☿ Статии♀ Астро събития♂ Месечен хороскоп

Слънчево Затъмнение в Рак, Лунно Затъмнение в Козирог ❤️ Юни, Юли 2020

Слънчево Затъмнение в Рак, Лунно Затъмнение в Козирог

Здравейте, приятели, предстоят още две Затъмнения в близкия месец, които можем да наречем време за последна преоценка, за завършване и едновременно с това период на нови възможности за нас. Вече сме в енергията на новото начало, но в същото време имаме да довършим и последните задачи, които не сме реализирали по оста на Рак и Козирог (на който където му активират хороскопа, както и спрямо тяхното мунданно значение по принцип).

В днешния материал ще разгледаме:

 • Последното Слънчево Затъмнение в Рак, на фона на Лятното Слънцестоене
 • Лунното Затъмнение в Козирог
 • Изгрева на Венера като Сутрешна Звезда
 • Ретрограден Меркурий
 • Влиянието на R Нептун в живота ни
 • Марс в Овен
 • Връщането на Сатурн в Козирог!
 • Опозицията на Слънцето с Юпитер, Плутон и Сатурн!
 • Новолунието в Рак след Затъмненията,

както и други интересни неща! 🙂

Останете с мен и разберете духовното, енергийното и практичното отработване на периода по най-добрия начин, спрямо астрологичните фактори!

Относно последните две Затъмнения по оста Рак-Козирог и завръщането на Сатурн в Козирог очаквайте скоро и видео прогноза в моя YouTube канал - по знаци + Таро! А сега да започваме!!! 🙂 ❤️

юни, юли 2020-та

Обмислях как точно да структурирам събитията - хронологично или по важност и в крайна сметка реших това да е по тип влияние! 🙂 Както винаги обичам да казвам на хората, с които работя - това са периоди в нашия живот, които преливат един в друг. По-къси или по-дълги, по-слаби или силни, те ни влияят за определен срок, не само за ден. Така че коментара ми днес е върху важните събития за месеците юни и юли 2020-та, но дава препратка както към близкото минало (до около две години назад във времето), така и към бъдещето (до около две години напред)! За още по-детайлна информация можете да се обръщате към мен за лични консултации.

Пристъпваме към разглеждането по същество! 🙂


11 юни 2020г. - ИЗГРЕВ НА ВЕНЕРА/ MF
25 юни 2020г. - Венера D 05º20' Близнаци
11 юни 2020г., 12:38ч. - Слънце квадрат Нептун
13 юни 2020г., 17:13ч. - Марс съвпад Нептун
23 юни 2020г. - Нептун R 20º58' Риби
12 юли 2020г., 21:43ч. - Слънце тригон Нептун


На фона на летните затъмнения наблюдаваме ретроградна Венера, което бележи съвпада й със Слънцето и началото на новият им цикъл за година и половина напред. На 11 юни 2020г. рано сутринта ще видим Венера ниско на източния хоризонт, преди изгрева на Слънцето, като сутрешна звезда, т. нар. Зорница. Можем да кажем уверено, че в живота ни настъпва една нова програма на развитие (вътрешно и външно) - нови ситуации, нови хора и взаимоотношения, нови сюжети, или най-малкото, че старите ще претърпят сигурна трансформация и нужното изменение.

Но колкото и да ни се иска да бъдем активни сега, добре е да забавим темпото и да вземем предвид и останалите астрологични фактори на небето, които недвусмислено ни показват, че преди да направим крачката напред, е нужно да изчакаме още малко, защото имаме работа за довършване.

По-долу ще разгледаме именно причината за това забавяне - последните две затъмнения по оста Рак-Козирог, ретроградността на Меркурий, както и завръщането на Сатурн в Козирог до края на 2020-та. Който борави на едно задоволително ниво с енергиите, развил е своя усет и интуиция, застанал е на своя път, може разбира се да пристъпи към действие, докато едновременно с това довършва и задачите си от последните две години!

