☽ Лунен хороскоп☿ Статии

Луна в знак Овен – 18ти до 20ти февруари 2018г.

луна в овен

ФАЗА: 1ва фаза, НОВОЛУНИЕ

ЗНАК: ОВЕН

ПЕРИОД: от 18.02.2018г., 14:04ч. до 20.02.2018г., 21:11ч. 

ЛУННИ ДНИ: 4ти, 5ти и 6ти

БЕЗ КУРС: на 20.02.2018г. от 13:11ч. до 21:11ч.


ОБЩО ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА


И ето, настъпи най-активния период от първата фаза на Лунния месец, който символизира времето на инициативата и действието. Луната в Овен най-добре ще допринесе за това, като активизира в нас качества като инициативност, предприемчивост, стремеж и желание за реализация на идеите и замислите ни.
Личните интереси ще излязат на преден план и съдейки по силните страсти и желания на Марс - управителя на Овен, тяхното въплъщение обещава да бъде динамично и многообещаващо. Още повече на 19ти февруари Луната ще затвори успешната конфигурация "Парус", с участието на Лунните възли и Марс.
В същото време Марс е в квадратура със съвпада на Венера и Нептун в Риби. При този аспект Марс няма да позволи моментния ентусиазъм и емоционалното въодушевление да преминат в категорията на мечтите. Вместо това всячески ще стимулира да се проявят творческите и изобретателските ни способности. И на фона на максимално обострената чувствителност и интуиция от Венера и Нептун в Риби, Марс ще увеличи вниманието и предпазливостта. Което ще позволи навременна и правилна реакция и успешно избягване на разочарованията. Или казано с други думи, Марс ще ни отрезвява и ще ни държи адекватно свързани с реалността и готови за действие.

На 18ти февруари Марс започва да квадратира и Слънцето, което преминава в знак Риби в 19:06ч., под управлението на Нептун. Което в значителна степен може да стимулира различни манипулатори и тайни врагове, които провокирайки съчувствие и състрадание могат лесно да ни подведат да попаднем в техния капан. Особено на фона на 4ти лунен ден, под въздействието на чиито енергии е лесно да се поддадем на изкушението и чуждото влияние. Затова бъдете нащрек!
В случая можем да се надяваме на квадрата на Луната със Сатурн, да ни запаси с голяма доза реализъм и придържане към реалността, а и на факта, че Луната, докато е в Овен, няма никаква аспектация със Слънцето.

На 19ти февруари Луната образува тригон с Марс и по този начин запълва уникалната конфигурация "Парус". Което е много мощен и силен старт, голяма подкрепа и покровителство. И доколкото тази комбинация съдържа и двата Лунни възела, определили Слънчевото Затъмнение - тя може да задейства кораба на вашата Съдба. Посоката на този кораб, както се досещате, ще се определи от Лунните възли по оста Лъв-Водолей.
Още повече на фона и на 5ти лунен ден, който ни обещава, че всичко инициирано днес, ще намери своето материално въплащение във физическия свят. Oсобено ако действията ни са свързани с разкриване на творческата ни страна, промяната на остарели и неработещи възгледи и подходи за решаване на задачите ни. Казаното особено касае социалната сфера, защото  Плутон - втория управител на Овен, е в секстил с Юпитер.
19ти февруари може да стане начало на успешен личен растеж и укрепване на вашето положение в обществото.

