☿ Статии♄ Научи повече!

Лунни дни – значение

лунни дни

Кликни по-долу и прочети повече за Лунните дни >>

Отдавна е известно, че лунните дни имат силно влияние както върху природата, така и върху човека - върху нашата физика и психика. Нашето самочувствие, настроение, дори късмета ни, в определен смисъл, зависят от конкретния ден на месечния лунен цикъл. И въпреки че някои хора усещат влиянието на лунната енергетика много по-слабо от други, невъзможно е напълно да се игнорира промяната в осветеността на нашия спътник и отражението му върху нас.

Слънчево - лунния цикъл продължава от Новолуние до Новолуние, като дължината на Лунния месец средно е 29,5 лунни дни. Лунния ден настъпва от зората на Луната, т.е. Лунния ден започва с изгрева на луната на западния хоризонт, със залеза на Слънцето. Или казано по друг начин - Лунния ден е отрязъка между два последователни положения на Луната в изгрев.

Относно енергетиката, различните лунни дни носят различен специфичен заряд, който се отразява върху нас. Познавайки характеристиките на всеки лунен ден и кои от тях са благоприятни за извършване на различни дейности, можете значително да облекчите живота си и да не губите енергията си излишно, когато това може да се предотврати. Всички дела, предприети в подходящото време, ще се получават много по-лесно и ще дават много по-добри резултати, и обратното - дела, започнати в неподходящ момент, няма да носят нужните очаквания.

Тук можете да намерите подробно описание на всеки отделен лунен ден. Научете как в зависимост от лунния ден се засягат нашето здраве, късмет и всяка важна област от живота ни. Научете кои дни са благоприятни за конкретните дейности, които ви интересуват!

Скъпи приятели, разгледайте и останалите ни статии за Луната!

ПОДХОДЯЩИ ДЕЙНОСТИ СПОРЕД ЛУНАТА >>


ФАЗИ НА ЛУНАТА - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУНА В ЗНАЦИТЕ - ЗНАЧЕНИЕ >>


ПЪРВИ ЛУНЕН ДЕН


Започва лунния месец. Възприемете този ден като основа на целия предстоящ период. От това какво бъде заложено сега, зависи много. Това време е предназначено за работа с вътрешния свят и с мисловното поле. Сега е момента, в който създаваме бъдещето си и планираме събитията. Ден за задаване на реални цели и намерения, от който зависи целия лунен месец.

Днес ще видим Луната за първи път след тъмните дни. Тя ще прилича на тънък сърп под формата на буквата „З“, т.е. Започваща Луна. В езотеричен смисъл, вида на нощното светило символизира излизане навън на всичко, което преди това е узряло на вътрешен план.

Луната в предишните няколко дни беше невидима, поради близостта си със Слънцето и това благоприятства усамотението и погледа навътре. Но разликата от предишните два тъмни дни е в това, че съвпадът (Новолунието) между двете Светила вече се е състоял и сега Луната, излизайки от прегръдката на Слънцето, се приближава до момента, в който скоро ще я забележим като тънък сърп на западния хоризонт след залез.

Всичко, което мислите и правите сега, подсъзнателно ще стане ваша житейска програма за целия лунен месец. Затова в 1-ви лунен ден е добре да мечтаете за предстоящото, но не безплодно и абстрактно, а за конкретни, реално постижими, положителни и градивни неща.
Постройте мислено вашето бъдеще, помислете какво наистина желаете и се помолете то да се случи. Повярвайте, че то вече се е случило, усетете емоциите от това. Мислено му придайте образ, форма, звук, аромат. Ако това, което желаем е в унисон с пътя, който е избрала да следва душата ни – сега е моментът, в който цялата Вселена е зад нас. От това какво ще заложим сега, зависи какво ще получим в края на периода. Но най-важното е, както казах, мечтите ни да са възможно най-конкретни и най-детайлни. Създайте реални и приложими към битието образи и мисловни модели, които узрявайки, на по-късен етап ще се реализират и ще получите видим резултат.

Не бързайте да започнете с начинанията си днес. Представете си, че 1ви лунен ден е подобен на градина, в която трябва да посеете вашите семена. Не е нужно да бързате. Първо семената трябва да свикнат с почвата. Всичко трябва да върви по свой начин, по естествения начин. Важно е сега да останете спокоен, да поливате своите семена и да им дадете време.

Противопоказен е активния социален живот, който днес ще бъде изключително натоварващ и ще ви вземе много енергия. Желателно е нито да ходите на гости, нито да приемате такива. Да не общувате с голям брой хора и да спрете комуникацията с досадни, безполезни, лоши и завистливи хора.
1-ви лунен ден е най-добре да прекарате у дома си сами, подготвяйки се за големите нови начинания през месеца. Ако ви се наложи да общувате с голям кръг от хора, се опитайте да бъдете възможно най-толерантни към мнението на някой друг и се постарайте да не вземате нищо присърце. Не забравяйте, че всяко ваше действие през този ден задава мелодията на месеца.

1-ви лунен ден е идеален за подаване на заявления и документи. Смята се, че подадената през този период молба, непременно ще доведе до късмет и положителен отговор, както и че резултата от случая ще бъде много успешен за вас.

Настъпило е време за смели планове, надежди, мечти и ползотворно начало. Контролирайте мислите си. Не допускайте негативни модели в полето си. Днес е най-подходящия ден да простите и да пристъпите напред начисто.

Нека не забравяме, че през 1-ви лунен ден Луната се появява след Тъмните дни и със своята мощна енергетика ни подготвя за действие. Днес ще положим основата и е време да действаме категорично. Момента за първата крачка е дошъл – сигурна, обмислена и здраво свързана със земните дела. Оставяме мечтите зад гърба си, държим в съзнанието си реалния образ на това, което желаем и започваме да го осъществяваме. С вяра, с молитва, с надежда и най-вече с готовността да го споделим с другите, каквото и да е то.

Вселената ще чуе молбите ни и ще получим необходимата енергия за действията си. Пристъпете към реализация на желаното, но не бързайте! Плодът има нужда да израсне, за да узрее и едва тогава да бъде откъснат.

От гледна точка на промяната - всякакви пътувания са подходящи днес. И колкото по-далече се отправяте толкова по-успешно ще бъде вашето пътуване. Ако не реализирате физическо пътуване, то можете да предприемете духовно такова и да намерите отговор на на въпрос, който ви притеснява от дълго време, или да достигнете до някоя оригинална идея или нестандартно решение. Казано по друг начин - днес вдъхновението ще дойде при вас.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ВТОРИ ЛУНЕН ДЕН


През 1-ви лунен ден зададохме програмата за месеца, сега идва време за почистване на пространството – вътрешно и външно. Изчистете дома си, изхвърлете ненужното, засадете цвете, измийте прозорците. На вътрешен план - изчистете тялото и мислите си. За да освободим пътя за новото, трябва да почистим и поставим в ред наличното.

Дошло е времето за реални действия. Този Лунен ден ни дава време и е предназначен за това да успеем да осъзнаем нашите конкретни планове и мечти, създадени на вътрешно ниво през изминалите дни. И всичко, което ни очаква като последствия от това на външно ниво.

Обмисляйте смело своите действия, не прибързвайте и дръжте очите и ушите си отворени за всякакви знаци – ситуации и хора, които биха ви подсказали най-верния път и начин за достигане на желаното. Вселената днес ще ви покаже и ще ви подскаже тайната на успеха. Всичко, което се появява в живота ви във 2-ри лунен ден - го приемете като подарък от Съдбата, която ви изпраща това, което е най-важно за предстоящия период.

И това, което ви е било неясно до момента, ще започне да придобива очертания и нюанси. Всичко, което получавате днес, със сигурност ще ви бъде полезно в близкото бъдеще, дори ако на пръв поглед ви се струва, че не е така.

Трябва да си зададем въпросите:
Готови ли сме? Знаем ли вече какви реални действия трябва предприемем за достигане на целта ни? Това ли е което желаем наистина?

Днес сме изключително сензитивни. Дава ни се да виждаме и да осъзнаваме. Усещанията ни са изключително показателни за това какво трябва и какво не трябва да правим, и с кой трябва или не трябва да общуваме.

Ако не бързаме ще сме подготвени за утрешния ден! 2-ри лунен ден е момента за първата стъпка и от това ще зависи целия Лунен месец. Денят е идеален както за физически действия, така и за зареждане на енергоинформационното поле с положителни мисли за постигане на желаното. Днес трябва да вземем категорично решението си и да не се съмняваме ни най-малко в бъдещия си успех. Много важно е да вярваме и да сме сигурни в нашите действия и в правилността на намеренията ни. Съмнението би унищожило всяко начинание.

2-ри лунен ден е като скок в бездънна пропаст - затаете дъх, спрете потока от мисли и без повече да се чудите се хвърлете в бездната. Времето за размисъл, което имахме изтече. Дойде момента за активни, твърди действия. Сега вече нищо не може да бъде променено или пренаписано. И сега вече не е момента да мислите дали да направите тази стъпка, а как точно да я направите. Вие вече сте поели по този път и няма връщане назад.

Бъдете категорични в решението си, но не прибързвайте с действията!

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Разберете кое е вредно и кое е полезно в живота ви. Преди тази практика е желателно да си вземете душ и да не сте приемали храна минимум два, три часа преди сеанса. Кажете си на глас: Сега ще определя за себе си какво за мен е полезно и какво е вредно?
Разположете се удобно, поставете лявата си длан в областта на корема. Помислете за това, което ви интересува. Това може да бъде човек, някакво ваше действие или някакъв хранителен продукт. Ще усетите как стомаха ви реагира с потрепване на нещо, което не е добро за вас. И обратното - спокойната реакция на стомаха ви в отговор на вашите мисли, ще ви подскаже за ползите от това, за което си помислихте.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ТРЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Повишен енергиен тонус, предпазливост, самоконтрол, работа.