Тук е мястото да си поговорим за силното влияние към момента на Нептун - планетата на интуицията, сензитивността, висшата любов и безкористност, но и планетата на илюзиите, грешната преценка и сляпата вяра. На фона на затъмненията и изгрева на Венера Слънцето и Марс аспектират Нептун, което неминуемо активира неговото действие върху нас! Неведнъж сме коментирали тази далечна, тайнствена планета и знаем, че както при всеки останал астрологичен фактор нейната енергия може да се прояви негативно или позитивно, на вътрешно и/или на външно ниво. Това зависи, разбира се, от личната ни натална карта, но и от свободната ни воля. Именно в момент на затъмнения, ретроградни Меркурий и Венера можем да използваме силната сензитивност на Нептун за да усетим верния път, да бъдем творчески настроени към собствения ни живот, да бъдем по-интуитивни към потребностите на другите, както и към своите собствени; да се потопим в собствената ни душа, за да чуем какво иска тя. Но може и да се загубим, да се оставим да бъдем излъгани, ние самите да създадем ситуации на неяснота и объркване, да вземем решения, за които след време да съжаляваме.

Не мога, а и не искам да давам крайни становища. Всеки трябва да направи своята лична преценка! Негативното нептуново влияние се хваща доста трудно от самия човек, но не е и невъзможно. Всяка ситуация, която може да се нарече объркана, неясна, която дълго време не може да се материализира или да се въздейства върху нея, по всяка вероятност е засегната от това влияние. С повече стабилност, здрава преценка и воля може да се отработи, както и с други положителни нептунови действия спрямо конкретната натална карта - творчество, духовна работа и пр.

Най-доброто, което можем да направим към момента е да се опитаме да бъдем реалисти, но да се вслушаме и в интуицията си!

Слънчево Затъмнение в Рак

Слънчево Затъмнение в Рак
21 юни 2020г., 09:41ч. БГ

.


18 юни 2020г. - Меркурий R 14º Рак
1 юли 2020г., 05:53ч. - СЛЪНЦЕ СЪВПАД МЕРКУРИЙ/ IC
12 юли 2020г. - Меркурий D 5º Рак


Ретроградната фаза на Меркурий определено ни дава възможност да работим с мисловния ни свят, с начинът ни на комуникация, на изразяване, на презентиране на самите себе си. Дава ни възможност за рестарт. И въпреки, че сме в енергия на ново начало, именно сега ако то не ни се получава, много умело можем да стигнем до информацията какво ни пречи да бъдем успешни и да постигнем своите мечти!

Както и в предишен мой материал споменах, Меркурий като управител на Близнаци е пряко свързан с темата за новите затъмнения, които ще ни влияят до края на 2021-ва, както и с изгрева на Венера в Близнаци на 11-ти юни, като управител на тези процеси. Тоест, за да направим едно ново и успешно начало в живота ни, трябва да работим с информацията, с комуникацията, с мисловния ни свят, с нашите вярвания и моделите на поведение, които следваме, с адаптивността и способността ни да бъдем гъвкави, да се променяме! Ако това, за което копнеем е непостижимо за нас към този момент, да си направим обективна преценка какво вътре и извън нас пречи да го постигнем. Или в крайна сметка да си помислим дали точно това ни е нужно, заслужава ли си усилията, може ли да бъде променено, така че да бъде по-достижимо и продуктивно. И в някакъв смисъл можем ли и добре ли е за нас напълно да се откажем от него, за да се освободим за новото!

Много силно се преплита темата на Нептун, Меркурий и Венера сега. Доста взаимоотношения ще бъдат засегнати, с цел да бъдат по-успешни и ползотворни - любовни, делови, приятелски, роднински. Става въпрос за цялостната ни комуникация, а и за оценката ни и преценката ни относно другите и относно нас самите. Венера се свързва и с етичните норми на човека, с усещането му за "добро" и "лошо", с нашите и чуждите дарби и таланти - доколко ги осъзнаваме, оценяваме или подценяваме! Обективната преценка е доста важна сега!


