Луна в Козирог – 11ти до 13ти ноември 2018г.

луна в козирог

ЛУНА В КОЗИРОГ/

oт 11.11.2018г., 05:54ч. до 13.11.2018г., 17:45ч./

2РА ФАЗА, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ/

3ти, 4ти, 5ти и 6ти ЛУННИ ДНИ/

БЕЗ КУРС - на 13.11.2018г. от 17:13ч. до 17:45ч.

луна в козирог


ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА:


Здравейте, приятели, главните събития в тези дни са няколко. Преминаването на две от бавните планети в нов знак - Юпитер, който напусна царството на дълбоката трансформация на знак Скорпиона и влезе в знака на новите възможности и перспективи- Стрелец, и Уран, който се върна в приветстващия новото знак Овен за четири месеца. И с оглед това, че след март 2019г. Уран ще напусне знак Овен и ще се бъде там отново чак през 2094г. е добре всички да се възползваме по максимално най-добрия начин от трансформиращата енергия, която се генерира от силната връзка на планетата и този знак, способстващ новото начало в живота ни!

Не бива да пропускаме факта, че Луната е след Новолуние, в своята растяща фаза, приближавайки се към Първа четвърт. Сега е момент за задаване на програмата за идния месец, за стартиране на нови дела и за пристъпване към материализация на нашите идеи и мечти. Знак Козирог определено ще помогне за затвърждаване на тази възможност и с оглед приближаващото се ретроградно движение на Меркурий, добре е сега да действаме и да не отлагаме дори за ден по-важните ни задачи. Скоростта на най-близката до Слънцето планета се забавя с всеки следващ ден като на 17-ти ще обърне своето движение. На 26-ти ноември ще бъде съвпада на Меркурий със Слънцето - начало на техния нов цикъл, а на 4-ти декември за първи път от три месеца ще видим малката планета като сутрешна звезда на източния хоризонт, непосредствено преди изгрева на Слънцето. 

Меркурий ще бъде видим за срок от един месец до 4 януари 2019г. и за да можем по максимално най-добрия начин да се възползваме тогава от неговата енергия, още от сега е нужно да работим в тази насока. Защото, както знаем, всичко е циклично и винаги това, което следва е в директна връзка с предхождащото го. Т.е. сега в края на цикъла Меркурий-Слънце, което е и своеобразно начало на новият им цикъл, е момент от една страна за преоценка, а от друга за подготовка и ново начало.

Но, както сме коментирали в предишни мои статии, тези два процеса на този етап вървят ръка за ръка и трудно може да се определи границата къде свършва миналото и къде започва бъдещето. Двата процеса на приключване и на създаване са успоредни. И това ще продължи до към януари, когато ще сме свидетели и на две затъмнения.

Отделно от споменатите астрологични фактори до момента двата съдбовни възела след година и половина транзит през оста на творчеството, любовта, децата, приятелството, намирането на вътрешните ни таланти и способности - Лъв-Водолей в края на седмицата се връщат в знаците Рак-Козирог до юни 2020г., където ще ни помогнат да реализираме своите най-големи цели, да постигнем своите най-съкровени мечти, да бъдем себе си и да изразим своя най-висок потенциал - да дадем максимума от себе си, на който сме способни. Очаквайте отделна статия по темата!

И след споменаването на всички тези важни за нас събития разбираме, че периода е определящ до голяма степен бъдещото ни развитие, и че сега имаме възможност да поставим начало на това, което искаме да постигнем в живота си, така, както ние самите сметнем за най-добре, и че звездите са на наша страна! Затова не губете време, под растяща луна в Козирог поставете вашите цели и намерения, най-добре писмено и започнете да изграждате стратегия за реализацията им.

На 11 ноември, неделя е точноя съвпад на Луната със Сатурн, а Слънцето образува положителен аспект с Плутон. Решения, взети днес, могат да дадат отражение за един по-продължителен период от време в живота ни. През деня ни влияе 3-ти лунен ден с мощна подкрепа към нас за нови начинания.

Вечерта ще усетим и силната енергетика на 4-ти лунен ден, както и факта, че който до момента не е видял Луната на небосклона със сигурност ще има възможност да я съзре на запад след залеза на Слънцето, в компанията на Сатурн. Това също ще допринесе, разбира се, за заземяването на доста от нашите идеи и за възможността да вземем обективни решения как да постъпим с едно или друго нещо в живота ни, за което до момента сме имали съмнения.

