☿ Статии♄ Научи повече!

Какви са тайните послания на Луната в знаците? – Транзити

луната в знаците

Кликни по-долу и прочети повече за Луна в знак >>

Луната в Астрологията символизира женската пасивна енергетика, свързва се с душата на човек, показва нашите подсъзнателни желания и стремежи. Също така се отнася до скритите процеси на психиката, които се зараждат в нашето подсъзнание, отговаря за нашите инстинкти и за чувството ни за самосъхранение.

Луната е най-бързото небесно тяло в Слънчевата система - за 28 дни обикаля зодиакалния кръг, т.е. преминава през всички знаци, като в един знак тя транзитира около 2,5 дни.

Тази бърза скорост на нощното светило се отразява както в характеристиките на сферите, върху които тя влияе, така и по отношение на аспектите, които образува. А от там и върху настроението и събитийността, породени от нейните транзити.

В зависимост от разположението на Луната по знак, можем да планираме дейностите си успешно и съобразявайки се с енергетиката й, с лекота да изпълняваме своите задачи.

Скъпи приятели, разгледайте и останалите статии за Луната!

ПОДХОДЯЩИ ДЕЙНОСТИ СПОРЕД ЛУНАТА >>


ФАЗИ НА ЛУНАТА - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУННИ ДНИ - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУНА В ♈ ОВЕН 


Луна в знак Овен благоприятства реализацията на всичко, което е свързано с разкриването и изявяването на заложбите и качествата, които притежаваме. Също така спомага положителната промяната на физическото ни тяло и външния ни вид. Така че, използвайки ритмите на Вселената, през периода с лекота можете да разкриете вашия вътрешен потенциал и да подобрите качеството си на живот.

Луната в Овен увеличава физическата и психическата активност и в нас се пробужда желанието да бъдем първи. Повишават се страстта, смелостта и ентусиазма в подхода ни към хората около нас и към дейностите, които вършим. Увеличават се нашите умствени и творчески способности. В нас се появява желанието да пътуваме или да се занимаваме с нещо ново и неопитано до момента.

Отегчаваме се бързо и избягваме рутинните задачи - възможно e да започнем нещо, след което бързо ни омръзва, захвърляме го и започваме следващото. Трудно се задържаме на едно място, предпочитаме движението.

Реакциите ни стават спонтанни и импулсивни. В зависимост от цялостния ни темперамент, Луна в Овен може да предизвика у нас агресивно поведение, което в не малко случаи ще доведе до кавги, скандали, дори сбивания. Така че, дните на Луна в Овен не са подходящи за изясняване на отношенията, поради това, че виждаме единствено черното и бялото във всяка ситуация. За нас съществуват само двете крайности на спектъра и не забелязваме нюансите, които в повечето случаи са в същината на проблема.

Използвайте периода за външна реализация, като разбира се съобразите и фазата!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♉ ТЕЛЕЦ


Луната в знак Телец ще ни помогне да разрешим проблеми, свързани с нашите финансови въпроси. През периода се способства подобряването на нашето благосъстояние, посредством намирането на нови енергийни, физически и финансови източници и ресурси. Повишава се увереността в собствените ни сили и способности, и възможността да оставим нещо след себе си.

Под влиянието на Луна в Телец хората стават по-меки, по-добродушни, мили и нежни, но в същото време са изключително практични и здраво стъпили на Земята.

За да подобрите настроението си, под управлението на Венера се благоприятстват всякакъв тип пазаруване, хапването на вкусна храна, заниманието с всичко, олицетворяващо красотата и любовта - все неща, които ще ви донесат вътрешно удоволствие и положителен ефект върху психиката. Телецът се интересува най-вече от себе си и от личните си придобивки, така че през периода отдайте вниманието си върху собствените потребности и желания.

Във всяка възникнала ситуация търсете мир и хармония. Общувайте със своите близки и се постарайте през периода да останете в комфортна, релаксираща и уютна за вас среда. Няма по-добри дни от Луна в Телец за помиряването с вашия партньор или с друг близък човек, ако сте имали някаква кавга. Това са и най-добрите дни за всички чувствени удоволствия, а ако съвпадат и с фаза на нарастваща Луна - много лесно се забременява през този период. Разбира се трябва да се вземе предвид и индивидуалния ви хороскоп.