19 юни 2020г., 04:27ч. - "ТЪМНИ ДНИ" на ЛУНАТА/ LC
20 юни 2020г., 04:09ч. - Слънце съвпад СЛВ, опозиция ЮЛВ
21 юни 2020г., 00:44ч. - Слънце в Рак/ ЛЯТНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ
21 юни 2020г., 09:41ч.  - НОВОЛУНИЕ 0º21' РАК/ СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ
22 юни 2020г., 21:03ч.  - ПЪРВИ СЪРП НА ЛУНАТА / 1-ВИ ЛУНЕН ДЕН


Всъщност целия процес на Слънчевото Затъмнение в Рак обуславя работа с емоционалния ни свят, с дълбочината на съзнанието ни, с нашата душа. Рак на едно дълбоко психологическо ниво се свързва със стабилността на човек, с неговата сигурност в самия себе си, с емоционалната му устойчивост. И по тази програма работим в последните две години. Сега всеки сам за себе си може да си направи разбор и преценка колко стабилен е станал, колко съумява да устоява на предизвикателствата на живота сам, колко добре усеща себе си и своите най-дълбоки потребности, своите сили и слабости! За да се погрижим за другите (което е едно от изискванията на Рака) е важно да сме се погрижили на първо място за себе си, да сме спокойни и доволни от живота, който водим!

Слънчевото затъмнение е на фона на Лятното Слънцестоене, моментът, в който Слънцето е в своя максимум. Тоест моментът, в който Слънцето би трябвало да свети най-силно то е в Затъмнение. Това ни показва, че колкото и да ни се иска да бъдем активни на външно ниво първо трябва да работим с духовния свят, с невидимото, със скритото, със сенките. Да дадем шанс на подсъзнанието ни да извади на повърхността всичко, което ни възпрепятства да се развиваме - страхове, предразсъдъци, задръжки и пр.

Последното Слънчево затъмнение по оста Рак-Козирог, на фона на Лятното Слънцестоене, със сигурност е време за дълбока преоценка само по себе си. И като се вземат предвид и останалите процеси тази преоценка просто е задължителна. Без нея никой няма да може да продължи успешно напред. Или поне не и с резултатите, които би постигнал ако я направи!

Събитията, които ни се случват сега много ясно и недвусмислено ни показват ако има нужда от дадена корекция в живота ни - на външно и на вътрешно ниво! И това е повече от добре! Именно Асцендентът Лъв в процеса на Слънчевото Затъмнение в Рак, както и високия Уран в картата на процеса ни показват задължителната промяна и нуждата да изразим себе си. Слънчевото Затъмнение не затъмнява "Аз"-а, а просто го принуждава да погледне надълбоко в себе си, преди да пристъпи напред!

Но и другата гледна точка би била вярна - ако "Аз"-а и егото са твърде силни, то със сигурност ще имат нужда да бъдат доброволно подтиснати в известен смисъл, за да видим и другата гледна точка! Ако сме прекалено фокусирани и вглъбени само и единствено в себе си, няма как да направим контакт с другите и да получим информацията, която ни е нужна!

Лунно Затъмнение в Козирог

Лунно Затъмнение в Козирог
5 юли 2020г., 07:45ч. БГ

.