На 20ти февруари е желателно, доколкото е възможно, да се намали външната активност, тъй като първата половина на деня ще бъде повлияна от квадрата на Луната с Плутон, след което Луната ще направи съвпад с Уран в 13:11ч. и ще стане без курс.
По време на квадрата на Луната с Плутон вероятността да се направи грешна стъпка е голяма и всички промени, които се извършват, ще бъдат направени с големи усилия и трудности и ще изискват един вид загуба и разрушение на старото. Масло в огъня ще налее и аспекта с Уран, предизвиквайки високо ниво на емоционално напрежение и тласкайки ни към ненужни събития.
За да се избегне гореописаното, на фона на 6ти лунен ден, бихме могли да се заемем с рутинните си задължения и да се насочим към вътрешна работа и адаптация към положителните промените, които настъпиха предния ден. За да се използват по възможно най-добрия начин посочените аспекти, търсете нестандартен начин да трансформирате вашите таланти и умения за бързо и успешно достигане на целите. Още повече енергетиката на 6ти лунен ден спомага да определим кое е заблуда и кое е вярно. Която правилна преценка и ориентация е от изключителна важност в началото на един решаващ период, който е обуславен от нарастващия Лунен месец след Слънчевото Затъмнение на 15ти февруари.


ФАЗА - НОВОЛУНИЕ


 По време на точното Новолуние Луната се намира между Земята и Слънцето, което я прави невидима за нас. В последствие, около два дни след този съвпад, можем да наблюдаваме тънкия сърп на Луната на западния хоризонт след залеза на Слънцето.

Енергетиката и активността на човешкия организъм са все още близо до своя минимум, но вече подготвяйки се за своето пробуждане и за новото начало. Периодът е подходящ за задаване на цели и подготовка на задачите за предстоящия лунен месец. Като е много важно да се осъзнае, че на този етап все още работим на духовно и емоционално ниво. Планирайте и активно се подготвяйте за започване на нещо ново!

Деня на точното Новолуние, според знака и дома на хороскопа, където попада то, е идеален за задаване на бъдещи цели и за настройка на правилни мисловни модели.


ЛУНА В ЗНАК ОВЕН


Луна в знак Овен благоприятства реализацията на всичко, което е свързано с разкриването и изявяването на заложбите и качествата, които притежаваме. Също така спомага положителната промяната на физическото ни тяло и външния ни вид. Така че, използвайки ритмите на Вселената, през периода с лекота можете да разкриете вашия вътрешен потенциал и да подобрите качеството си на живот. 

Луната в Овен увеличава физическата и психическата активност и в нас се пробужда желанието да бъдем първи. Повишават се страстта, смелостта и ентусиазма в подхода ни към хората около нас и към дейностите, които вършим. Увеличават се нашите умствени и творчески способности. В нас се появява желанието да пътуваме или да се занимаваме с нещо ново и неопитано до момента.

Отегчаваме се бързо и избягваме рутинните задачи - възможно e да започнем нещо, след което бързо ни омръзва, захвърляме го и започваме следващото. Трудно се задържаме на едно място, предпочитаме движението.

Реакциите ни стават спонтанни и импулсивни. В зависимост от цялостния ни темперамент, Луна в Овен може да предизвика у нас агресивно поведение, което в не малко случаи ще доведе до кавги, скандали, дори сбивания. Така че, дните на Луна в Овен не са подходящи за изясняване на отношенията, поради това, че виждаме единствено черното и бялото във всяка ситуация. За нас съществуват само двете крайности на спектъра и не забелязваме нюансите, които в повечето случаи са в същината на проблема.

Използвайте периода за външна реализация.


ЛУННИ ДНИ


4ти лунен ден - от 18.02.2018г., 08:46ч. до 19.02.2018г., 09:16ч.

Заобикалящия ни свят е огледало на вътрешния ни свят!

Дървото на познанието, избора между доброто и лошото, информация, способност за адекватно реагиране, избор, анализ на текущата ситуация.

Тъмните дни отминаха, Луната срещна Слънцето, след което продължи по пътя си напред. Ние починахме, подготвихме се за новия период, създадохме желаните образи, положихме основите, направихме първата крачка по реализирането на целите. И ето, днес идва момента, в който реалността ще отрази случващото се. За някои 4ти лунен ден е тежък  и трудно поносим. Аз обаче смятам, че той е изключително полезен от гледна точка на това, че ни позволява да погледнем нещата право в очите и то на толкова ранен етап. Все още сме във фаза Новолуние, какво по-хубаво от това сами да забележим грешките си (ако има такива) и да имаме възможността да ги коригираме. 2ри лунен ден е за вътрешна корекция, 4ти – за външна.

