☽ Лунен хороскоп☿ Статии

Луна в знак Риби – 16ти до 18ти февруари 2018г.

луна в риби

ФАЗА: 1ва фаза, НОВОЛУНИЕ

ЗНАК: РИБИ

ПЕРИОД: от 16.02.2018г., 04:41ч.  до 18.02.2018г., 14:04ч. 

ЛУННИ ДНИ: 1ви, 2ри, 3ти и 4ти

БЕЗ КУРС: на 18.02.2018г. от 00:13ч. до 14:04ч.


ОБЩО ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА


Лунния месец след Слънчево затъмнение винаги обещава да бъде изключително интересен и съдържателен. И тъй като влиянието на това Затъмнение докосва наталната карта на всеки един от нас, по един или друг начин, то ще даде отражение в много области на живота ни. И ще се отрази под формата на процеси на трансформация и преобразяване в дадените сфери. Но спокойно можем да кажем, че тези процеси на изменение и реорганизация ще се осъществяват по възможно най-естествения начин, което ще ни осигури достатъчно време и възможности за опознаване на новите образи и роли, които по най-хармоничния начин ще се впишат в събитийния план на нашия живот и в зоната ни на комфорт. Или казано по друг начин - промените ще стават плавно, без сътресения, доколкото това е възможно при силната енергетика на Затъмнението. Още повече Уран, който има комуникация с процеса ще покаже добрата си страна, под формата на внезапни прозрения и оригинални идеи и подходи.

Основният ни стремеж ще бъде да разкрием своята собствена индивидуалност. И за тези, които вече са направили крачка в тази посока, предстоящия Лунен месец може да се превърне в отправна точка за излизане от ситуацията, за разчупване на стереотипите и за намиране на нов опит и успешно сътрудничество със света.

Периода от първите три дни на Лунния месец символизира времето на инициативата. И колко прекрасно е, че те ще преминат под енергетиката на сензитивния, творчески и трансформиращ знак на Рибите. Техния управител Нептун се намира в съвпад с Венера и ръководи мистериозния и мощен свят на подсъзнанието. Присъединявайки се на 16ти февруари и Луната към този съюз, ще накара мнозина да почувстват потребност и нужда да покажат най-възвишените си чувства. И като се има предвид Сатурн, който прави положителен аспект към цялата конфигурация - бихме могли да поставим основите на нещо сериозни и дългосрочно. Влиянието на 2ри лунен ден, който е предназначен изцяло към вътрешна работа, ще постави ситуацията на изцяло духовно ниво и ще ни помогне да вземем възможно най-ползотворното решение за себе си.
Но все пак, знаейки прикритата и трудно доловима природа на Нептун и знака Риби, ви съветвам да се опитате обективно да анализирате и изясните скритите влияния, които биха могли да замъглят и размият истинското състояние на нещата. За което енергетиката на 2ри лунен ден ще ни помогне - интуицията и усещанията ни се обострят през този период, което ще подпомогне да надникнем под булото на Нептун.

На 17ти февруари следобед при точния съвпад на Меркурий със Слънцето, секстила на Луната с Плутон и подкрепата на 3ти лунен ден, можем да предприемем важна стъпка в живота си. Също така денят ще бъде подходящ за всякакви срещи или за обобщаване на резултатите от начинания, които бяха започнати около средата на декември 2017г., в началото на цикъла на Меркурий и Слънцето. Сега оценките ни ще са обективни, което ще помогне лесно да се премахнат недоразуменията, да се обсъдят стратегическите планове и да се открият нови перспективи за сътрудничество.
На 17ти февруари в 13ч. имаме много интересен аспект - квадратура на Марс с Нептун, който ще ни даде много ентусиазъм и енергия на фона на също активния 3ти лунен ден. Ето тук е момента да вложите вашата енергия и да проверите доколко вярно възприемате реалността и доколко разграничавате инстинкта от интуицията. Може да ви се отдаде възможност да откриете много интересни неща. Каквото и действие да предприемем днес, утрешния ден ще ни покаже с какво ни е дарил Нептун - със заблуда и илюзии или с висше прозрение и сензитивност кое е най-доброто решение за нас.
Употреба на алкохол и наркотични вещества е абсолютно противопоказна в периода.

