Лунни дни – значение

лунни дни

Кликни по-долу и прочети повече за Лунните дни >>

Отдавна е известно, че лунните дни имат силно влияние както върху природата, така и върху човека - върху нашата физика и психика. Нашето самочувствие, настроение, дори късмета ни, в определен смисъл, зависят от конкретния ден на месечния лунен цикъл. И въпреки че някои хора усещат влиянието на лунната енергетика много по-слабо от други, невъзможно е напълно да се игнорира промяната в осветеността на нашия спътник и отражението му върху нас.

Слънчево - лунния цикъл продължава от Новолуние до Новолуние, като дължината на Лунния месец средно е 29,5 лунни дни. Лунният ден настъпва от зората на Луната, тоест лунния ден започва с изгрева на Луната на западния хоризонт, със залеза на Слънцето. Или казано по друг начин - лунният ден е отрязъка между два последователни положения на Луната в изгрев.

Относно енергетиката, различните лунни дни носят различен специфичен заряд, който се отразява върху нас. Познавайки характеристиките на всеки лунен ден и кои от тях са благоприятни за извършване на различни дейности, можете значително да облекчите живота си и да не губите енергията си излишно, когато това може да се предотврати. Всички дела, предприети в подходящото време, ще се получават много по-лесно и ще дават много по-добри резултати, и обратното - дела, започнати в неподходящ момент, няма да носят нужните очаквания.

Тук можете да намерите подробно описание на всеки отделен лунен ден. Научете как в зависимост от лунния ден се засягат нашето здраве, късмет и всяка важна област от живота ни. Научете кои дни са благоприятни за конкретните дейности, които ви интересуват!

Скъпи приятели, разгледайте и останалите ни статии за Луната!

ПОДХОДЯЩИ ДЕЙНОСТИ СПОРЕД ЛУНАТА >>


ФАЗИ НА ЛУНАТА - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУНА В ЗНАЦИТЕ - ЗНАЧЕНИЕ >>


ПЪРВИ ЛУНЕН ДЕН


1-ви ЛУНЕН ДЕН:
Ново начало! Време за действие и активност

Започва Лунният месец!

Възприемете този ден като основа и отправна точка на целия предстоящ период. От това какво ще бъде заложено сега, зависи много. Това е време, предназначено за работа с вътрешния ни свят и с мисловното ни поле. Едновременно с това е и време за решителни действия навън. Сега е момент, в който създаваме бъдещето си, момент да планираме събитията, да поставим основата и да заложим нашата житейска програма до следващото Новолуние.

1-ви лунен ден е време за задаване на реални цели и намерения. Днес ще видим Луната за първи път след "тъмните дни". Тя ще изгрее като Първи сърп на Запад, след залез Слънце (под формата на буквата „З“, т.е. Започваща Луна)! В езотеричен смисъл нощното светило сега символизира раждането и излизането навън в материята на всичко, което преди това е зряло на вътрешен духовен, емоционален и ментален план.

Луната в предишните няколко дни беше невидима поради близостта си със Слънцето и това благоприятстваше усамотението и притварянето навътре. Но днес, след съвпада (Новолунието) на двете светила, Луната, излизайки от прегръдката на Слънцето, се ражда в материалния свят и ни приканва към действие и активност, към нови, стабилни крачки в живота ни - към сбъдването на мечтите ни и към реализацията на плановете ни! Луната притежава огромна мощ и потенциал сега, с което ни приветства категорично да бъдем смели и да правим стъпки напред в живота ни – сигурни, обмислени и здраво свързани с реалността.

Всичко, което мислим и правим сега, ще бъде наша житейска програма занапред. Затова в 1-ви лунен ден е добре да мечтаем за предстоящото, но едновременно с това и да го планираме умно - с конкретни и реално постижими цели, с очаквани резултати! Време е да строим бъдещето, да решим какво наистина желаем и да му помогнем то да се случи с нашите активни действия на физическо ниво! Сега е време на фона на нашите най-съкровени мечти да държим в съзнанието си реалният образ на това, което желаем и на начинът, по който смятаме да го осъществим! С вяра, надежда и убеденост, че Вселената ще чуе молбите ни и ще получим необходимата енергия да действаме успешно и правилно!

Докато сърпът на Луната е все още тънък (около 7 дни до Първа четвърт) е време за поставяне на цели и за тяхната визуализация - придавайки им образ, форма, звук, аромат... Ако това, което желаем е в унисон с пътя, който е избрала да следва душата ни – сега е моментът, в който цялата Вселена ще бъде зад нас. От това какво ще заложим сега, зависи какво ще получим в Пълнолунието - кулминацията на Лунния месец, което ще даде резултат на действията ни сега. Важно е мечтите ни да са възможно най-конкретни, детайлни и реалистични! Да създаваме приложими към битието ни образи и мисловни модели, които узрявайки, на по-късен етап да се реализират и да получим видим резултат от тях.

Хубаво е да контролираме както мислите, така и действията си! Да не допускаме негативни ментални модели в полето си - страхове, недоверие в себе си, несигурност, объркване... 1-ви лунен ден е идеален да бъдем активни, да подаваме документи, заявления, да подписваме договори, да стартираме нови начинания от всякакъв характер. Смята се, че започнатото в този период, непременно ще доведе до много успешни и градивни резултати за нас. Всяка добре обмислена промяна, с поглед към бъдещето, е добре дошла сега! И колкото по-далече се отправяме, толкова по-успешно ще бъде нашето пътуване - както на физическо, така и на духовно ниво!

1-ви лунен ден е подобен на градина, в която трябва да посеем семена, които след това грижливо да изчакаме да покълнат, да израснат и да дадат плод в живота ни! Всичко трябва да върви по своя естествен ред, без да бързаме, но в същото време и да не сме твърде пасивни. Ако искаме да събираме реколта на един по-късен етап, сега е моментът да бъдем активни и дейни! Настъпило е време за смели планове, решения и действия към едно силно и ползотворно начало! Успех!!! ❤️

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ВТОРИ ЛУНЕН ДЕН


2-ри ЛУНЕН ДЕН:
Осъзнаване на реалността!

Дошло е времето за действия!

Този лунен ден ни дава прекрасна възможност да осъзнаем ясно реалността, която ни заобикаля и да формулираме обективно нашите конкретни планове и цели. И на база на тази преценка да направим стабилни крачки напред! Днес много добре можем да осъзнаем и това, което ни води на вътрешно ниво - нашите мотиви и подбуди към едно или друго и да усетим ясно всичко, което ни очаква като последствия от това, което бихме предприели като действия на външно ниво!

Време е да видим заобикалящата ни среда и ресурсите, които ни предлага тя. Време е да видим и самите себе си и своите собствени ресурси също така! И да ги използваме по най-добрият начин за нас самите и собственото ни развитие! Момент е за смели действия от наша страна в посока реализация на замислите ни, но важно е да не прибързваме. Сега е полезно и градивно на първо място да бъдем наблюдателни за знаците на съдбата към нас, за ситуации и хора, които биха ни подсказали верния път, посока и най-оптималния начин за достигане на желанията, мечтите и целите ни!

Вселената днес ще ни разкрие тайната на нашия успех. Всичко, което се появява в живота ни във 2-ри лунен ден можем с благодарност да го приемем като подарък на съдбата, която ни дава най-важното и необходимото, за да преминем градивно през предстоящия период. И ако има нещо, което не ни е било ясно до момента, ще започне да придобива очертания и физическа форма. Всичко, което получаваме днес, със сигурност ще ни бъде полезно в близкото бъдеще. И дори ако на пръв поглед ни се струва, че не е точно така, моят съвет е да му дадете време преди да го отхвърлите от живота си като възможност на развитие.

Добре е сами да се запитаме: "Готови ли сме? Знаем ли вече какви реални действия трябва предприемем за достигане на своите цели?". Да си изясним сами пред себе си какво желаем и как точно смятаме да го постигнем. И в крайна сметка когато то се случи, това какво ще ни донесе. Това ли е, което искаме! И ако отговорът е "Да!" - да действаме в правилната за нас посока и път на развитие! Просто днес сме изключително сензитивни и ни се дава да виждаме и осъзнаваме. И добре е да се възползваме от тази възможност.

Тази сензитивност сега не е същата както при Намаляващата Луна или 'тъмните дни", когато е насочена единствено към невидимия свят и духовното. Сега сензитивността ни дава директна връзка към материята и нашите действия на физическо ниво - да бъдат успешни и ползотворни за нас! Усещанията ни са изключително показателни за това какво трябва и какво не трябва да правим, с кой е добре или не е добре да бъдем и да общуваме, кои ситуации са за нас и кои не!

Ако не бързаме ще бъдем подготвени за утрешния ден, без да пропускаме важните детайли! 2-ри лунен ден, както 1-ви, е изключително подходящ за всякакъв вид сериозни крачки напред и нови начинания. Той отново е символ на едно ново начало! Моментът е идеален за физически действия и е добре да сме наясно със заобикалящата ни среда и с нас самите и да бъдем готови на база на това да вземаме категорични решения. Без да се съмняваме ни най-малко в бъдещето и в нашия сигурен успех! Съмнението би попречило на всяко наше начинание. Много важно е да вярваме и да сме сигурни в себе си и в това, което предприемаме, в правилността на намеренията ни, в личните ни способности и възможности. В самите себе си! Сигурността идва от осъзнатостта, от яснотата и от знанието за нещата. А днес Вселената ни ги подарява с лекота!

2-ри лунен ден може да бъде символ на един значим скок напред! Време да се хвърлим към това, което желаем! Време за активни, категорични, твърди и убедени действия. Промяната е във въздуха около нас, но и в нас самите. Сега е момент не да мислим дали да направим дадена стъпка, а как точно да я направим, за да бъде тя успешна за нас! Как тя да бъде в унисон с посоката, в която искаме да вървим. Как да бъде истински ползотворна за нашия живот и за духовното ни развитие напред!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ТРЕТИ ЛУНЕН ДЕН


3-ти ЛУНЕН ДЕН:
Висок енергиен тонус!

Енергичност, работа, самоконтрол.

Момент е за действие. Всичко, което до момента е планирано и замислено започва да нараства, да заема своята форма, да се материализира на външно ниво и да изпълва времето и пространството около нас. 3-ти лунен ден можем да охарактеризираме със страст, тласък, мощ, власт, енергия, дори агресия. И от гледна точка на енергетиката, която се освобождава в началото на Лунния месец - това е един много мощен ден и в някакъв смисъл може да бъде опасен, ако загубим стабилността в себе си!

Енергията на нарастващата Луна с всеки изминал ден става все по-силна. Нощното светило вече е ясно видимо на западния хоризонт, след залеза на Слънцето и тенденцията ще се засилва в следващите две седмици до Пълнолунието. През 3-ти лунен ден е от изключителна важност да насочим нашите стремежи, страсти и силни емоции в творчески и съзидателен процес, в това да предприемаме действия премерено и обмислено. В предишните дни стратегически поставихме основата и фундамента на това, което желаем и смятаме, че ще е добро за нас и сега тухла по тухла, грижливо и с внимание можем да започнем да изграждаме бъдещето, за което мечтаем! И стъпка по стъпка да претворяваме в реалност мечтите си. Да материализираме бавно, но сигурно своите мисли и планове, като не забравяме, че на този свят всичко има нужда от време, за да разгърне своя максимален потенциал и да даде плод!

Добре е днес да избягваме отрицателните емоции, да се опитаме да сведем до минимум прояви на агресия, рязкост, нетърпение, безкомпромисност и гняв. Подозрителност и мнителност не бива да се допускат - както към другите, така и към самите себе си! Само добрите намерения, помисли и пожелания ще доведат до положителни резултати на един по-късен етап. Търпението е от ключово значение днес!

През този период интензивните физически натоварвания са препоръчителни. Всеки спорт би ни помогнал да разредим натрупаното напрежение и излишната неизхабена енергия. Желателно е да се отдадем на работата и ангажименти. С активен труд бихме могли да разрешим отдавнашен проблем, което на един по-късен етап ще бъде от голяма полза за нас. Ако са се натрупали задачи за вършене, днес е момент да ги отхвърлим.

