☿ Статии♅ Ритуали

РИТУАЛИ ЗА ПАРИ И ЛЮБОВ – Новолуние в Телец!

ритуали за пари и любов

Скъпи приятели, както знаем около дните на Новолунието се генерира огромно количество енергия и всеки може да се възползва максимално от възможността да зареди заобикалящото го пространство с вибрациите на това, което желае, така че на по-късен етап, с нарастващата Луна, то да се реализира в живота му.

Новолунието в знак Телец е момент, в който можем да работим в посока подобряване на материалната реалност и ресурсите, с които разполагаме в живота си - пари,  доходи, материален комфорт, собственост, притежания, физически удоволствия, радост от живота, себеоценяване, оценката ни към другите, всичко материално, което ни заобикаля.

И Новолунието като силен енергиен процес на съединението на Слънцето и Луната, и начало на цял един нов период, е подходящ момент за задаване на желания както в областта на знака, в който се осъществява самия процес, така и в сферите на дома от хороскопа, където се намират двете светила. Това са дни, в които получаваме пряк достъп до поток от чиста енергия, която практически няма как да ни навреди ако правилно позиционираме това, което желаем и разбира се, ако го направим с чисто сърце и душа.

За разлика от Новолунието, при Пълнолунието енергетиката е доста по-специфична и не съветвам никой, ако няма богата духовна и езотерична култура да се намесва енергийно в процесите.

При Новолунието, от друга страна, енергията се заражда и с лекота всеки може да почувства лично за себе си по какъв начин да си пожелае това, което иска да се реализира в живота му. Т.е. енергията на Новолунието е достъпна за всеки от нас и в първите три дни от Новолунието ние притежаваме магически шанс да се прислушаме към вибрациите на Вселената и към собствения ни вътрешен шепот, за да чуем това, което ни е нужно, да го изразим на глас и по този начин да му помогнем да се реализира в живота ни.

И когато съумеем да зададем правилно нашите желания, на практика няма да има пречка, която да ги спре те да се изпълнят. И ако вие искате във вашите дела всичко да процъфтява, ако вие сте започнали нещо ново в живота си или желаете да подобрите нещо, което не върви така, както трябва, то всичко, за което копнеете наистина силно и неудържимо, с лекота можете да въплатите в битието си в дните на Новолуние.

Новолуние има всеки месец и особено силни и магически са първите 10 дни на този процес, които са особено благоприятни за всичко, което желаем да започнем, като предварително го обмислим добре. И всяко Новолуние е със своята специфична енергия в зависимост под кой зодиакален знак протича то. В период от една календарна година преминават всичките дванадесет зодиакални знаци, като първото Новолуние в Овен е около Пролетното равноденствие през март или април, след което всяко следващо е под енергетиката на следващия знак - Телец (април-май), Близнаци (май-юни) и т.н.

Днешната статия е посветена на Новолунието в Телец, как да умножим неговата енергия в живота ни и какво да си пожелаем в този период! И важното тук е да се каже, че не е нужно да притежаваме някакви особени дарби или способности, за да постигнем желаното.

ритуали за пари и любов

И така: Телецът е земен, фиксиран знак, което го прави изключително материален. Негова планета управител е Венера, а тя отговаря за любовта, парите, красотата, външните и вътрешни ценности, начина, по който се чувстваме добре, нашето благополучие. И Новолунието в Телец представлява огромен шанс да подобрим всички области, свързани с Венера, залагайки основата на изобилието в живота ни.


Преди да започнем с ритуалите и задаването на нашите желания, преди Новолунието е необходимо на направим енергийно изчистване на нашия дом. Прекадете къщата с тамян, запалете свещ, поръсете със светена вода, като ако чувствате, че имате по-голяма нужда от енергийно почистване на пространството може да поръсите няколко щипки морска сол по ъглите в стаите, на прага на всяка врата, но най-вече на външната, както и на прозорците. Желателно е да отворите всички прозорци, за да може да се извърши обмен на енергията, да влезе чист въздух в дома ви.

След като сте изчистили къщата, подгответе и себе си. Вземете си душ, облечете си чисти дрехи, които е желателно да са с цветовете на Телец за привличане на положителна енергия - цялата земна гама на жълтото, зеленото и кафявото, също синьо и розово. Ако разполагате с естествени камъни, под формата на бижута или натурални, можете да ги поставите пред себе си. Естествените камъни съдържат в себе си мощната енергия на Земята, като най-благоприятни се явяват зелените, сините, жълтите, кафявите, както и розовите. Камъните на Телец по принцип са сапфир и изумруд (смарагд), така че ако разполагате с бижута с тези камъни, обезателно си ги сложете. Други подходящи камъни са кварц, аметист, тигрово око и топаз.