Момент е за действие. Всичко, което до сега е планирано и замислено започва да расте, да заема своята форма и да изпълва времето и пространството. 3-ти лунен ден можем да охарактеризираме със страст, тласък, мощ, власт, енергия, дори агресия. И от гледна точка на енергетиката, която се освобождава в началото на Лунния месец - това е един много мощен ден и в някакъв смисъл опасен. Енергията с всеки изминал ден става все по-силна. Поради това през 3-ти лунен ден е от изключителна важност да насочите вашите стремежи в творчески и съзидателен канал. И да предприемете действия премерено и обмислено. В предишните дни стратегически поставихме основата и фундамента на това, което желаем и сега тухла по тухла трябва да започнем да изграждаме това, за което мечтаем. И стъпка по стъпка да претворяваме в реалност мечтите си. Да материализираме бавно, но сигурно мислите и създадените ментални образи от предишните лунни дни.

Избягвайте отрицателните емоции. През този период се опитайте да сведете до минимум прояви на агресия, подозрение, тормоз, безкомпромисност и гняв. Даже повишена подозрителност и мнителност не бива да се допускат. Само добрите намерения ще доведат по-късно до положителни резултати.

През този период интензивните психологически и физически натоварвания са много полезни. Дори е желателно да се отдадете на работата си. С активен труд бихте могли да разрешите отдавнашен проблем, което по-късно ще ви бъде от полза. Като цяло това е много ползотворен период, през който вие сте способни на много и бихте постигнали повече от обикновено. Сега имате достатъчно сили, за да поемете и най-трудните задачи. Дори и да не успеете да ги разрешите напълно поне ще изместите фокуса напред. Основното нещо е да не се страхувате от трудностите. Ако проблемът изглежда неразрешим, то разделете го на малки части. Превърнете го в няколко по-малки проблема, които бихте могли да разрешите последователно. И бъдете убедени и уверени, че ще се справите, защото енергетиката на Луната ви помага когато сте активни.

Пасивността през този ден е категорично противопоказна. Това води до разрушаване на тялото. Ако силата и енергията на 3-ти лунен ден не се използват по предназначение и се потиснат, те ще потърсят изход и може да се обърнат срещу вас. Ето защо през този ден не трябва да си позволявате мързел. Действие, действие и отново действие!

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Астрално изчистване от отрицателните емоции. Ако чувствате, че сте под властта на негативните емоции - страх, безпокойство, гняв, завист, алчност, обида, гордост и т.н., пристъпете към тази практика.

Не потискайте своите негативни емоции. Това води до болести във физическото тяло. Наблюдавайте ги внимателно и ги изучавайте. Дори можете да ги запишете на лист хартия. Разберете какво ги поражда. Стигнете в дъното на всяка една негативна емоция. И тук в края или в началото на пътя е много важно да осъзнаем, че само и единствено от нас самите зависи как ще реагираме на случващото се в света около нас. И с мощната енергетика на 3-ти лунен ден да се опитаме да бъдем позитивни в мислите, каквото и да ни поднася живота.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЧЕТВЪРТИ ЛУНЕН ДЕН


Заобикалящия ни свят е огледало на вътрешния ни свят!

Дървото на познанието, избора между доброто и лошото, информация, способност за адекватно реагиране, избор, анализ на текущата ситуация.

Тъмните дни отминаха, Луната срещна Слънцето, след което продължи по пътя си напред. Ние починахме, подготвихме се за новия период, създадохме желаните образи, положихме основите, направихме първата крачка по реализирането на целите. И ето, днес идва момента, в който реалността ще отрази случващото се. За някои 4-ти лунен ден е тежък  и трудно поносим. Аз обаче смятам, че той е изключително полезен от гледна точка на това, че ни позволява да погледнем нещата право в очите и то на толкова ранен етап. Все още сме във фаза Новолуние, какво по-хубаво от това сами да забележим грешките си (ако има такива) и да имаме възможността да ги коригираме. 2-ри лунен ден е за вътрешна корекция, 4-ти – за външна.

4-ти лунен ден получаваме информация. В този ден ни се дава да открием истината за реалната ситуация в момента. Предстои ни да се изправим срещу нас самите и истинската ни същност. 4-ти лунен ден като огледало ще ни покаже истинското ни лице и няма да можем да се скрием зад никаква маска. Независимо дали сте успешен бизнесмен, спортист или учен, в този ден ще се сблъскате с истинския, не с измисления си "Аз". И Каквото и да се случва днес е за добро – то отразява това, което сме ние и пътя, по който вървим. 4-ти лунен ден е като отрезвяващ шамар и затова не е от най-обичаните, но той ни заземява, ако имаме нужда от това и ни вкарва в правилния път. Какво по-хубаво от ранната превенция?

Ето защо 4-ти лунен ден някои хора го смятат за лош, а други - за добър. А всъщност всичко зависи от нас самите, от нашия начин на живот, който водим, от нашите духовни и душевни качества и от взаимоотношенията ни с близките. Въпроса е дали се страхуваме да се срещнем със самите себе си, или обратното - тази идея ни се струва интересна и заинтригуваща вниманието ни. За този, който не се страхува от тази среща със себе си, е много важно да намери вътрешната си границата между добро и зло, между Бог и дявол, и да определи недвусмислено мястото си в това противостояние.
Защото това е ден на избора. И от решенията, които взимате сега, ще зависи целия Лунен месец. И ако вчерашния 3-ти лунен ден беше даден за активно действие, то днес не е време за външна активност. Оставете се енергетиката да ви направлява и извършете необходимите корекции. 4-ти лунен ден дава отличната възможност да видите как обкръжаващия свят реагира на вашите действия и да разберете хармонизират ли постъпките ви със заобикалящата ви среда.

Факт е, че значителна част от нашите желания и цели, за които ние си мечтаем да реализираме, всъщност нямаме реална нужда от тях, а са ни наложени отвън по един или друг начин. Стремейки се да осъществим мечти и желания, които са чужди на нашата истинска природа, в един момент всичко става безсмислено. И преследвайки миражите, ние разбираме, че за да сме истински щастливи и пълноценни трябва да се обърнем към себе си и към нашето божествено призвание.
В 4-ти лунен ден нищо не се променя в добра или в лоша светлина. Всичко остава такова, каквото е. Ние сме тези, които променяме възприятията си към нещата.

Този период се характеризира със стабилност и уравновесеност. Помислете за себе си, за родителите си, за приятелите си и как се развиват взаимоотношенията ви с тях. Помислете като цяло за живота, за духовните неща, за безсмъртието на душата. Осъзнайте вашия истински свят.

Не вземайте прибързани решения и не се поддавайте на изкушения! И запомнете - днес всяка дума, изказана на глас, може да се претвори в реалността.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ПЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Трансформация, изменение, интеграция, обединяване, увеличаване на отговорностите.

5-ти лунен ден е един от най-важните във фаза Новолуние, тъй като е ден на трансформация и вътрешна промяна. В известен смисъл може да се каже, че това е преломния момент в първата половина на Лунния месец. Днес се осъществява материализация на всичко, което е направено в предишните четири дни. Бъдете особено внимателни във всички ваши мисли, действия и постъпки, защото те непременно ще намерят въплащение във физическия свят.

Не случайно Еднорогът е символ на този ден, тъй като той олицетворява верността, дълга и принципа. Според преданието той се явява пред човек само, когато го очаква важна промяна и крачка към неговото духовно развитие.

И така, 5-ти лунен ден - трансформация и вътрешна промяна, ние спокойно можем да кажем, че това е решаващ период и преход към материалната и осезаемата форма. Всичко, което мислите, всичко, което искате днес непременно ще намери своята външна форма. Това е времето на глобалните промени. На всичко, което се случва сега трябва да се гледа като на процеса на превръщане на какавидата в пеперуда. Дори и да ви се струва, че всичко се срива, не се отчайвайте. Пашкулът се превръща в пеперуда и изглежда, че умира, а всъщност това е само трансформация и преход към едно ново ниво на съществуване.
През периода на преобразуване е много важно да можете да хармонизирате различните енергийни потоци и да балансирате противоположностите в себе си. Това е период на синтез и сливане на противоположни явления в едно цяло. И всичко, което ни се дава през 5-ти лунен ден, трябва да се счита за най-необходимия материал за нашия духовен растеж. И дори ако този материал изглежда напълно несъвместим със сегашната ни ситуация, не бива да се отказваме от него в никакъв случай. Ако искате да направите успешна крачка напред, трябва да сте готови да комбинирате различни парадокси. Само за човек с тясно съзнание и примитивно мислене ще изглежда, че нещата не са свързани. Човек с разширено съзнание вижда всичко като едно цяло и е в състояние да разбере, че всичко е взаимносвързано. Противоположностите всъщност се допълват и са двете страни на едно и също нещо. На това ни учат всички духовни учения без изключение.

Не се учудвайте ако през този лунен ден сте добре, после зле, ту сте спокойни, ту напрегнати. Възприемайте смяната на тези състояния като естествени етапи на обновление за вас. И най-важното - не се вкопчвайте във всяко чувство, опитайте се да запазите златната среда и 5-ти лунен ден за вас ще стане извор на вдъхновение, пречистване и обновление. 5-ти лунен ден е предназначен да обнови вашия материален и духовен свят. По възможност ограничете външните контакти и останете насаме със себе си.

Нищо излишно не се случва през този ден. Опитайте се да анализирате действията на другите и да разберете кой е с вас и кой е против вас. По този начин ще можете да отсеете чуждите влияния и нежелани енергийни намеси.

През 5-ти лунен ден доведете до край своите намерения и не оставяйте незавършени дела, защото могат да се превърнат в проблем за вас на по-късен етап. Осъществете творческа активност и упорство в достижението на целите. Бъдете верен на своите принципи и енергетиката на Луната ще бъде на ваша страна. Като цяло всяка борба за справедлива кауза, днес ще бъде продуктивна. Търсещите истината в този ден получават зелена светлина.