Като цяло това е много ползотворен период, през който ние сме способни на много и бихме постигнали повече от обикновено. Сега имаме достатъчно сили и енергия, за да поемем и най-трудните задачи и да ги разрешим. Дори и да не успеем да се справим с тях напълно, поне ще изместим фокуса и ще се придвижим напред. Основното нещо е да не се страхуваме от трудностите и да не притискаме ситуациите. Активен ден, но на фона на лекота, не на напрежение!

Ако даден казус изглежда неразрешим и това води до силно раздразнение в нас, то добре е да го разделим на по-малки части и да започнем да работим с всяка една поотделно - последователно и спокойно, уверени, че ще се справим, защото сме в началото на един път (в началото на Лунния месец) и нарастващата енергия на нощното светило ни помага и тепърва ще можем да разчитаме на нейната подкрепа за материализация!

Пасивността през този ден е противопоказна, най-малкото, защото ще изпуснем прекрасни възможности да реализираме замислите си и да отметнем нещо, което ни е спирало да вървим напред! Ако останем пасивни, потиснем порива да се придвижваме и не се възползваме от силния заряд на 3-ти лунен ден, при всички положения тази енергия ще търси изход навън по всеки един възможен начин. Действие, действие и отново действие, на база на стабилна и спокойна преценка - това е мотото на този ден!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЧЕТВЪРТИ ЛУНЕН ДЕН


4-ти ЛУНЕН ДЕН:
Заобикалящият ни свят е огледало на вътрешния ни свят!

Дървото на познанието, изборът между "добро" и "лошо", информация, способност за адекватна реакция, анализ на текущата ситуация.

Тъмните дни отминаха, Луната срещна Слънцето (Новолунието), след което продължи по пътя си напред (от Първи сърп в посока Пълнолуние). В "тъмните дни"  ние имахме възможност да починем, да се вглъбим навътре, да усетим самите себе си и това, което е важно за нас. Докато Луната беше невидима се подготвихме за новия период, създадохме ментално и емоционално желаните образи, към които да се стремим сега вече и на физическо ниво. С изгревът на Луната и началото на Лунния месец положихме основите, направихме първата крачка по реализирането на целите и мечтите ни!

И ето, днес идва моментът, в който реалността около нас и случващото се ще отразят много вярно и точно ситуациите, в които се намираме - вътрешно и външно. За някои от нас 4-ти лунен ден може да бъде тежък  и трудно поносим. На някои ще им се наложи да се събудят! Но аз мисля, че това всъщност е изключително полезно за нас от гледна точка на това, че ни позволява да погледнем нещата право в очите и то на толкова ранен етап. Все още сме много близо до фаза Новолуние и Първи Сърп и какво по-хубаво от това сами да забележим грешките си (ако има такива) и да имаме възможността да ги коригираме още сега, в началото на пътя. 2-ри лунен ден беше за вътрешна корекция, 4-ти е за външна.

В 4-ти лунен ден получаваме директна неподправена информация. В този ден ни се дава възможността да открием истината за реалните ситуация в нашия живот и точно как са поставени те. Предстои ни да се изправим срещу нас самите и истинската ни същност. 4-ти лунен ден е като огледало и ще ни покаже истинското ни лице. Сега няма да можем да се скрием зад никаква маска, най-вече по отношение на самите себе си, което е най-важното. Независимо какви хора сме, с какво се занимаваме, в този ден ще се сблъскаме с истинския си "Аз", не с въображаемия образ за себе си, който малко или много всеки изгражда в представите си. Ако някой има тенденция фантазията му да го поставя в нереални ситуации, то сега ще му се наложи да излезе от тях и да взема решения на база реалност!

И каквото и да се случва днес е за добро – то отразява това, което сме ние и пътя, по който вървим. Понякога 4-ти лунен ден може да бъде като отрезвяващ шамар и затова не е от най-обичаните, но той ни заземява, кара ни да гледаме обективно върху хора и ситуации, и ако имаме нужда ни вкарва в правилния път и в правилната посока. Какво по-хубаво от ранната превенция?! Ето защо 4-ти лунен ден някои хора го смятат за лош, а други - за добър. А всъщност всичко зависи от нас самите, от начинът ни на живот, който водим, от нашите духовни, емоционални и ментални качества и от взаимоотношенията ни с окръжаващия ни свят и другите - от ситуациите, в които сме. Въпросът тук е дали се страхуваме да срещнем самите себе си и доколко сме готови да видим истината! Но аз мисля, че дълбоко в себе си всеки би се радвал на тази възможност, дори и да не е от най-лесните за отработване!

За този, който не се страхува от тази среща със себе си, е много важно да намери вътрешната си границата между добро и зло, между Бог и дявол, и да определи недвусмислено мястото си в това противопоставяне. И всъщност да разбере, че няма такова, че може да има баланс, хармония и единение с процесите, независимо какви ни се струват те в момента. Да осъзнаем, че винаги всичко е за добро в крайна сметка, на един глобален план! Просто всеки да върви по своя път и да не се плаши от трудностите понякога! Да ги възприема като част от пътя, не като пречка или препятствие към това, до което този път води!

Защото това е време на избори и решенията, от които като цяло зависи целия Лунен месец. И ако вчерашния 3-ти лунен ден беше даден за активно действие, то днес не е време за силна външна активност или поне не и преди да сме се огледали в огледалото на познанието - за нас самите най-вече! Добре е да се оставим енергетиката да ни направлява и ако е нужно да извършим дадени корекции. Тоест 4-ти лунен ден от една страна ни дава отличната възможност да видим как обкръжаващата ни среда реагира на нашите действия и да разберем хармонизират ли постъпките ни с тази среда, а от друга страна - да коригираме това, от което смятаме, че няма да получим задоволителни материални резултати на външно ниво и удовлетворение на вътрешно, духовно, чисто емоционално, чувствено и интелектуално ниво!

И да обърнем внимание на това, че значителна част от нашите желания и цели, за които ние си мечтаем да реализираме, всъщност нямаме истинска нужда от тях, а са ни наложени отвън по един или друг начин, по една или друга причина. Понякога дори самите ние си налагаме нещо, за което всъщност дълбоко в себе си не желаем! Причините биха могли да бъдат много и различни, но тук същественото е друго. Че стремейки се да осъществим мечти и желания, които са чужди на нашата истинска природа, в един момент всичко става безсмислено. И преследвайки миражите, ние разбираме, че за да сме истински щастливи и пълноценни трябва да се обърнем към себе си и към нашето божествено призвание, да чуем вътрешният си глас. И днес ние виждаме себе си ясно като в огледало!

Важно е да запомним, че в 4-ти лунен ден нищо не се променя в добра или в лоша светлина, а всъщност всичко остава такова, каквото е. Ние просто виждаме истинския облик и имаме възможност да променяме вътрешната си нагласа и външното си поведение! Ако желаем днес можем да приключим с нещо, което преценяваме, че не е нашия път и ни спира да се движим успешно напред. Тоест разликата с приключванията и освобождаването по Намаляваща Луна е това, че сега просто слагаме край, насочвайки активно енергията си в друга посока - в ползотворната за нас, без да спираме да се движим, а напротив! Този период се характеризира със стабилност, уравновесеност и заземеност. Време е за осъзнаване на нашия истински свят. Важно е решенията ни да са добре обмислени и да бъдем здраво стъпили на земята - неподатливи към изкушения и изкривяване на реалността! Днес всяка дума, изказана на глас, може да се претвори на материално ниво и всяко наше действие може да доведе до сериозни резултати. Доколко позитивни ще са те зависи изцяло от нашите избори на база осъзнатост!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ПЕТИ ЛУНЕН ДЕН


5-ти ЛУНЕН ДЕН:
Трансформация!

Промяна, обединяване на противоположностите; отговорности, резултати.

5-ти лунен ден е един от най-важните във фаза Растяща Луна между Новолуние и Първа четвърт, тъй като е ден на трансформация и вътрешна промяна. В известен смисъл може да се каже, че това е преломният момент в първата половина на Лунния месец. Днес се осъществява материализация на всичко, което е направено в предишните четири дни. Добре е да бъдем особено внимателни във всички наши мисли, действия и постъпки, защото те непременно ще намерят въплъщение във физическия свят.

Не случайно Еднорогът е символ на този ден, тъй като той олицетворява верността, дълга и принципа. Според преданието той се явява пред човек само, когато го очаква важна промяна и крачка към неговото духовно развитие.

И така, 5-ти лунен ден е свързан с трансформация и вътрешна промяна и ние спокойно можем да кажем, че това е решаващ период на преход към материалната и осезаемата форма на нещата. Всичко, което мислим, всичко, което искаме, днес непременно ще намери своето външно проявление. Това е времето на глобалните промени. На всичко, което се случва сега трябва да се гледа като на процес на превръщане на какавидата в пеперуда. Дори и да ви се струва, че всичко се срива, не се отчайвайте. Пашкулът се превръща в пеперуда и изглежда, че умира, а всъщност това е само трансформация и преход към едно ново ниво на съществуване. Нещо умира и на негово място се ражда друго в нова форма и проявление - много по-добра и просперираща за нас!

През периода на преобразуване е много важно да успеем да хармонизираме различните енергийни потоци и да балансираме противоположностите - както вътре в себе си, така и с окръжаващата ни среда. Това е период на синтез и сливане на противоположни явления в едно цяло. И всичко, което ни се дава през 5-ти лунен ден, е добре да се приеме като най-необходим материал за нашия духовен растеж и еволюция. И дори ако този материал изглежда напълно несъвместим със сегашната ни ситуация, желания и вътрешна настройка, не бива да се отказваме от него, да го пренебрегваме или да се плашим от промените. Ако искаме да направим успешна крачка напред, трябва да сме готови да комбинираме различни на пръв поглед противоположности и несъвместимости, защото те на едно по-дълбоко ниво са ключът към нашия нов живот!

Сега е момент да дадем широта на възприятията и съзнанието, да не се лимитираме сами или да се опитваме да вкарваме живота ни в рамки - погледнато от която и да било гледна точка! Да видим всичко като едно цяло и да направим взаимната връзка между тези на пръв поглед различни процеси, проявления и ситуации, защото противоположностите всъщност се допълват и са двете страни на една и съща енергия, както се казва и в духовните учения. Възможни са крайности във всеки един смисъл и през този лунен ден е възможно да сме ту добре, ту зле, ту спокойни, ту напрегнати. Но по-скоро да възприемем тези крайности като възможност да видим всички гледни точки на дадена ситуация и да намерим точно нашия баланс вътре, точно нашите правилни пропорции, с които ще се чувстваме добре и щастливи!

Умението да се задържим в златната среда днес ще стане извор на вдъхновение, пречистване и обновление за нас. 5-ти лунен ден е предназначен да обнови и трансформира нашия свят на всички нива и понякога това не е толкова лесен процес, но е ползотворен при всички положения! По възможност ограничете излишните контакти и останете насаме със себе си днес. Добре е да няма излишък през този ден - ненужни разговори, действия, начинания, мисли, чувства.

През 5-ти лунен ден е важно да доведем до край своите намерения и да не оставяме незавършени дела, защото могат да се превърнат в евентуални грижи и тежести за нас на по-късен етап. Всяко нещо, което днес изглежда като пречка, всъщност е само следващото стъпало нагоре към развитието ни. Ето защо е важно да намерим в себе си убедеността и силата да преодоляваме всяко появило се на пътя ни препятствие. И е много важно да осъзнаем, че всяко нещо, което се появява днес в живота ни, ни помага да се придвижим напред по-ефективно и успешно. Добре е да бъдем активни, дейни, творци на собствената ни реалност, упорити и праволинейни в достигането на целите ни. Да бъдем верни на себе си и на своите принципи, ще означава, че енергетиката на Луната ще бъде на наша страна. Като цяло всяка борба за справедлива кауза, днес ще бъде продуктивна. Търсещите истината и духовното съвършенство получават подкрепата на Вселената в своя път и начинания!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ШЕСТИ ЛУНЕН ДЕН


6-ти ЛУНЕН ДЕН:
Почивка, съзерцание, преценка!

Баланс, спокойствие, виждане, предаване на мисли от разстояние, получаване на важна информация!