4ти лунен ден получавае информация. В този ден ни се дава да открием истината за реалната ситуация в момента. Предстои ни да се изправим срещу нас самите и истинската ни същност. 4ти лунен ден като огледало ще ни покаже истинското ни лице и няма да можем да се скрием зад никаква маска. Независимо дали сте успешен бизнесмен, спортист или учен, в този ден ще се сблъскате с истинския, не с измисления си "Аз". И Каквото и да се случва днес е за добро – то отразява това, което сме ние и пътя, по който вървим. 4ти лунен ден е като отрезвяващ шамар и затова не е от най-обичаните, но той ни заземява, ако имаме нужда от това и ни вкарва в правилния път. Какво по-хубаво от ранната превенция?

Ето защо 4ти лунен ден някои хора го смятат за лош, а други - за добър. А всъшност всичко зависи от нас самите, от нашия начин на живот, който водим, от нашите духовни и душевни качества и от взаимоотношенията ни с близките. Въпроса е дали се страхуваме да се срещнем със самите себе си, или обратното - тази идея ни се струва интересна и заинтригуваща вниманието ни. За този, който не се страхува от тази среща със себе си, е много важно да намери вътрешната си границата между добро и зло, между Бог и дявол, и да определи недвусмислено мястото си в това противостояние.
Защото това е ден на избора. И от решенията, които взимате сега, ще зависи целия Лунен месец. И ако вчерашния 3ти лунен ден беше даден за активно действие, то днес не е време за външна активност. Оставете се енергетиката да ви направлява и извършете необходимите корекции. 4ти лунен ден дава отличната възможност да видите как обкръжаващия свят реагира на вашите действия и да разберете хармонизират ли постъпките ви със заобикалящата ви среда.

Факт е, че значителна част от нашите желания и цели, за които ние си мечтаем да реализираме, всъшност нямаме реална нужда от тях, а са ни наложени отвън по един или друг начин. Стремейки се да осъществим мечти и желания, които са чужди на нашата истинска природа, в един момент всичко става безсмислено. И преследвайки миражите, ние разбираме, че за да сме истински щастливи и пълноценни трябва да се обърнем към себе си и към нашето божествено призвание.
В 4ти лунен ден нищо не се променя в добра или в лоша светлина. Всичко остава такова, каквото е. Ние сме тези, които променяме възприятията си към нещата.

Този период се характеризира със стабилност и уравновесеност. Помислете за себе си, за родителите си, за приятелите си и как се развиват взаимоотношенията ви с тях. Помислете като цяло за живота, за духовните неща, за безсмъртието на душата. Осъзнайте вашия истински свят.

Не вземайте прибързани решения и не се поддавайте на изкушения! И запомнете - днес всяка дума, изказана на глас, може да се претвори в реалността.


5ти лунен ден - от 19.02.2018г., 09:16ч. до 20.02.2018г., 09:46ч.

Трансформация, изменение, интеграция, обединяване, увеличаване на отговорностите.

5ти лунен ден е един от най-важните във фаза Новолуние, тъй като е ден на трансформация и вътрешна промяна. В известен смисъл може да се каже, че това е преломния момент в първата половина на Лунния месец. Днес се осъществява материализация на всичко, което е направено в предишните четири дни. Бъдете особено внимателни във всички ваши мисли, действия и постъпки, защото те непременно ще намерят въплащение във физическия свят.

Не случайно Еднорогът е символ на този ден, тъй като той олицетворява верността, дълга и принципа. Според преданието той се явява пред човек само, когато го очаква важна промяна и крачка към неговото духовно развитие.