На 18ти февруари, непосредствено след полунощ Луната става без курс, а последния основен аспект, който ще направи е тригон с Юпитер. Непосредствено след това Меркурий сменя своя знак и влиза в Риби. Отличен ден да се отпуснете, да посветите деня на общуване със семейството и приятелите, да се помирите ако сте се скарали с някого. Това ще допринесе за чувството на пълнота, щастие и духовен комфорт - всички предпоставки за оптимизъм и вяра, че доброто предстои. С Юпитер в Скорпион и Луна и Меркурий в Риби ни очакват дълбоки прозрения!
В интелектуалната сфера, ако работите върху себе си, бихте могли да постигнете успех и разширяване на съзнанието. Което се допълва и от енергетиката на 4ти лунен ден, който символизира Дървото на познанието и ни призовава към съзнателен избор между добро и зло. Неоценима помощ ще укажат молитви, мантри, утвърждения. Благодарение на тяхната плодотворна акустична енергия, в ума ни може да се образува усещане за изобилие, любов и успех.
4ти лунен ден е известен и като ден на словестната магия. Поради това наблюдавайте думите си, защото независимо дали ви харесва или не, всичко, което казвате може лесно да се сбъдне.


ФАЗА - НОВОЛУНИЕ


 По време на точното Новолуние Луната се намира между Земята и Слънцето, което я прави невидима за нас. В последствие, около два дни след този съвпад, можем да наблюдаваме тънкия сърп на Луната на западния хоризонт след залеза на Слънцето.

Енергетиката и активността на човешкия организъм са все още близо до своя минимум, но вече подготвяйки се за своето пробуждане и за новото начало. Периодът е подходящ за задаване на цели и подготовка на задачите за предстоящия лунен месец. Като е много важно да се осъзнае, че на този етап все още работим на духовно и емоционално ниво. Планирайте и активно се подготвяйте за започване на нещо ново!

Деня на точното Новолуние, според знака и дома на хороскопа, където попада то, е идеален за задаване на бъдещи цели и за настройка на правилни мисловни модели.


ЛУНА В ЗНАК РИБИ


Луна в знак Риби предоставя възможности за реализация на желанията и способностите ни, както и да се намерят външни и вътрешни ресурси, които да ни помогнат да материализираме нашите способности и цели. Това време е удачно за всякакви начинания, които са свързани с уединение, вдъхновение и почивка. Не е препоръчително да се започват важни дела, защото през периода усещането и възприемането на реалността е отслабено. От друга страна, това благоприятства да видим невидимото и да прозрем зад материята. Неща, които са били скрити от нас до момента, ще придобият по-ясни очертания и могат да ни се изяснят сега.

В този период се препоръчва да си отдъхнете, да се отпуснете и да дадете воля на усещанията и на чувствата си. Само по този начин ще можете да осъзнаете това, което ви мъчи и да се отървете от бремето на личните и работните проблеми.

За подобряване на настроението и тонуса се препоръчва медитация, работа с цветове, музика и аромати. Луната в знак Риби повишава нашата сензитивност и дава интуитивно разбиране на дълбоките, скрити и тайни процеси.  В нас се обостря чувството за ритъм и хармония със заобикалящата ни среда, и се повишава способността да разберем тайния смисъл на нещата. Под вибрациите на Риби ставаме по-сантиментални, но в същото време не ни се иска да разкриваме пред другите дълбочината на нашия вътрешен свят. Уединението и вътрешната духовна работа през периода са препоръчителни.

Днес сме особено податливи на хипноза и внушение, и негативната страна на Луна в Риби е повишеното желание за бягство от реалността и потъването в един илюзорен свят. Нерядко под тази вибрация се прибягва до употребата на наркотични упойващи вещества и алкохол, което, разбира се, не би довело до нищо добро.
Нерядко се забелязва в хората проява на фанатизъм и когато става въпрос за техните убеждения и принципи те реагират изключително остро и безкомпромисно.

Но все пак да не забравяме положителната енергетика на знака Риби - чувствителност, творчески подход и умение да се прозре зад границите на материята. Възползвайте се от момента!


ЛУННИ ДНИ1ви лунен ден - от 15.02.2018г., 23:05ч. до 16.02.2018г., 07:45ч.

Анализ, спокойствие, планиране, размишление.

Започва лунния месец. Възприемете този ден като основа на целия предстоящ период. От това какво бъде заложено сега, зависи много. Това време е предназначено за работа с вътрешния свят и с мисловното поле. Сега е моментът, в който създаваме бъдещето си и планираме събитията. Ден за задавне на реални цели и намерения, от който зависи целия лунен месец.