Жеравът е символ на 6-ти лунен ден, който е свързан както с водата, така и с въздуха като енергетика. Това най-вече се изразява в баланс на видимото и невидимото, на логиката и чувствата, на способността ни въпреки дадени събития да запазим нужното самообладание, самоконтрол и вярна преценка! Комбинацията между елементите вода и въздух ни дава много силно виждане зад рамките на физическата реалност. Ако сме смирени и умът ни е в покой, периодът може да ни разкрие важна информация за живота ни и нашето развитие!

Хубаво е да се стремим да бъдем спокойни както равномерното течение на водата и леки като въздуха. 6-ти лунен ден може да се разглежда като период на адаптация след промените, които са се случили вчера, а и от началото на Лунния месец, но и на време за вземане на важни и стабилни решения - на база трезва преценка! Този ден ни дава възможност постепенно да свикнем с промяната извън нас, а и в нас самите и да очертаем действията си занапред, така че да достигнем своите цели с лекота!

Денят е спокоен и плавен и като правило не се очакват непредвидени събития и ситуации - нито добри, нито лоши. Препоръчва се ние самите да се въздържаме от активни действия на външно ниво (в това число и пътувания, независимо дълги или кратки) за да не нарушаваме спокойният ритъм на живот, което би довело до излишно напрежение. Колкото по-спокойни и невъзмутими сме днес, толкова по-стабилно ще продължим Лунния месец напред.

Днес също така не са от полза интензивните контакти и общуване, особено с непознати или агресивни хора. Не е добре да споделяме свои лични вещи, защото се смята, че човекът, който ги използва, може да ни отнеме спокойствието и доброто благоразположение, дори без да го съзнава или желае.

Добре е да възприемаме 6-ти лунен ден като време за почивка, пасивност и съзерцание, на база на които умът ни да вземе верните решения по важни за нас въпроси! Сега е момент да не се поддаваме на провокации от какъвто и да било характер, защото това ще наруши нашия вътрешен баланс най-вече. Време е да сведем неочакваните събития и изненадите до минимум и да останем спокойни и толерантни в отношението ни към всичко, което се разгръща в живота ни сега, правейки верните изводи!

Нашата вътрешна нагласа може да бъде подобна на спокойната водата, в която всичко се отразява, но нищо не се задържа, и едновременно с това на въздуха, който е лек, подвижен и логичен. Ако съумеем да поддържате вътрешна хладина, тогава ще преминем през този период с удоволствие и той може да бъде много градивен за нас.

Сега е момент, в който да не натоварваме мислите и ума ни с каквото и да било. Ако освободим съзнанието ни ще съзрем истината за важните ситуации в живота ни и ще получим отговори на нашите въпроси. Енергията на този лунен ден ще способства разрешаването с лекота на всякакви задачи и ангажименти, стига ние да не позволяваме те да ни се отразят емоционално и психически, а спокойно и като страничен наблюдател да вземаме обективна преценка и обмислени решения относно това, което ни вълнува!

Афирмациите (позитивните утвърждения), произнесени в днешния ден, биха дали цялостно укрепване и просперитет във всяко едно направление!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


СЕДМИ ЛУНЕН ДЕН


7-ми ЛУНЕН ДЕН:
Силата на думите!

Умението да комуникираме и да изразим себе си по най-правилният начин! Контрол на изказа, творчество, съзидателност.

7-ми лунен ден преминава под знака на магията на думите. Силата и въздействието на това, което изричаме през този лунен ден, се увеличава многократно под тази енергетика. От най-незначителните и случайно изречени думи до молитви и заклинания могат да подействат изключително мощно като се материализират много лесно на физическо ниво! През този ден е добре да бъдем внимателни за това, което произнасяме на глас и да се пазим от крайности и грубости в общуването.

Ние не винаги имаме реална преценка за това, което говорим, за неговото значение, сила и въздействие върху другите и околния свят като цяло. И понякога без да искаме можем да си навлечем негативна карма, особено в моменти като този, когато казаното лесно се превръща в действителност. Словото е вибрация, която сега с лекота се генерира във видимия свят под някаква форма. Тоест всяка произнесена дума, която първоначално е част от астралния и менталния свят, сега лесно става реалност, което дали е позитив или негатив за нас или другите не е съвсем ясно!

В случаите, в които думите ни носят негативен заряд, съществува реалната опасност тази отрицателна енергия да се обърне срещу нас в даден момент. Така че добре е да бъдем сдържани в изказа и особено днес през 7-ми лунен ден е препоръчително да говорим по-малко като цяло. Време е да коментираме само най-нужното и необходимото. По възможност е добре да се откажем от масови събития и от посещението на шумни компании и партита. Добре е да прекараме деня в общуване със себе си, в анализ на ситуациите и отсяване на важното от маловажното.

Никакви разрушителни действия не са препоръчителни. Точно обратното, цялата ни енергия е хубаво да се използва съзидателно - за реализацията на нашите планове, идеи и мечти - без да се разпилява!

7-ми лунен ден също така е много подходящ за пътувания на кратки и на далечни разстояния. Важно е преди заминаването да произнесем молитва. А ако стартираме нещо ново като начинание - да го наречем с добро! Денят е подходящ и за занаятчийска работа. Това е времето на творческите личности. Вдъхновението ще дойде задължително, особено ако сме позитивни!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ОСМИ ЛУНЕН ДЕН


8-ми ЛУНЕН ДЕН:
Трансформация, преход!

Възраждане, ново ниво,  вътрешно освобождение.

8-ми лунен ден съответства на елемента Огън и на неговата трансформираща сила. Преминавайки през този ден, човек има възможност за преобразяване и дълбока промяна. Символът на 8-ми лунен ден е птицата Феникс, която изгаря и се ражда отново от пепелта. През този период именно това се случва с всеки един от нас - трансформация под дадена форма и на конкретно ниво, за всеки, където е необходимо и има нужда!

8-ми лунен ден на фона на вече нарастващата Луна след фаза Първа четвърт,  завършваща с Пълнолунието, ни дава препратка към кулминацията на Лунния месец и силната събитийност, която предстои скоро в живота ни под тази интензивна енергетика. Дава ни възможност да премахнем от себе си (вътрешно и външно) това, което би попречило на тази кулминация. Образът на пеперудата, който се смята за символ на прехода, абсолютно точно отразява същността на този ден. Ако сравним двете лунни фази - Новолунието и Първа четвърт, първият период се обрисува от какавидата, а втория - от пеперудата.

Сега целия, заложен в началото на Лунния месец, потенциал започва да придобива реална форма. Всичко, което е било обмислено и направено през първите седем дни след Новолунието, вече започва да преминава в едно ново състояние. През този ден може да се наблюдава известна емоционална нестабилност, смяна на настроението и тенденция към преминаване от една крайност в друга. Това състояние е свързано с преструктурирането на личността и събитията в живота ни - старите структури се заменят от нови, неработещите мисловни модели и поведение се превръщат в работещи, чрез тяхната пълна трансформация. Едно си отива, за да се роди ново на неговото място! Целият този процес, разбира се, няма как да бъде опростен и всяка една вътрешна трансформация няма как да мине незабелязано и неусетно за нас. Това може да ни напрегне, но когато знаем, че е за наше добро - ще го приемем като част от израстването ни!

Днес се препоръчва да се ограничат големите компании и шумните развлекателни дейности. Ако сме поканени някъде, не е нужно да се отказваме да ходим, но ако имаме възможност за избор - то по-добре е да останем в по-тесен кръг от близки хора и верни приятели. Основната идея тук е, да намалим общуването с много хора, защото в такъв момент сме уязвими за различен тип провокации и влияния. А е нежелателно да имаме отлив на енергия сега. Точно обратното - необходимо е да запазим спокойствие, за да можем по-леко да преминем през промените, които ще ни донесе този ден. Защото те са важни за последващите ни действия напред.

Важното е да сме готови вътрешно и външно за промяна и с желание да приемем новото в живота ни. Затова всичко, което идва при нас на 8-ми лунен ден, е добре да се приеме като важна необходимост, като съдбовен път и урок, който трябва да бъде научен! Много важно е да сме гъвкави и способни да не се съпротивляваме на промените. Така ще преминем през периода с лекота - както психически, така и физически - и ще му дадем възможност да ни донесе реализация и просперитет.

На 8-ми лунен ден е хубаво човек да си направи една кратка равносметка на последните дни и на това как е стартирал Лунния месец, оползотворил ли е енергетиката на новото начало и своя потенциал изцяло. Ако имаме "грешки" днес можем да ги коригираме, като трансформираме нагласите си на вътрешно ниво и действията си на външно, така че сами себе си да поведем към успех. Сега е момент да изгорим неработещото - вътрешно и външно, което неминуемо ще освободи съзнанието и душата ни за новото начало, което желаем!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДЕВЕТИ ЛУНЕН ДЕН


9-ти ЛУНЕН ДЕН:
Напрежение, събуждане на тъмната природа, изкушения!

Тенденция към обостряне на дадени ситуации, негативни емоции, преодоляване на страха, проява на смелост, стремеж към радост.

9-ти лунен ден е първият по-тежък ден от Лунния месец след Новолунието и изгрева на Луната. Той е изпълнен с изкушения и съблазни, затова е добре да бъдем внимателни. Твърде възможно е пред нас да се разкрие тъмната страна на хора и ситуации. Може да се очаква на външно физическо ниво да се проявят всякакви негативи на подсъзнанието - нашето или на някой друг. Може да се обтегнат дадени взаимоотношения на пръв поглед безпричинно! Възможно е нашето отношение към нещо да се промени, усещайки го в негативна светлина, което не е ясно до какво ще доведе впоследствие. Така че съвета е да не вземаме резки решения, а да оставим важните избори за следващите дни - на база наученото днес!

Предпазливост е ключовата дума във всички дейности и постъпки на битово ниво. Желателно е да сведем контактите с непознати хора до минимум, както и с тези, които не усещаме позитивно, независимо колко са ни близки! Днес има тенденция да се въвлечем чрез някой друг в нежелани премеждия и грешни избори. Така че важно е да се опитаме да разберем истинската природата на 9-ти лунен ден, който в своята същност реално не е негативен. Като влияние и възможности той е подобен на 4-ти лунен ден, който отразяваше като огледало реалността, за да ни даде възможност да я коригираме. Сега е същото, но вече енергетиката е много по-интензивна и сама по себе си фазата на Луната, в която се намираме, дава напрежение. Затова е добре да правим изводите по-бавно и да вземаме решенията си на база на тези изводи още по-бавно!

През този период се разгръща кармата и подсъзнателните програми. В резултат на това, възникват ситуации, при които всичко, за което по-рано не сме могли или не сме искали да видим и осъзнаем, сега излиза на повърхността. И всички нерешени проблеми, неизпълнени обещания, подтисната омраза, гняв, скрита завист и обида, дълбоки страхове, сериозни вътрешни прегради и предубеждения придобиват образ във физическия свят, за да ни накарат да работим с тях, освобождавайки се от техните окови! Изцелението от това състояние е възможно само ако направим това, което е трябвало да бъде свършено отдавна, но за което някак все сме си затваряли очите и сме отлагали във времето. А именно днес ще получим знанието как! Защото в 9-ти лунен ден нищо не се случва случайно и щом нещо се появява в живота ни, то има дълбока причина, в чиято основа е нашето изцеление от негативната енергия!

Всичко, което се разкрива пред нас сега, е пряк резултат от нашите минали действия или бездействия, от наслоените програми вътре в нас - на ниво чувства и мисли. И ако самите ние не извършим необходимите промени, преди всичко на духовен и ментален план, всички тези шаблони в един момент се връщат към нас в под дадена физическа форма, а случващото се в 9-ти лунен ден именно предотвратява това като излага на показ това, което евентуално по-късно би се показало, но вече в много по-сериозна негативна форма! 

9-ти лунен ден се явява изцелител на кармата в крайна сметка. През периода, за един творчески и работещ върху себе си човек, със сигурност ще дойде вдъхновение, нови идеи и нови мисли. И ако това се случва, можем да го приемем като много добър знак. Това показва, че правилно сме развързали кармата и потенциала, който се съдържа в нас, се насочва във вярната посока! Много хубаво е в днешния ден да се стартира някакво обучение, духовна програма. Ако в нас се е породило желанието за изучаване на нещо ново, това е сигурен показател за освобождение от негативи и ограничения, което отключва енергията и я насочва към реализиране на вътрешния ни потенциал.