Най-добрия период за задаване на желанията са първите три дни от Новолунието, но дори и да не успеем да го направим точно в тях, останалите дни, в които Луната е Растяща, също са подходящи. За Фазата на Луната и дали е Растяща или Намаляваща, можете да проверите в Лунния Календар за месеца.

На Новолуние в Телец е много подходящо да започнете финансово-материални отношения, също така е много подходящо да закупите нещо за себе си - нещо голямо и солидно, защото тази вещ ще ви донесе и полза и удовлетворение и радост. Най-подходящи са покупките, за които вие отдавна събирате средства, за нещо, което отдавна си мечтаете да имате.

Също така, периода след Новолуние в Телец се счита за много подходящ за зачатие, така че който си мечтае за дете, периода е изключително благоприятен за реализация на такова желание!

Моментът е идеален и за укрепване на отношенията ни с нашия партньор, както и за всякакъв тип зараждане на любовни отношения при хората, които са сами и за задаване на желания за поява на сериозен човек в живота и начало на нова любов. Новолунието в Телец е подходящо и за встъпване в брак, годеж или преминаване към сериозно съвместно съжителство.

Периодът е много добър за оформяне на всякакъв тип важни документи и оформяне в писмен вид на всичко, което до момента не е имало ясна форма.

Новолунието в Телец е изключително подходящо за всякакви дейности, в които сътворяваме нещо с нашите ръце - някакво наше хоби или нещо, за което отдавна имате идея да направите. Каквото и да създадете сега с вашите ръце, ще ви донесе голяма полза, както ще ви помогне и да разкриете собствените си таланти. Особено ако става въпрос за някакво творческо хоби или ваше увлечение, което правите с удоволствие. Под Новолуние в Телец такъв тип занимание би могло да се превърне във ваша професия, в нещо, с което си изкарвате хляба и нещо, което ще ви донесе едновременно и полза и вътрешно удовлетворение.

И още един съвет, по отношение на Новолуние в Телец и вашата работа - ако почувствате, че вече не харесвате вашата работа, че вече не можете, обезателно си помислете къде искате да отидете, с какво бихте желали да се занимавате, защото реално парите са следствие на успеха, а да се занимавате с нещо, което не харесвате и не ви носи радост, то никога няма да имате истински успех.

Също така Новолунието в Телец е много подходящо за започване на строителство или за продължаване на вече започнато, което обаче поради някаква причина е спряно. В това число всякакви ремонти, реновиране и реставриране.

Новолунието в Телец не е подходящо за никакви рискова начинания, за дела, в които ви се налага да бързате и да недообмисляте вашите стъпки. Всичко, при което чувствате импулсивност в този период, трябва да бъде забавено и отложено за следващ момент - под Телец всякакъв тип прибързаност е изключително неподходяща. Все пак Телецът е знака, който се слави с своето най-голямо търпение сред представителите на зодиака.

Какво да направим в първите три дни след Новолунието,
за да имаме успех?

Какво трябва да направим в първите дни след Новолунието, за да привлечем благополучие, успех и изобилие в живота си? И разбира се, за да привлечем любов и пари.

И така: В деня на Новолунието е много важно да визуализирате своето финансово изобилие или стабилни любовни отношения, можете да медитирате или просто да си зададете вашите желания, можете да го направите чрез молитва или просто да си представите, че всичко, което желаете е около вас. Като много важно е да разберете, че не бива да си представяте как от вас си отива нещо - несгоди, бедност, неприятности, свързани с пари, лоши отношения или самота, а по-скоро как към вас идват изобилие, пари, удоволствия, любов. Т.е. не акцентирайте на това, от което искате да се освободите, а на това, което желаете да дойде към вас, за да живеете по-добре.

Медитации, молитви и всяко едно желание въобще, е необходимо да идват от вашето сърце, да бъдете искрени и да вярвате истински в това, за което молите.

И така: В първия ден визуализирайте и задавайте вашите желания, а на втория и третия ден след Новолунието можете да съставите и план като си напишете какво е нужно да направите, за да реализирате вашите желания. Можете да си запишете целите, които е нужно да постигнете в първите 10 дни след Новолунието и които ще ви придвижат към реализацията на желанията. По този начин желанията ви ще получат силен тласък и по-бързо ще се изпълнят.