12 ноември, понеделник е активен ден. Все още се усеща влиянието на съвпада на Луната и Сатурн, както и секстила на Слънцето и Плутон. Само от тези два факта, а и под енергетиката на 4-ти лунен ден можем да постигнем наистина много успехи там, където пожелаем. Дава ни се шанс за правилен избор и за точно и своевременно действие, донасящи ни положителни резултати!

Позволява ни се да коригираме дадени ситуации в живота ни, поглеждайки по-обективно отстрани. Деня се символизира от огледалото, с помощта на което ще съзрем истинското лице на хора и събития в живота ни, което ще ни изясни реалната ситуация към момента и ще ни даде пълна свобода за правилни действия.

Отделно от това Луната ще аспектира положително и Нептун, което ще ни даде още една възможност да използваме интуицията си. В края на деня Луната ще направи съвпад с Плутон. Определено това носи едновременно възможност за силна материализация на външно ниво, както и желание да разглеждаме нещата в дълбочина - от гледна точка на енергийно и духовно ниво. За тези, които се занимават с духовни и енергийни практики моментът дава възможност за израстване и развитие в тези сфери. С оглед на невидимия Юпитер стартирането на курсове и обучение ще донесе успех!

Не бива да подценяваме обаче възможността и за негативно действие на Сатурн, Нептун и Плутон върху Луната (нашите емоции и психика) и ако се появи индикация за потъване в негативни мисли, за депресии или отчаяние, сега е моментът да обмислим какво е нужно да направим и как да постъпим, за да преодолеем тези негативни проявления в живота ни!

Сутринта на 13 ноември, вторник е точната квадратура на Луната в Козирог с Венера във Везни - два кардинални знака затвърждаващи процесите, породени от този аспект. Темата за любовта и взаимоотношенията ще излязат на преден план. Ще търсим външни проявления на желанията ни и стремежът ни определено ще е към стабилизиране или създаване на едни сериозни отношения като цяло.

Поради силното влияние на Венера към момента заради нейния нов цикъл със Слънцето, който се заражда именно сега, определено и в предишните дни това, което се случва може да бъде пряко свързано с любовните въпроси и изясняването на партньорските ни взаимоотношения като цяло. Така че определено ще ни се даде възможност за продуктивни действия в тази насока и за обективна преценка на определена ситуация или човек в живота ни!

С връщането на Уран в Овен и на Венера във Везни те отново образуват силна опозиция, което дава предпоставка за навлизане на новото в живота ни, за промяна, за необходимост от трансформация - външна - чисто материална и физическа или вътрешна - в нашата настройка към заобикалящия ни свят. Работата ни по отношение на любовта, финансовите въпроси, ресурсите и ценностите - материални и нематериални, сбъдването на желанията и това как се чувстваме отново ще бъде водещ фактор до края на ноември, а и в началото на декември месец.

И на 13 ноември следобед е последния аспект на Луната в Козирог, именно с Уран, активирайки гореописаните сфери. След което нощното светило за кратко ще бъде без курс и ще премине в знака, управляван от Уран и Сатурн - Водолей, във фаза Първа четвърт. И това ще затвърди започнатото в трези дни и ще продължи действието му в следващите няколко дни.

Затова добре е да се възползваме от трансформиращата енергетика на периода, за което ще ни подпомогне и действието на 5-ти лунен ден, чието влияние приветства промяната във всичките й форми. През този ден (а и в целия период!) имаме голям шанс желанията ни да придобият външен израз, така че обмисляйте добре какво си пожелавате и действайте обмислено, но категорично!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

телефон: 0899 181 185 Анелия  
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.com


Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!Статията за Новолунието в знак Скорпион можете да прочетете тук →Статията за Месечен Хороскоп за НОЕМВРИ 2018г. можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Посетете моя YouTube канал!ФАЗА - ПЪРВА ЧЕТВЪРТ


Това е втората фаза от Лунния месец. Сега светлата и тъмната половина на Луната се изравняват, като Луната все повече се отдалечава от Слънцето. Можем да наблюдаваме Луната високо на небосклона. Тя ще бъде видима след залеза на Слънцето, през първата половина на нощта.
С всеки изминал ден Луната ще залязва все по-късно, ще става все по-голяма и все по-силно ще отразява слънчевата светлина. До момента на тяхната опозиция - Пълнолунието, когато Земята ще застане между Слънцето и Луната.