Творчеството и обучението са двата пътя към новото в живота ви, към духовната ни еволюция, към постигането на щастието. От нас се изисква приспособяване, нестандартно мислене и най-вече увереност, че можем да се справим и в голяма степен зависи от нас как точно живеем и какво ни се случва! Важно е, също така, да не слагаме прекалено тежък товар върху нас самите - да осъзнаем, че всички сме равни, че всеки е просто човек като другите и е нито по-добър, нито по-лош. Всеки си е такъв, какъвто е! И всеки си има свой път и посока и когато дава най-доброто от себе си с любов, то този път и потенциал се разкриват все повече и повече! 

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Изчистване от евентуални негативни наслагвания и блокажи в енергийното поле!

С клечки кибрит: За целта са ни необходими кибрит и чаша с вода. Запалете клечка с дясната ръка, задръжте я, докато можете, след което я пуснете в чашата с вода още горяща. Повторете същото, но този път запалете клечка кибрит с лявата ръка и я дръжте, докато можете, след което отново я пуснете в чашата с вода още горяща. Повторете общо 3 пъти.

Със свещи: Вечерта запалете 5 броя свещи, с каквито разполагате - чаени, декоративни, цветни. Оставете ги да горят най-малко 2-3 часа, може и повече, в помещението, в което се намирате и прекарвате най-много време от денонощието. Това може да бъде вашия дом или работно място. Добре е от време на време да се взирате в горящите пламъци за по няколко минути, осъзнавайки вътрешното изчистване и трансформиращата сила на огъня!

С яйце: Вземете едно сурово яйце, внимателно го счупете и го поставете в буркан или чаша с вода. Важното е жълтъка да остане цял. Поставете буркана или чашата с течността под леглото или до него за през нощта. На сутринта изсипете съдържанието на буркана в канализацията, а него го изхвърлете в битовите отпадъци.

Тези процедури могат да се повторят още два пъти до края на Лунния месец, като следващия най-удачен период е при намаляваща Луна - след Последна четвърт, преди "тъмните дни".

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


10-ти ЛУНЕН ДЕН:
Създаване на стабилни и дългосрочни основи - на духовно и физическо ниво!

Семейство, традиции, укрепване на родовите връзки, връщане към корените, строителство, градинарство, духовност!

Фонтанът е символ на този ден и той олицетворява огромната енергия и духовната сила, които притежава всеки от нас - един неизчерпаем извор! Този лунен ден се свързва и с корена, принадлежността, традицията и роднинските връзки. Добре е да го посветим на духовното ни израстване и усъвършенстване, както и на семейството, на близките до сърцето ни хора, на истинските приятели. Също така се счита, че пътувания или други сериозни начинания, започнати днес, непременно ще завършат успешно - особено ако те са в партньорство! Отношения, зародени днес - делови, приятелски, любовни - ще се превърнат в дълго и силно приятелство и партньорство, на което може да се разчита истински.

10-ти лунен ден е времето за активност и подпомага мъжката и динамична енергия. Този ден е много силен за главата на семейството, за лидера в даден проект, за мъжете като цяло, за активните и борбени хора, които пред нищо не се спират, когато постигат мечтите си - в това число и жени с такова борбено поведение!

Днес също е хубав ден да отидем на църква, да се помолим искрено, да направим връзка с първоизточника под каквато и да е форма - който, както го усеща в себе си. В днешният ден е добре да почетем и починалите си роднини, най-малкото вътрешно да си помислим кой с какво е допринесъл за формирането ни като личности - такива, каквито сме към момента.

Днес е абсолютно препоръчително да стоим далече от скандали и разправии! Много сериозни могат да бъдат днес семейните кавги или друг вид конфликти и скарвания, независимо с кой, защото влошените отношения днес могат да останат задълго по този начин. Обратното също е валидно - нещо хубаво, казано или направено днес, "ще се вкорени" в живота ни задълго и ще черпим бъдещи позитиви от него!

Най-вече в положителен смисъл всичко, започнато днес, ще се превърне в традиция за нас и нашите близки. Особено ако съблюдаваме редовността му и рутината до 10-тия лунен ден на следващия Лунен месец. Тоест сега успешно можем да поставим начало на всякакъв вид полезни навици и дейности, които да следваме дълго в живота ни!

Много хубаво е да започне изграждането на фамилна къща в този период. Строителството ще бъде успешно и бързо, а животът в такъв дом ще бъде весел и радостен! Смята се, че къщата започната по това време се превръща в защитен талисман за семейството.

Денят е свързан с възхода на човека, с освобождаването от негативите, със самоусъвършенстването и с включването на положителната карма. На този ден имаме възможност за досег до тайните източници на знание и духовност! Възползвайте се!!!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЕДИНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


11-ти ЛУНЕН ДЕН:
Самоконтрол, концентрация!

Правилно управление на енергията, съсредоточаване върху най-важното, вникване в самите себе си и собствената ни природа, реална оценка на потенциала и силата ни, повишена енергетика!

11-ти лунен ден отключва високо-енергийния потенциал на периода около Пълнолунието. От днес в следващите дни Луната ще бъде с максимално светене, което е кулминацията на Лунния месец. Интензитетът на разгръщане и развитие на всичко, което предприемаме сега е много висок, така че всяко действие се характеризира със силна материализация на физическо ниво и директен отзвук навън!

В дадени ситуации 11-ти лунен ден би могъл да се разгледа като рисков, ако не сме способни правилно да управляваме този мощен енергетичен поток и собствената ни реакция към него. Възможно е външната събитийност да ни поведе в една или друга посока и ако излезем от своя център не е ясно до какви резултати ще ни доведе това! Сега е важно да се научим да управляваме от една страна собствената си сила и да я насочваме в правилна и градивна посока и от друга страна - да овладеем реакцията ни към външните обстоятелства в живота ни!

Цялата тази силна огнена енергия преминава като поток през нас, което означава, че единия път за правилното "овладяване" на страстите е духовния път, в смисъла на пречистване и трансформация - да изгорим това, което ни задържа да се развиваме напред.

11-ти лунен ден е насочен към създаването, към нарастването в живота под каквато и да е форма. Пасивност не се препоръчва, защото тя изцяло противоречи на активните вибрации на деня. От друга страна е много важно всичко, което започнете днес, да доведем до край. Ако дълбоко в себе си не сме уверени в собствените ни действията и в изхода на дадената ситуацията - по-добре да не започваме! Тоест много е важна концентрацията в това, което правим, правилната стратегия и обосновани очаквания, на база на собствените ни възможности и способности, както и на база цялостната картина около нас!

Поради това, че сега трудно ще останем пасивни и безразлични към каквото и да е, рисковите начинания са абсолютно противопоказни, както и изясняването на дадени ситуации и взаимоотношения, което може да прерасне в скандали, караници, сбивания и др.

В 11-ти лунен ден можем да усетим в себе си огромна сила, сигурност, смелост, ентусиазъм и желание да действаме. Това може да действа градивно, но и разрушаващо - в зависимост от колко добре владеем себе си и случващото се в живота ни! Водещото тук и сега е, че 11-ти лунен ден освен силно материален, на първо място той е с мощна духовна природа! Искрената вяра и дълбокия усет за нещата - контакта с невидимите сили, които ни водят по пътя на живота, са от ключово значение днес!

Ако сме дейни и то в правилната посока, ще получим помощ и защита свише! И поради това, че в периода трудно ще останем пасивни, за да имаме успех, най-добре е да насочим енергията си към конструктивни и практически дейности. Да покажем най-доброто от себе си и да не допускаме съмнение в самите себе си, собствената ни сила и връзката ни с вселената под каквато и да било форма!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


12-ти ЛУНЕН ДЕН:
Среща с истинската ни природа!

Избор между материалния и духовния свят, постигане на усещане за единство с Вселената, загриженост и помощ от и към другите, благодарност, мъдрост, взаимно разбирателство.

12-ти лунен ден е период на натрупване на мъдрост, на разбиране и постигане на вътрешен мир. Енергетиката на Луната ни помага да се издигнем над битието и да осъзнаем взаимовръзките във Вселената. На този ден можем да усетим как собствената ни съдба е преплетена в една невидима, но много здрава нишка с тези на други хора. В днешния ден на всеки от нас му се дава възможността да достигне - най-вече чрез духовния път и вярата - до промяна, просветление и истинната за своя живот. Да разкрием тайните на битието и на причините за съществуванието ни тук!

12-ти лунен ден е ден на благотворителност, милосърдие, съпричастност, състрадание и проява на любов към другите в най-широкия смисъл на тези думи. Този период е предназначен изцяло за мисли и действия, свързани с духовния ни свят. Препоръчително е да отидем на църква, да си запалим кандило вкъщи, да се помолим, да се разкаяме. Добре е да отидем сред природата - в гората, в парка, на морския бряг - някъде, където усещаме изнаалната връзка с Космоса, Вселената и Висшия дух!

На 12-ти лунен ден небесните порти се отварят и Бог чува молбите ни. Това е много важно. Днес всеки ще бъде възнаграден за вярата си, за своето добро сърце. Нека всеки от нас да отвори сърцето си към божественото, без значение колко тежък е живота и през какво преминаваме в този конкретен момент. Вярата в доброто в другите, а и в нас самите, както и упованието в една по-висша сила ще ни дават увереността да продължим напред и да сбъднем мечтите си! 

12-ти лунен ден ще донесе късмет и помощ на тези, които са истински благодарни, оценяват и осъзнават това, което имат! Които разбират, че самият живот е безценен дар за нас, а оттам и всичко в него! ❤️


<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ТРИНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


13-ти ЛУНЕН ДЕН:
Осъзнатост!

Връзката между малките цели и глобалния ни път, преодоляване на егоизма, допълнителен източник на енергия, промяна на мнението ни за самите себе си, коригиране на съдбата и житейския ни път.

13-ти лунен ден е времето на духовни стремежи и търсения. Мистичен период, през който воалът между видимия и невидимия свят се повдига и човек може да види зад обозримата материя. Ден на силно енергийно въздействие, пробив в неизвестното и неизследваното. В този момент дейностите, които са свързани с новото, са обещаващи и носещи просперитет в бъдеще. Това е цялостен период на обновление и преход към ново ниво на възприятие. Енергията, която е изразходвана през изминалите 12 дни след Новолунието за, днес с лекота се възобновява и се заменя с нова. И ако ние правилно сме следвали Лунния ритъм, от самото начало на Лунния месец, то сега със сигурност ще бъдем възнаградени с допълнителни сили, за изпълнението на нашите планове и проекти.

През 13-ти лунен ден можем да намерим нещо ново, дори и в стари и отдавна познати неща, в които обаче ще открием някакъв нов и различен нюанс или детайл, който не сме забелязвали до момента. По същия начин можем да получим прозрения, отговори, идеи свише. Днес е време за важни и значими открития за нас и живота ни, за неща, които ни вълнуват, за хора и ситуации!

Периодът е изключително плодотворен, творчески и канала между висшите светове и нашия вътрешен свят е напълно отворен, на фона на една нарастваща и интензивна енергетика на външно ниво. Тоест това, което получим днес като информация, директно можем да го внедрим и оползотворим пълноценно в битието ни. Днес, преминавайки много фини вибрации от външното към вътрешното и обратното, се обособява един специфичен енергиен обмен, който допринася за създаването на наистина божествени творби в материалния свят под всяка една форма. Колкото сме по-решителни сега и едновременно с това отворени към духовното и сигналите свише, толкова повече ще успяваме в това, което правим!

13-ти лунен ден е като продължение на 12-тия. Всичко, което сме започнали вчера не бива да бъде спряно или отхвърлено по какъвто и да било начин. Каквото и да се случи е добре да не забравяме, че от нашето постоянство и искрена вяра зависи успеха на това, което правим.  През периода се активират скритите резерви и всички ресурси на нашия вътрешен свят, на нашия потенциал и заряд, което с лекота кореспондира с астралното поле. Енергията се завихря неусетно и лесно в едно общо усилие за реализация на нашите проектите, което е изключително важно и не е трудно да се усети от всеки един от нас. Ето защо символът на деня е колело. Представете си едно колело, което се върти от планината надолу и набира все повече и повече инерция, сила и скорост и нищо вече не може да му се изпречи на пътя. Всеки един от нас днес би могъл да е това колело! Не спирайте, не се забавяйте и не се колебайте дори за миг. Време е да вярваме в собствения ни късмет и лична сила!