Луната е невидима, поради близостта си със Слънцето и това благоприятства усамотението и погледа навътре. Но разликата от предишните два тъмни дни е в това, че съвпадът (Новолунието) между двете светила вече се е състоял и сега Луната, излизайки от прегръдката на Слънцето, се приближава до момента, в който скоро ще я забележим като тънък сърп на западния хоризонт.

Всичко, което мислите и правите сега, подсъзнателно ще стане ваша житейска програма за целия лунен месец. Затова в 1ви лунен ден е добре да мечтаем за предстоящото, но не безплодно и абстрактно, а за конкретни, реално постижими, положителни и градивни неща.
Постройте мислено вашето бъдеще, помислете какво наистина желаете и се помолете то да се случи. Повярвайте, че то вече се е случило, усетете емоциите от това. Мислено му придайте образ, форма, звук, аромат. Ако това, което желаем е в унисон с пътя, който е избрала да следва душата ни – сега е моментът, в който цялата Вселена е зад нас. От това какво ще заложим сега, зависи какво ще получим в края на периода. Но най-важното е, както казах, мечтите ни да са възможно най-конкретни и най-детайлни. Създайте реални и приложими към битието образи и мисловни модели, които узрявайки, на по-късен етап ще се реализират и ще получите видим резултат.

Не бързайте да започнете с начинанията си днес. Представете си, че 1ви лунен ден е подобен на градина, в която трябва да посеете вашите семена. Не е нужно да бързате. Първо трябва да обработите почвата, да я почистите от плевелите, да я наторите. След това да засадите семената, да ги полеете и да им дадете време да свикнат с почвата. Всичко трябва да върви по свой собствен начин, по естествения начин. Важно е сега да останете спокойни, да поливате своите семена редовно и да им дадете време да поникнат.

Противопоказен е активния социален живот, който днес ще бъде изключително натоварващ и ще ви вземе много енергия. Желателно е нито да ходите на гости, нито да приемате такива. Да не общувате с голям брой хора и да спрете комуникацията с досадни, безполезни, лоши и завистливи хора.
1ви лунен ден е най-добре да прекарате у дома си сами. Ако това е невъзможно - се опитайте да бъдете възмжно най-толерантни към мнението на някой друг и се постарайте да не вземате нищо присърце. Не забравяйте, че всяко ваше действие през този ден задава мелодията на месеца. Превърнете този ден в тиха почивка и смело планирайте на бъдещето.

1ви лунен ден е идеален за подаване на заявления. Смята се, че подадената през този период молба, непременно ще доведе до късмет и положителен отговор, както и че резултата от случая ще бъде много успешен за вас.

Настъпило е време за смели планове, надежди, мечти и ползотворно начало. Контролирайте мислите си. Не допускайте негативни модели в полето си. Днес е най-подходящия ден да простите и да пристъпите напред начисто.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Този метод поволява да създадем в астралното поле енергиен заряд за бъдещо събитие - форма, която с времето да се напълни с желаната материална същност. Разбира се, тя може да се различава в последствие и да не бъде точно същата, но при правилна визуализация, събитието задължително ще се прояви на материален план. Дори и да не съответства напълно на първоначално желаната форма, същността му ще отразява това, което сме поискали.

Седнете на тихо място, запалете свещ и затворете очи. Релаксирайте, успокойте мислите, отпуснете се. Бавно си представете как преминава идущия месец до следващата нова луна. Представете си това, което желаете с всичките му нюанси и детайли. Усетете го все едно вече се е случило. Например, ако ви предсои изпит, представете си, че вие вече гледате в дневника вашата отлична оценка. Или ако искате повишение, представете си как шефа ви вика и говори за това колко ценни сте във вашата работа и как е решил да ви повиши. Предствете си цялата картина до най-малкия детайл - почувствайте парфюма на човека срещу вас, усетете текстурата на вашите дрехи, чуйте дори страничните шумове, когато научавате хубавата за вас новина.
Колкото по-ярка е вашата фантазия, толкова по-добре. Също така е много важен момента, в който си предствяте бъдещето, да го възприемате все едно вече се е случило. Вътре във вас трябва да има усещане, че вече сте го изживяли, че сте получили това, което сте пожелали. Почувствайте го с всичките си сетива все едно вече притежавате това, за което мечтаете.