28 юни 2020г., 04:45ч. - Марс в Овен
28 юни 2020г., 13:59ч. - Марс секстил Сатурн
30 юни 2020г., 08:48ч. - Юпитер съвпад Плутон


Темата за Марс е доста важна. Това е планетата на нашата воля. Ако нямаме воля, няма как да вървим напред, но и ако бързаме прекалено много може да направим грешна стъпка! Марс е изключително силен тази година. Влизайки в Овен се подготвя за своята ретроградна фаза, за опозицията си със Слънцето, която се явява кулминация на техния двугодишен цикъл! Септември, октомври и ноември 2020-та Марс ще е в пик на проявление. Как ще въздейства върху отделния човек можем да видим единствено в неговата лична Натална карта. На глобално ниво можем да ползваме енергията му за да се преборим и да преодолеем трудностите, за което сме нямали сили в последните две години. Също - да постигнем това, което не сме успели да реализираме към момента. В негативна посока силния Марс (не добре насочен) може да доведе до разрушаване на ситуации и взаимоотношения, конфликти, напрежение, прекалено прибързване и изпреварване на ситуации и събития преди да са узрели!

С навлизането си в Овен Марс прави аспект със Сатурн, както се повлиява и от съвпада на Юпитер и Плутон. По-скоро се дава една глобална преоценка за всеки от нас, акумулиране на силна енергия, но и известна стабилност да я изразходваме правилно! Или поне към това трябва да се стремим! И Юпитер и Плутон в известен смисъл са свързани с духовния свят, с дълбочината на душата, с даване старт на глобални процеси в живота ни, с учене, със способността ни да проявим мъдрост, да направляваме живота ни правилно, с освобождаване. А на физическо ниво - с пътуване, с развитие на бизнеса и финансите, с отпушване на затлачени ситуации, с промяна. Това е положителното влияние на Юпитер и Плутон в конкретната ситуация. В негативен смисъл можем да говорим за вътрешни борби, ескалация на страховете ни, негативно включване на кармата в живота ни, разпиляване, загуби, невъзможност да овладеем самите себе си, кризисни ситуации, изпадане в крайности, невъзможност да се пуснем от определени ситуации, хора, вярвания, дори и когато ни влияят негативно.

Марс в Овен, на фона на съвпада на Юпитер и Плутон е добре да използваме за да изгорим всичко, което ни пречи да постигнем целите си! Дори ако е необходимо - да променим целите си, за да ги постигнем!


2 юли 2020г., 02:37ч. - Сатурн в Козирог (R)
5 юли 2020г., 07:45ч.  - ПЪЛНОЛУНИЕ 13º38' КОЗИРОГ/ ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ


Каквото не е свършено ще трябва да се довърши. Сатурн няма да отстъпи и на сантиметър там, където не сме изпълнили изискванията му. А те са високи, но и полезни в крайна сметка. Водят ни до растеж в живота. Без Сатурн няма успех! Дори и да има, рядко е дългосрочен. А какво иска той?! Търпение, постоянство, лоялност, дисциплина, самоограничение, борбеност, стабилност, вземане на практични решения, заземяване, реализъм!

Пълнолунието в Козирог е последното Затъмнение по оста Рак-Козирог и като процес на силно проявление и резултатност можем да очакваме да извади на повърхността всичко, което все още не сме овладели напълно, без което обаче е невъзможно да продължим.

Всичко в живота ни, което няма да доведе до нужните резултати, за да изявим успешно себе си в бъдеще, ще излезе на светло за да работим с него. Знаем, че Козирог е нашият максимум и ако нещо ни пречи да го проявим, сега е моментът да разберем какво е то. Това могат да са както външни обстоятелства, ситуации и хора, така и вътрешни усещания, модели на поведение, страхове и вярвания.

До края на годината ще можем да работим с негативите в живота ни, да ги преодолеем, за да продължим успешно напред. Оста на Близнаци и Стрелец, където се включва новата програма, иска лекота, свобода, безгрижност в някакъв смисъл. Дава ни безгранични възможности за промяна и изцяло ново възприемане на света - духовно и емоционално. Но за да ги постигнем трябва да сме много, много стабилни в самите себе си. В противен случай може да има обратен ефект - да се загубим, да се разпилеем, да се лутаме сред много възможности и избори, и да не знаем кой път да поемем... Отново зависи от нас! Затова сега се търси заземяване.

