☿ Статии♀ Астро събития♂ Месечен хороскоп

Затъмнения – лято 2020-та ❤️ Лунни възли по оста Близнаци-Стрелец

Затъмнения - лято 2020-та

Здравейте, приятели! 🙂

Ще разгледаме важните към момента събития, под чието влияние ще бъдем в следващите няколко месеца. Както вече знаете навлизаме в период на ретроградни планети, затъмнения, изгреви, залези... Отвсякъде ни залива информация и в даден момент човек загубва преценка кое е приоритетно на фона на всичко, което се случва.

Това е и моята задача днес. 🙂 Да ви информирам за всичко, което става на небето, но и да насоча вниманието ви към най-важното от най-важното! 🙂 Да започваме!

Ще разгледаме:

 • Ретроградна Венера, изгревът й или "раждането" на Венера като Зорница
 • Ретрограден Меркурий и неговата видимост, даваща яснота в съзнанието ни и осветяваща нашия мисловен свят!
 • Ретроградните фази на външните видими планети - Марс, Юпитер и Сатурн
 • Предстоящите летни Затъмнения - първото по оста Близнаци/Стрелец и последните две по оста Рак/Козирог
 • Завръщането на Сатурн в Козирог до края на 2020-та и неговите последни уроци към нас!

Останете с мен, за да разберете кое всъщност е с приоритет сега и кое би могло да бъде водеща сила в живота на всеки един от нас!!! 🙂 ❤️

Анализ на Чакрите

.


РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА 13 май-25 юни
Изгрев на Венера - Нов цикъл със Слънцето


Безспорно едно от най-важните събития на лятото е Ретроградната фаза на Венера. Не бива да забравяме обаче, че тази фаза всъщност е част от един цял цикъл между Венера и Слънцето. Или по-точно ретроградността на "планетата на любовта" бележи едновременно както края, така и новото начало. И докато визуално, наблюдавайки я от Земята, тя забавя своята скорост и започва да се движи назад, едновременно с това прави съвпад със Слънцето и стартират техния осемнадесет месечен цикъл. Тоест както Слънцето и Луната всеки месец застават в една точка, за да дадат начало на Лунния месец, така Слънцето и Венера на около година и половина дават старт на своя общ цикъл.

На 3-ти юни 2020г. е съвпада на Венера и Слънцето. И това е точката, в която завършва стария цикъл на Венера и стартира новата енергия. До 3-ти юни е добре да направим преоценка на всички теми, които Венера ръководи мунданно, както и на всички сфери, свързани с Венера в Наталната ни карта. Какво означава това? 🙂

Венера е планетата на любовта, на хармонията и баланса, на това да се чувстваме доволни и щастливи. Тоест теми, свързани с любовта и доволството в живота ни, ще излязат на преден план сега. До началото на юни е добре да сложим край или поне да преразгледаме взаимоотношенията, които не ни носят удовлетворение, да си дадем сметка лично за самите себе си това ли е което искаме от живота. До началото на юни е добре да ревизираме всички ситуации в живота ни, които по някакъв начин не отговарят на очакванията ни и да бъдем готови да ги променим или да се разделим с тях ако това е невъзможно.

След 3-ти юни, съвпада на Слънцето и Венера, навлизаме в нов осемнадесет месечен цикъл до края на 2021-ва година. Постепенно в живота ни ще се създават нови модели на мислене, чувстване и поведение, ще се появяват нови хора и ситуации или старите и добре познати ще търпят изменение и нова форма! След средата на юни е време за полагане основи на нашите нови планове, цели и желания. По отношение на любовта, взаимоотношенията и материалните въпроси можем да очакваме подобрение и ново начало. Във връзка със сферите, които са под управление на Венера в личните ни натални карти също можем да очакваме просперитет. Това са важни точки и планети в знаците Телец и Везни, както и в знак Риби!