Така че това е най-важното в този лунен ден - създаването на мисловния скелет на следващия месец. Създадената енергийна матрица на престоящите събития ще стуктурира пространството и времето в посоката, която сте избрали. 1ви лунен ден дава шанс на човек да стане господар на своята съдба и да не бъде подвластен на обстоятелствата и случайността, а сам да избира своя път.
Създаването на такива астрални модели в 1ви лунен ден е много важно, тъй като енергията на Новолунието ще способства естественото развитие на нещата. И попадайки в природния ритъм на лунните вибрации, това ще ви помогне да реализирате своите мечти!


2ри лунен ден - от 16.02.2018г., 07:45ч. до 17.02.2018г., 08:17ч.

През 1ви лунен ден зададохме програмата за месеца, сега идва време за почистване на пространството – вътрешно и външно. Изчистете дома си, изхвърлете ненужното, засадете цвете, измийте прозорците. На вътрешен план - изчистете тялото и мислите си. За да освободим пътя за новото, трябва да почистим и поставим в ред наличното. Днес е последният ден от серията дни на невидима Луна, в който можем да сторим това. Да се подготвим!

Все още не е дошъл момента за реално действие. Този Лунен ден ни дава време и е предназначен за това да успеем да осъзнаем нашите конкретни планове и мечти, създадени вчера на вътрешно ниво. И всичко, което ни очаква като последствия от това на външно ниво.

Обмисляйте смело своите действия, но изчаквайте и дръжте очите и ушите си отворени за всякакви знаци – ситуации и хора, които биха ви подсказали най-верния път и начин за достигане на желаното. Вселената днес ще ви покаже и ще ви подскаже тайната на успеха. Всичко, което се появява в живота ви във 2ри лунен ден - го приуемете като подарък от Съдбата, която ви изпраща това, което е най-важно за предстоящия период.
И това, което ви е било неясно до момента, ще започне да придобива очертания и нюанси. Всичко, което получавате днес, със сигурност ще ви бъде полезно в близкото бъдеще, дори ако на пръв поглед ви се струва, че не е така.

Трябва да си зададем въпросите:
Готови ли сме? Знаем ли вече какви реални действия трябва предприемем за достигане на целта ни? Това ли е което желаем наистина?
Днес сме изключително сензитивни. Дава ни се да виждаме и да осъзнаваме. Усещанията ни са изключително показателни за това какво трябва и какво не трябва да правим, и с кой трябва или не трябва да общуваме.

Ако не бързаме ще сме подготвени за утрешния ден! 2ри лунен ден е момента за първата стъпка и от това ще зависи целия Лунен месец. Но не физически действия, а зареждане на енергоинформационното поле с положителни мисли за постигане на желаното. Днес трябва да вземем категорично решението си и да не се съмняваме ни най-малко в бъдещия си успех. Много важно е да вярваме и да сме сигурни в нашите действия и в правилността на намеренията ни. Съмнението би унищожило всяко начинание.

2ри лунен ден е като скок в бездънна пропаст - затаете дъх, спрете потока от мисли и без повече да се чудите се хвърлете в бездната. Времето за размисъл, което имахме изтече. Дойде момента за активни, твърди действия. Сега вече нищо не може да бъде променено или пренаписано. И сега вече не е момента да мислите дали да направите тази стъпка, а как точно да я направите. Вие вече сте поели по този път и няма връщане назад.

Бъдете категорични в решението си, но не бързайте с действията!

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Разберете кое е вредно и кое е полезно в живота ви. Преди тази практика е желателно да си вземете душ и да не сте приемали храна минимум два, три часа преди сеанса. Кажете си на глас: Сега ще определя за себе си какво за мен е полезно и какво е вредно?
Разположете се удобно, поставете лявата си длан в областта на корема. Помислете за това, което ви интересува. Това може да бъде човек, някакво ваше действие или някакъв хранителен продукт. Ще усетите как стомаха ви реагира с потрепване на нещо, което не е добро за вас. И обратното - спокойната реакция на стомаха ви в отговор на вашите мисли, ще ви подскаже за ползите от това, за което си помислихте.


3ти лунен ден - от 17.02.2018г., 08:17ч. до 18.02.2018г., 08:46ч.

Повишен енергиен тонус, предпазливост, самоконтрол, работа в уединение.