Сатурн и Козирог искат най-вече емоционална стабилност, студенина в известен смисъл. Точно обратното на силния Марс в Овен и съвпада на Юпитер с Плутон, които са свързани с огнени страсти! Трябва да се намери баланса, да се изразходва енергията правилно! Настъпват времена на изпитания. Само стабилното поведение и трезвата преценка ще водят до успешен развой. Има голяма вероятност да се стигне до крайности, така че от нас самите зависи да овладеем себе си, своето поведение, собствените ни мисли и страсти! Както казах енергията е много силна и ако се направлява правилно всъщност може да се развие доста добре в живота ни!


14 юли 2020г., 10:58ч. - СЛЪНЦЕ ОПОЗИЦИЯ ЮПИТЕР/ OPP
15 юли 2020г., 22:12ч. - Слънце опозиция Плутон
19 юли 2020г., 04:27ч. - "ТЪМНИ ДНИ" на ЛУНАТА/ LC
20 юли 2020г., 20:33ч.  - НОВОЛУНИЕ 28º27' РАК
21 юли 2020г., 20:52ч.  - ПЪРВИ СЪРП НА ЛУНАТА / 1-ВИ ЛУНЕН ДЕН
21 юли 2020г., 01:28ч. - СЛЪНЦЕ ОПОЗИЦИЯ САТУРН/ OPP
22 юли 2020г. - ИЗГРЕВ НА МЕРКУРИЙ/ MF
22 юли 2020г., 11:37ч. - Слънце в Лъв
22 юли 2020г., 23:25ч. - Меркурий секстил Уран


Опозициите на Слънцето с Юпитер, Плутон и Сатурн преповтарят казаното по-горе. Но много важно е да направим разликата. Новолунието, което следва след трите затъмнения е отново в Рак, но вече без каквито и да било усложнения и условности ако мога така да се изразя. След 20-ти юли вече енергията ще бъде доста по-лесна за овладяване. Като всъщност това ще е първата лунация по оста Рак-Козирог от 2018-та насам, която няма да бъде Затъмнение! Тоест през каквото и да сме преминали в коридора на Затъмненията, с Новолунието в Рак на 20-ти юли ще получим бързи резултати и шанс да се стабилизираме!

Стабилност, нов начин на мислене и чувстване, нов начин на изява на собствените желания и потребности, намиране на себе си и на щастието в живота ни. С това свързвам Новолунието в Рак след трите летни затъмнения!

За хората, на които им е било трудно в последните две-три години, мога да ги уверя, че нещата тръгват към добро!!! Въпреки че септември, октомври и ноември Марс ще бъде в много силно проявление може да се каже, че тенденцията е към положителен развой на събитията!

Картата на самото Новолуние е доста интересна - с Юпитер, Плутон и Сатурн в Асцендента в точна опозиция със съвпада на светилата! В 1-ви лунен ден, на 22.07.2020г. Меркурий изгрява като Зорница, аспектира Уран, а Слънцето преминава в знак Лъв. Въпреки нелекия период може да се каже, че в края на юли ще усетим реализация, постижения, нов начин на мислене, нова надежда и увереност, че мечтите ни се превръщат в реалност! Повече по темата ще коментирам в следващата ми публикация.

.

Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!!!

Посети моя online магазин ☯ Art-Shop.bg!

таро - двойка чаши

таро - деветка жезли

таро - асо чаши

.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ + КАРТИ ТАРО !!!


"Двойка Чаши" - успешен край, както и едно ново начало; любов, разбирателство, добри взаимоотношения; радост, веселие.

"Деветка жезли" - способност дори след тежък период да се изправим и да продължим напред, стабилност, издържливост, защита, овладяване на трудна ситуация, победа.

"Асо Чаши" - любов, доволство, помощ свише; пълнота, щастие, реализация!