Контакта с природата и Земята в тези дни ще ни донесе мир и хармония във всяко едно отношение.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♊ БЛИЗНАЦИ


Луна в Близнаци действа положително и ни помага при общуването с другите и при създаването на приятелства. Стимулира благоприятното поведение на хората към нас и тяхната положителна оценка на действията ни. Луната в Близнаци ни стимулира да заемем своето място в колектива и подпомага всички наши стъпки по посока развитие на интелекта ни, ученето и намирането на хора с близки до нашите възгледи. Насърчават се контактите, ставаме по-мобилни във всяко едно отношение.

Меркурий, като управител на Близнаци, ни дава възможности за получаване и предаване на информация,  а обмена на мисли и идеи се увеличават. Енергетиката на тази планета ни прави любознателни и жадни за нови знания. Искаме да сме наясно с всичко, което се случва наоколо, искаме да знаем повече за живота и за другите.
От друга страна има опасност да станем твърде разсеяни или да се захващаме с няколко неща наведнъж. Знака на Близнаци може да ни направи променливи и колебливи в решенията си, с изменчиво настроение, дори и склонни към лъжа.

От положителна гледна точка, времето на Луна в Близнаци е посветено на обмяна на информация, на промяната и на придвижването напред, включая и кратките пътувания. Перфектен период за започване на нещо ново и/или за научаване на нещо ново.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♋ РАК


Луната е на трон в знака Рак - нейната енергетика е сходна с тази на знака и сега ще се изяви в максималната си степен. Това ще ни направи изключително чувствителни, емоционални и сензитивни.

Енергетиката на Луна в Рак ще ни помогне да изградим едни здрави взаимоотношения в семейството, да пристъпим към натрупване на материални и духовни ресурси, които от своя страна ще ни дадат чувството за сигурност. Периода благоприятства развиване на интуицията - да се научим да усещаме, да разбираме и да приемаме истинските мотиви в думите и действията на хората, както и истинските причини за техните реакции.
В същото време можем да разкрием и загадките около своите собствени реакции и поведение в определени ситуации. Време е да се обърнем навътре, към най-скритите кътчета на нашата душа. Спокойно можем да потърсим отговорите не само в настоящето, но да се върнем и в миналото, припомняйки си старите времена и детството.

Поради факта, че чувствата под Луната в Рак се обострят и придобиват дълбочина, периодът може да се характеризира с нестабилно настроение, капризност, опит на човек да привлече вниманието върху себе си. Хората обикновено стават по-чувствителни, по-раними, по-сантименталност, но в същото време - по-топли, по-откровени, по-интуитивни. Така че ако проявите към някого загриженост, той би ви отвърнал със същото. По този начин, възползвайки се от Луната в знака Рак е възможно да започнете да разрешавате различни свои проблеми, които са свързани с другите и за които сега е настъпил благоприятен момент.

През периода е налице реалната опасност да попаднете под влиянието на някой друг или самите вие да използвате уязвимостта на другите за вашите собствени цели. Помагайки и полагайки грижи към някой, или приемайки самите вие такава помощ и грижи към себе си, бихте могли дори неусетно да се въвлечете в капана на зависимостта. И без значение коя от двете страни сте вие - енергийно натоварвате полето си с тези блокиращи развитието взаимовръзки.

През дните на Луна в Рак трябва да внимаваме да не се откъснем от реалността, да останем здраво свързани със събитията във физическия свят и да комбинираме действията си с нашите мисли, чувства и дълбоки емоции, с които ще ни дари енергетиката на светилото. По възможност прекарайте тези дни у дома, със семейството си.
Сега е период, които улеснява способността да четем между редовете. Възползвайте се!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♌ ЛЪВ


Когато Луната преминава през знака Лъв, тогава ни се дава възможност да разкрием своите творчески способности и вътрешния си потенциал, и да се изявим пред света. През периода ще се чувстваме по-силни и свободни в действията си от обикновено. Лесно бихме могли да спечелим слава и признанието на обществото. С лекота ще получаваме  топлина и любов, и самите ние ще желаем да даваме това на другите.