Всяко нещо, което днес изглежда като пречка, всъщност е само следващото стъпало нагоре към развитието ни. Ето защо е важно да намерите в себе си силата и да преодолеете всяка появила се на пътя ви пречка. И е много важно да се осъзнае, че всяко нещо, което се появява днес, ни помага да се движим напред по-ефективно и успешно.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ШЕСТИ ЛУНЕН ДЕН


Релаксация, медитация, почивка, предаване на мисли от разстояние.

Жеравът е символ на 6-ти лунен ден, който е свързан както с водата, така и с въздуха. Събитията от този период са спокойни като равномерното течение на водата и леки като въздуха. 6-ти лунен ден може да се разглежда като период на адаптация след промените, които са се случили вчера. Той дава на човек възможност постепенно да свикне със собственото обновление и да привикне към промяната и към "новата си кожа". Като правило през този период няма непредвидени събития, няма неочаквани ситуации - нито добри, нито лоши.

Препоръчва се да се въздържите от пътувания, независимо дълги или кратки, за да не нарушите спокойния ритъм на живот, което би довело до отрицателни последици. Също не е препоръчително да давате свои лични вещи на някой друг, защото се смята, че човекът, който ги използва, може да ви отнеме спокойствието и късмета.

Възприемете 6-ти лунен ден като време за почивка, пасивност и съзерцание. Опитайте се да не се поддавате на никаква провокация. Останете спокойни и толерантни в отношението си към всичко, което се случва. Този ден трябва да е много подобен както на водата, в която всичко се отразява, но нищо не се задържа, така и на въздуха, който е лек, спокоен и подвижен. Ако съумеете да поддържате вътрешния си баланс, тогава ще преминете през този период с удоволствие. По-малко натоварвайте мислите и ума си с ежедневните дреболии. Освободете съзнанието си и ще откриете истините, които все още не сте достигнали. Като имам предвид не някакви висши откровения и проблясване на брилянтни идеи, а получаване на прости отговори, но на много важни въпроси. Например: Обича ме - Не ме обича?, Лъже ме или не ме лъже?, Приятел или враг? и т.н.

Занимайте се с със своите ежедневни дела и помислете по въпроса, че работата и ангажиментите са неразделна част от битието, и затова, независимо дали искаме или не - ние трябва да ги вършим. Енергетиката на този лунен ден ще способства разрешаването с лекота на всякакви дребни задачи и ангажименти, които са се насъбрали до момента.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Можете да произнасяте на глас положителни утвърждения - афирмации за подобряване на външния вид, за укрепване на здравословното състояние и ободряване на цялостното състояние на организма и психиката.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


СЕДМИ ЛУНЕН ДЕН


Силата на думите, умението за комуникация, контрол на израза ни, творчество, съзидателност, другата страна на реалността.

7-ми лунен ден преминава под знака на магията на думите. Силата на това, което изричаме през този лунен ден се увеличава многократно - не само словото, изречено чрез молитва и заклинание, но и най-обикновените на пръв поглед, случайно изречени думи. Ето защо през този ден е необходимо да внимавате за думите, които изричате и в никакъв случай да не изпращате проклятия към никого. В този момент проклятията стават действителни и много силни, и обезателно се сбъдват. И по този начин ние си навличаме негативна карма. Не забравяйте, че думите са вибрации, които задължително се генерират във видимия свят под някаква форма. Т.е. всяка произнесена дума, която първоначално е част от астралния и менталния свят, впоследствие става абсолютна реалност.
Хората имаме склонността да пренебрегваме силата и значението на думите, когато ги използваме. Всяка дума е вибрация, която рано или късно се материализира във физическия свят. Когато думите ви носят негативен заряд съществува реалната опасност тази отрицателна енергия да се обърне срещу вас в даден момент. Затова, особено днес през 7-ми лунен ден, е препоръчително да говорите по-малко. Коментирайте само най-нужното и необходимото. По възможност се откажете от масови събития и от посещението на шумни компании и партита. Прекарайте 7-ми лунен ден в общуване със себе си, като размишлявате за вашата истинска природа.
Никакви разрушителни дейности не са препоръчителни днес. Цялата енергия, която влиза във вас, трябва да се използва само съзидателно - за реализацията на вашите планове и идеи.

7-ми лунен ден е много подходящ за пътувания, както на кратки, така и на далечни разстояния. Много важно е преди заминаването да произнесете молитва.
7-ми лунен ден също е много подходящ за занаятчийска работа. Това е времето на творческите личности. Вдъхновението ще дойде задължително!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ОСМИ ЛУНЕН ДЕН


Възраждане, преход към ново ниво, уединение, вътрешно освобождение, спокойствие.

8-ми лунен ден съответства на елемента Огън и на неговата трансформираща сила. Преминавайки през този ден, човек има възможност за преобразяване и метаморфоза. Символът на 8-ми лунен ден е птицата Феникс, която изгаря и се ражда отново от пепелта. През този период същото се случва под някаква форма и с всеки един от нас - промяна, трансформация и видоизменяне на клетъчно и умствено ниво.

8-ми лунен ден е първият от втората лунна фаза, завършваща с Пълнолунието. Образа на пеперудата, който се смята за символ на прехода, точно отразява същността на този ден. Ако сравним двете лунни фази - Новолунието и Първа четвърт, първия период се обрисува от какавидата, а вторият - от пеперудата.
Сега целия потенциал започва да придобива форма. Всичко, което е било обмислено и направено през първите седем дни след Новолунието, преминава в ново състояние. През този ден може да се наблюдава известна емоционална нестабилност, безпричинна смяна на настроението и резки преминавания от една крайност в друга. Това състояние е свързано с преструктурирането на личността - старите мисловни шаблони се заменят с нови, неработещите мисловни структури се превръщат в работещи. Целия този процес, разбира се, няма как да бъде опростен и всяка една вътрешна трансформация няма как да мине необезпокоително за нас.

Днес се препоръчва да се ограничат големите компании и шумните развлекателни дейности. Ако разбира се, сте поканени някъде, не е нужно да се отказвате да ходите, но ако имате възможност за избор - то по-добре останете в тесен кръг от близки хора и верни приятели. Основната идея тук е да се предпазим от общуването с много хора, защото сме уязвими за различен тип провокации. А е нежелателно да бъдем ядосани и нервни на 8-ми лунен ден. Точно обратното - необходимо е да запазим спокойствие, за да можем по-леко да преминем през промените, които ще ни донесе този ден. Важното е да сме вътрешно готови за промяна и с желание да приемем новото в живота ни. Затова всичко, което идва при нас на 8-ми лунен ден, трябва да се приеме за даденост, за урок на Съдбата, който трябва да бъде научен. Много важно е да сме гъвкави и способни да не се съпротивляваме на промените. В противен случай могат да възникнат нежелани усложнения - както психически, така и физически.

Не се препоръчва работа със земята, палене на огън. Внимавайте с електрическите уреди.

На 8-ми лунен ден е хубаво човек да си помисли какво е извършил и да се покае за греховете си. Анализирайте живота си, извадете всички лоши постъпки, горчивия спомен за които се е натрупал в душата ви, и мислено ги хвърлете в огъня, който служи за основен елемент на деня. Изгорете предишните нещастия и несполуки, и освободете съзнанието и душата си за новото!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДЕВЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Напрежение, хаотичност, негативни емоции, преодоляване на страха, смелост, стремеж към радост.

9-ти лунен ден е първия тежък ден от Лунния месец. Той е изпълнен с изкушения и съблазни, затова се пазете. На преден план излиза тъмната страна на човешката личност. Всички пороци, дълбоко скрити черни мисли и зли желания излизат от дълбините на подсъзнанието, и с цената на всичко ще се опитат да се реализират.
Ето защо това време е изпълнено със сериозни проблеми и отдалече идващи негативни последици. Може да се получат кавги и конфликти направо от нищото.
Трябва да бъдете внимателни във всичко - от това как пресичате улицата, до използването на кухненския нож дори. Този ден увеличава вероятността от наранявания и получаване на травми. Желателно е да сведете контактите с непознати хора до минимум. Могат да ви въвлекат в нежелани премеждия и необмислени постъпки.

Ако обаче разберем правилно природата на 9-ти лунен ден, можем да избегнем много негативни преживявания, нещастия и трагедии. През този период се разгръща кармата и подсъзнателните ритми в човека се синхронизират с лунната енергетика. В резултат на това, възникват ситуации, при които всичко, за което по-рано сме си затваряли очите - сега излиза на повърхността. И всички нерешени проблеми, неизпълнени обещания, омраза, гняв, обида придобиват образ във физическия свят.
Изцелението от това състояние е възможно само ако направите това, което е трябвало да свършите отдавна, но все сте си затваряли очите и сте отлагали. Запомнете - в 9-ти лунен ден нищо не се случва случайно. Всичко, с което ще се сблъскате в този период, е пряк резултат от вашите минали действия или бездействия. Както знаем, всички наши мисли и дела се записват в астралното поле под формата на определени модели. И ако самите ние не извършим необходимите промени, преди всичко на духовен план, всички тези шаблони ще се връщат към нас в някаква периодичност. Ще стъпваме на едно и също място и ще преживяваме една и съща ситуация, докато не изменим матрицата. Корабът, натоварен с тежък товар, непременно ще потъне...

9-ти лунен ден се явява изцелител на кармата. През периода за един творчески и работещ върху себе си в правилната насока човек, ще дойде и вдъхновение и нови идеи, и нови мисли. Ако това се случва с вас е много добър знак. Това показва, че правилно сте развързали кармическия възел и енергията, която се съдържа в него е насочена във вярната посока! Същото може да се каже и ако във вас се е породило желанието за изучаване на нещо ново. Това отново е показател за освобождение от негативи и ограничения, което отключва енергията и я насочва към реализиране на вътрешния ни потенциал.