Много важно е да отбележим и това, че в процеса на своята ретроградна фаза Венера ще стане "невидима" за нас. Тя се скрива в лъчите на Слънцето в периода 29 май-11 юни за България (за други географски ширини, това е около ± ден разлика от тези дати). Невидимата фаза на Венера е преход между нейният облик като Вечерница, която наблюдаваме вечер на Запад след залеза на Слънцето и Зорницата, която наблюдаваме на изток сутрин преди изгрев Слънце. Тоест след 11 юни ще наблюдаваме Венера като Зорница, символ на активността и способността сами да достигнем до това, което желаем!


ИЗГРЕВ НА МЕРКУРИЙ 12 май-9 юни,
Ретрограден Меркурий 18 юни-12 юли


Друг също интересен астрологичен фактор е изгревът на Меркурий като Вечерна звезда, непосредствено преди неговата ретроградна фаза и съвпада му със Слънцето на 1-ви юли, който също бележи новото начало в живота ни, най-вече на ментално ниво!

Меркурий ще бъде видим около месец, което за него е рядкост. За последно сме го наблюдавали на небосклона в края на януари, началото на февруари 2020-та, отново като вечерница. Видимостта на малката планета осветява зони и точки от хороскопа под управлението на Дева и Близнаци, както и зоната, в която транзитира към момента - знаците Близнаци и Рак. Тоест можем да кажем, че във връзка със зоната на осите Близнаци/Стрелец и Рак/Козирог, и съответно във връзка със сферите от живота ни, с които са свързани те, ще придобием яснота и нужната ни информация!

Знаем, че от средата на 2018г./ началото на 2019г. наблюдаваме Затъмнения в знаците Рак и Козирог, които завършват сега през лятото и от друга страна стартира нов цикъл Затъмнения до края на 2021-ва в знаците Близнаци-Стрелец. Тоест видимостта на Меркурий сега в Близнаци и Рак в периода 12 май-9 юни ще ни помогне да стигнем до важна за нас самите информация. Най-вече как да постъпим по определени въпроси, във връзка с приключване на теми и сюжети от последните две години и във връзка със стартиране на нови ситуации и комуникации от лятото на 2020-та.

От 18-ти юни до 1-ви юли, в ретроградната фаза на Меркурий до съвпада му със Слънцето, ще работим във връзка с миналото. От началото на юли, след съпада на Меркурий и Слънцето, бележещ новото начало, все по-силно ще обръщаме поглед и ще насочваме своята енергия към бъдещето.

Сами разбирате, че тези граници са условни и няма как да съберем всички процеси в едно. Те  преливат един в друг и дават възможност за изява на едно или друго, което е посочено най-вече от личните ни натални карти. При всеки е строго специфично. Тук давам общи насоки. За нас важното е да използваме видимата фаза на Меркурий, за да стигнем до вярната за нас информация в сферите, в които търсим отговори. След това да използваме ретроградната му фаза за преоценка, раздяла с ненужното, планиране и след съвпада му със Слънцето - да насочим енергията си към нови модели в мисленето, комуникацията и начинът, по който изразяваме себе си, своите идеи и замисли пред света! 🙂

новолуние в близнаци

Новолуние в Близнаци
22 май 2020г., 20:39ч. БГ

Лунно Затъмнение в Стрелец

Лунно Затъмнение в Стрелец
05 юни 2020г., 22:13ч. БГ

.


ЛУННИ ВЪЗЛИ по ОСТА БЛИЗНАЦИ-СТРЕЛЕЦ,
ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ в Стрелец


С преминаването на Лунните възли в знаците Близнаци и Стрелец се дава начало на серия затъмнения в тази зона на хороскопа до края на 2021-ва година. Близнаци и Стрелец наричаме оста на интелекта, на знанието, на информацията, на комуникацията, пътуването - на близки и далечни разстояния, духовно и физически; на срещата ни с нови хора, на духовното израстване и промяна; на нови възможности, на обучение, учене и преподаване. Информацията, духовното израстване и преминаването ни на едно ново ниво ще играят важна роля в живота ни в следващата година и половина!