Тези дни са благоприятни за обикаляне по магазините, за посещение на театър или изложба. И колкото повече дейността ни е свързана с лукса и класата, толкова по-добре ще се чувстваме. Въобще времето е подходящо за всякакъв тип забавления и занимания, които ни носят радост и щастие.

Когато Луната е в Лъв пред нас се появяват различни възможности да се утвърдим като личност, да привлечем вниманието върху себе си, да получим положителната оценка на другите. Всеки комплимент и похвала ще носи добро настроение и повишаване на самочувствието. Под управлението на Слънцето дори самите ние трябва да се възхитим от себе си - да си кажем, че сме добри, красиви, успешни, че хората ни харесват и обичат, такива, каквито сме.

Преминаването на Луната през Лъв, ни дава едно несъзнателно желание да привлечем другите към нашия вътрешен свят и към нашите преживявания. С вибрациите на Лъва ние се поставяме на първо място във всяка ситуация, което ни помага да разкрием нашия вътрешен свят и да проявим нашия скрит "Аз". Стремим се да поставим нашите емоции и преживявания в центъра на ситуацията, така че всичко да се върти около нас. Нуждаем се от съчувствие и разбиране и затова сме готови да драматизираме и преекспонираме всяка ситуация, да я представим по такъв начин, че да предизвикаме съпричастност и съпреживяване на проблемите ни от другите. Дори в някои от реакциите си можем да стигнем до помпозност, театралност и високопарност.

Дори най-спокойния човек, който не е склонен към сцени, днес може да стигне до истерии за най-малкия и дребен повод. Под Луната в Лъв най-честото което можем да чуем в един скандал е "как на никой не му пука за моите чувства" и "как никой не го е грижа за мен", само защото енергетиката на периода ни диктува необходимостта да сме в центъра на вниманието, но човека срещу нас също смята, че Земята се върти около него... и оттук идват главните проблеми.

От гледна точка на актьори, творчески личности и хора, които се занимават с изкуство, под каквато и да било форма - периода ще бъде изключително успешен и плодотворен. Подхождайте творчески към живота във всяка една ситуация и енергетиката на Луна в Лъв ще ви дари с искрена радост и щастие!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♍ ДЕВА


Когато Луната транзитира в знака на Девата е най-подходящия момент да посветите времето си на своите ангажименти и да свършите своите задачи - както по-сериозните и отговорни, така и ежедневните рутинни задължения. Луната в Дева ни прави практични и земни. На преден план излизат мислите пред чувствата, преценяваме обективно, критично и вярно всяка една ситуация.
С лекота можете да създадете ред по всички ваши дела и въпроси - от по-сериозните, до най-дребните битови неуредици.

През периода са важни и актуални всички въпроси, отнасящи се до нашата реализация и до това какво работим и каква е нашата професия.

Обърнете достатъчно внимание на своята работа или бизнес, но не забравяйте също така и своето здраве и състоянието на вашето тяло. Периодът е благоприятен за спорт или някакви релаксиращи процедури - масаж, спа, разходка на открито. Замислете се с какво се храните - дали не прекалявате с нещо, а от друга страна, дали не се лишавате от нещо. Старайте се да преминете към по-здравословен начин на живот - прясна храна, по-малко пакетирани храни и колкото се може по-пълнозърнести и естествени продукти. Отговорете си на въпроса: Пиете ли достатъчно вода? Разбира се за огромната вреда от алкохола и цигарите няма нужда да коментираме. То е ясно. Като имам предвид не само на физическо ниво. Това е най-малкото.

С преминаването на Луна в Дева акцентираме на чистотата - както на физическо, така и на психо-емоционално и духовно ниво. Чиста къща, чиста храна, чисти дрехи, чисти мисли, чисти думи и дела. Ако Луната е в своята намаляваща фаза, това ще улесни процесите на изчистване.