Творчеството и обучението са двата пътя към новото в живота ви. И в двата случая от нас се изисква приспособяване, нестандартно мислене и най-вече увереност.
Важно е да осъзнаете, че всички сме равни, че и вие сте човек като другите - нито по-добър, нито по-лош. Но в същото време всеки един от нас е уникално същество, със свой собствен възглед за живота. Важното е да не губите връзката със своите родители - не забравяйте всичко, което имате благодарение на тях.Колкото по-добри са взаимоотношенията с тях, толкова по-сигурни ще се чувствате в себе си.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ:
Как да определим имаме ли негативни наслагвания и блокажи в полето? За целта са ни необходими кибрит и чаша с вода. Запалете клечка, задръжте я с дясната ръка, след това я прехвърлете в лявата си ръка, докато изгори напълно. След това пуснете изгорялата клечка в чашата с вода.
Ако всичко в енергийното ви поле е наред, клечката ще остане да плува на повърхността на водата. Ако вашето енергийно поле е нарушено по някакъв начин и ако имате блокажи, тогава изгорялата клечка ще се наклони към дъното. Повторете същата процедура още веднъж, но този път запалете клечка кибрит с лявата ръка и я прехвърлете в дясната, докато изгори напълно.

Как да премахнем блокировките и негативните наслагвания в енергийното ни поле? Тук ще дам два варианта - със свещ и с яйце.

Със свещ. Направете нечетен брой кръгове с горяща свещ около своите китки, след това около дланите и накрая около всеки пръст. Започнете като държите свещта с дясната ръка, после - с лявата.
След това отново вземете свещта с дясната ръка и я задръжте последователно пред себе си, на нивото на всяка една чакра, като започнете от 7-ма чакра/Теменната и продължавате надолу. Когато стигнете нивото на 1-ва чакра/ Коренната, преместете свещта в лявата си ръка и продължете да я движите бавно надолу, докато стигнете ходилата си. Горящата свещ дръжте отдясно на краката си, а навеждайте главата и тялото си наляво. Оставете свещта настрани да изгори докрай.

Отстраняване на негативна енергия с яйце. Тази, както и горната процедура, са най-ефективни на 9-ти лунен ден. Вземете едно сурово яйце, внимателно го счупете и го поставете в буркан с вода. Важното е жълтъка да остане цял. След това процедурата е същата като тази със свещта - постепенно задържайте буркана пред всяка една от главните чакри - от 7-ма до 1-ва. Следете за изменения във вида на яйцето. Колкото по-силно се деформира то, толкова повече негативни наслагвания имате в енергийното си поле. тази диагностика се явява едновременно и изчистване. Съдържанието на буркана изсипете в канализацията, буркана изхвърлете в битовите отпадъци.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Семейство, традиции, строителство, градинарство, полагане на основи,  патриархат, укрепване на родовите връзки, връщане към корените.

Фонтанът е символ на този ден и той олицетворява огромната енергия и духовната независимост. Този лунен ден се свързва с традицията и роднинските връзки. Така че е добре да го посветите на семейството, на срещи с близки и далечни роднини, и семейни приятели. Вярва се, че пътувания, започнати днес, непременно ще завършат успешно. А ако по време на своето пътуване срещнете някого, то отношенията ви ще се превърнат в дълго и силно приятелство.

10-ти лунен ден е времето за активност и подпомага мъжката енергия. Затова се смята, че той е деня на главата на семейството. Поглезете мъжката част с грижи и внимание.

Днес също е хубав ден да отидете на църква, помолете се за се близките си, почетете починалите роднини.

Пазете се от скандали и разправии! Много сериозни са днес семейните кавги и конфликти. Те трябва да бъдат избягвани по всички възможни начини. Бъдете толерантни и направете компромис, какъвто и да е проблема. В противен случай конфликтът, който е възникнал днес между членовете на семейството, ще остане за дълго време. Както се казва "ще се вкорени".

Не само в негативен, но най-вече в позитивен смисъл всичко започнато днес ще се превърне в традиция за вас и вашето семейство. Особено ако съблюдавате редовността му до следващия 10-ти лунен ден на следващия Лунен месец. Този, който направи това никога няма да промени навика си.

Много хубаво е да започне изграждането на фамилна къща в този период. Строителството ще бъде успешно и бързо, а животът в такъв дом ще бъде весел и радостен! Смята се, че къщата започната по това време се превръща в защитен талисман за семейството.

Денят е свързан с възхода на човека, с освобождаването, със самоусъвършенстването и с включването на положителната кармична памет.
На този ден имаме допир с тайните източници на знание!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЕДИНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Самоконтрол, концентрация върху целите, управление на енергията, честност към самите себе си, реална оценка на собствените сили, повишена енергетика, непредвидими реакции във взаимоотношенията.

11-ти лунен ден се счита на енергетически пик на целия лунен месец. Концентрацията на енергия в този момент е толкова висока, че всяко действие, което предприемем ще се характеризира с огромен интензитет.
За мнозина 11-ти лунен ден би могъл да бъде дори опасен, ако не намерят в себе си силата и способността да управляват този мощен енергетичен поток. Тогава самия поток ще започне да контролира тях. И в този случай никой не може да гарантира, че всичко ще завърши без наранявания и травми - в пряк и преносен смисъл.

Факт е, че сега Лунната енергетика се слива с природни сили на Земята. И целия този поток минава през човека, който се явява един вид посредник между небето и Земята. Огънят е символ на периода, което означава, че за силните духом периода ще символизира мощната пречистваща и трансформираща сила на огъня, а за слабите духом ще бъде един вид адския огън.

11-ти лунен ден е насочен към създаването. Пасивен начин на живот не се препоръчва, защото изцяло противоречи на активните вибрации на деня. От друга страна е много важно всичко, което започнете днес, да доведете до край. Не трябва обаче и да се претоварвате с работа. Всичко е добро, когато е умерено.

В 11-ти лунен ден човек чувства в себе си сила, той е сигурен и смел, изпълнен с ентусиазъм и желание за действие. Започнем ли нещо днес - не трябва да се съмняваме в действията си и да спираме. Трябва да вярваме в победата и в собствения си късмет, и да се отдадем на естествения поток на движение. Ако не сте уверени в действията и в изхода на ситуацията - по-добре не започвайте.

В 11-ти лунен ден духовното надделява над материалното, включително това трябва да бъде и нашето поведение. Вярата в духа и убедеността във собствените сили днес са водещите към успеха. Започвайте нови дела, но бъдете сигурни, че ще ги завършите до край иначе ще загубят своя смисъл и ще пропуснете възможността от помощ свише.

Пазете се от скандали, караници, сбивания, които са твърде вероятни при грешно отработване на силната енергетика на деня.
Рискови начинания са абсолютно противопоказни.

И поради това, че в периода трудно ще останете пасивни, за да имате успех, насочете енергията си към конструктивни и практически дейности. Покажете най-доброто от себе си и не допускайте съмнение под каквато и да било форма!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Среща с истинската ни природа, избор между материалния и духовен свят, постигане на усещане за единство с Вселената, загриженост и помощ на другите, благодарност, мъдрост, взаимно разбирателство.

12-ти лунен ден е период на натрупване на мъдрост, разбиране и постигане на вътрешен мир. Енергетиката на Луната ни помага да се издигнем над битието и да осъзнаем взаимовръзките във Вселената. На този ден можете да усетите как съдбите на всички хора са преплетени в една нишка. Днес на всеки от нас му се дава възможността да достигне до духовните пътища на промяната, на просветлението и на откровението.

12-ти лунен ден е ден на милост, състрадание и проява на любов към другия, в най-широкия смисъл на думата. Този период е предназначен изцяло за мисли свързани с духовния ни свят. Препоръчително е да отидете на църква, ако нямате тази възможност си запалете кандило вкъщи или отидете някъде сред природата - в гората, в парка, на морския бряг - някъде, където усещате връзката си с Вселената.
На 12-ти лунен ден небесните порти се отварят и Бог чува молбите ни. Днес всеки ще бъде възнаграден за вярата си. Нека всеки отвори сърцето си към божественото, дори и да не е вярващ. Без значение колко тежък е живота, вярата и упованието в една по-висша сила ще ни дава сили да продължим напред.
12-ти лунен ден ще донесе късмет и помощ само за тези, които са истински благодарни за това, което имат!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ТРИНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Осъзнатост, връзка между малките цели и глобалния ни път, преодоляване на егоизма, допълнителен източник на енергия, изменение мнението за себе си, коригиране на съдбата.

13-ти лунен ден е времето на духовни стремежи и търсения, мистичен период, през който воалът между видимия и невидимия свят се вдига и човек може да види зад обозримата материя. Ден на енергийно действие, пробив в неизвестното и неизследваното. Дейности, свързани с новото, са добре дошли. Това е цялостен период на обновление и преход към ново ниво на възприятие. Енергията, която е изразходвана през изминалите 12 дни, е заменена с нова. И ако вие правилно сте следвали Лунния ритъм, от самото начало на Лунния месец, сега ще бъдете възнаградени с допълнителна сила и енергия за изпълнението на вашите планове и проекти.

На 13-ти лунен ден можете да намерите нещо ново, дори и в стари и отдавна познати неща, в които ще откриете някакъв нюанс, който не сте забелязвали до сега. Време е за радостни открития!

Периодът е изключително плодотворен, творчески и канала между висшите светове и нашия вътрешен свят е отворен. Преминавайки много фини вибрации от външното към вътрешното и обратното, се обособява един специфичен обмен, който допринася за създаването на наистина божествено творби. Колкото сте по-решителни сега, толкова повече ще успявате.

13-тия лунен ден е като продължение на 12-тия. Всичко, което е започнали в никакъв случай не бива да бъде спряно или отхвърлено по какъвто и да било начин. каквото и да се случи, не забравяйте, че от вашето постоянство ще зависи успеха на замисленото от вас.  През периода се активират скритите резерви на човешката психика и тя кореспондира с лекота с астралното поле. Енергията се завихря в кръг, в общо усилие за реализация на проектите ни. Ето защо символа на деня е колело. Представете си, че вие сте това колело, което се върти от планината надолу и набира все повече сила и скорост, и нищо вече не може да му се изпречи на пътя. Не спирайте, не се забавяйте, не се поколебавайте дори за миг и вярвайте в своя късмет!