От гледна точка на енергийното влияние върху нас, ако сте следвали препоръките на Лунния календар по отношение на Новолунието и раждащата се Луна, сега настъпва решителния момент. Постарайте се да задържите темпото, с което работехте до момента. Пристъпете към активни действия и реализация на замислите, но поддържайте самоконтрол и трезво преценявайте всяка една ситуация, преди да предприемете решителна стъпка.

Енергията се повишава с всеки изминал ден, с това и нашата раздразнителност, а от там - нивото на конфликтност нараства. Опитайте се да запазите мира и спокойните взаимоотношения в семейството, а и на работното място. Положителното и оптимистично настроение ще помогнат да възприемате адекватно заобикалящата ви среда и случващото се.

В Първата четвърт на Лунния месец е важно да се запази първоначално приетата стратегия и посока на действие. Не се разсейвате от каквито и да било странични въпроси. Действайте по план, предвидете и разграфете всяка ваша стъпка. Слушайте интуицията си, която ще ви помогне да направите фини корекции  в поставените цели, ако има нужда.


ЛУНА В КОЗИРОГ


Луната, под управлението на Сатурн, изисква делово и хладно възприятие на ситуациите, ред, дисциплина, организация и много труд във всяко наше начинание. Всяка наша дейност трябва да е добре и трезво обмислена, с ясни резултати и очаквания. Трябва да сме пестеливи и скромни във всяко едно отношение.

Луна в Козирог дава възможност да се подобри положението ни в обществото и нашия социален статус. Изобщо периодът благоприятства нашето външно, материално развитие и растеж, правилен подбор и ориентация по отношение на кариера, служебно положение и издигането ни в служебната йерархия.

Успешен момент за осъществяване на  взаимоотношения или преговори с хора от високо обществено положение или с хора по-възрастни от нас - в това число нашите родители или някой наш роднина, нашия началник, директори на администрация и др.

В периода могат да се появят неочаквани пречки, препятствия и ограничения ако не се синхронизираме с изискванията на знака Козирог - делово отношение, студенина и емоционална сдържаност. Сега е моментът да се научите да съчетавате емоциите със здравия разум. И за да имате успех се нуждаете от контрол над чувствителността си. Дните на Луна в Козирог изискват ред и прагматичност, надеждност и внимание във всяко нещо, което предприемате. В този момент нарушаването на правилата, инструкциите и закона, биха донесли особено неприятни последици.

Луната в Козирог от една страна повишава нашата вътрешна ранимост, а от друга - не ни позволява да показваме своето емоционално състояние. В тези дни, под егидата на Козирог, можем да проявим студенина, безчувственост или да предпочетем да се скрием зад лъжлива маска и да не показваме своите истински емоции и чувства пред света. Опитайте се да превъзмогнете такъв тип желания и бъдете по-открити по отношение на вътрешните си усещания.

Енергетиката на този знак ни прави изключително прагматични и ориентирани към околния свят от гледна точка на това върши ли ни дадено нещо работа или не в решаването на нашите задачи. Ще отхвърляме всичко, което не ни е нужно в постигането на целите и ще се съсредоточаваме върху определена програма за действие, проявявайки желязна воля и решителност. Моментът е подходящ за достигане на целите!

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите движението на Луната през целия месец, разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

ЛУННИ ДНИ3ти лунен ден - от 10.11.2018г., 17:05ч., до 11.11.2018г., 17:04ч., неделя

Повишен енергиен тонус, предпазливост, самоконтрол, работа в уединение.

Дойде момента за действие. Всичко, което до сега е планирано и замислено в предишните дни на лунния месец, най-накрая започва да расте, да заема своята форма и да изпълва времето и пространството. 3ти лунен ден можем да охарактеризираме със страст, тласък, мощ, власт, енергия, дори агресия. И от гледна точка на енергетиката, която се освобождава в началото на Лунния месец - това е един много мощен ден и в някакъв смисъл опасен. Енергията с всеки изминал ден става все по-силна. Поради това през 3-ти лунен ден е от изключителна важност да насочите вашите стремежи в творчески и съзидателен канал. И да предприемете действия премерено и обмислено. В предишните дни стратегически поставихме основата и фундамента на това, което желаем и сега тухла по тухла трябва да започнем да изграждаме това, за което мечтаем. И стъпка по стъпка да претворяваме в реалност мечтите си. Да материализираме бавно, но сигурно мислите и създадените ментални образи от предишните лунни дни.