С Луна в Дева и управител Меркурий акцентираме на дребните неща, забелязваме и най-малкия детайл и сме способни да ги разберем. Способни сме да възстановим образа на цялата картина, само с помощта на няколко парченца от пъзела. Във всяка ситуация ще забелязваме всички подробности и ще реагираме дори на незначителните неща. Внимавайте обаче да не станете капризни и дребнави. За да се преборите с перфекционизма и завишените критерии към всичко, си спомнете, че нищо не е идеално или перфектно на този свят.

Дайте воля на мисълта си, която под влиянието на Луната в Дева умее да преценява отлично ситуациите и да създава планове за дълъг период от време.

Настъпил е моментът, в който ще бъдете възнаградени за положения от вас труд!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА ВЪВ ♎ ВЕЗНИ


Луната във Везни ни дава възможност за партньoрства и хармонични взаимоотношения с другите. Подобряване на отношенията с близки и роднини, както с приятели, колеги и познати. Ще ни се иска да сме заобиколени от приятна атмосфера. Можете да създадете добро настроение като сложите цветя в дома си, свежи плодове на масата, ароматизирате с приятни благоухания.

Луна във Везни ще отслаби решителността ни. Дори да се създаде пререкание с някой, спора бързо ще се потуши и няма да се стигне до сериозна кавга. Моментът е добър за всякакъв вид сдобрявания и поправяне на развалени отношения.

Периодът е подходящ за пътуване, посещение на приятни места, които да допринесат за нашето хармонично настроение и за балансирането на енергията на духа и тялото.

Луната във Везни ще ни кара да търсим равновесието във всяка една ситуация. Ще бъдем готови на повече компромиси от обикновено. Ще се стремим на всяка цена да избягваме кавги и конфликти, да заобикаляме острите ъгли. Това са дни на мир и доброжелателство, стремеж към баланс, хармония и справедливост. В нас се увеличава желанието да сме заобиколени от красота и изтънченост. Ако средата, която ни заобикаля е грозна и нехармонична, ние няма да се чувстваме спокойни и подсъзнателно ще се опитваме да я променим.

С Луна във Везни ставаме по-дипломатични от обикновено и лесно се разбираме с околните. Предпочитаме средата около нас да е спокойна, балансирана, в дух на единомислие и разбирателство. Никакви груби и резки действия през периода не са препоръчителни.

Учтивост, деликатност, любов и изящество, са ключови думи за периода. Насладете се на красотата и хармонията около себе си!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♏ СКОРПИОН


Луната в знак Скорпион ни дава възможност да намерим правилния път, да осъзнаем своите собствени принципи и начини на действие, да се научим да носим отговорност за другите и за себе си. Луната в Скорпион ни прави по-зрели, учи ни как да се избавим от стресовите ситуации в живота си и най-важното - как да поемаме лична отговорност за всичко, което се случва.

Дните на Луна в Скорпион са благоприятни за всякакви банкови операции, разрешаване на всякакви ангажименти, свързани с данъчни служби, кредитни и застрахователни институции, работа с полиция, изследователска и детективска работа. Идеален период за бизнес операции, преговори, сливания на компании и т.н. - всякакъв вид крупни финансови операции.

Луна в Скорпион ще ни дари с достатъчно страст за осъществяване на нашите планове и желания. Луна в Скорпион също е време за флирт и закачки. Настроени сме интимно и сексуално.

През периода по правило ще се увеличи интересът ни към окултното, мистичното, тайнственото и забраненото. Като цяло ситуациите са напрегнати и малко е необходимо, за да се породи скандал.

С преминаването на Луната през Скорпион несъзнателно привличаме кризисни ситуации, които водят до унищожаване и трансформация на вътрешните структури на нашето битие. Може да се стигне до крайности и желания да заличим всичко в живота си, след което да го изградим отново, но под друга форма. И както птицата Феникс изгаря, а след това се възражда от собствената си пепел, така и ние можем да пожелаем да разрушим всичко, за да създадем един нов свят и нов живот за нас.