Добре е да обърнем внимание на знаците Близнаци и Стрелец в наталните ни карти - кои домове стоят там, кои лични или прогресивни планети наблюдаваме.

Може да се каже, че още с навлизането на Слънцето в знак Близнаци на 20-ти май енергията на кармичните и съдбовни събития ще започне да се усеща все по-силно в живота ни. След Новолунието в Близнаци на 22-ри май и изгрева на Луната на 24-ти май още по-категорично процесите ще ни владеят, повече отколкото ние ще съумяваме да ги контролираме. Новолунието в Близнаци е начало на Лунен месец, който ще кулминира с Пълнолуние в знак Стрелец на 5-ти юни, което ще бъде първото Лунно затъмнение по оста на подвижните знаци Близнаци и Стрелец. Тоест може да се каже, че в последните десетина дни на месец май колелото на съдбата се завърта в нужната за всеки от нас посока и не ни остава нищо друго освен да я следваме. В противен случай ще срещнем съпротива и негативни развръзки. Искам да кажа, че идват времена, в които е добре да се вслушаме в гласа на Вселената и да имаме доверие, че висшата сила взема за нас най-добрите решения, въпреки че сега може и да не го усещаме точно по този начин!

Съвпада на Слънцето и Венера на 3-ти юни се припокрива с енергията на Лунното Затъмнение в Стрелец, което ясно и недвусмислено ни показва нов цикъл до края на 2021-ва по отношение на любовни въпроси, взаимоотношения като цяло, намиране на хармонията и баланса, на правилната комуникация и вярна информация. Доста кармични връзки ще стартират в този период, а други, които са отработили своите задачи ще приключат! В случая избора е на Вселената, както казах!

По-долу вляво можете да видите картата на съвпада на Венера и Слънцето и това, че той се случва на върха на 7-ми дом на партньорските отношения, което говори само по себе си къде ще е акцентът на този Слънчево-Венерин цикъл! Венера изгрява на 11 юни в съвпад със звездата Алдебаран, което дава още по-голяма сила на казаното от мен и можем да очакваме големи дела във всеки един смисъл на тази дума с хора, които под някаква форма сега изиграват важна роля в живота ни!!!

Самото Новолуние в Близнаци също е на върха на 7-ми дом на партньорството (надали случайно!), на фона на съвпада на Венера и Меркурий. За мен това е намиране на правилната комуникация, на вярната информация, на точните хора, както казах и на стартиране на нови съдбовни проекти в живота ни. И ако отидем по-далеч, ще вземем предвид и енергията на знак Стрелец, където се наблюдава първото Затъмнение от предстоящата серията, и именно фактът, че знак Стрелец се свързва с духовния свят, с големите възможности в живота ни, със срещата на духовни учители и с това ние самите да се явим духовни учители в живота на другите!

 

Слънце съвпад Венера в Близнаци

Слънце съвпад Венера в Близнаци
03 юни 2020г., 20:44ч. БГ

Изгрев на Венера

Изгрев на Венера
11 юни 2020г.

.


СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ в РАК,
ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ в КОЗИРОГ,
Завръщането на САТУРН в КОЗИРОГ до края на 2020-та


Последните две затъмнения по оста на Рак и Козирог не бива да бъдат подценявани по никакъв начин. Знаем, че едно затъмнение може да даде отражение до 6 месеца назад или напред във времето. Още повече именно в енергията на Слънчевото Затъмнение в Рак и Лунното в Козирог Сатурн ще се завърне за около половин година обратно в знака на Козирога.

Теми и процеси в живота ни, стартирали още през 2008 (влизането на Плутон в Козирог), а също в края на 2017 (ингресията на Сатурн в Козирог) или в средата на 2018г. (първото Затъмнение по оста Рак-Козирог), може да се наложи да отработим за последно. Подробна информация по знаци за процесите по оста на Рак и Козирог съм изложила във видеото ми за зимните затъмнения >> гледайте тук! Сферите и събитията могат да са сходни със сегашния момент! Дори може да се каже, че сегашния момент е продължение и кулминация на процеси от края на миналата година и началото на тази! По-долу ще разберете защо.