Избягвайте отрицателните емоции. През този период се опитайте да сведете до минимум прояви на агресия, подозрение, тормоз, безкомпромистност и гняв. Даже повишена подозрителност и мнителност не бива да се допускат. Само добрите намерения ще доведат по-късно до положителни резултати.

През този период интензивните психологически и физически натоварвания са много полезни. Дори е желателно да се отдадете на работата си. С активен труд бихте могли да разрешите отдавнашен проблем, което по-късно ще ви бъде от полза. Като цяло това е много ползотворен период, през който вие сте способни на много и бихте постигнали повече от обикновено. Сега имате достатъчно сили, за да поемете и най-трудните задачи. Дори и да не успеете да ги разрешите напълно поне ще изместите фокуса напред. Основното нещо е да не се страхувате от трудностите. Ако проблемът изглежда неразрешим, то разделете го на малки части. Превърнете го в няколко по-малки проблема, които бихте могли да разрешите последователно. И бъдете убедени и уверени, че ще се справите, защото енергетиката на Луната ви помага когато сте активни.

Пасивността през този ден е категорично противопоказна. Това води до разрушаване на тялото. Ако силата и енергията на 3-ти лунен ден не се използват по предназначение и се потиснат, те ще потърсят изход и може да се обърнат срещу вас. Ето защо през този ден не трябва да си позволявате мързел. Действие, действие и отново действие!

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Астрално изчистване от отрицателните емоции. Ако чувствате, че сте под властта на негативните емоции - страх, безпокойство, гняв, завист, алчност, обида, гордост и т.н., пристъпете към тази практика.

Не потискайте своите негативни емоции. Това води до болести във физическото тяло. Наблюдавайте ги внимателно и ги изучавайте. Дори можете да ги запишете на лист хартия. Разберете какво ги поражда. Стигнете в дъното на всяка една негативна емоция. И тук в края или в началото на пътя е много важно да осъзнаем, че само и единствено от нас самите зависи как ще реагираме на случващото се в света около нас. И с мощната енергетика на 3-ти лунен ден да се опитаме да бъдем позитивни в мислите, каквото и да ни поднася живота.


4ти лунен ден - от 11.11.2018г., 17:04ч., до 12.11.2018г., 17:03ч., понеделник

Заобикалящия ни свят е огледало на вътрешния ни свят!

Дървото на познанието, избора между доброто и лошото, информация, способност за адекватно реагиране, избор, анализ на текущата ситуация.

Тъмните дни отминаха, Луната срещна Слънцето, след което продължи по пътя си напред. Ние починахме, подготвихме се за новия период, създадохме желаните образи, положихме основите, направихме първата крачка по реализирането на целите. И ето, днес идва момента, в който реалността ще отрази случващото се. За някои 4ти лунен ден е тежък  и трудно поносим. Аз обаче смятам, че той е изключително полезен от гледна точка на това, че ни позволява да погледнем нещата право в очите и то на толкова ранен етап. Все още сме във фаза Новолуние, какво по-хубаво от това сами да забележим грешките си (ако има такива) и да имаме възможността да ги коригираме. 2ри лунен ден е за вътрешна корекция, 4ти – за външна.

4ти лунен ден получаваме информация. В този ден ни се дава да открием истината за реалната ситуация в момента. Предстои ни да се изправим срещу нас самите и истинската ни същност. 4ти лунен ден като огледало ще ни покаже истинското ни лице и няма да можем да се скрием зад никаква маска. Независимо дали сте успешен бизнесмен, спортист или учен, в този ден ще се сблъскате с истинския, не с измисления си "Аз". И Каквото и да се случва днес е за добро – то отразява това, което сме ние и пътя, по който вървим. 4ти лунен ден е като отрезвяващ шамар и затова не е от най-обичаните, но той ни заземява, ако имаме нужда от това и ни вкарва в правилния път. Какво по-хубаво от ранната превенция?