През периода всички ние е редно да се стремим към вътрешно съвършенство, защото само така ще вземем високата октава от енергетиката на Скорпион, който в противен случай може да ни отведе до най-дълбоките и тъмни кътчета на нашата вътрешна вселена. Където не всеки е готов да стигне. Защото Скорпионът носи със себе си изключително висок интензитет на чувствата, който не всеки е способен да понесе. Резултатите могат да са песимизъм, депресии, опити да нараниш себе си и т.н., все нисши страсти - такива, каквито само Скорпион умее да изпитва в своята крайност - раздразнителност, отчаяние, вътрешен дисбаланс, промени в настроението, грубост, агресия. Все прояви унищожаващи "Аз"-а.

Но ако ние се стремим към духовно самоусъвършенстване, към вътрешна положителна промяна и трансформация, канализираме страстите и енергетиката си в съзидателно направление, Скорпион ще ни дари с голяма интуиция, с решителност и смелост, с достатъчно енергия и прозорливост, за да поемем по най-правилния и адекватен път за нас!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♐ СТРЕЛЕЦ


Луната в Стрелец прави периода да бъде наситен с оптимизъм и вяра в бъдещето, донякъде еуфоричен и пълен с ентусиазъм. Знака Стрелец ни подтиква към разширяване на мирогледа, към желание да се образоваме, да развиваме своя интелект, да се обогатяваме с нова информация и да опознаваме чужди езици и култури. Възможни са контакти с чужденци, хора отдалече.

В нас се събужда потребност от духовно усъвършенстване и от това да погледнем на света от един по-различен ъгъл. Темите за философия, религия, право, поезия и музика ще ни привличат през периода.

Честност, справедливост, откритост, щедрост и откровеност ще бъдат в основата на общуването ни с другите. Ще имаме желание да сме пример за останалите хора, който те да следват и да се учат от нас. Възможно е в нас да се породи потребност за власт над другите.

На главно място ще бъде темата за свободата - нашата нужда да не бъдем ограничавани по какъвто и да било начин във всяко нещо, което правим, мислим и желаем. Свобода и разширение ще търси Луната под вибрациите на знака Стрелец, чийто управител е газовия гигант Юпитер, в желанието си да реализира своята вътрешна стойност.

Идеално време за предприемане на далечни пътувания, разбира се съобразено и с Фазата на луната и Лунния ден.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♑ КОЗИРОГ


Луната, под управлението на Сатурн, изисква делово и хладно възприятие на ситуациите, ред, дисциплина, организация и много труд във всяко наше начинание. Всяка наша дейност трябва да е добре и трезво обмислена, с ясни резултати и очаквания. Трябва да сме пестеливи и скромни във всяко едно отношение.

Луна в Козирог дава възможност да се подобри положението ни в обществото и нашия социален статус. Изобщо периодът благоприятства нашето външно, материално развитие и растеж, правилен подбор и ориентация по отношение на кариера, служебно положение и издигането ни в служебната йерархия.

Успешен момент за осъществяване на  взаимоотношения или преговори с хора от високо обществено положение или с хора по-възрастни от нас - в това число нашите родители или някой наш роднина, нашия началник, директори на администрация и др.

В периода могат да се появят неочаквани пречки, препятствия и ограничения ако не се синхронизираме с изискванията на знака Козирог - делово отношение, студенина и емоционална сдържаност. Сега е моментът да се научите да съчетавате емоциите със здравия разум. И за да имате успех се нуждаете от контрол над чувствителността си. Дните на Луна в Козирог изискват ред и прагматичност, надеждност и внимание във всяко нещо, което предприемате. В този момент нарушаването на правилата, инструкциите и закона, биха донесли особено неприятни последици.

Луната в Козирог от една страна повишава нашата вътрешна ранимост, а от друга - не ни позволява да показваме своето емоционално състояние. В тези дни, под егидата на Козирог, можем да проявим студенина, безчувственост или да предпочетем да се скрием зад лъжлива маска и да не показваме своите истински емоции и чувства пред света. Опитайте се да превъзмогнете такъв тип желания и бъдете по-открити по отношение на вътрешните си усещания.