Също така е важно в първите три дни на Новолунието, когато Луната е невидима все още, да правите всичко бавно и обмислено, без да бързате. Всичко, което правите ще привлича енергията на парите и любовта! Много е важно, доколкото Телец е знак на удоволствието и радостта, да се опитате да сте в добро настроение и да се чувствате доволни от живота. Постарайте се да си доставяте дори малки удоволствия, които ще ви държат в положителна вибрация - разходка сред природата, хубав филм, интересна книга, добре наредена маса, вкусна храна, приятна музика, разговор с любим човек, благоуханен аромат - иланг-иланг, роза, сандалово дърво, зелен чай, жасмин...; добре подредени плодове, които да красят масата, ново цвете, което цъфти с богати цветове и т.н.

В първите три дни след Новолунието не си позволявайте никакви отрицателни емоции, груби действия, повишаване на тон, грозни прояви. Т.е. отбягвайте съзнателно всичко, което може да деформира полето ви с отрицателната си енергия. Също така, скъпи приятели, много важно е да не се оплаквате и да не се жалвате от живота, който водите и от това, което ви заобикаля. Напротив - хвалете всичко красиво и стойностно, което ви заобикаля, просто си наложете да игнорирате това, което ви дразни и да забелязвате всичко хубаво около вас. Това е от най-голяма важност! Похвалете себе си, бъдете благодарни за това, което сте и което имате. Зарадвайте се на своите любими вещи и на своите любими хора, разбира се. Оценете положителното около себе си.

Ако сте изпаднали в положение, в което сте свикнали постоянно да се оплаквате, сега е моментът да промените това и в мига, в който се хванете, че се оплаквате от нещо - просто сами се спрете и започнете да се хвалите. От всичко, каквото ви хрумне. Огледайте се около себе си и намерете всичко което е красиво и излъчва положителна вибрация.

Всичко, което е свързано с чистота, мекост, нежност, удоволствие и радост трябва да преобладава през първите дни след Новолунието, защото тогава се задава програмата за идния период и това, което е в мислите ни, в последствие ще привлечем и материализираме и в полето си.

Също така през първите три дни на Новолунието е подходящо да помогнем на някой, да дарим сума пари или да подарим на някой с по-малки от нашите финансови възможности нещо, което не ползваме, а той би приел с благодарност. Каквото и да предприемем в тази насока, важното е да го правим от сърце и с чист вътрешен порив, в противен случай няма да има никакъв смисъл. Ако помагате на някой, не го правете защото очаквате нещо добро да ви се случи в замяна. Просто безкористна помощ.

По въпроса за пари, взети или дадени като заем, е абсолютно противопоказно да предприемате подобни действия в този период.

Ритуали за любов и пари!

На първо място, понеже управителя на Новолунието - Венера е планета на любовта, мога да кажа, че при едно добре почистено пространство и силна вяра и желание от наша страна, всички въпроси на любовни теми биха могли да се развият положително ако съумеем да си зададем достатъчно ясно желанията.

В деня на Новолунието подгответе пространството, запалете червена свещ и седнете срещу нея. Оформете в съзнанието си това което искате, напишете го на лист хартия, като бъдете максимално конкретни. Опишете това, което желаете да се случи в любовта - какво точно, с кой, кога, как вие ще се почувствате ако то стане реалност. Най-отгоре на листа напишете вашите имена и датата ви на раждане. Ако имате партньор, напишете и неговите данни, ако нямате под вашето име напишете: "Нека Вселената и Бог напишат неговото/нейното име!"  Създайте си ясни цели в първите три дни на Новолунието, като може да си ги дописвате на листа. Важното е целите ви да бъдат земни и практични, такива, които ще ви помогнат да добиете желаното. След това прегънете листа на 4 и го поставете под възглавницата си. Там трябва да бъде 40 дни и 40 нощи, след което го изгорете и хвърлете пепелта в река на течаща вода. Ако желанията ви са били безкористни и искрени, очаквайте тяхната материализация в живота ви!


По същия начин можете да работите във всички сфери на Телец, за които писах по-горе, а именно: пари, любов, чувство на доволство от живота и от това което си; начина, по който заработваш парите си, начина, по който ги харчиш, материалния комфорт, твоята недвижима собственост; себеоценката ни и оценката ни към другите. 