Ето защо 4ти лунен ден някои хора го смятат за лош, а други - за добър. А всъщност всичко зависи от нас самите, от нашия начин на живот, който водим, от нашите духовни и душевни качества и от взаимоотношенията ни с близките. Въпроса е дали се страхуваме да се срещнем със самите себе си, или обратното - тази идея ни се струва интересна и заинтригуваща вниманието ни. За този, който не се страхува от тази среща със себе си, е много важно да намери вътрешната си границата между добро и зло, между Бог и дявол, и да определи недвусмислено мястото си в това противостояние.
Защото това е ден на избора. И от решенията, които взимате сега, ще зависи целия Лунен месец. И ако вчерашния 3ти лунен ден беше даден за активно действие, то днес не е време за външна активност. Оставете се енергетиката да ви направлява и извършете необходимите корекции. 4ти лунен ден дава отличната възможност да видите как обкръжаващия свят реагира на вашите действия и да разберете хармонизират ли постъпките ви със заобикалящата ви среда.

Факт е, че значителна част от нашите желания и цели, за които ние си мечтаем да реализираме, всъщност нямаме реална нужда от тях, а са ни наложени отвън по един или друг начин. Стремейки се да осъществим мечти и желания, които са чужди на нашата истинска природа, в един момент всичко става безсмислено. И преследвайки миражите, ние разбираме, че за да сме истински щастливи и пълноценни трябва да се обърнем към себе си и към нашето божествено призвание.
В 4ти лунен ден нищо не се променя в добра или в лоша светлина. Всичко остава такова, каквото е. Ние сме тези, които променяме възприятията си към нещата.

Този период се характеризира със стабилност и уравновесеност. Помислете за себе си, за родителите си, за приятелите си и как се развиват взаимоотношенията ви с тях. Помислете като цяло за живота, за духовните неща, за безсмъртието на душата. Осъзнайте вашия истински свят.

Не вземайте прибързани решения и не се поддавайте на изкушения! И запомнете - днес всяка дума, изказана на глас, може да се претвори в реалността.


5ти лунен ден - от 12.11.2018г., 17:03ч., до 13.11.2018г., 17:02ч., вторник

Трансформация, изменение, интеграция, обединяване, увеличаване на отговорностите.

5-ти лунен ден е един от най-важните във фаза Новолуние, тъй като е ден на трансформация и вътрешна промяна. В известен смисъл може да се каже, че това е преломния момент в първата половина на Лунния месец. Днес се осъществява материализация на всичко, което е направено в предишните четири дни. Бъдете особено внимателни във всички ваши мисли, действия и постъпки, защото те непременно ще намерят въплащение във физическия свят.

Не случайно Еднорогът е символ на този ден, тъй като той олицетворява верността, дълга и принципа. Според преданието той се явява пред човек само, когато го очаква важна промяна и крачка към неговото духовно развитие.

И така, 5-ти лунен ден - трансформация и вътрешна промяна, ние спокойно можем да кажем, че това е решаващ период и преход към материалната и осезаемата форма. Всичко, което мислите, всичко, което искате днес непременно ще намери своята външна форма. Това е времето на глобалните промени. На всичко, което се случва сега трябва да се гледа като на процеса на превръщане на какавидата в пеперуда. Дори и да ви се струва, че всичко се срива, не се отчайвайте. Пашкулът се превръща в пеперуда и изглежда, че умира, а всъщност това е само трансформация и преход към едно ново ниво на съществуване.
През периода на преобразуване е много важно да можете да хармонизирате различните енергийни потоци и да балансирате противоположностите в себе си. Това е период на синтез и сливане на противоположни явления в едно цяло. И всичко, което ни се дава през 5-ти лунен ден, трябва да се счита за най-необходимия материал за нашия духовен растеж. И дори ако този материал изглежда напълно несъвместим със сегашната ни ситуация, не бива да се отказваме от него в никакъв случай. Ако искате да направите успешна крачка напред, трябва да сте готови да комбинирате различни парадокси. Само за човек с тясно съзнание и примитивно мислене ще изглежда, че нещата не са свързани. Човек с разширено съзнание вижда всичко като едно цяло и е в състояние да разбере, че всичко е взаимносвързано. Противоположностите всъщност се допълват и са двете страни на едно и също нещо. На това ни учат всички духовни учения без изключение.

Не се учудвайте ако през този лунен ден сте добре, после зле, ту сте спокойни, ту напрегнати. Възприемайте смяната на тези състояния като естествени етапи на обновление за вас. И най-важното - не се вкопчвайте във всяко чувство, опитайте се да запазите златната среда и 5-ти лунен ден за вас ще стане извор на вдъхновение, пречистване и обновление. 5-ти лунен ден е предназначен да обнови вашия материален и духовен свят. По възможност ограничете външните контакти и останете насаме със себе си.