Благоприятно време за предприемане на всякакъв тип пътувания.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Активност, действеност, увереност в себе си, стремителност, настойчивост, адаптиране.

Този период е най--благоприятен за почистване на тялото. Енергиите и течностите в човешкото тяло по естествен начин са насочени отвътре навън. А и от гледна точка на пълната Луна човешкото тяло се разширява. Жизнените сили се приближават към своя максимум. Както през 12-ти и 13-ти лунен ден, така и днес не бива да спираме или да забавяме темпото за реализиране на нашата идея или проект. Необходимо е да продължим да работим усилено и нито за миг да не се съмняваме в успеха на плана ни.

14-ти лунен ден е един от най-високо енергийните дни на Лунния месец Това е период в близост до Пълнолунието и нашата възможност да коригираме или променим нещо. Ситуациите лесно могат да излязат от вашия контрол и да се развият независимо от вашите намерения. По никакъв начин няма да можете да повлияете на протичащите процеси. Вие само ще берете плодовете на това, което сте засадили през първите две фази на Лунния месец.
Така че по-добре внимателно огледайте, анализирайте и претеглете всяко свое решение и всяко свое действие. И ако обстоятелствата го изискват направете последна корекция.

14-ти лунен ден е време на активно действие и поради тази причина е нежелателно да бъдете пасивни, мързеливи и да спирате да се движите напред. Енергийния запас, с който Луната ще ни дари днес, ако не се използва своевременно се губи. За този период важи правилото "Тук и сега."!

Пътуванията не са препоръчителни днес. Сега е време за концентриране върху нашите задачи и цели. И ако по някакъв начин усещате, че не сте успели да влезете в ритъм и не сте в хармония със сегашната ситуация - 14-ти лунен ден е времето на втория шанс. Сега имате възможност за корекция и за втори опит!

Тази енергетика изисква пълно очистване на душата, тялото и дома. Пълно пречистване от отрицателната енергия - духовно и физическо. Можете да използвате тамян, светена вода или свещ.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ПЕТНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Успех, победа, логично завършване на започнатото, най-високото ниво в енергийното проявление, увереност, активно житейско поведение, самоконтрол, самодисциплина.

Луната се намира в своя апогей - на върха на своето енергийно излъчване. Сега е момент, в който дори и за миг не бива да забавяте своето темпо. Направете своя голям скок! Всичко, за което се борехте и за което работехте през този лунен месец, най-накрая ще се материализира.

Енергетиката на периода е изключително мощна, но и двойнствена. И както може да бъде положителна и благоприятна, така може да стане и опасна, ако не съумеем да я контролираме. Лунното влияние върху нас, на този етап, е много силно. Всички положителни и отрицателни качества и преживявания се увеличават многократно. И ако не искате отрицателните черти на вашия характер да ви завладеят - бъдете внимателни, сдържайте емоциите и нервите си. Не се поддавайте на разрушителни желания и мисли. Насочете силната енергетика към реализация на желанията си.

Това е чудесно време да промените живота си веднъж завинаги. Ако не сте имали достатъчно сили за нещо, което сте искали да направите или да промените, то сега, ще имате нужната енергия да го сторите. На практика днес, в този момент, можете да направите всичко. И ако имате някаква важна, всеобхватна цел, за която сте се борили и сте работили здраво, към днешна дата създадените образи в астралното поле, ще се материализират във видимата реалност. Към каквото и да се стремите, дори и сега не е късно да си пожелаете то да се сбъдне. Но трябва много силно да го желаете, да го усещате със сетивата си все едно вече е станало. Това е задължително условие, тъй като силното желание ще ви помогне да активирате всички положителни аспекти на Луната, която от своя страна ще ви подхрани с мощната си енергетика.

15ти лунен ден е от абсолютна важност да не се прекарва в пасивност - да се отпускате или да се оплаквате и да се предавате на слабостите си. По този начин точно днес ще подхраните отрицателната страна на своята личност. И ако не съумеете да използвате мощния Лунен енергиен поток, за да превърнете отрицателните си качества в положителни, ще загубите връзката си с висшия "Аз", което ще подейства абсолютно деструктивно.

Така че, възползвайте се от силната Лунна енергетика и материализирайте всяко ваше желание! Търсете положителен изход от всяка ситуация.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ШЕСТНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Спад на напрежението, подготовка за почивка, нанасяне на последни щрихи, анализ на изминатия път, установяване на хармония между постигнатите резултати и нас самите.

Време за отдих и почивка от интензивните и активни действия  в периода 12-ти - 15-ти лунен ден. Старайте се да избягвате всякакви ситуации и хора, създаващи излишна суета, суматоха, безплодни движения, безсмислени разговори, стрес и напрежение. Най-добре е да се отпуснете, дори да се наспите. Ако в предишните дни не сте допуснали пасивност и сте били активни, действени и динамични, то сега точно обратното - никаква дейност не е желателна. Отдайте се на мързел без грам угризения на съвестта. 🙂 Можете да си лежите на дивана, да си четете, да си гледате телевизия, или да се разходите някъде, където е спокойно и ще се насладите на природата. Ако наблизо има воден басейн - езеро, река, море - чудесно.

В периода е важно да се опитате да запазите вътрешно спокойствие, за да съумеете да възстановите силите си. Но помнете, че всичко написано до тук се отнася за онези, които са били много активни и са прекарали предишните няколко дни в упорита работа. Може да се каже, че единствено заслужената почивка ще ни донесе благоприятни усещания и преживявания.

За тези, които в изминалия период не са се трудили, а са се отдали на развлечения и през цялото време не са свършили нищо полезно и градивно, 16-ти лунен ден им е подготвил неприятна изненада. Ако продължават да бъдат пасивни, то само ще усилят инерцията и неусетно ще се вкоренят в своето безделие и мързел, които от своя страна водят до проблеми със здравето и неудачи в обществения живот. Психиката на такъв човек ще се сблъска със силната лунна енергетика, която ще остане неизползвана и ще се превърне в несъзнателни страхове, тревоги и съмнения. Нереализираната правилно Лунна енергия, няма да премине през тялото, а ще се застои вътре в човека. И както в природата, ако една течност не се движи се заблатява, то и в тази ситуация ще се получи същото. Енергията трябва да тече, не да се задържа. И ако не сме я отработили правилно на физическо ниво, единственото спасение, което е останало са медитации и ритуали за почистване и отблокиране на чакрите.

През 16-ти лунен ден е повишен нашия интелект, затова успешно можем да обмисляме ситуациите и действията си, и да вземаме решения, които да осъществим през следващия 17-ти лунен ден.

С правилен начин на живот, този период би могъл да стане време за хармония и баланс между физическото ни тяло и фините ни тела. В никакъв случай през 16-ти лунен ден не бъдете агресивни и не се ядосвайте, защото ще заредите полето си отрицателно. Това е добър период за творчество - писане, рисуване, поезия, музика - всичко, което би ви доставило удоволствие и успокоение - вътрешно и външно.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


СЕДЕМНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Почивка, релаксация, радост, забавление, празник, позитивно възприемане на реалността, освобождаване и разкрепостяване, вътрешна свобода.

Време за радост, удоволствие, веселие, сексуалност и любов, плодородие и опиянение. Приповдигнатото настроение и бодрия дух са символ на физическо и психическо здраве. Така че отчаянието и тъгата в този лунен ден са неприемливи. И ако вие в 17-ти лунен ден чувствате в сърцето си скръб, то се замислете признак на какво е това усещане. Релаксирайте, изчистете мислите си от негативните модели и работете в посока възстановяване на вътрешната си енергия. Посетете места, на които ще ви бъде приятно, ще ви заредят с удоволствие и ще ви донесат щастие. Отидете на кино, на театър, на изложба, на парти, организирайте си романтична вечеря с любимия човек. Сега е време да празнуваме, да се радваме на живота, да се освободим вътрешно от всички самоограничения, които сме си наложили - съзнателно или не, да се освободим от желанието да контролираме всичко. Сега е време, в което да се научим да възприемаме живота с радост и наслада!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ОСЕМНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Честност, спокойствие, коригиране на личните недостатъци, промяна към по-добро.

Не случайно огледалото е символ на 18-ти лунен ден - всичко, което се случва с нас през този период, показва състоянието на личните ни дела в момента. Самия лунен ден действа като огледало и отразява истинската природа на нашия "Аз". В известен смисъл, всяко случващо се събитие е символ, който ни охарактеризира.

Например, ако в 18-ти лунен ден някой ни завижда, значи ние самите сме способни на такова чувство, ако някой ни излъже - значи самите ние сме способни на лъжа. Не се възмущавайте и дразнете от случващото се, а по-добре се опитайте да го разберете.
Да кажем, ако много дълго време сте отлагали да поправите клатещата се врата на гардероба, очаквайте точно днес да падне. За случващото се днес търсете причината у вас самите.

От друга гледна точка, обаче, ако днес искрено помогнем на някой - добрината ни също ще се върне към нас. С една дума, огледалото на 18-ти лунен ден ще ни покаже всичките положителни и отрицателни страни и качества на нашия характер, и дали сме на прав път или не в действията и постъпките ни.

Основното е да разберем правилно събитията, да погледнем трезво какво се случва и да си извадим необходимите изводи и поуки. Всичко, което се случва сега не е карма, нито наказание, а просто се материализира в живота ни, за да ни накара да мислим за собственото си поведение и за чертите на характера ни. Първата стъпка, както казах, е да осъзнаем грешките, втората - да се опитаме да ги коригираме.