Като цяло моментът е изключително подходящ да визуализираме всичко, свързано с Телец по отношение на Новолунието и Уран - планетата на пълната промяна, която влиза в този материален знак в момента на Новолунието. И по отношение на всичко материално, което ни възпрепятства сега, можем да визуализираме от каква промяна се нуждаем и точно какво бихме искали да получим на мястото на старите мисловни модели по отношение на заобикалящия ни свят.


Относно другата сфера на Венера - парите: Най-простия и популярен метод за умножаване на парите, който аз съм сигурна, че няма човек, който да не го знае, е когато на третия ден след Новолунието видим тънкия сърп на Луната, да подържим в ръка известна сума пари. Не е нужно сумата да е голяма, но е важно да не бъде и твърде малка.

В интерес на истината това е един от методите, който работи безотказно, като е важно след като подържим парите в ръка, да си пожелаем те да се умножат в течение на месеца и да ги приберем на някое място, отделно от другите ни пари. Т.е. важно е да не ги харчим, или поне не всичките.

Друг метод, с който да стимулираме умножението на нашите парични средства е да си купим ново портмоне. Не е нужно да бъде марково или скъпо, важното е да ни радва и да ни носи положителни емоции, когато го погледнем или държим в ръцете си. Също така е много важно да има достатъчно място за банкнотите, така че да не ги прегъваме, когато ги поставяме вътре, за монетите, както и сигурно отделение за кредитните ни карти.

Портмоне, закупено под енергетиката на Луна в Телец, обезателно ще ни донесе една добра сума пари, ако спазваме правилото да не носим нищо друго в него освен пари и разплащателни средства - карти, купони, ваучери. Снимките на нашите близки хора нямат място в портмонето, в което носим пари! Първо защото това затормозява енергията на нашите близки и второ разгражда енергията на парите. Също така, много хора си носят лични документи, шофьорски книжки, сантиментални картички, икони и какво ли още не, което мястото му не е при тежката материална енергия на парите и средствата за разплащане. Максимумът, който можете да си държите в портмонето е някакъв талисман за пари, който да привлича именно тази енергетика. Също така е желателно парите в портмонето ви да са подредени - по стойност и с лице към вас!

Друг ритуал за умножаване на вашите пари е в деня на Новолунието да поставите пари в дома си на различни места и в течение на три дни да ги съберете, след което да ги похарчите, за да си купите нещо - може да платите наема, сметките, да напазарувате за домакинството или каквото прецените друго, но важното е да харчите от тях. Т.е. разпръсквайки ги из дома си, включвате енергията на изобилието, след това харчейки от тези пари всеки ден, стимулирате енергийно вибрациите да запълват празните места с нови пари.

Следващ начин, който статистически работи много добре, е по време на Новолунието да си напишете магически чек. Главното тук е не точно как ще нарисуваме самия чек, а позитивната енергия и вярата в изобилието на Вселената, която ще вложим в него. Вземете лист хартия и приемете, че това е вашия магически чек!

И така: На първия ред напишете датата на Новолунието, когато вие пишете самия документ. На втория ред напишете получателя на чека, т.е. вашето име и фамилия. На третия ред попълнете сумата, която ще получите. Като тук сами вие трябва да почувствате каква да бъде тя. Най-добре се вслушайте във вътрешния си глас, какво ви говори вашето подсъзнателно "Аз", каква сума пари ви е необходима в момента и най-вече в каква сума искрено вярвате, че можете да получите. Това е изключително важно, защото всички ние на подсъзнателно ниво чувстваме какво Вселената изпраща към нас. Напишете сумата, която вие искрено чувствате.

Следващия ред - четвърти - напишете за какво смятате да похарчите тези пари. Като тук не е нужно да пишете твърде много неща, а само най-главното, което искате да си купите и какво искате да направите с тази сума. Например: покупка на нов дом, ремонт, нови електрически уреди, пристройка на къщата, екскурзия в чужбина, обучение, нова кола и т.н., всичко, от което имате нужда и смятате да закупите с тези пари, когато ги получите.

И на последния ред напишете от кого са тези пари: "От безграничното изобилие на Вселената!"

Подпишете чека, благодарете и го приберете там, където съхранявате парите си в дома или в портмонето. В момента, в който получите желаната сума или близка до нея, изгорете чека и го хвърлете на течаща вода.


И накрая бих искала още веднъж да напомня, че каквито и ритуали да използваме, силата на мисълта и на чистата вяра са тези, които всъщност работят и променят нашата реалност, независимо дали става въпрос за пари, любов или начина, по който оценяваме собствената си стойност. Така че, скъпи приятели, повярвате ли истински в това, което желаете, то няма как да не се случи!

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от края на 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...