Енергетиката на този знак ни прави изключително прагматични и ориентирани към околния свят от гледна точка на това върши ли ни дадено нещо работа или не в решаването на нашите задачи. Ще отхвърляме всичко, което не ни е нужно в постигането на целите и ще се съсредоточаваме върху определена програма за действие, проявявайки желязна воля и решителност. Моментът е подходящ за достигане на целите!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА ВЪВ ♒ ВОДОЛЕЙ


Луната е под управлението на Сатурн и Уран. На външно ниво изглеждаме резервирани, дистанцирани и студени, но мисълта ни не спира да препуска и да търси оригинални и нестандартни решения на проблемите. В този период могат да ни осенят внезапни и необикновени идеи и различни начини за постигането им.

Особено внимание може да се обърне на различни институции, клубове по интереси, благотворителни, научно-изследователски организации и всякакви други обществени структури.

През периода на Луна във Водолей ни се дава възможност да увеличим своето присъствие в света, да предадем знанията си на другите и да работим в посока да оставим нещо след себе си. Замислете се какво наследство ще оставите след себе си на света. Какво е това, което вашата уникална личност притежава и я прави единствена и неповторима. И имайте готовност да го споделите с другите.

Луна във Водолей благоприятства откриването на нещо ново в живота ни, в това число и създаването на нови приятелства и намирането на съмишленици - хора, на които можем да разчитаме в постигането на целите ни.

Луна във Водолей има приятелско отношение към всички, стига да не се нарушава личната дистанция. Само най-близките по дух хора, могат да се доближат до нас през периода.

Желаете свобода, промяна и независимост във всичко, което правите, но в същото време се нуждаете от социален кръг и хора, на които знаете, че можете да разчитате. Искате да ви ценят и да сте нужни, приятелствата ще играят важна роля.

С Луна във Водолей, очаквайте всякакви изненади, нестандартни развития на ситуациите и неочаквани реализации на желания и планове. Време е да си помечтаем!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♓ РИБИ


Луна в знак Риби предоставя възможност за реализация на желанията и способностите ни, както и да се намерят външни и вътрешни ресурси, които да ни помогнат да материализираме нашите способности и цели. Това време е удачно за всякакви начинания, които са свързани с уединение, вдъхновение и почивка. Не е препоръчително да се започват важни дела, защото през периода усещането и възприемането на реалността е отслабено. От друга страна, това благоприятства да видим невидимото и да прозрем зад материята. Неща, които са били скрити от нас до момента, ще придобият по-ясни очертания и могат да ни се изяснят сега.

В този период се препоръчва да си отдъхнете, да се отпуснете и да дадете воля на усещанията и на чувствата си. Само по този начин ще можете да осъзнаете това, което ви мъчи и да се отървете от бремето на личните и деловите проблеми.

За подобряване на настроението и тонуса се препоръчва медитация, работа с цветове, музика и аромати. Луната в знак Риби повишава нашата сензитивност и дава интуитивно разбиране на дълбоките, скрити и тайни процеси.  В нас се обостря чувството за ритъм и хармония със заобикалящата ни среда, и се повишава способността да разберем тайния смисъл на нещата. Под вибрациите на Риби ставаме по-сантиментални, но в същото време не ни се иска да разкриваме пред другите дълбочината на нашия вътрешен свят. Уединението и вътрешната духовна работа през периода са препоръчителни.

Днес сме особено податливи на хипноза и внушение, и негативната страна на Луна в Риби е повишеното желание за бягство от реалността и потъването в един илюзорен свят. Нерядко под тази вибрация се прибягва до употребата на наркотични упойващи вещества и алкохол, което, разбира се, не би довело до нищо добро.
Нерядко се забелязва в хората проява на фанатизъм и когато става въпрос за техните убеждения и принципи те реагират изключително остро и безкомпромисно.

Но все пак да не забравяме положителната енергетика на знака Риби - чувствителност, творчески подход и умение да се прозре зад границите на материята. Възползвайте се от момента!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от края на 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...