И Слънчевото, и Лунното Затъмнения през юни и юли 2020-та са доста интересни за разглеждане - на фона на съвпада на Юпитер и Плутон, на фона на ингресията на Сатурн обратно в Козирог. Бъдете готови за проверка, за изпит. Много от нас ще установят, че има още уроци за учене. Концентрацията и ограничението ще бъдат много важен елемент, за да се научим да отсяваме най-важното. Юпитер се явява управител на Затъмнението в Стрелец, след което на фона на следващите две затъмнения в Рак и Козирог ще е в съвпад с Плутон.

Отново, пак и пак ще ни се наложи да отработваме миналото и да бръкнем в най-дълбоките и скрити кътчета на душите ни. Няма как да има разстеж, развитие, свобода без да се трансформираме и преродим. Това е основното! За да полетим свободни и безгрижни, за да се отърсим от тежките товари, трябва да работим със страховете и собствените ни тежести, нагнетявани с години в материалния, емоционалния и психичния ни свят! Ако някой си мисли, че ще продължи напред под същата форма, лъже се! Уран е в точен тригон с Лунното Затъмнение в Козирог, а той иска разрушаване на старото и неработещото, иска разкрепостяване, освобождаване, креативност, нови идеи.

Уран е висша октава на Меркурий, също е свързан с менталния ни свят, така че отново ще стигнем до начинът ни на мислене, или по-точно от там ще тръгнем. И именно в Ретроградния Меркурий, на фона на летните последни затъмнения по оста на Рак и Козирог, ще ни се даде възможността за създаване на новите мисловни структури и вярвания, които да ни поведат по новите пътища, обещани ни от енергията на Близнаци-Стрелец!

В течение на процесите ще се включвам доколкото мога с информация тук в сайта, в моята Facebook страница и в моя YouTube канал. Винаги пиша с желание за вас! Личните консултации, разбира се, остават с приоритет и в тях винаги имаме възможността да разгледаме много по-детайлно и по-дълбоко всичкото това, за което говоря тук (+ много повече)! ❤️ 🙂 

.

Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!!!

Посети моя online магазин ☯ Art-Shop.bg!

Слънчево Затъмнение в Рак

Слънчево Затъмнение в Рак
21 юни 2020г., 09:41ч. БГ

Лунно Затъмнение в Козирог

Лунно Затъмнение в Козирог
5 юли 2020г., 07:45ч. БГ

.


РЕТРОГРАДНИ ФАЗИ на външните планети:
МАРС (10.09.2020-14.11.2020),
ЮПИТЕР (14.05.2020-13.09.2020)
САТУРН (11.05.2020-29.09.2020)


Няколко думи и за ретроградните фази на външните, видими с просто око планети!

Ще започна с Юпитер и Сатурн. Те са ретроградни всяка година за около 4-5 месеца. Тоест можем да кажем, че това не е кой знае какво астрологично събитие, просто част от тяхната годишна обиколка около Слънцето, наблюдавани от Земята. И все пак всяко нещо си има своето значение! 🙂

Когато Юпитер и Сатурн са ретроградни Земята се намира между тях и Слънцето. Тоест ако Юпитер или Сатурн са по-близо до нас, ще ги видим огряни като в Пълнолуние, в цялата им прелест! От гледна точка, че Юпитер е бенефик (добра планета), а Сатурн малефик (злосторник) можем да си представим всяка от тях когато е толкова силно светеща и с максимален магнитуд какво би ни дала.

Първо като управители на Затъмненията в Стрелец и Козирог, те ще ги направят още по-силни и второ - сами по себе си ще действат максимално силно. Това в най-общи линии засилва казаното по-горе от мен. Сатурн ще ни прекара през най-тежките си уроци и изисквания, за да ни "пусне" да продължим напред! От нас ще се изисква лимитиране, точност, дисциплина, акуратност, стабилност, постоянство, придържане към реалността и голямо търпение ако искаме да реализираме замислите си! В същото време ще виждаме потенциала и възможностите пред нас. Тоест можем да кажем, че Сатурн няма да ни позволи да се разпилеем, което би се случило при силен Юпитер и реално по-този начин по-скоро ретроградността на двата гиганта е добра за нас!