18-ти лунен ден трябва да се възприема като един урок, предназначен лично за нас и колко бързо ще го разберем и научим, зависи единствено от нас. Т.е. ако продължаваме да задържаме негативните и отрицателни качества и постъпки в битието си, и не желаем да се променим към по-добро - последствията могат те първа да станат сериозни. Случващото се днес е просто отражение, просто намек.

Бъдете наблюдателни и внимателни в този ден, опитайте се да вникнете в знаците на съдбата!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Увеличаване на самоконтрола, опасност от травми и наранявания, проверка дали са усвоени миналите Лунни уроци, преобразуване на отрицателните ни качества в положителни, време за освобождаване от всичко ненужно, установяване на ред.

19-ти лунен ден е много опасен. Смята се, че е един от най-конфликтните дни на Лунния месец, когато напрежението просто е във въздуха. Дори от най-небрежната дума или бегъл поглед, може да се разгори огромен скандал с тежки и трагични последици. В някакъв смисъл може да се каже, че този ден е проверка за нашата вътрешна сила, която ни е необходима, за да оцелеем и да се справим с трудностите. В този ден трябва да си отговорим дали оценяваме и дали заслужаваме даровете, с които ни е дарила Луната през този месец. Способни ли сме да положим усилия, не само да се изкачим на върха, но и за да се задържим там.

Днес от нас се иска да покажем всичко, на което сме способни и доколко сме готови да проявим сдържаност, търпение, състрадание и милосърдие към другите, докато самите ние сме притиснати от обстоятелствата.

По това колко и по какъв начин сме готови да се борим за дадено нещо, днес ще разберем колко ценно е то за нас. И то действително ли е потребност на душата ни или просто някаква самозаблуда. Днес се дава шанс на всеки да превъзмогне своите страхове и да погледне истината в очите.

Преминавайки през този период ставаме герои. Дава ни се шанс да надмогнем собствените си пречки и страхове, и да се изправим пред реалността. Изборът остава наш!

На 19-ти лунен ден е нужно добре да обмислите преди да предприемете крачка напред, защото всяко ваше действие ще има глобални последствия. Всяка ваша постъпка ще дава отражение  в астралното поле, което после ще се отпечатва като негатив в житейската ви среда. Както вие се отнасяте към другите, това ще получите и в замяна. Ако постъпвате егоистично и мислите само за себе си, не се изненадвайте ако после и другите не се интересуват от вас. Вие сами сте създали този енергиен шаблон, така че не обвинявайте никого за вашите проблеми. Търсете причината първо в себе си. Създадена един път дадена матрица, се изтрива доста трудно.

Днес се препоръчва да простите на тези, с които сте скарани и отношенията са ви са се влошили.

19-ти лунен ден е най-добре да си прекарате у дома, да го посветите на творчество, просветление и духовна мъдрост. Също така е удачно да почистите дома си, да изхвърлите ненужни вещи, да разчистите там, където най-малко ви се занимава, да избършете прах, там, където най-рядко го правите. Поставете ред навсякъде, където е възможно. Това ще обнови енергията в къщата и дава възможност на новите вибрации да проникнат в дома ви.

През този ден всеки трябва да погледне себе си, да анализира мислите и действията си, да се разкае за гордостта, лъжата, алчността. Опитайте се да си спомните за негативни идеи, които са ви подсказани от някого и прекратете както външния контакт с този човек, така и мисловната връзка.

През периода бъдете предпазливи към всички нови идеи. Не сключвайте договори.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Осъзнаване на целта, поглед на живота отвисоко, корекция, разбиране на това, че нищо не е случайно, активност, преодоляване на съмненията.

Това е ден, в който преодоляваме съмненията.

Днес не бива да се преуморявате или да жертвате каквото и да било. Всичко трябва да се случва от само себе си, без много усилия. Сега Луната е намаляваща и нейната сила отслабва, поради тази причина се понижава и жизнеспособността на организма. Ставаме по-спокойни, слабо активни, бързо се изморяваме, а реакциите ни се забавят.

През периода се препоръчва да се занимаваме с рутинни дейности, такива, които не изискват особени усилия. В периода след Пълнолунието до Последна четвърт всички процеси са насочени към завършване. Ресурсите, с които разполагаме трябва да използваме за приключване на делата ни. Единствено нови начинания са допустими, ако сме сигурни, че ще ги завършим до Новолунието. Началото на всичко останало е редно да оставим за следващия Лунен месец.

Колкото по-малък става Лунния сърп, толкова по-слаба активност ще проявяваме. По-лесно чувстваме умора и отслабване на силите. Подходящо време за диета и изчистване на организма.

Символ на 20-ти лунен ден е Орелът и той ни подсказва, че е време, когато ни се дава възможност да погледнем "отвисоко" целия Лунен месец, да осъзнаем всички взаимовръзки и да разберем, че няма нищо случайно - всичко е закономерно и произтича едно от друго. През този период наистина можем да се изкачим много високо ако съумеем да осъзнаем връзката между нашите лични проблеми и света, който ни заобикаля. Търсете връзката между нещата, и само тогава ще достигнете до необходимите отговори.

Съветът на този лунен ден е да се опитаме да преодолеем несигурността и да не се страхуваме да се хвърлим в бездната на неизвестното, защото само така - чрез опознаване на най-дълбоките слоеве на нашето подсъзнание ще стигнем до духовен растеж.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ЛУНЕН ДЕН


Активност, креативност, творческо мислене, работа в екип, придвижване напред, житейски скок, революционна трансформация.

Това е ден на стремителни, активни действия, творчески подем и вдъхновение, може би един от най-творческите дни в Лунния месец. Затова на всички, които се занимават с някакъв вид изкуство, се препоръчва да се възползват от неговата енергетика напълно. Това е най-подходящото време за осъществяване на творчески мероприятия - концерти, изложби и всякакви други изяви.

Символът на 21-ви лунен ден е Пегас - конят с крила, който ни показва, че днес всички ще получим вдъхновение и е много важно да не пропуснем момента и да го използваме правилно. Внимавайте да не пропилеете напразно този потенциал, а се постарайте да го насочите в правилната за вас посока, за да трансформирате лунната енергетика в съзидателен процес.

Символът на деня ни говори за една изключително мощна енергетика, чието влияние върху нас би ни помогнало да се справим много бързо и ефективно с каквато и да било задача - събитията могат да се развият като в галоп.

Ако това са вашите планове, денят благоприятства предприемането на всякакъв вид пътувания по работа или за удоволствие. Въобще като цяло днес е желателно да не оставате сами, а да бъдете сред хора, да прекарате деня с приятели, с колеги. Ако все пак си останете вкъщи оползотворете деня активно, защото енергетиката на 21-ви лунен ден ни донася решителност и силен порив за някаква кардинална положителна промяна в живота!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ВТОРИ ЛУНЕН ДЕН


Концентрация върху завършване на делата, финална права, самоконтрол, преценка на усилията, разбиране за собствената уникалност, концентрация върху личния жизнен път, вникване в същността на тайните символи.

Период на мъдрост, знания и духовно търсене, който е благоприятен за всякакви действия, които се изпълняват с искрени подбуди и са насочени към съзидание. И обратното - всички замислени отрицателно постъпки са обречени на неуспех.

Изключително хармонично време, което олицетворява златната среда между материалния и духовния свят, като успешно съчетава в себе си и двете енергетики - външната и вътрешната. Днес можете да намерите нестандартно решение на стоящите пред вас задачи. Главното е да се концентрирате и да насочите цялото си внимание в разрешаването им и успехът няма да закъснее.

Енергетиката на 22-ри лунен ден ни подтиква от една страна към усвояването на нови знания, а от друга - към предаването на нашите знания и опит на другите. Четенето, ученето, писането - умствения труд като цяло, играят положителна роля днес. Мислете за вашето професионално и интелектуално развитие. Това е най-плодотворния ден за вашето развитие до края на Лунния месец!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ТРЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Събиране на реколтата, правилно завършване на делата, осъзнаване на собствените грешки, коренни промени, саможертва.

Този период се характеризира с висок енергиен заряд, който е толкова силен, че би могъл да прерасне дори в агресия. Ако на 23-ти лунен ден си позволите да бъдете пасивни или инертни, то тогава мощния поток ще ви смаже. Активни външно, но изключително стабилни и спокойни вътрешно - това е тайната ви за успех през този ден. Както при едно конно състезание - колкото по-бързо започва да препуска конят, толкова по-спокоен трябва да бъде ездачът.

Енергийните потоци на деня са неустойчиви и променливи, което ще доведе психически нестабилните хора до аморално и нестабилно поведение - грабежи, кражби, сбивания и т.н. Поради тази причина се препоръчва да се избягват места, където се събират големи групи от хора - дискотеки, стадиони и др. Енергетиката, която постъпва в телата ни днес е толкова мощна, че образно казано на човек "му изгарят бушоните" и става неконтролируем. Чувстваме огромно напрежение отвътре и търсим изход навън чрез подсъзнателно създаване на конфликтни ситуации.

За хора, които се занимават с йога, медитация и други духовни практики, няма такава опасност, защото тяхното енергийно поле е балансирано и е способно да се хармонизира с мощния енергиен поток.

За всички останали - главното е да не изразходвате напразно силите си в излишни разправии и конфликти. Насочете енергията си в правилната посока, към разрешаване най-належащите и наболели проблеми, особено такива, които изискват полагане на повече усилия. Ако има задачи, които не сте успели да помръднете през изминалия период, сега е моментът за справяне със ситуацията. Правилно отработена Лунната енергетика ще ви помогне да преодолеете и най-безнадеждните препятствия.

В този ден е добре по-малко да говорите и повече да действате. Всички разговори, които не се отнасят директно до разрешаването на вашите дела, са напълно излишни и водят до нарушаване на енергийната стабилност.

Символ на деня е крокодила и е добре да вземем пример от неговото поведение. На пръв поглед той изглежда бавен, флегматичен, неподвижен, дори незабележим. Но всъщност той е изключително концентриран и готов за стремителна и мълниеносна атака. По същия начин и вие, не губете времето си в дреболии, бъдете съсредоточени и използвайте лунната вибрация на 23-ти лунен ден за решаване на най-важните и наболели проблеми.