Благоприятно време е за предприемане на всякакъв тип пътувания, обучения и нови начинания, както и за реализацията на важните за нас дела и проекти!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


14-ти ЛУНЕН ДЕН:
Активност, но и баланс!

Увереност в себе си, стремителност, действие, настойчивост, адаптиране, търсене на хармония, способността да се владеем.

Високоенергиен период, в който непосредствената близост до Пълнолунието ни подтиква към действия. Всичко, което ни се случва, ни влияе изключително силно и ни подтиква към реакция. Трудно е да останем безучастни към каквото и да е! Възможно е да чувстваме напрежение. Жизнените сили се приближават към своя максимум и добре е да се постараем да ползваме тази енергетика градивно!

Както през 12-ти и 13-ти лунен ден, така и днес не бива да спираме или да забавяме темпото. Време е за реализиране на нашите идеи и проекти. Като най-добрата стратегия е да продължим да работим усилено в името на нашите цели, но адаптирайки се към евентуални неочаквани развръзки и ситуации. По време на Пълнолуние, ± няколко дни от точната Опозиция между Слънцето и Луната, сме изключително трудоспособни, но и много лесно бихме могли да изпуснем събитията от контрол. Така че важен е баланса все пак в това, което предприемаме в днешния ден.

Сега берем плодовете на това, което сме засадили през първите две фази на Лунния месец. 14-ти лунен ден е един от най-мощните и силно заредени дни на Лунния месец. Това е период в близост до кулминацията на енергетиката на месеца и нашите възможности да коригираме или променим нещо не са толкова големи! Ситуациите лесно могат да излязат от предварителните ни замисли и да се развият независимо от нашите намерения. Ако изпуснем юздите на собствената ни чувствителност, шансът по никакъв начин да не можем да повлияем на протичащите процеси е голям. 

Това, което можем да направим, дори в критична и излязла от контрол ситуация, е да не прибързваме в изводите и реакциите! Спокойната и внимателна преценка на ситуацията, както и внимателния анализ и обмислянето на това, което правим са добър път да преминем през днешния ден. По правило сега получаваме това, за което сме работили до момента и ако не сме доволни от резултатите - в следващите две седмици (в намаляващата Луна) ще имаме възможността за корекции. Така че спокойно! Все още нищо не е окончателно.

В същото време липсата на движение и апатията не са добра идея днес. 14-ти лунен ден е момент за активно действие и поради тази причина е нежелателно да бъдем просто наблюдатели, пасивни, мързеливи дори и да спираме да се движите напред. Енергийният запас, с който Луната ще ни дари днес, в крайна сметка е добре да се използва, за да не се пропуснат добрите възможности да получим това, което сме искали до момента. За този период важи правилото "Тук и сега!", но в същото време да бъдем вътрешно спокойни е много важно.

Една мисъл на Петър Дънов може да ни разкрие път към успеха, както днес, така и в дните около Пълнолунието въобще:
"Каквото и да правите, запазете спокойствие, не се тревожете. Ако мислите, мислете спокойно, ако свирите, свирете спокойно, ако ядете, яжте спокойно. Ако искате да успеете в живота, трябва да имате спокойствие."

Пътуванията не са особено препоръчителни, освен ако не са наложителни разбира се. Сега е време по-скоро да се концентрираме върху нашите задачи и цели, както и да овладеем и насочим силната енергия на периода в правилната и ползотворната за нас посока. И ако по някакъв начин усещаме, че не сте успели да влезем в ритъма на случващото се и не сме в хармония със сегашната ситуация - 14-ти лунен ден е времето на втория шанс. Сега имате възможност за нов опит да достигнем успеха!

Силната енергетика, която е във въздуха, изисква пълно очистване на душата, тялото и пространството около нас, за да я оползотворим продуктивно и изцяло. Необходимо е пълно пречистване от отрицателните мисли и негативни нагласи, за да успеем! Можем да използваме тамян или други благовония, светена вода, запалена свещ, както и медитация, съзерцание, самовнушение и др.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ПЕТНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


15-ти ЛУНЕН ДЕН:
Успех, победа, логична развръзка на започнатото!

Най-високото ниво в енергийното проявление, материализация, увереност, активно житейско поведение. Нужда от самоконтрол, самодисциплина, стабилност!

Луната се намира в своя апогей - на върха на своето светене и енергийно влияние. Сега е моментът, в който дори и за миг не бива да забавяме темпото на външно ниво, а в същото време да останем максимално стабилни, концентрирани и спокойни вътрешно! Сега всеки може да направи своята голяма и сигурна крачка напред - в посока на развитие на своите цели, мечти и съкровени желания! Всичко, за което се борим, всичко, по което сме работили от началото на този Лунен месец, сега се материализира и дава проявление на външно физическо ниво!

Енергетиката на периода е изключително мощна, но и рискова в някакъв смисъл. От една страна тя може да бъде изключително положителна, благоприятна и реализираща за нас. А от друга, поради високия си интензитет в някои случаи може да бъде опасна - ако не съумеем да контролираме себе си и своето поведение! Лунното влияние сега е много силно, което отключва работата на подсъзнанието. Усещането за всичко - вътрешно и външно - се увеличава многократно като през лупа и лесно може да се преекспонира в дадена посока, в зависимост от нашия вътрешен свят и възприятие. И ако не искаме отрицателните влияния отвън или вътрешни негативни прояви да ни завладеят - добре е да бъдем активни и дейни, но в същото време да не прибързваме, да бъдем внимателни в определени ситуации и да не даваме пълна воля на страстите и емоциите си! Важно е сега да не се поддаваме на отрицателни мисли, чувства, усещания. Сега е момент да бъдем позитивни и да съумеем да насочим правилно енергията на периода в градивна за нас посока!

Това е чудесно време да променим живота си по желания от нас начин. Просто трябва да го направим спокойно и обмислено! Ако не сме имали достатъчно сили за нещо, което сме искали да постигнем или да променим, то сега, ще имаме нужната енергия да го сторим. На практика днес, в този момент, можем да направим всичко, което пожелаем. Важно е да бъде във връзка с линията ни поведение от началото на Лунния месец - като естествено продължение и кулминация. И ако имаме някаква важна цел, по която сме работили и за която сме се борили, сега с лекота ще се материализира във видимата реалност. Към каквото сме се стремили през последните две седмици, сега е моментът то да се сбъдне!

През 15-ти лунен ден е важно да сме активни и дейни, защото ако проявим пасивност и се отпуснем само ще загубим добри възможности за външна реализация. Сега е момент да използваме мощния Лунен енергиен поток за сбъдване на желанията и реализацията на нашия личен потенциал! Време е всяка наша цел и мечта да се материализира и от нас зависи да преминем през дадена конкретна ситуация по най-добрия и ползотворен начин за нас!!! Успех! 🙂

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ШЕСТНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


16-ти ЛУНЕН ДЕН:
Анализ, преценка, почивка и възстановяване!

Спад на напрежението, подготовка за намаляване на активността, нанасяне на последни щрихи; оценка и преоценка на изминатия път, установяване на хармония между постигнатите резултати и собствените ни желания.

Време е за отдих и почивка от интензивните и активни действия на вече изминалия период на Пълнолунието - след 12-ти лунен ден до момента. Добре е да се постараем да избегнем съприкосновението с всякакви хора и ситуации, които биха могли да създадат излишна суета, суматоха, безплодни движения, безсмислени разговори, стрес и напрежение в живота ни. Идеален момент е да се отпуснем след напрегнатите дни, дори да се наспим в случай, че имаме нужда от това.

И ако в предишните дни не сме допуснали пасивност или изпускане на контрола, ако сме били достатъчно активни, дейни и динамични, то сега е време за точно обратното - пълно отпускане на личното ни въздействие върху окръжаващия ни свят и личната ни дейност в каквато и да било посока (навътре и навън). Липсата на активност се приветства днес! Отдайте се на пълна почивка и мързелуване без грам угризения на съвестта. 🙂 В днешния ден можем да си лежим на дивана, да си четем книжка, да гледате телевизия, също така да се разходим някъде сред природата - на някое красиво и спокойно място. Време е да се насладим на тишината - вътрешно и външно и да настроим тялото и ума си към вече притихващите процеси на намаляващата Луна! Ако наблизо до нас има воден басейн - езеро, река, море - ще бъде чудесно да прекараме деня край такова място! Водата винаги помага да се изчистим и да разредим натрупаната енергия.

В периода е важно да се опитаме да възстановим своето вътрешно спокойствие, да съумеем да възстановите силите си и ако сме били много активни в предходните две седмици до Пълнолунието, то сега може да се каже, че отдавайки се на заслужена почивка ще оползотворим деня по един прекрасен за собственото ни развитие начин!

И обратното - ако в изминалите дни на Растяща Луна не сме били достатъчно активни, то сега можем да се сблъскаме с дадени неудачи на външно ниво и с неудовлетворение на вътрешно. Възможно е силната лунна енергетика, която сме оставили неизползвана, да се трансформира в несъзнателни страхове, тревоги и съмнения в нас самите и в бъдещето ни. Нереализирания потенциал има голяма вероятност да се застои вътре в нас и да доведе до някакви блокажи. Енергията трябва да тече, не да се задържа. И ако не сме я отработили правилно на физическо ниво, единственото решение, което ни остава сега е духовната работа - медитации и ритуали за изчистване и разблокиране. В крайна сметка всеки вид напрежение днес ще ни покаже, че не сме били достатъчно активни в живота ни и не сме оползотворили изцяло възможностите, които ни се дават! Поради какви причини - това всеки би могъл да си отговори сам на себе си.

И ако чувстваме дисбаланс, препоръката е в идните две седмици (до Новолунието) да работим в посока на освобождаване и разделяне, с това, което ни пречи да бъдем активни, а след Новолунието - да бъдем готови за нови и стабилни крачки напред!

Също така през 16-ти лунен ден е повишен нашият интелект, затова успешно можем да обмисляме, анализираме и преценяваме правилно ситуациите и действията си, и да вземем навременни решения, които да осъществим още в следващия 17-ти лунен ден. Луната е все още достатъчно силна все пак и действията ни биха могли да донесат добри резултати!

Днешният ден би могъл да стане време за хармония и баланс между физическото ни тяло и фините ни тела, време на равносметка. 16-ти лунен ден ни предупреждава да не бъдете агресивни и да не се ядосваме - дори и да сме недоволни от нещо. По-скоро сега е един добър творчески, креативен и интелектуален период, момент за всичко, което би ни успокоило и доставило удоволствие! Защото в равновесие се вземат най-добрите и правилни решения!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


СЕДЕМНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


17-ти ЛУНЕН ДЕН:
Почивка, забавление, позитивно настроение!

Релаксация, радост, празник, положително възприемане на реалността, освобождаване и разкрепостяване, вътрешна свобода.

Време е за радост, удоволствие, веселие и сексуалност. Моментът носи заряд на любов, плодородие и опиянение. Приповдигнатото настроение и бодрия дух са от изключително значение сега и дори да минаваме през дадена трудност, чрез вътрешната ни настройка значително ще подобрим която и да е ситуация. Така че отчаянието и тъгата в този лунен ден са абсолютно нежелателни. И ако в 17-ти лунен ден чувстваме в сърцето си скръб, сега е момент да променим това и да приветстваме светлината и щастието в живота ни! Сега е момент да релаксираме тялото и ума, да премахнем негативното (вътрешно и външно) и да работим уверено в посока възстановяване на личната ни енергия и сила.

Изминалият процес на Пълнолуние е близо, което все още ни дава възможност да материализираме мечтите и идеите си и в същото време е достатъчно далече, за да не се усеща напрежението от точната фаза (опозицията) между двете светила. Това ни показва, че моментът е прекрасен да получим едновременно най-доброто от материалното и духовното. Да ги накараме да работят заедно в посока намиране на щастието и вътрешното ни удовлетворение!

Подходящо време е да посетим местата, на които ще ни бъде приятно, които ще ни заредят с удоволствие и ще ни донесат истинско щастие. Можем да отидете на кино, театър, изложба или парти, да си организираме романтична вечеря с любимия човек. Сега е момент да празнуваме, да се радваме на живота, да се освободим от всички самоограничения, които сме си наложили - съзнателно или не, да се освободим от желанието да контролираме всичко. Сега е време, в което да се научим да възприемаме живота такъв, какъвто е - с радост и наслада!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ОСЕМНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


18-ти ЛУНЕН ДЕН:
Да се погледнем в огледалото; събуждане на кармата!