Нищо излишно не се случва през този ден. Опитайте се да анализирате действията на другите и да разберете кой е с вас и кой е против вас. По този начин ще можете да отсеете чуждите влияния и нежелани енергийни намеси.

През 5-ти лунен ден доведете до край своите намерения и не оставяйте незавършени дела, защото могат да се превърнат в проблем за вас на по-късен етап. Осъществете творческа активност и упорство в достижението на целите. Бъдете верен на своите принципи и енергетиката на Луната ще бъде на ваша страна. Като цяло всяка борба за справедлива кауза, днес ще бъде продуктивна. Търсещите истината в този ден получават зелена светлина.

Всяко нещо, което днес изглежда като пречка, всъщност е само следващото стъпало нагоре към развитието ни. Ето защо е важно да намерите в себе си силата и да преодолеете всяка появила се на пътя ви пречка. И е много важно да се осъзнае, че всяко нещо, което се появява днес, ни помага да се движим напред по-ефективно и успешно.


6ти лунен ден - от 13.11.2018г., 17:02ч., до 14.11.2018г., 17:01ч., сряда

Релаксация, медитация, почивка, предаване на мисли от разстояние.

Жеравът е символ на 6ти лунен ден, който е свързан както с водата, така и с въздуха. Събитията от този период са спокойни като равномерното течение на водата и леки като въздуха. 6ти лунен ден може да се разглежда като период на адаптация след промените, които са се случили вчера. Той дава на човек възможност постепенно да свикне със собственото обновление и да привикне към промяната и към "новата си кожа". Като правило през този период няма непредвидени събития, няма неочаквани ситуации - нито добри, нито лоши.

Препоръчва се да се въздържите от пътувания, независимо дълги или кратки, за да не нарушите спокойния ритъм на живот, което би довело до отрицателни последици. Също не е препоръчително да давате свои лични вещи на някой друг, защото се смята, че човекът, който ги използва, може да ви отнеме спокойствието и късмета.

Възприемете 6ти лунен ден като време за почивка, пасивност и съзерцание. Опитайте се да не се поддавате на никаква провокация. Останете спокойни и толерантни в отношението си към всичко, което се случва. Този ден трябва да е много подобен както на водата, в която всичко се отразява, но нищо не се задържа, така и на въздуха, който е лек, спокоен и подвижен. Ако съумеете да поддържате вътрешния си баланс, тогава ще преминете през този период с удоволствие. По-малко натоварвайте мислите и ума си с ежедневните дреболии. Освободете съзнанието си и ще откриете истините, които все още не сте достигнали. Като имам предвид не някакви висши откровения и проблясване на брилянтни идеи, а получаване на прости отговори, но на много важни въпроси. Например: Обича ме - Не ме обича?, Лъже ме или не ме лъже?, Приятел или враг? и т.н.

Занимайте се с със своите ежедневни дела и помислете по въпроса, че работата и ангажиментите са неразделна част от битието, и затова, независимо дали искаме или не - ние трябва да ги вършим. Енергетиката на този лунен ден ще способства разрешаването с лекота на всякакви дребни задачи и ангажименти, които са се насъбрали до момента.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Можете да произнасяте на глас положителни утвърждения - афирмации за подобряване на външния вид, за укрепване на здравословното състояние и ободряване на цялостното състояние на организма и психиката.


ЛУНА В КОЗИРОГ
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност съобразете прогнозите с домофикацията спрямо вашия Асцендент - изгряващ знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →


ОВЕН

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


РАК

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.


ЛЪВ

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Подходящ момент да насочите усилията си към вашата работа и всичко свързано с нея.
Време е да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


ДЕВА

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удоволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


ВЕЗНИ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


СКОРПИОН

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвижването като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имуществото ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.


КОЗИРОГ

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


РИБИ

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, няма как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!ЛУНА БЕЗ КУРС
на 13.11.2018г. от 17:13ч. до 17:45ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
  • Затъмнения 2019г.
  • Уран в Телец от 2018г. до май 2026г.
  • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
  • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г. - 2019г.
  • Транзити и аспекти на Нептун и Плутон през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...