И всъщност най-важното е да кажем сега, че в ретроградните фази на Юпитер и Сатурн ще наблюдаваме кулминация на процеси, стартирали в края на 2019г. и началото на 2020г. А именно съвпада на Юпитер и Слънцето на 27-ми декември 2019г. на фона на Слънчевото затъмнение в Козирог, както и съвпада на Сатурн и Слънцето на 13 януари 2020г. на фона на Лунното затъмнение в Рак и съпада на Сатурн и Плутон!

Кулминацията на тези съвпади е именно опозицията на Юпитер и Сатурн със Слънцето, съответно на 14 юли 2020г и 21 юли 2020г. Това е важното в ретроградните фази на Юпитер и Сатурн сега, а не факта сам по себе си, че са ретроградни! 🙂 Тоест пик в събитията, зародили се края на 19-та и началото на 20-та, ще наблюдаваме през целия юли, на фона на Затъмнения и в близък съвпад с Плутон!

Аз негативни и/ или фаталистични прогнози не правя, но със сигурност ще кажа, че 2020-та ще се помни дълго, в това число и случващото се в летните месеци! Бъдете готови или както моя учител наскоро ми каза: "Нищо не очаквай. Бъди готова за всичко." 🙂


Относно Марс няколко думи, като за него може би ще отделим и цяла една тема. Дано не се налага!

Той става все по-силен. Кулминира през октомври, с опозицията си със Слънцето на 14.10.2020г. Марсовият цикъл е по-различен от Юпитер и Сатурн. Той е ретрограден веднъж на две години. Тоест цикълът му със Слънцето трае два пъти по-дълго. Когато е ретрограден е максимално осветен и Земята се намира между него и Слънцето. Писала съм за него в статията ми за Коронавируса. Той е "бога на войната', разрушава и дава напрегнати и тежки ситуации в живота ни - кавги, раздори. В положителен смисъл той е нашата сила, воля, желание, сексуалност. Без него и енергията му не бихме могли да отстояваме себе си и да постигаме целите си, да се борим за това, което желаем.

Марс влиза в Овен на 28 юни 2020г. и ще остане там близо шест месеца, до 7 януари 2021г. Добре е да обърнете внимание какво се случва в знак Овен в личните ви натални карти - върхове на домове, натални и прогресивни планети и др.! Има специфика в проявлението на Марс при всеки отделен човек, но това можем да го разгледаме спрямо всяка една конкретна натална карта. Като цяло на фона на казаното по-горе ще горят силни страсти и желания, енергията ще бъде в своя пик на проявление от лятото до есента!

Възползвайте се от позитивите на тази енергия и бъдете предпазливи към нейните негативи!

таро - двойка чаши

таро - двойка пентакли

таро - колесницата на триумфа

.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ + КАРТИ ТАРО !!!


Тръгнах да бъркам картите и трите, които виждате по-горе изпаднаха сами! И трите със символика 2! Двойка чаши, Двойка Пентакли и Колесницата, която е теглена от двата сфинкса! Няма нищо случайно.

Да търсим хармония и баланс между видимото и невидимото, между физическото и духовното е едното ми тълкувание.

Да търсим своята сродна душа и истинската любов е второто!

Да бъдем готови за силно ново материално, но и духовно начало в живота ни е третото!

Има и още, но тях оставям на вас! Нека всеки усети сам за себе си символиката!!! 🙂

Като заключение ще кажа: Бъдете позитивни, вярвайте в доброто и в замисъла за нас. Вселената знае най-добре! Душата ни си е избрала сама дадените опитности, така че просто ги приемете такива, каквито са! Оценете и най-малкото, което имате и се научете да бъдете щастливи и от най-дребните неща! След това големите ще дойдат сами!!!