Честност, спокойствие, коригиране на личните недостатъци, осъзнатост, готовност за промяна към по-добро.

Неслучайно огледалото е символ на 18-ти лунен ден - всичко, което се случва с нас през този период, показва състоянието на личните ни дела в момента и отразява нашия вътрешен свят навън. Самият лунен ден действа като едно огледало и разкрива истинската природа на нашия "Аз". В известен смисъл всяко случващо се събитие днес е символ, който ни охарактеризира по някакъв начин. Това, което мислим, което чувстваме, желаем, планираме днес се вижда чрез събитията на физическо ниво!

Например ако в 18-ти лунен ден някой ни завижда, значи ние самите сме способни на такова чувство, ако някой ни излъже - значи самите ние сме способни на лъжа. Ако някой ни помогне, обича ни, възхищава ни се - значи ние самите сме с такъв подход към другите. На чисто битово ниво ако много дълго време сте отлагали да поправим клатещата се врата на шкафа, например, вероятността точно днес тя да падне е голяма. За всичко, случващото се днес, е добре да търсим причината на първо място в нас самите, в собствените ни действия или бездействия!

В същото време днешният ден има и последствия напред във времето. Ако днес искрено помогнем на някой - добрината ни също ще се върне към нас, когато това ни е необходимо. Ако попречим или навредим - ще си понесем отговорността рано или късно. С една дума, огледалото на 18-ти лунен ден ще ни покаже всичките положителни и отрицателни страни и качества на нашия вътрешен и външен свят, ще разкрие пред нас дали сме на прав път или не в действията и постъпките ни. В същото време ще отрази действията ни и напред в бъдещето!

Основното е да разберем правилно събитията, да погледнем спокойно и трезво какво се случва и да си извадим необходимите изводи и поуки. Всичко, което се случва сега не е наказание, а просто се материализира в живота ни, за да ни накара да мислим за собственото си поведение и за чертите на характера ни. Материализира се в крайна сметка, за да ни помогне! И първата стъпка от това, което видим и преживеем днес, е да осъзнаем собствените ни евентуални грешки, а втората - да се опитаме да ги коригираме и да изградим един нов и по-ползотворен за живота ни подход!

18-ти лунен ден е добре да се възприема като един урок, предназначен лично за нас. И колкото по-бързо осъзнаем, разберем и научим този урок, толкова по-лесно ще излезем от тази събитийност и ще продължим напред. Зависи единствено от нас. Тоест ако продължаваме да задържаме негативните и отрицателни качества и постъпки в битието си и не желаем да се променим към по-добро - последствията могат тепърва да стават по-сериозни. Случващото се днес е просто отражение, просто намек!

Бъдете наблюдателни и внимателни в този ден, опитайте се да вникнете в знаците на съдбата! Бъдете готови за осъзнаване и промяна!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


19-ти ЛУНЕН ДЕН:
Вероятно критичен ден. Повишаване на самоконтрола, израстване
!

Опасност от травми и наранявания, проверка дали са усвоени необходимите уроци, преобразуване на непродуктивните ни качества, модели на поведение и мисли в продуктивни; време за освобождаване и слагане на ред!

19-ти лунен ден се счита за опасен. Смята се, че е един от най-конфликтните дни на Лунния месец, когато напрежението просто витае във въздуха. Дори от най-небрежната дума или бегъл и непринуден поглед може да се разгори огромен скандал с тежки и негативни последици. В някакъв смисъл може да се каже, че този ден е проверка за нашите вътрешна сила и устойчивост, които са ни необходими, за да оцелеем и да се справим с трудностите по най-добрия начин. В този ден (чрез събитията, които ни се случват) ще намерим отговор на въпросите: Дали оценяваме и дали заслужаваме даровете, които получаваме? Дали сме способни да положим необходимите усилия, не само да изкачим върха, но и да се задържим там колкото е необходимо, за да бъдем полезни освен на себе си, но и на другите? Използваме ли нашия потенциал по предназначение или пилеем енергията и талантите си напразно?

Днес от нас се иска да покажем това, на което сме способни и доколко сме готови да проявим сдържаност, търпение, състрадание и милосърдие към другите дори в моментите, в които ние самите сме притиснати от обстоятелствата. И по това доколко, по какъв начин и с какви средства сме готови да се борим за дадено нещо, днес ще разберем не само колко ценно е то за нас, но в някакъв смисъл - и собствената ни "цена" и "стойност" като хора! Днес се дава шанс на всеки да превъзмогне своите страхове и да погледне истината в очите.

Преминавайки уверено през този период ставаме герои. Дава ни се шанс да надмогнем собствените си страхове и задръжки и да се изправим пред реалността такава, каквато е. Изборът как точно ще го направим остава наш! Дава ни се шанс за израстване.

В 19-ти лунен ден е нужно добре да обмислим преди да предприемем дадена крачка, защото всяко наше действие ще има последствия. Всяка наша постъпка ще дава отражение в астралното поле, което после ще се отпечатва като негатив в нашето битие. Както ние се отнасяме към другите, това ще получим в замяна. Ако постъпваме егоистично и мислим само за себе си и собствените ни облаги, не бива да се изненадваме когато получим същото впоследствие.

Днес се препоръчва да простим, да бъдем милосърдни и добри, да не съдим другите, да излъчваме любов и състрадание дори и в ситуации, в които е трудно да го направим, защото според нас човека отсреща не заслужава!

19-ти лунен ден е най-добре да прекараме у дома, да посветим времето си на творчество, учене и духовни практики. Също така е удачно да почистим дома си, да изхвърлим ненужни вещи, да подредим там, където най-малко ни се занимава, да избършете прах, там, където най-рядко го правим. Поставянето на ред ще обнови енергията в дома ни и ще даде възможност на новите вибрации да проникнат и в нас самите!

През този ден е добре всеки да погледне навътре към самия себе си, да анализира мислите и действията си, да се разкае за гордостта, лъжата, алчността, завистта, за всеки свой порок! 

През периода бъдете предпазливи към всички нови идеи. Не сключвайте договори.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


20-ти ЛУНЕН ДЕН:
Осъзнаване на глобалните ни цели, поглед на живота отвисоко!

Време за "виждане", осъзнаване и преодоляване на съмненията, проява на смелост; разбиране на това, че нищо не е случайно.

Днес не бива да се преуморяваме или да насилваме каквото и да било. Всичко е добре да се случва от само себе си, без много усилия. Сега Луната е намаляваща и нейното светене отслабва. Поради тази причина се понижава и жизнеспособността на нашия организъм. Това допринася да станем по-спокойни, слабо активни, по-бързо да се изморяваме и реакциите ни да се забавят. Което от своя страна активира нашия невидим свят и ни подтиква към интелектуалност, анализ и творчески подход.

През периода се препоръчва да се занимаваме с рутинни дейности, такива, които не изискват особени физически усилия. В периода след Пълнолунието до Новолунието всички процеси са насочени към анализ, ретроспекция, евентуална корекция и завършване. Ресурсите, с които разполагаме в момента, трябва да използваме за приключване на вече започнатите дела. Началото на всичко останало е редно да оставим за следващия Лунен месец. Нови начинания са допустими ако те не са толкова важни за нас в дългосрочен план и сме сигурни, че ще ги завършим до приключването на Лунния месец. А също така - ако е неизбено в някакъв смисъл и не зависи от нас да изчакаме период на нарастваща Луна (след Новолунието).

Оттук насетне в следващите десетина дни колкото по-малък става Лунният сърп, толкова по-слаба активност ще проявяваме. По-лесно ще чувстваме умора на външно физическо ниво и силите ни ще отслабват. Подходящо време е за диета и изчистване на организма.

Символ на 20-ти лунен ден е орелът и той ни подсказва, че е време, в което ни се дава възможност да погледнем "отвисоко" на целия Лунен месец, да осъзнаем всички взаимовръзки и да разберем, че няма нищо случайно - че всичко е закономерно и произтича едно от друго. През този период наистина можем да се изкачим много високо ако съумеем да осъзнаем връзката между нашите лични действия и мисли и света, който ни заобикаля. Днес ни се дава възможност да достигнем до необходимите за нас отговори.

Съветът на този лунен ден е да се опитаме да преодолеем несигурността и да не се страхуваме да се хвърлим в бездната на неизвестното, защото само така - чрез опознаване на най-дълбоките слоеве на собственото ни подсъзнание ще стигнем до причините за едно или друго, до духовен растеж и верни изводи!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ЛУНЕН ДЕН


21-ви ЛУНЕН ДЕН: Активност, пробив, силен рестарт!

Креативност, творческо мислене, работа в екип, придвижване напред, житейски скок, революционна трансформация!

Това е ден на стремителни, активни действия, творчески подем и вдъхновение, един от най-творческите дни в Лунния месец. Затова на всички, които се занимават с някакъв вид изкуство и съзидателна дейност под каквато и да е форма въобще, се препоръчва да се възползват от неговата енергетика напълно - като са активни и дейни! Това е най-подходящото време за осъществяване на дадени творчески мероприятия - концерти, изложби, семинари и всякакви други изяви пред публика.

Символът на 21-ви лунен ден е Пегас - конят с крила, който ни показва, че днес всички ще получим вдъхновение, озарение и светлина, така че е много важно да не пропуснем момента и да го използваме правилно. Добре е напълно осъзнато, чрез съзидателен процес да насочим този потенциал в правилната за развитието ни посока. С оглед вече намаляващата Луна по скоро дейността ни ще бъде свързана с нещо, върху което вече е работено, което можем да доразвием, да завършим, да обогатим по някакъв начин.

Символът на деня ни говори за една изключително мощна енергетика, чието влияние върху нас би ни помогнало да се справим много бързо и ефективно с каквато и да било задача - събитията могат да се развият като в галоп. Ако до момента нещо, с което сме се захванали не върви по план или се бави поради някаква причина, днес е идеалният момент да го форсираме, да галопираме!

Също така денят благоприятства предприемането на всякакъв вид пътувания по работа или за удоволствие. Въобще като цяло днес е желателно да не оставаме сами или бездейни. Добре е да сме сред хора, да прекарате деня с приятели, с колеги, да бъдем активни и предприемащи действия. Дори и вкъщи, важно е да оползотворим деня активно - на външно, а дори и на вътрешно ниво - чрез творческа и интелектуална дейност. Енергетиката на 21-ви лунен ден ни донася решителност и силен порив за всякакви кардинални положителна промени в живота ни и най-вече ни помага да се придвижим в желана посока по отношение на нещо, което е било стопирано поради някаква причина!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ВТОРИ ЛУНЕН ДЕН


22-ри ЛУНЕН ДЕН: Финалната права!

Концентрация върху завършване на делата, самоконтрол, преценка на усилията, разбиране за собствената уникалност, фокус върху личния жизнен път и цели; вникване в същността на тайните символи, които са пред нас.

Намираме се в период на мъдрост, прозрения, знания и духовно търсене, като в същото време ни се дава шанс да материализираме на външно ниво идеите си. Денят е благоприятен за всякакви действия, които се изпълняват с искрени подбуди и са насочени към съзидание, довършване на започнатото, запълване на празнините. Добре е да сме позитивни и оптимистично настроени, защото всичко, на което придадем отрицателен заряд по всяка вероятност ще бъде обречено на неуспех. И обратното - чрез позитивна нагласа днес сме способно да постигнем желаното с лекота!

22-ри лунен ден е изключително хармонично време, което олицетворява златната среда между материалния и духовния свят и успешно съчетава в себе си и двете енергетики - външната и вътрешната. Днес можем да намерим нестандартни и интересни решения на стоящите пред нас задачи, които до момента са ни затруднявали по някакъв начин. Главното е да се концентрираме и да насочим цялото си внимание в разрешаването и работата с личните ни дела. Успехът няма да закъснее!