Днес ще видим Луната за първи път след тъмните дни. Тя ще прилича на тънък сърп под формата на буквата „З“, т.е. Започваща Луна. В езотеричен смисъл, вида на нощното светило символизира излизане навън на всичко, което преди това е узряло на вътрешен план.

И ето, днес дойде момента за действие. Всичко, което до сега е планирано и замислено в предишните дни на лунния месец, най-накрая започва да расте, да заема своята форма и да изпълва времето и пространството. 3ти лунен ден можем да охарактеризираме със страст, напористост, мощ, власт, енергия, дори агресия. И от гледна точка на енергетиката, която се освобождава - това е един много мощен ден и в някакъв смисъл опасен. Енергията на 3ти лунен ден е подобна на ядрената енергия, която както знаем, може да се използва както за добро така и за лошо. Поради това е от изключителна важност да насочите вашите стремежи в творчески и съзидателен канал. И да предприемете действия премерено и обмислено. В предишните дни стратегически поставихте основата и фундамента на това, което желаете и сега тухла по тухла трябва да започнете да изграждате това, за което мечтаете. И стъпка по стъпка да претворявате в реалност мечтите си. Да материализирате бавно, но сигурно мислите и създадените ментални образи от предишните лунни дни.

Избягвайте отрицателните емоции. През този период се опитайте да сведете до минимум прояви на агресия, подозрение, тормоз, безкомпромистност и гняв. Даже повишена подозрителност и мнителност не бива да се допускат. Само добрите намерения ще доведат по-късно до положителни резултати.

През този период интензивните психологически и физически натоварвания са много полезни. Дори е желателно да се отдадете на работата си. С активен труд бихте могли да разрешите отдавнашен проблем, което по-късно ще ви бъде от полза. Като цяло това е много ползотворен период, през който вие сте способни на много и бихте постигнали повече от обикновено. Сега имате достатъчно сили, за да поемете и най-трудните задачи. Дори и да не успеете да ги разрешите напълно поне ще изместите фокуса напред. Основното нещо е да не се стахувате от трудностите. Ако проблемът изглежда неразрешим, то разделете го на малки части. Превърнете го в няколко по-малки проблема, които бихте могли да разрешите последователно. И бъдете убедени и уверени, че ще се справите, защото енергетиката на Луната ви помага когато сте активни.

Пасивността през този ден е категорично противопоказна. Това води до разрушаване на тялото. Ако силата и енергията на 3ти лунен ден не се използват по предназначение и се потиснат, те ще потърсят изход и може да се обърнат срещу вас. Ето защо през този ден не трябва да си позволявате мързел. Действие, действие и отново действие!

Нека не забравяме, че през 1ви лунен ден планирахме, във 2ри - положихме основата, а сега е време да действаме. Момента за първата крачка е дошъл – сигурна, обмислена и здраво свързана със земните дела. Оставяме мечтите зад гърба си, държим в съзнанието си реалния образ на това, което желаем и започваме да го осъществяваме. С вяра, с молитва, с надежда и най-вече с готовността да го споделим с другите, каквото и да е то.

Вселената ще чуе молбите ни и ще получим необходимата енергия за действията си. Пристъпете към реализация на желаното, но не бързайте! Плодът има нужда да израсне, за да узрее и едва тогава да бъде откъснат.

От гледна точка на промяната - всякакви пътувания са подходящи днес. И колкото по-далече се отправяте толкова по-успешно ще бъде вашето пътуване. Ако не реализирате физическо пътуване, то можете да предприемете духовно такова и да намерите отговор на на въпрос, който ви претеснява от дълго време, или да достигнете до някоя оригинална идея или нестандартно решение. Казано по друг начин - днес вдъхновението ще дойде при вас.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Астрално изчистване от отрицателните емоции. Ако чувствате, че сте под властта на негативните емоции - страх, безпокойство, гняв, завист, алчност, обида, гордост и т.н., пристъпете към тази практика.

Не потискайте своите негативни емоции. Това води до болести във физическото тяло. Наблюдавайте ги внимателно и ги изучавайте. Дори можете да ги запишете на лист хартия. Разберете какво ги поражда. Стигнете в дъното на всяка една негативна емоция. И тук в края или в началото на пътя е много важно да осъзнаем, че само и единствено от нас самите зависи как ще реагираме на случващото се в света около нас. И с мощната енергетика на 3ти лунен ден да се опитаме да бъдем позитивни в мислите, каквото и да ни поднася живота.