Картите, които изтеглих говорят сами за себе си и онагледяват прекрасно ситуацията! Всеки един от нас е длъжен да превъзмогне трудностите, каквито и да са те, да стъпи здраво на земята и да повярва в своите собствени сили и в себе си! Това, че работя с голям капацитет от хора ми помага да хващам глобалните тенденции още по-добре. Към момента е ярък период, силно събитиен. Това, което ни се случва има за цел да ни постави на собствения ни път. За тези, които са се отклонили периода е труден, но продуктивен! Сега повече от всякога можем да намерим себе си и да намерим щастието в живота си! Зависи от нас! От теб! ❤️

Посетете моя YouTube канал!❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️ Цена на първа консултация - 220лв. Натална карта + Прогностика

❤️ Вторична консултация - 120 лв. / 1 час

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

❤️❤️❤️ Посетете страницата за Услуги! >>
http://astrolive.info/paid-forecasts/

телефон за връзка с мен: 0899 181 185 Анелия (Вайбър, УатсАпп)
Skype: Astrolive info
email:
astrolive.info@gmail.com


☀ ☀ ☀ Посетете и моя online магазин Art-Shop.bg! ☀ ☀ ☀


ПЛАНЕТИТЕ В МОМЕНТА

14-Jun-2021, 12:13 UT/GMT

Sun 23° Gemini 39' 47"
Moon 09° Leo 18' 35"
Mercury 18° Gemini 29' 19" R
Venus 14° Cancer 35' 21"
Mars 01° Leo 48' 54"
Jupiter 02° Pisces 07' 28"
Saturn 13° Aquarius 07' 44" R
Uranus 13° Taurus 05' 44"
Neptune 23° Pisces 09' 56"
Pluto 26° Capricorn 18' 36" R
Chiron 12° Aries 30' 54"
TrueNode 10° Gemini 41' 57" R

.


ЗАТЪМНЕНИЯ
ЛЯТО 2020Г. →ЮПИТЕР В КОЗИРОГ
2019 - 2020Г. →УРАН
В ТЕЛЕЦ -
от 2018 до 2026Г.


Посетете моя online магазин
☯ Art-Shop.bg!


меркурий дева близнаци

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите всяко събитие в детайли,
както и движението на Луната през целия месец,
разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

За всеки един важен аспект и през годината, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> АСТРО СЪБИТИЯ !!!

За Фазите на Луната и Лунните дни, следете >> ЛУНЕН КАЛЕНДАР !!!

В сайта имате възможност да се запознаете с всички главни събития:

 • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. - 2.12.2019г.
 • Юпитер в Козирог 2.12.2019г. - 19.12.2020г.
 • Юпитер във Водолей 19.12.2020г. - 29.12.2021г.

 • Сатурн в Козирог от 20.12.2017г. - 22.03.2020г.
 • Сатурн във Водолей 22.03.2020г. – 02.07.2020г.
 • Сатурн в Козирог 02.07.2020г. – 17.12.2020г.
 • Сатурн във Водолей 17.12.2020г. – 07.03.2023г.

 • Лунни възли по оста Рак/Козирог 16 ноември 2018г. - 4 юни 2020г.
 • Лунни възли по оста Близнаци/Стрелец 4 юни 2020г. - 23 декември 2021г.

 • Затъмнения 2020г.

 • Ретроградна Венера 13.05.2020г. - 25.06.2020г.
 • Венера – нов хелиакален цикъл юни 2020г. - януари 2022г.
 • Ретрограден Марс 10.09.2020г. - 14.11.2020г.
 • Марс – нов хелиакален цикъл септември 2019г. - октомври 2021г.
 • Ретрограден Меркурий 2020г.

 • Уран в Телец 15 май 2018г. - 26 април 2026г.
 • Нептун в Риби 4 април 2011г. - 26 януари 2026г.
 • Плутон в Козирог 26 януари 2008г. - 21 януари 2024г.

ЛИЧНА АСТРОЛОГИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ >>


Пожелавам ви приятни моменти с Astrolive.info !!! 🙂