Опитайте се да прекарате деня в тишина и да не се поддавате на провокациите на вашите вътрешни демони. Бъдете усмихнати и невъзмутими, каквото и да се случва. Това е крайно необходимо, защото каквото и да става днес то минава и отминава, единствено нашите негативни действия биха имали неприятни последици.

Най-добрия вариант е да посветите деня на домашните задължения - почистване, ремонт на къщата, пренареждане на мебелите и др. Също така е добре да обърнете специално внимание на някои определени навици, които отдавна са се превърнали в пречка за делата ви, които са вредни за здравето ви или за състоянието на Духа! Опитайте се да осъзнаете върху какво се базира собствената ви самооценка или самопреценка, и доколко реална е тя. И поглеждайки се обективно отстрани, бихте могли да се опитате да изчистите всички самозаблуди относно собствената ви личност и вътрешните ви способности и качества.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ ЛУНЕН ДЕН


Събиране на реколтата, разрушаване на старото и създаване на ново, приемане на себе си такива, каквито сме, задълбочаване.

24-ти лунен ден е толкова активен, колкото и предишния, но за разлика от вчерашния той е напълно лишен от агресия. Няма хаотични енергийни потоци, няма психическо напрежение. И този ден е много радостен, дори празничен. Всичко отрицателно и тежко, присъщо на 23-ти лунен ден изчезва и днес остава само чистата и свежа енергия.

Това е чудесен период за творчество, в който можете не само да създавате произведения на изкуството, но и да ги презентирате успешно. Всякакъв вид семинари, изложби, вечеринки и други не много пищни и големи мероприятия са изключително успешни. В 24-ти лунен ден хората са в добро настроение - умората от предишните дни явно им се отразява! Дошъл е моментът за почивка и отмора на душата и тялото.

Ако вчера се е случило да обидите някой, днес е идеалното време да му се извините. Денят е много спокоен и мек. Хората нямат сили и настроение да се карат. Всеки иска топлина, мир и спокойствие. Най-добре е да прекарате деня в малка компания, да разговаряте, да слушате приятна музика или да гледате някой хубав филм. Големите и масови събития в този ден са противопоказни.

24-ти лунен ден е чудесен за обучение и за получаване на нови знания, за развиване на интелекта. Процесите на мислене се активират, силата на концентрацията се увеличава. На този ден можете да разрешите много проблеми след размишление и анализ.

Денят се смята за изключително благоприятен за засяване на реколтата, за започване на строителство или ремонт, за полагане на основите на някакъв голям проект или стартиране на бизнес. Всяко предприето пътуване на днешния ден се счита за успешно. В 24-ти лунен ден като цяло енергийните бариери са сведени до минимум. Ако обаче не сте планирали да започнете нещо важно и значимо в живота си, то прекарайте деня на някое тихо и спокойно място. Не случайно символът на периода е мечката, която спи зимен сън, но много скоро ще се събуди!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ПЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Апатия, почивка след постигане на целите, възстановяване на силите, пълноценен отдих, вътрешна адаптация.

Ден на дълбоко познание, ден на мъдрост, на пророчество и концентрация. Възможно е у вас да се пробудят висши психически способности. Хубав ден за екскурзии, пътувания, пътешествия, търговия, разрешаване на съдебни дела или просто за отдих и почивка. Денят, също така предразполага и към запознанства, срещи, общуване, създаване на приятелства. Но помнете - денят като цяло е пасивен и съзерцателен. Не предполага вие да сте инициаторът!

Днес не бива да бързате, необходимо е да обърнете внимание на детайлите, да проявявате търпение и спокойствие във всичко. Не случайно символ на деня е Костенурката. Обмисляйте всяка своя стъпка много внимателно, претегляйте всички "за" и "против" преди да предприемете действие. Днес е време, което изисква стабилност, намиране на покой, в известен смисъл "да бъдете в сянка".

Посветете деня на вътрешните проблеми, на това да разберете себе си, да поразмислите над чертите на собствения си характер, да преосмислите и преразгледате вътрешния си духовен живот. Опитайте се да приемете себе си такива, каквито сте, с всичките плюсове и минуси.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИ ЛУНЕН ДЕН


Плавен преход от период на завършване, почивка и апатия към поставянето на нови цели. Моментът е добър за вътрешна работа - настройка към обновление, разбиране и осъзнаване смисъла на живота, което бихме осъществили единствено и само чрез следване на естествения ритъм на природата и ясно дефиниране на личната ни жизнена позиция в света.
Период, през който е нужно да проявите вътрешна сила, за да не се поддадете на всякакви провокации и изкушения. Проявете спокойствие и вътрешна сдържаност към всичко случващо се, защото денят няма да бъде толкова тежък на физическо ниво, колкото на емоционално.

26ти лунен ден се характеризира с рязко променящи се настроения и поведение. Всякакви изненади с провокативен характер, носят главните проблеми на периода - затъване в блатото на собствените деструктивни вътрешни преживявания. И тези негативни мисъл форми ни носят единствено негативни емоции - тъга и меланхолия, водещи ни към депресия и невъзможност да се измъкнем от капана на собствените си отрицателни възприятия към света и заобикалящата ни реалност.
От друга страна, ако днес сте много весели и се наслаждавате на живота - вие не след дълго ще установите, че зад маската на този смях и веселие, не стои нищо добро и градивно.

Днес е важно да се балансирате и да уравновесите двете крайности в поведението си. Съблюдавайте златната среда в емоционален план, за да съумеете да не се поддадете на емоционална нестабилност и резки противоположни смени на настроението, което неминуемо би довело до конфликти, кавги и скандали.

Пазете се от кражба! Пазете се от негативното влияние на някой друг върху вас, за да не се окаже в последствие, че вършите чуждата мръсна работа. Ако се усъмните дори и за миг в дадена постъпка и в правдивостта на дадено поведение или начинание - спрете и послушайте вътрешния си глас. Особено внимателни да са шофьорите и участниците в движението.

Не отдавайте прекалено сериозно значение на каквото и да било днес, не изпадайте във фатализъм и не правете от мухата слон, както се казва. Опростете всичко и се задоволете и с малкото. Завистта и омразата са абсолютно противопоказни.

ДНЕВНА ПРАКТИКА: През днешния ден ви се дава шанс за достигнете до духовни блага. За целта се отпуснете, релаксирайте и намерете няколко минути, за да разгледате обективно и безпристрастно вашия живот. Обърнете особено внимание както на вашите най-големи успехи, така и на вашите най-големи грешки. Не се ласкайте, нито се самообвинявайте. Просто като страничен наблюдател отчетете и едното и другото, без да влагате каквито и да било емоции. Това ще ви даде възможност да се избавите от илюзиите в най-голяма степен и по този начин да освободите съзнанието и чувствата си. И само по този начин ще имате възможност да видите образите и да прецените в действителност кое ваше поведение ще ви даде възможност за бъдещи успехи и достижения.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И СЕДМИ ЛУНЕН ДЕН


Период, в който осъзнаваме целите, чрез следване на естествения поток на енергията и съобразявайки се с нашия вътрешен ритъм. Добър момент за овладяване на нови знания и духовни тайни, който хармонично съчетава в себе си разум и интуицията. Вслушайте се във вътрешния си глас. Обезателно помислете над това което ви мъчи и за трудностите, които са на пътя ви. Интуицията може да ви даде изход от проблемна ситуация.

Постарайте се да се издигнете над материалното и да не се фокусирате в капана на физическия свят. Възползвайте се от високата вибрация на деня и не я редуцирайте единствено до разрешаване на ежедневни битови проблеми. Ако съумеете да се издигнете над грубата реалност, през 27-ми лунен ден ви се дава възможност за досег с по-фини полета, овладяване на нови знания и разкриване на духовни тайни.

Днес всякакви водни процедури са изключително благоприятни за здравето.

ДНЕВНА ПРАКТИКА: Как да се отървем от даден проблем? Отпуснете се, релаксирайте и си дайте няколко минути. Вземи проблема, който те тревожи сега и си представи, че той е кълбо от прежда. намотката не е стегната, кълбото е съвсем хлабаво и рехаво намотано. Започнете да размотавате конеца като пускате края му в бездънен кладенец, като започвате едновременно с това да си спомняте какво доведе до сегашното положение или ситуация, но в обратен ред. Какво е сега, какво беше вчера, онзи ден, месец назад, година... Размотавайте кълбото, докато конецът свърши. Както често се случва намотаваме преждата първо върху лист хартия. И ако сега в края на конеца се появи смачкан лист, го изгорете мислено, а края на конеца пуснете да падне надолу в кладенеца.
Възможно е, размотавайки кълбото да разберете причината и целта на веригата от събития, които са ви довели до тук. И сега, след толкова време, всичко става ясно и разбираемо. Но е възможно когато го размотаете и да не намерите нищо, то е все едно, вие вече сте "размотали" вашата ситуация и тепърва тя ще се развие в нова светлина и вие скоро ще го видите сами.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ОСМИ ЛУНЕН ДЕН


Покой, възстановяване на връзката с божествената същност, познаване на себе си. Внасяне на светлина във всички сфери на живота.

Ден на духовно просветление. 28-ми лунен ден е един от най-спокойните и светли дни на лунния месец, чиято същност се крие в неговия символ - лотоса, олицетворяващ духовния растеж на човека. Всичко, което се отнася до този период на духовно търсене, ще приключи успешно, защото самия Господ Бог благославя предприетите днес дела, които са насочени към вътрешната работа.
28-ми лунен ден е период на духовна зрялост и придобиване на истинска мъдрост. Лунния месец е почти преживян и всеки човек се е изменил. И тези, които са следвали лунния ритъм и са се движили в унисон с Луната, сега получават нейните дарове.