И така, 5ти лунен ден - трансформация и вътрешна промяна, ние спокойно можем да кажем, че това е решаващ период и преход към материалната и осезаемата форма. Всичко, което мислите, всичко, което искате днес непременно ще намери своята външна форма. Това е времето на глобалните промени. На всичко, което се случва сега трябва да се гледа като на процеса на превръщане на какавидата в пеперуда. Дори и да ви се струва, че всичко се срива, не се отчайвайте. Пашкулът се превръща в пеперуда и изглежда, че умира, а всъщност това е само трансформация и преход към едно ново ниво на съществуване.
През периода на преобразуване е много важно да можете да хармонизирате различните енергийни потоци и да балансирате противоположностите в себе си. Това е период на синтез и сливане на противоположни явления в едно цяло. И всичко, което ни се дава през 5ти лунен ден, трябва да се счита за най-необходимия материал за нашия духовен разтеж. И дори ако този материал изглежда напълно несъвместим със сегашната ни ситуация, не бива да се отказванме от него в никакъв случай. Ако искате да направите успешна крачка напред, трябва да сте готови да комбинирате различни парадокси. Само за човек с тясно съзнание и примитивно мислене ще изглежда, че нещата не са свързани. Човек с разширено съзнание вижда всичко като едно цяло и е в състояние да разбере, че всичко е взаимносвързано. Противоположностите всъщност се допълват и са двете страни на едно и също нещо. На това ни учат всички духовни учения без изключение.

Не се учудвайте ако през този лунен ден сте добре, после зле, ту сте спокойни, ту напрегнати. Възприемайте смяната на тези състояния като естествени етапи на обновление за вас. И най-важното - не се вкопчвайте във всяко чувство, опитайте се да запазите златната среда и 5ти лунен ден за вас ще стане извор на вдъхновение, пречистване и обновление. 5ти лунен ден е предназначен да обнови вашия материален и духовен свят. По възможност ограничете външните контакти и останете на саме със себе си.

Нищо излишно не се случва през този ден. Опитайте се да анализирате действията на другите и да разберете кой е с вас и кой е против вас. По този начин ще можете да отсеете чуждите влияния и нежелани енергийни намеси.

През 5ти лунен ден доведете до край своите намерения и не оставяйте незавършени дела, защото могат да се превърнат в проблем за вас на по-късен етап. Осъществете творческа активност и упорство в достижението на целите. Бъдете верен на своите принципи и енергетиката на Луната ще бъде на ваша страна. Като цяло всяка борба за справедлива кауза, днес ще бъде продуктивна. Търсещите истината в този ден получават зелена светлина.

Всяко нещо, което днес изглежда като пречка, всъщност е само следващото стъпало нагоре към развитието ни. Ето защо е важно да намерите в себе си силата и да преодолеете всяка появила се на пътя ви пречка. И е много важно да се осъзнае, че всяко нещо, което се появява днес, ни помага да се движим напред по-ефективно и успешно.


6ти лунен ден - от 20.02.2018г., 09:46ч. до 21.02.2018г., 10:17ч.

Релаксация, медитация, почивка, предаване на мисли от разстояние.

Жеравът е символ на 6ти лунен ден, който е свързан както с водата, така и с въздуха. Събитията от този период са спокойни като равномерното течение на водата и леки като въздуха. 6ти лунен ден може да се разглежда като период на адаптация след промените, които са се случили вчера. Той дава на човек възможност постепенно да свикне със собственото обновление и да привикне към промяната и към "новата си кожа". Като правило през този период няма непредвидени събития, няма неочаквани ситуации - нито добри, нито лоши.

Препоръчва се да се въздържите от пътувания, независимо дълги или кратки, за да не нарушите спокойния ритъм на живот, което би довело до отрицателни последици. Също не е препоръчително да давате свои лични вещи на някой друг, защото се смята, че човекът, който ги използва, може да ви отнеме спокойствието и късмета.