Пожелавам ви много любов и сбъднати мечти!!! Обичам ви! ❤️

PS. Разглеждам процесите по знаци + Таро в моя You Tube канал! Заповядайте и там!!! 🙂


КОИ СФЕРИ ОТ ЖИВОТА ВИ ЩЕ АКТИВИРАТ ПРОЦЕСИТЕ, МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ В МОЯ YouTube КАНАЛ!!!❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️ Цена на първа консултация - 220лв. Натална карта + Прогностика

❤️ Вторична консултация - 120лв. / 1 час

Ректификация - 100лв. (изключително важна)

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

❤️❤️❤️ Посетете страницата за Услуги! >> http://astrolive.info/paid-forecasts/

телефон за връзка с мен: 0899 181 185 Анелия (Вайбър, УатсАпп) Skype: Astrolive info email: astrolive.info@gmail.com

☀ ☀ ☀ Посетете и моя online магазин Art-Shop.bg! ☀ ☀ ☀


Посетете моя YouTube канал!


Планетите днес

14-Jun-2021, 12:46 UT/GMT

Sun 23° Gemini 41' 05"
Moon 09° Leo 35' 41"
Mercury 18° Gemini 28' 38" R
Venus 14° Cancer 36' 00"
Mars 01° Leo 49' 45"
Jupiter 02° Pisces 07' 30"
Saturn 13° Aquarius 07' 41" R
Uranus 13° Taurus 05' 48"
Neptune 23° Pisces 09' 57"
Pluto 26° Capricorn 18' 34" R
Chiron 12° Aries 30' 56"
TrueNode 10° Gemini 41' 55" R

.


ЗАТЪМНЕНИЕ в КОЗИРОГ
26 ДЕКЕМВРИ 2019Г. →ЮПИТЕР В КОЗИРОГ
2019 - 2020Г. →УРАН
В ТЕЛЕЦ -
от 2018 до 2026Г.


Посетете моя online магазин
☯ Art-Shop.bg!


меркурий дева близнаци

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите всяко събитие в детайли,
както и движението на Луната през целия месец,
разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

За всеки един важен аспект и през годината, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> АСТРО СЪБИТИЯ !!!

За Фазите на Луната и Лунните дни, следете >> ЛУНЕН КАЛЕНДАР !!!

В сайта имате възможност да се запознаете с всички главни събития:

 • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. - 2.12.2019г.
 • Юпитер в Козирог 2.12.2019г. - 19.12.2020г.
 • Юпитер във Водолей 19.12.2020г. - 29.12.2021г.

 • Сатурн в Козирог от 20.12.2017г. - 22.03.2020г.
 • Сатурн във Водолей 22.03.2020г. – 02.07.2020г.
 • Сатурн в Козирог 02.07.2020г. – 17.12.2020г.
 • Сатурн във Водолей 17.12.2020г. – 07.03.2023г.

 • Лунни възли по оста Рак/Козирог 16 ноември 2018г. - 4 юни 2020г.
 • Лунни възли по оста Близнаци/Стрелец 4 юни 2020г. - 23 декември 2021г.

 • Затъмнения 2020г.

 • Ретроградна Венера 13.05.2020г. - 25.06.2020г.
 • Венера – нов хелиакален цикъл юни 2020г. - януари 2022г.
 • Ретрограден Марс 10.09.2020г. - 14.11.2020г.
 • Марс – нов хелиакален цикъл септември 2019г. - октомври 2021г.
 • Ретрограден Меркурий 2020г.

 • Уран в Телец 15 май 2018г. - 26 април 2026г.
 • Нептун в Риби 4 април 2011г. - 26 януари 2026г.
 • Плутон в Козирог 26 януари 2008г. - 21 януари 2024г.

ЛИЧНА АСТРОЛОГИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ >>


Пожелавам ви приятни моменти с Astrolive.info !!! 🙂