Периодът е мистичен и днес могат да ви се случат различни чудеса, но техния характер ще зависи от това как сте преминали през лунния месец. Един праведен човек ще има добро чудо,  а грешникът - чудо на възмездие. Днес ще наберете плодовете от действията си през предишните лунни дни. На този ден ще ви оценяват по постъпките ви. И ако имате неприятни събития, не ги смятайте за неочаквани - това е напълно очакван резултат от отрицателните ви действия през целия лунен цикъл.
Опитайте се да приемете правилно всичко, което ще дойде при вас в този ден - и доброто, и лошото. От вашето разбиране зависи много. Ако през целия Лунен месец сте направили всичко правилно и днес сте получили награда, приемете я с радост. Но не забавяйте темпото, не се отпускайте иначе ще изпуснете победата. Съберете сили за действие по-нататък, когато Луната ще се покаже на небосклона и ще сложи началото на новия Лунен месец. сега е важно да не бързате. Дръжте ясно в съзнанието това, което искате да предприемете и да постигнете, но изчакайте да отминат "тъмните дни" на Луната. Всяка ситуация трябва да бъде доведена до логично и успешно приключване.

Една от основните задачи на този лунен ден е да приемете правилно това, което идва към вас. От това зависи много. Ако в течение на целия Лунен месец вие сте правили всичко правилно и сега се появяват резултати от вашите предишни действия, като начало е необходимо да ги приемете с радост, но не и с бездействие. На второ място се опитайте да не забавяте темпото, да не се отпускате, а напротив - бъдете готови да действате, но след кратка почивка. Трето -  не притискайте ситуацията- планирайте и изчакайте тя сама да се развие. Не се опитвайте да надскочите себе си, защото това само ще доведе до тотален срив, тъй като всяка една ситуация за своето успешно и логично завършване трябва да има определена скорост и определена вибрация на реализация. И ако това темпо е нарушено, възникват ситуации, които спъват осъществяването на започнатото, а и резултата може да не е такъв, какъвто очаквате.

Пътувания, започнати в 28-ми лунен ден, донасят късмет. Ако пътуването ви е духовно - опитайте се да установите енергийна и информационна връзка с Вселената. Помислете за всичко в глобален план, за целия свят. Уловете вълната на общата космическа божествена хармония и я задръжте. Всякакви груби и деструктивни действия са забранени днес. Дори цвете не бива да късате.

Днес е ден на духовно прозрение. Човек в сън или медитация би могъл да опознае свои минали прераждания. Период на разбиране на по-висшите истини, ден за съзерцаване на всички чакри и за работа с тях. Ден за работа със сънищата, с мечтите, с астралното тяло и с неговите най-фини полета. Ден за ясновидство.

В този лунен ден настроението ни трябва да е приповдигнато. Каквото и да ни се случи, трябва да го възприемем като необходими опитности и уроци. А изпитанията се дават според силата на човека. Колкото те са по-сложни и по-трудни, толкова повече надежда се възлага на този човек от Бог. И в края на краищата, когато човек преодолее тези премеждия, той става по-силен и по-мъдър. Ето това ни убеждава да се радваме на нашите трудности в живота, които своего рода се явяват оценка на висотата на духовното ниво на човека.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Опасен ден! Ако имате възможност, най-добре прекарайте този ден в дома си.

Нужен е повишен самоконтрол, духовно обновление и пречистване на фините нива. 29-ти лунен ден се ползва с лоша слава и това не е случайно, тъй като това е най-тежкия ден от целия лунен цикъл. Много езотерически школи наричат този ден "сатанински". Факт е, че енергията му е толкова мощна, че повечето хора просто не са способни да се справят с нея. Като правило 29-ти лунен ден е завършващ лунния месец. 30-ти лунен ден в месеца невинаги има, а дори и да има - той в повечето случаи е доста кратък.

И тъй като 29-ти лунен ден се явява края на лунния месец, енергията от целия месечен цикъл се събира, наслоява и пренасища. Поради тази причина през този период силно нараства вероятността от възникване на различни конфликти и скарвания. И ако не съумеем да овладеем тежката енергетика, острите ситуации могат да се влошат и да прераснат във враждебни отношения, които да траят с години.
На този ден дори небрежно хвърлена дума, може да се възприеме като кръвна обида, която да породи единствено мисли за това "Как да отмъстя?".

Октоподът е символ на този лунен ден и това не е случайно. С неговите пипала от негативни мисли и отрицателни емоции той обгръща цялото ни съзнание. Така че се постарайте да не губите контрол. В противен случай целия ви живот ще бъде подчинен на една цел - как да отмъстите на тези, които са ви засегнали или обидили.

На този ден трябва да сте сдържани и внимателни. Бъдете толерантни към недостатъците на другите. Не реагирайте прекалено бурно на по-остро отношение към вас. Простете на тези, които са ви обидили - това е най-доброто, което може да се направи през 29-ти лунен ден, за да се избегнат напрегнати и конфликтни ситуации. През периода избягвайте всякакви рискови или застрашаващи действия и не приемайте никакви предложения от непознати - всяка ситуация може да се превърне в трагедия. 29-ти лунен ден е с най-висок процент аварии и злополуки. Участниците в движението да са с повишено внимание!

Все пак, при цялата опасност на този период, не трябва да се съсредоточаваме само на неговите негативни аспекти. Излишното и прекалено чувство на страх, съмнение и обреченост само по себе си е опасно. Понякога само с мислите си можем да предизвикаме дадено събитие. Бихме могли да избегнем много неприятни ситуации, ако променим нашето отношение към света и хората около нас. Трябва да възприемаме нещата философски и да не се поддаваме на провокациите на деня. Не вземайте нищо присърце.

Този, който премине с достойнство през 29-ти лунен ден ще влезе в новия лунен цикъл обновен и променен. Луната, със своята енергия,  ще дари такъв човек с радост и щастие. На този лунен ден насочете мислите си към Вселената и се опитайте да направите връзка с фините енергоинформационни ментални полета. Оставете материалното на заден план. Всякакви груби и деструктивни постъпки са забранени днес. Дори цвете не бива да късате.
През 29-ти лунен ден не предприемайте никакви активни действия, да не говорим за започването на нови дела. Всяко начинание, започнато на този ден е обречено не просто на неуспех, а на пълен крах и катастрофални последствия.
Също завършването на каквито и да било проекти и задачи днес, не си заслужава. Ако това бъде направено, трудът от много дни, месеци или години ще бъде напразно пропилян и резултатите няма да са според желанията и очакванията ви.

Опитайте се да ограничите общуването с хора колкото е възможно повече и при възможност отменете всички срещи. Колкото по-малко контакти имате днес, толкова по-големи са шансовете да избегнете бъдещи проблеми. Ако сте принудени да общувате, не забравяйте, че 29-ти лунен ден е изпълнен с предизвикателства и очаквайте препъни камъни на всяка крачка. Може да бъдете използвани за чужди цели. Дори най-близки приятели, в които се кълнете, могат да ви създадат много проблеми. Така че опитайте се да прекарате този ден сами и по възможност се отдайте на рутинна и не тежка работа, при което ще получите добри резултати.

Съветът днес е да не вярвате и да слагате всяко нещо под съмнение! Проверявайте всяка информация.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Пречистване на дома. В ден на концентрация на негативна енергия, следва да пречистите енергийно къщата си - с огън, светена вода и тамян. Необходимо е да се обърнете към Господ Бог и да поискате сила, защита и закрила за вас, вашите близки и вашия дом.

Преди да започнете, отворете прозорците и вратите и подканете всички нежелани същности да напуснат вашия дом, тъй като желаете да го пречистите.
Започнете от входната врата като първо обгорите пространството със запалена свещ, след което запалете тамян и поръсете със светена вода. Обърнете внимание на ъглите и на местата, в които няма движение и енергията е застояла. Благодарете на висшите сили за тяхната помощ и енергийна подкрепа при пречистването на къщата. Не гасете свещта, а я оставете да изгори докрай.

Желателно е ритуала по почистването да извършите сутрин, но ако нямате тази възможност, го направете най-късно до залез Слънце. Също така е важно да осигурите подходящ момент, когато сте сами в дома. Присъствието на други хора ще ви разсейва и резултата ще бъде минимален.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ТРИДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


Завършване, отдих, възстановяване на силите, любов и хармония.
Анализ, спокойствие, планиране, размишление.

30-ти лунен ден няма във всеки лунен месец, за жалост, защото това е един прекрасен ден, изпълнен с красота и светлина. Той е като блясъка от искра любов и топлина.

30-ти лунен ден е чудесно време, изпълнено с неочаквани приятни изненади, срещи със стари приятели, подаръци и радостни изживявания. Можем да го наречем ден за почивка. Приемете този период, такъв какъвто е и се наслаждавайте на живота. Не се занимавайте с активни дейности, бъдете спокойни, не се безпокойте излишно. Всичко ще се нареди! Постарайте се да превърнете този ден в тиха почивка, скромен семеен празник или останете насаме със своята половинка.

Денят е благоприятен за работа със земята, за разходка и контакт с природата. 30-ти лунен ден е период на удоволствие и наслада от достигнатите резултати, постигнати с вашия неуморен труд през изминалото време. Обобщете лунния месец, спомнете си всичко хубаво, което се е случило с вас. За лошото не мислете. Огледайте се, намерете причина да се радвате и бъдете щастливи. Благодарете на месеца за предоставените удоволствия и се опитайте да видите само прекрасното и да се наслаждавате на всеки миг от живота.

Не се препоръчва да стартирате нови проекти, а в краен случай можете да завършите недовършеното. Също не е желателно да влезете в последния ден от лунния месец с дългове. Ако е възможно върнете заемите си.

Днес забравете всякаква злоба, агресия, кавги и конфликти. Бъдете любезни и внимателни към хората, които са около вас.

Помолете се, очистете се и се подгответе за навлизане в новия лунен месец. Превърнете този ден в тиха почивка и смело планиране на бъдещето.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от края на 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...