Енергетиката на 22-ри лунен ден ни подтиква от една страна към усвояването на нови знания, заради своята духовна, творческа и интелектуална природа, а от друга страна - към предаването на нашите знания и опит на другите, както и към използването на тези знания и опит на чисто битово ниво за наша полза. Четенето, ученето, писането - умствения труд като цяло играе много важна и положителна роля днес. Време е да мислим за нашето професионално и житейско развитие въобще. Това е най-плодотворният и носещ реализация ден до края на Лунния месец!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ТРЕТИ ЛУНЕН ДЕН


23-ти ЛУНЕН ДЕН:
Събиране на реколтата!

Правилно завършване на делата, осъзнаване на собствените грешки, но и успехи; събуждане на вътрешната сила, оценяване на реалността, коренни промени, освобождаване.

Въпреки вече намаляващата Луна, този период се характеризира с висок енергиен заряд, който е толкова силен, че би могъл да прерасне дори в агресия ако не успеем правилно да разшифроваме идващото към нас. Ако в днешния ден си позволим да бъдем пасивни или инертни, то тогава мощния поток може да ни отнесе в нежелана или неясна посока за нас. Активни външно, но изключително стабилни и спокойни вътрешно - това е тайната ни за успех в 23-ти лунен ден. Както при едно конно състезание - колкото по-бързо започва да препуска конят, толкова по-спокоен трябва да бъде ездача, за да овладее правилно ситуацията и да я изведе до категоричен успех и победа.

Енергийните потоци на деня са неустойчиви и променливи, което може да доведе психически по-лабилните хора до аморално и нестабилно поведение, които на външно ниво да прераснат в агресия (грабежи, кражби, сбивания и т.н.), а на вътрешно - до депресивни състояния, отчаяние, недоверие в себе си и собствените сили, занижена самооценка и самочувствие. Поради тази причина се препоръчва да се избягват критични ситуации и като цяло места, където се събират големи групи от хора - дискотеки, стадиони и др. Енергетиката, която постъпва в телата ни днес е толкова мощна, че образно казано на човек могат "да му изгорят бушоните" и да стане неконтролируем. Чувствайки огромно напрежение отвътре, голяма е вероятността да потърсим изход навън чрез подсъзнателно създаване на конфликтни ситуации. Имайте го предвид.

За по-стабилните хора, които се занимават с духовни практики, йога, медитация и др. няма такава опасност, защото тяхното енергийно поле е балансирано и е способно да се хармонизира с мощния енергиен поток.

За всички останали - главното е да не се изразходват напразно силите в излишни разправии и конфликти. Добре е да насочим енергията си в градивна посока, към разрешаване на най-належащите и наболели проблеми, особено такива, които изискват полагане на повече усилия. Ако през изминалия период (от началото на Лунния месец до момента) има задачи, които не сме успели да придвижим в желаната посока, сега е моментът да се справим със ситуацията. Правилно отработена Лунната енергетика днес, ще ни помогне да преодолеем и най-безнадеждните и трудни препятствия.

В този ден като цяло е добре по-малко да говорим и повече да действаме. Всички разговори, които не се отнасят директно до разрешаването на нашите важни дела, са напълно излишни и в повечето случаи биха водили до нарушаване на енергийната стабилност в нас и извън нас.

Символ на деня е крокодила и е добре да вземем пример от неговото поведение. На пръв поглед той изглежда бавен, флегматичен, неподвижен, дори незабележим. Но всъщност той е изключително концентриран и готов за стремителна и мълниеносна атака във всеки един миг. По същия начин и ние е добре да не губим своето време и усилия в дреболии, а да бъдем съсредоточени и да използваме лунната вибрация на 23-ти лунен ден за решаване на най-важните и наболели проблеми!

Добре е да се опитаме да прекараме деня в тишина и да не се поддаваме на провокациите на външните и  вътрешни "демони". Бъдете усмихнати и невъзмутими, каквото и да се случва. Това е крайно необходимо, защото каквото и да става днес то минава и отминава, единствено нашите негативни действия биха имали неприятни последици. По същия начин и позитивните реакции ще оставят трайно добро в живота ни!

Добър вариант е също така да посветим деня си на домашни задължения - почистване, ремонт на къщата, пренареждане на мебелите, изхвърляне/ раздяла с ненужни вещи и др. Също така е добре да обърнем специално внимание на някои определени навици, които отдавна са се превърнали в пречка за делата ни, които са вредни за здравето ни или за състоянието на духа ни! Време е да се разделим с ненужното! Време е да се опитаме да осъзнаем върху какво се базира собствената ни самооценка или преценка за външни обстоятелства и хора и доколко реална е тя. И поглеждайки обективно отстрани, като страничен наблюдател себе си и живота си, бихме могли да се опитаме да изчистим всички самозаблуди относно собствената ни личност и вътрешните ни способности и качества! Да осъзнаем реалността!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ ЛУНЕН ДЕН


24-ти ЛУНЕН ДЕН:
Приемане на себе си такива, каквито сме!

Завършване на старото и подготовка за новото, засяване на семената; духовност и озарение!

24-ти лунен ден е толкова активен, колкото и предишния, но за разлика от вчерашния той е напълно лишен от агресия. Няма хаотични енергийни потоци, няма психическо напрежение. Днешният ден е много ведър, радостен, дори празничен. Всичко отрицателно и тежко, присъщо на 23-ти лунен ден, изчезва и днес остава само чистотата и свежестта, възможността да се заредим от неизчерпаемата енергия на Вселената!

Това е един чудесен период за творчество, в който можем не само да създаваме произведения на изкуството, но и да ги презентираме успешно. Всякакъв вид семинари, изложения и социални (творчески, духовни и интелектуални) мероприятия, които не са много пищни и големи, ще бъдат изключително успешни. В 24-ти лунен ден хората са в много добро и ведро настроение - умората от предишните дни се преодолява и се случва една плавна пренастройка към нематериалното. Дошъл е моментът за почивка и отмора на душата и тялото!

Ако вчера се е случило да обидим някой, днес е идеалното време да му се извиним. Ако сме постъпили прибързано или необмислено, можем да поправим ситуацията. Денят е много спокоен и мек. Хората нямат сили и настроение да се карат. Напротив, всеки иска топлина, мир и спокойствие! Най-добре е да прекараме деня в малка компания сред близки и познати, да разговаряме, да слушаме приятна музика или да гледаме някой хубав филм. Много големите и масови събития в този ден са противопоказни.

24-ти лунен ден е чудесен за обучение и за получаване на нови знания, за развиване на интелекта. Процесите на мислене се активират, силата на концентрацията към истински важните и стойностни за нас неща се увеличава. На този ден можем да разрешим много проблеми след размишление и анализ и най-вече след промяна на собственото ни виждане към дадена ситуация!

Денят се смята за изключително благоприятен за засяване на реколтата и въпреки намаляващата Луна днес имаме възможност за полагане на основите на някакъв голям проект, който има нужда първо "да отлежи" и не е свързан с чисто битови дейности, а най-вече с творческите, духовните или интелектуални сфери. Всяко предприето пътуване на днешния ден също се счита за успешно. В 24-ти лунен ден като цяло енергийните бариери и препятствия пред нас са сведени до минимум.

Денят е идеален също така да отидем на някое тихо и спокойно място, да съберем мислите си, да се вдъхновим. Неслучайно символът на периода е мечката, която спи зимен сън и събира сили за момента, в който ще се събуди - мощна и енергична, готова да покори света!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ПЕТИ ЛУНЕН ДЕН


25-ти ЛУНЕН ДЕН:
Мъдрост, връзка с тайното знание и Вселената!

Спокойствие, почивка след постигане на целите, възстановяване на силите, пълноценен отдих, вътрешна адаптация.

Ден на дълбоко познание, ден на мъдрост, на пророчество и концентрация. Възможно е в нас да се пробудят висши психически способности. Хубав ден за екскурзии, отдих и почивка сред природата. Също така за пътешествия, за среща с нови хора, с различни култури и учения, за разрешаване на съдебни дела и други морални дилеми и въпроси. Периодът предразполага към запознанства, срещи, общуване, към създаване на истински приятелства. Като по-скоро, с оглед силната духовната енергия, в живота ни ще влизат мъдри и знаещи хора, от които можем да се обогатим интелектуално и да получим достъп до важна за нас информация. Добре е да помним, че днешния ден по своята природа е изцяло пасивен и съзерцателен. Не предполага ние да сме инициаторът, а по-скоро да приемаме това, което идва към нас!

Днес не бива да бързаме, необходимо е да обърнем внимание на детайлите, да проявим нужното търпение и спокойствие във всичко, което правим. Не случайно символът на деня е костенурката. Важно за нас е да обмислим всяка своя стъпка много внимателно, да претеглим всички "за" и "против" преди да предприемем каквото и да било. Днес е време, което изисква от нас устойчивост, стабилност, намиране на покой, наблюдение, в известен смисъл "да бъдем в сянка" и да дадем възможност на духовната ни, интелектуална и творческа природа да се пробуди!

Момент е да посветим вниманието си на вътрешния невидим свят, на това да разберем себе си, да анализираме чертите на собствения ни характер, да преосмислим и преразгледате вътрешния си духовен живот. Да се опитайте да приемете себе си и другите такива, каквито сме, с всичките плюсове и минуси, а също така и всичко, което ни се случва - като част от нашето неизбежно еволюционно развитие! 

Мъдрост е ключовата дума на периода! И колкото по-спокойни сме днес, толкова по-лесно ще се свържем с универсалния дух на Космоса и ще получим информацията свише, която да разкрие пред нас истинското знание! Ден на мъдрост и съзерцание, в който можем да използваме наученото директно за подобряване на нашия живот, за реализация на нашите цели и мечти! След което да помогнем и на хората, които се докосват до нас по един или друг начин - озарявайки живота им чрез нашата вътрешна светлина!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИ ЛУНЕН ДЕН


26-ти ЛУНЕН ДЕН:
Плавен преход към завършване.

Нужда от баланс, търпение и осъзнатост!

С намаляването светенето на Луната постепенно навлизаме в период на завършване, почивка и забавяне на темпото. Денят е добър за вътрешна работа, за това да се настроим към разбиране на смисъла и предназначението на всичко, което ни се случва. Време е да започнем да си правим равносметка на отминалия Лунен месец и събитията от този период. Моментът не е подходящ за поставяне на нови цели и замисли или поне не и докато не сме завършили напълно със старите! До края на Слънчево-Лунният цикъл остават броени дни - време е за приключване!

Периодът предразполага към изкушения и провокации от всякакъв характер и може да ни се наложи да проявим вътрешна сила в определени ситуации, за да се справим с тях. Добре е да сме спокойни и сдържани като цяло към всичко, което ни се случва и по-скоро да запомним, че тежестите (ако има такива) ще бъдат свързани с нашите емоции и чувства - тоест с вътрешния, а не толкова с физическия свят.

26-ти лунен ден се характеризира с известна податливост и нестабилност, с рязко променящи се настроения и поведение. Всякакви изненади и нашата безконтролна реакция спрямо тях биха могли да са причина за дадени проблеми и негативи впоследствие. Най-вече изразяващи се в затъване в собствените ни разрушителни вътрешни преживявания - апатия, депресия, страхове, съжаление и др. И ако допуснем отрицателни мисъл форми, това ще ни донесе и негативни усещания като тъга, болка, меланхолия, разочарование. И завъртайки се в спиралата надолу много ще ни бъде трудно да излезем от капана на собствените си отрицателни възприятия към света и заобикалящата ни реалност. Затова самоконтрола към възприятията и реакциите е от ключово значение днес!

От друга страна, ако днес забележим, че сме много весели и се наслаждавате на живота, не след дълго е възможно да установим, че зад маската на това приповдигнато настроение не стои нищо стабилно и градивно, и вероятността то да се базира на илюзии не е малка. Това не означава, че трябва да се възприема всичко от към негативната му страна. Просто реализмът днес е много, много важен - да възприемаме нещата такива, каквито са и да се стараем нито да ги влошаваме, нито да ги подобряваме в главите си! 

Днес е важно да се балансираме и да уравновесим всяка крайност в поведението ни. Да съблюдаваме златната среда най-вече в емоционален план, защото по този начин ще съумеем да запазим емоционална и психическа стабилност, ще бъдем далече от резки противоположни смени на настроението, което неминуемо би довело до конфликти, кавги и скандали - ако не на външен план, то със сигурност до вътрешни борби със самите себе си, които да отслабят енергийният ни тонус и потенциал!