Възприемете 6ти лунен ден като време за почивка, пасивност и съзерцание. Опитайте се да не се поддавате на никаква провокация. Останете спокойни и толерантни в отношението си към всичко, което се случва. Този ден трябва да е много подобен както на водата, в която всичко се отразява, но нищо не се задържа, така и на въздуха, който е лек, спокоен и подвижен. Ако съумеете да поддържате вътрешния си баланс, тогава ще преминете през този период с удоволствие. По-малко натоварвайте мислите и ума си с ежедневните дреболии. Освободете съзнанието си и ще откриете истините, които все още не сте достигнали. Като имам предвид не някакви висши откровения и проблясване на брилянтни идеи, а получаване на прости отговори, но на много важни въпроси. Наример: Обича ме - Не ме обича?, Лъже ме или не ме лъже?, Приятел или враг? и т.н.

Занимайте се с със своите ежедневни дела и помислете по въпроса, че работата и ангажиментите са неразделна част от битието, и затова, независимо дали искаме или не - ние трябва да ги вършим. Енергетиката на този лунен ден ще способства разрешаването с лекота на всякакви дребни задачи и ангажименти, които са се насъбрали до момента.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Можете да произнасяте на глас положителни утвърждения - афирмации за подобряване на външния вид, за укрепване на здравословното състояние и ободряване на цялостното състояние на организма и психиката.

5ти лунен ден - от 19.02.2018г., 09:16ч. до 20.02.2018г., 09:46ч.

Трансформация, изменение, интеграция, обединяване, увеличаване на отговорностите.

5ти лунен ден е един от най-важните във фаза Новолуние, тъй като е ден на трансформация и вътрешна промяна. В известен смисъл може да се каже, че това е преломния момент в първата половина на Лунния месец. Днес се осъществява материализация на всичко, което е направено в предишните четири дни. Бъдете особено внимателни във всички ваши мисли, действия и постъпки, защото те непременно ще намерят въплащение във физическия свят.

Не случайно Еднорогът е символ на този ден, тъй като той олицетворява верността, дълга и принципа. Според преданието той се явява пред човек само, когато го очаква важна промяна и крачка към неговото духовно развитие.

И така, 5ти лунен ден - трансформация и вътрешна промяна, ние спокойно можем да кажем, че това е решаващ период и преход към материалната и осезаемата форма. Всичко, което мислите, всичко, което искате днес непременно ще намери своята външна форма. Това е времето на глобалните промени. На всичко, което се случва сега трябва да се гледа като на процеса на превръщане на какавидата в пеперуда. Дори и да ви се струва, че всичко се срива, не се отчайвайте. Пашкулът се превръща в пеперуда и изглежда, че умира, а всъщност това е само трансформация и преход към едно ново ниво на съществуване.
През периода на преобразуване е много важно да можете да хармонизирате различните енергийни потоци и да балансирате противоположностите в себе си. Това е период на синтез и сливане на противоположни явления в едно цяло. И всичко, което ни се дава през 5ти лунен ден, трябва да се счита за най-необходимия материал за нашия духовен разтеж. И дори ако този материал изглежда напълно несъвместим със сегашната ни ситуация, не бива да се отказванме от него в никакъв случай. Ако искате да направите успешна крачка напред, трябва да сте готови да комбинирате различни парадокси. Само за човек с тясно съзнание и примитивно мислене ще изглежда, че нещата не са свързани. Човек с разширено съзнание вижда всичко като едно цяло и е в състояние да разбере, че всичко е взаимносвързано. Противоположностите всъщност се допълват и са двете страни на едно и също нещо. На това ни учат всички духовни учения без изключение.

Не се учудвайте ако през този лунен ден сте добре, после зле, ту сте спокойни, ту напрегнати. Възприемайте смяната на тези състояния като естествени етапи на обновление за вас. И най-важното - не се вкопчвайте във всяко чувство, опитайте се да запазите златната среда и 5ти лунен ден за вас ще стане извор на вдъхновение, пречистване и обновление. 5ти лунен ден е предназначен да обнови вашия материален и духовен свят. По възможност ограничете външните контакти и останете на саме със себе си.