4ти лунен ден - от 18.02.2018г., 08:46ч. до 19.02.2018г., 09:16ч.

Заобикалящия ни свят е огледало на вътрешния ни свят!

Дървото на познанието, избора между доброто и лошото, информация, способност за адекватно реагиране, избор, анализ на текущата ситуация.

Тъмните дни отминаха, Луната срещна Слънцето, след което продължи по пътя си напред. Ние починахме, подготвихме се за новия период, създадохме желаните образи, положихме основите, направихме първата крачка по реализирането на целите. И ето, днес идва момента, в който реалността ще отрази случващото се. За някои 4ти лунен ден е тежък  и трудно поносим. Аз обаче смятам, че той е изключително полезен от гледна точка на това, че ни позволява да погледнем нещата право в очите и то на толкова ранен етап. Все още сме във фаза Новолуние, какво по-хубаво от това сами да забележим грешките си (ако има такива) и да имаме възможността да ги коригираме. 2ри лунен ден е за вътрешна корекция, 4ти – за външна.

4ти лунен ден получавае информация. В този ден ни се дава да открием истината за реалната ситуация в момента. Предстои ни да се изправим срещу нас самите и истинската ни същност. 4ти лунен ден като огледало ще ни покаже истинското ни лице и няма да можем да се скрием зад никаква маска. Независимо дали сте успешен бизнесмен или просяк, спортист или учен, в този ден ще се сблъскате с истинския, не с измисления си "Аз". И Каквото и да се случва днес е за добро – то отразява това, което сме ние и пътя, по който вървим. 4ти Лунен ден е като отрезвяващ шамар и затова не е от най-обичаните, но той ни заземява, ако имаме нужда от това и ни вкарва в правилния път. Какво по-хубаво от ранната превенция?

Ето защо 4ти лунен ден някои хора го смятат за лош, а други - за добър. А всъшност всичко зависи от нас самите, от нашия начин на живот, който водим, от нашите духовни и душевни качества и от взаимоотношенията ни с близките. Въпроса е дали се страхуваме да се срещнем със самите себе си, или обратното - тази идея ни се струва изненадващо интересна и привлекателна. За този, който не се страхува от тази среща със себе си, е много важно да намери вътрешната си границата между добро и зло, между Бог и дявол, и да определи недвусмислено мястото си в това противостояние.
Защото това е ден на избора. И от решенията, които взимате сега, ще зависи целия Лунен месец. И ако вчерашния 3ти лунен ден беше даден за активно действие, то днес не е време за външна активност. Оставете се енергетиката да ви направлява и извършете необходимите корекции. 4ти лунен ден дава отличната възможност да видите как обкръжаващия свят реагира на вашите действия и да разберете хармонизират ли постъпките ви на заобикалящата ви среда.

Факт е, че значителна част от нашите желания и цели, за които ние си мечтаем да реализираме, всъшност нямаме реална нужда от тях, а са ни наложени отвън по един или друг начин. Стремейки се да осъществим мечти и желания, които са чужди на нашата истинска природа, в един момент всичко става безмислено. И преследвайки миражите, ние разбираме, че просто трябва да се върнем "у дома", към себе си, в истинското царство на нашия дух и нашето божествено призвание.
В 4ти лунен ден нищо не се променя в добра или в лоша светлина. Всичко остава такова, каквото е. Ние сме тези, които променяме възприятията си към нещата.

Този период се характеризира със стабилност и уравновесеност. Помислете за себе си, за родителите си, за приятелите си и как се развиват взаимоотношенията ви с тях. Помислете като цяло за живота, за духовните неща, за безсмъртието на душата. Осъзнайте вашия истински свят.

Не вземайте прибързани решения и не се поддавайте на изкушения! И запомнете - днес всяка дума, изказана на глас, може да се претвори в реалността.


ЛУНА В РИБИ 
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност прогнозите са съобразени с домофикацията спрямо Асцендента - изгряващия знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →

ОВЕН

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, нама как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


РАК

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


ЛЪВ

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


ДЕВА

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.


ВЕЗНИ

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Време е да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


СКОРПИОН

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удосволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


КОЗИРОГ

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвиждането като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имушеството ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.


РИБИ

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.ЛУНА БЕЗ КУРС
на 18.02.2018г. от 00:13ч. до 14:04ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от края на 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...