поле. Енергията се завихря в кръг, в общо усилие за реализация на проектите ни. Ето защо символа на деня е колело. Представете си, че вие сте това колело, което се върти от планината надолу и набира все повече сила и скорост, и нищо вече не може да му се изпречи на пътя. Не спирайте, не се забавяйте, не се поколебавайте дори за миг и вярвайте в своя късмет!

Благоприятно време за предприемане на всякакъв тип пътувания.


ЛУНА В ОВЕН
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност съобразете прогнозите с домофикацията спрямо вашия Асцендент - изгряващ знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →


ОВЕН

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, няма как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!


РАК

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


ЛЪВ

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


ДЕВА

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


ВЕЗНИ

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.


СКОРПИОН

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Подходящ момент да насочите усилията си към вашата работа и всичко свързано с нея.
Време е да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удоволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


КОЗИРОГ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвижването като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.


РИБИ

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имуществото ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.ЛУНА БЕЗ КУРС
на 21.11.2018г. от 00:46ч. до 01:43ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
  • Затъмнения 2019г.
  • Уран в Телец от 2018г. до май 2026г.
  • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
  • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г. - 2019г.
  • Транзити и аспекти на Нептун и Плутон през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...