Нищо излишно не се случва през този ден. Опитайте се да анализирате действията на другите и да разберете кой е с вас и кой е против вас. По този начин ще можете да отсеете чуждите влияния и нежелани енергийни намеси.

През 5ти лунен ден доведете до край своите намерения и не оставяйте незавършени дела, защото могат да се превърнат в проблем за вас на по-късен етап. Осъществете творческа активност и упорство в достижението на целите. Бъдете верен на своите принципи и енергетиката на Луната ще бъде на ваша страна. Като цяло всяка борба за справедлива кауза, днес ще бъде продуктивна. Търсещите истината в този ден получават зелена светлина.

Всяко нещо, което днес изглежда като пречка, всъщност е само следващото стъпало нагоре към развитието ни. Ето защо е важно да намерите в себе си силата и да преодолеете всяка появила се на пътя ви пречка. И е много важно да се осъзнае, че всяко нещо, което се появява днес, ни помага да се движим напред по-ефективно и успешно.


 

 

6ти лунен ден - от 20.02.2018г., 09:46ч. до 21.02.2018г., 10:17ч.

Релаксация, медитация, почивка, предаване на мисли от разстояние.

Жеравът е символ на 6ти лунен ден, който е свързан както с водата, така и с въздуха. Събитията от този период са спокойни като равномерното течение на водата и леки като въздуха. 6ти лунен ден може да се разглежда като период на адаптация след промените, които са се случили вчера. Той дава на човек възможност постепенно да свикне със собственото обновление и да привикне към промяната и към "новата си кожа". Като правило през този период няма непредвидени събития, няма неочаквани ситуации - нито добри, нито лоши.

Препоръчва се да се въздържите от пътувания, независимо дълги или кратки, за да не нарушите спокойния ритъм на живот, което би довело до отрицателни последици. Също не е препоръчително да давате свои лични вещи на някой друг, защото се смята, че човекът, който ги използва, може да ви отнеме спокойствието и късмета.

Възприемете 6ти лунен ден като време за почивка, пасивност и съзерцание. Опитайте се да не се поддавате на никаква провокация. Останете спокойни и толерантни в отношението си към всичко, което се случва. Този ден трябва да е много подобен както на водата, в която всичко се отразява, но нищо не се задържа, така и на въздуха, който е лек, спокоен и подвижен. Ако съумеете да поддържате вътрешния си баланс, тогава ще преминете през този период с удоволствие. По-малко натоварвайте мислите и ума си с ежедневните дреболии. Освободете съзнанието си и ще откриете истините, които все още не сте достигнали. Като имам предвид не някакви висши откровения и проблясване на брилянтни идеи, а получаване на прости отговори, но на много важни въпроси. Наример: Обича ме - Не ме обича?, Лъже ме или не ме лъже?, Приятел или враг? и т.н.

Занимайте се с със своите ежедневни дела и помислете по въпроса, че работата и ангажиментите са неразделна част от битието, и затова, независимо дали искаме или не - ние трябва да ги вършим. Енергетиката на този лунен ден ще способства разрешаването с лекота на всякакви дребни задачи и ангажименти, които са се насъбрали до момента.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Можете да произнасяте на глас положителни утвърждения - афирмации за подобряване на външния вид, за укрепване на здравословното състояние и ободряване на цялостното състояние на организма и психиката.


ЛУНА В ОВЕН 
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност прогнозите са съобразени с домофикацията спрямо Асцендента - изгряващия знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →

ОВЕН

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, нама как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!


РАК

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


ЛЪВ

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


ДЕВА

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


ВЕЗНИ

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.


СКОРПИОН

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Подходящ момент да насочите усилията си към вашата работа и всичко свързано с нея.
Също така е време да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удосволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


КОЗИРОГ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвиждането като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.


РИБИ

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имушеството ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.ЛУНА БЕЗ КУРС
на 18.02.2018г. от 00:13ч. до 14:04ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от края на 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...