Също в днешния ден бихме могли да сме лесно податливи на външни негативни влияния върху нас, под всяка една форма. Ако се усъмним дори за миг в дадена постъпка, поведение или начинание на някой друг е добре да забавим темпото и да дадем възможност на вътрешният ни глас да ни подскаже доколко сме в ситуация, която би довела до лични загуби. В същото време случващото се днес е с краткотрайно влияние и няма силата да създава значими дългосрочни събития в живота ни. Така че най-добре е да не отделяме твърде много внимание на каквото и да било, да навлизаме прекалено дълбоко в дадени ситуации и да изпадаме във фатализъм, правейки от нищо - нещо!

Колкото повече опростяваме всичко днес, толкова по-добре. Без излишен фатализъм и вживяване в едно или друго. Каквото е, това е! Рутинни, ежедневни задължения, завършване на дадени начинания, започнати по-рано през Лунния месец, с поглед , анализ и ретроспекция на отминалия период е най-доброто, което можем да направим към момента.

ДНЕВНА ПРАКТИКА: През днешния ден ни се дава шанс за достигане до духовни блага. За целта е нужно да се отпуснем, да релаксираме и да намерим няколко минути за себе си! Сега е време да разгледаме обективно и безпристрастно нашия живот и нас самите като поведение в определени ситуации. Да обърнем внимание както на нашите успехи, така и на нашите грешки. Не е време обаче да слагаме оценки, да се ласкаем или още по-лошо - да се самообвиняваме. Просто като един страничен безпристрастен наблюдател да отчетем един или друг факт, без да влагаме каквито и да било чувства и емоции. Просто изводи и на база на тези изводи да си помислим какво е добре да остане зад нас в края на Лунния месец и с кое искаме да продължим в приближаващия се нов Лунен месец, символизиращ близкото бъдеще!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И СЕДМИ ЛУНЕН ДЕН


27-ми ЛУНЕН ДЕН:
Потъване в невидимия свят!

Притваряне навътре, почивка, отпускане, планиране; раздяла с миналото, пречистване.

Луната вече е в своите "тъмни дни". Настъпва период на пасивност и интроспекция. В днешния ден ни се дава възможност да осъзнаем случващото се в живота ни и да намерим най-добрия подход за реализация, чрез пасивност и следване на естествения поток на нашия вътрешен ритъм. Прекрасен момент е за овладяване на нови знания и духовни тайни, който хармонично съчетава в себе си мъдростта и интуицията. Време е изцяло да се вслушаме в своя вътрешен глас и обезателно да помислим над всичко, което ни се случва - над това което ни притеснява, над това, което ни прави щастливи, над трудностите и препятствията, които са на пътя ни, но и над късметлийските "случайности". Единствено вътрешните ни усещания сега могат да ни разкрият изхода от проблемна ситуация или пътя, по който да успеем!

Важно е днес да се постараем да се издигнем над материалното и да не се фокусираме в капана на физическия свят. Да се възползваме от високата вибрация на деня и да не се опитваме да я редуцираме единствено до разрешаване на ежедневни битови проблеми, защото това е само една малка част от това, което реално ни се предлага. Ако съумеем да се издигнем над грубата реалност, през 27-ми лунен ден ще ни се даде възможност за досег с фините полета на битието, за овладяване на нови знания и разкриване на духовни тайни, чрез които живота ни може да поеме в една нова и по-пълноценна посока в дългосрочен план. 

Днес всякакви водни процедури са изключително благоприятни за подобряване на здравословното ни състояние - психическо и физическо, както и всякакви духовни практики за работа с невидимото в нас и около нас!

ДНЕВНА ПРАКТИКА: Как да се отървем от даден проблем?
Отпусни се, релаксирай и си дай няколко минути. Дишай дълбоко. Вземи проблема, който те тревожи сега и си представи, че той е кълбо от прежда. Ако искаш можеш да му придадеш цвят и текстура. Да го усетиш! Представи си кълбото - намотката не е стегната, то е съвсем хлабаво и рехаво. Започни да размотаваш конеца като пускаш края му надолу, в бездънен кладенец. Докато конеца се отпуска надолу и края му изчезва от погледа ти, опитай се да си спомниш какво точно те доведе до сегашното ти положение и ситуация. Нека спомените вървят в ред от днес назад. Помисли си какво е сега, какво беше вчера, онзи ден, месец назад, година... Размотавай кълбото, докато конецът свърши. И връщай времето назад докато стигнеш до основния проблем, до централната задръжка в теб!

Знаеш, много често когато правим кълбо намотаваме преждата първо върху лист хартия. И сега, когато в края на конеца се появи смачканият лист, разтвори го и погледни какво е написано на него. От едната му страна са всички негативи и евентуални "грешки", които са те довели до тук. Ако обаче обърнеш листа от другата му страна, ще видиш изписано с красиви златни букви: "Това бе твоя урок! Браво! Ти успя!". Запомни златния текст и изгори листа мислено. Той вече не ти трябва. Сега всичко негативно си отива с горящата хартия - превръща се в пепел, в нещо, което вече не съществува. Остава единствено надписа от чисто злато да блести в твоето съзнание и сърце, защото златото е вечно и е по-силно дори от времето! Защото уроците, които си научил са безценни!

И докато листа догаря и негативите се превръщат в пепел, края на конеца пада надолу в кладенеца и потъва във водата. А тя е пречистваща, вълшебна и е способна да вдъхне нов смисъл, ново съдържание и нов живот на всичко, до което се докосне, на всичко, за което си мислиш. Да абсорбира всички страхове и негативи и да ги трансформира в най-голямата ти сила! Водата ще роди твоите нови мисли, твоите нови надежди, твоите нови цели и мечти, твоите нови способности, таланти и несломима сила да победиш! Ще роди в теб една нова искра на надежда, вяра и любов, чрез които ти можеш да постигнеш всичко, което желаеш истински и от сърце - по пътя на най-малкото съпротивление и с Божията помощ! Амин

Практиката може да се повтаря няколко пъти, в няколко поредни месеца през техния 27-ми Лунен ден - докато се почувстваме свободни и напълно пречистени!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ОСМИ ЛУНЕН ДЕН


28-ми ЛУНЕН ДЕН:
Озарение и внасяне на светлина в живота ни!

Покой, възстановяване на връзката с божествената същност, познаване на себе си и космичния ритъм.

28-ми лунен ден е един от най-спокойните и светли в Лунния месец, ден на духовно просветление. Неговият символ е лотоса, олицетворяващ духовния растеж на човека. Всичко, което се отнася до този период на дълбоко търсене, ще приключи успешно, защото самия Господ Бог благославя предприетите днес дела, които са насочени най-вече към вътрешната работа и мъдростта.

28-ми лунен ден е период на духовна зрялост и придобиване на истинско разбиране и осъзнатост. Луната е невидима на небето, Лунният месец е в своя край и всеки човек е извървял определен път през изминалите дни - след Новолунието и Раждането на нощното светило за нов живот. И тези, които са следвали този космичен ритъм и са се движили в унисон с енергетиката на Вселената, сега получат нейните дарове - най-вече невидими, такива, които не виждаме с очите, но можем да усетим със сърцето!

Периодът е мистичен и днес могат да ни се случат всевъзможни чудеса, като това най-вече зависи от изминалия път до момента. Добрият човек ще срещне добрина,  този, който е наранил другите и е постъпил недобросъвестно - ще получи негативно възмездие в някакъв смисъл. Днес берем плодовете от действията си през предишните лунни дни - най-вече в езотеричен и нефизически смисъл. На този ден ни оценяват по постъпките ни. Самите ние правим сериозни преценки както на нас самите, така и на другите! И ако имаме неприятни събития - добре е да се замислим какви са причините, защото това по всяка вероятност е напълно справедлив резултат от евентуални негативни действия (или бездействия) от наша страна през целия лунен цикъл, както и в резултат от нашите собствени грешни избори.

Важно е да се опитаме да приемем правилно всичко, което под една или друга форма идва към нас в този ден - и доброто, и лошото. От нашето дълбоко вътрешно разбиране и реално осъзнаване зависи много. Ако през целия Лунен месец сме били на прав път в действията ни и днес в резултат от това се радваме на награда, добре е да я приемем с радост, но и с доза смирение. Сега е момент за ретроспекция, изводи и събиране на сили за действия в момента, когато Луната след няколко дни ще се покаже на небосклона и ще сложи началото на новия Лунен месец. Сега е важно да не бързаме. Време е да визуализираме и оформим в съзнанието си това, което искаме да предприемем и да постигнем в бъдеще, но едновременно с това да бъдем готови да изчакаме да отминат "тъмните дни" на Луната. Всяка ситуация трябва да бъде доведена до логично и успешно приключване сега, за да се възроди след Новолунието и изгрева на Луната (Първия Сърп) след няколко дни!

Днес е време на постигане на пълен баланс, момент да уловим вълната на общата космическа божествена хармония и да я задържим. Всякакви груби и деструктивни действия са противопоказни - повишаване на тон, резки действия, силова намеса, проява на агресия. Дори цвете не бива да късаме! Днес е ден на духовно прозрение. Човек в сън или медитация би могъл да опознае свои минали прераждания. Намираме се в период за разбиране на по-висшите истини, в ден за съзерцание, за работа с енергийното състояние на нашето тяло и кондицията на духа! Време за работа със сънищата, чакрите, астралното тяло и с всички фини полета въобще. Ден за ясновидство.

В този лунен ден настроението ни трябва да е приповдигнато. Каквото и да ни се случи, трябва да го възприемем като необходими опитности и уроци, защото изпитанията се дават според заслугите и личната сила на всеки от нас. С колкото по-сложни и трудни ситуации ни среща живота, толкова повече надежда се възлага на нас от Бог и Вселената. И в края на краищата, когато човек преодолее своите най-сериозни премеждия, той става по-силен и мъдър. И това ни убеждава да приемаме спокойно и с вяра трудностите на живота, които в крайна сметка се явяват едно мерило за нашето духовно ниво!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТИ ЛУНЕН ДЕН


29-ти ЛУНЕН ДЕН:
Един от критичните дни на Лунния месец!

Опасен ден. Ако имате възможност, най-добре прекарайте този ден в дома си.

Без да звучи плашещо, но това е един от моментите на Лунния месец, в който е нужен повишен самоконтрол, известна предпазливост и внимание от наша страна! В добрата си проработка този ден носи със себе си духовно обновление и пречистване на фините нива на битието, но по-скоро 29-ти лунен ден се ползва с лоша слава. Това не е случайно, тъй като той е един от най-тежките дни от целия лунен цикъл. Много езотерични школи наричат този ден "сатанински". Факт е, че енергията му е толкова мощна, че повечето хора просто не са способни да се справят с нея. Днес се отварят доста сериозни портали към невидимото и като цяло можем да се сблъскаме с тъмната си природа. По правило 29-ти лунен ден е завършващ Лунния месец, защото невинаги има 30-ти лунен ден, а дори и да има, неговата енергетика е доста по-ведра, бележеща предстоящото ново начало и раждането на Луната!

И тъй като 29-ти лунен ден се явява края на лунния месец, събитийността от целия месечен цикъл се събира, концентрира, наслоява и пренасища. Поради тази причина през този период силно нараства вероятността от възникване на различни конфликти, скарвания и напрежения. И ако не съумеем да овладеем тежката енергия, острите ситуации могат да се влошат и да прераснат във враждебни отношения, които могат да траят с години. На този ден дори небрежно хвърлена дума, е възможно да се възприеме като сериозна обида, да се приеме дълбоко и да породи негативи - желание за отмъщение, злоба, завист, лоши пожелания, клетви дори.

Октоподът е символ на този лунен ден и с неговите пипала от негативни мисли и отрицателни емоции той може да обсеби и обгърне цялото ни съзнание. Така че много важно е да се постараем да не губим самоконтрол най-вече. 

На този ден е добре да сме сдържани и внимателни. Да бъдем толерантни към недостатъците на другите. Да не реагираме прекалено бурно на по-остро отношение към нас. Мъдрост и спокойствие са ключовите думи! Да простим на тези, които са ни обидили - това е най-доброто, което можем да се направи през 29-ти лунен ден, за да се избегнат напрегнати и конфликтни ситуации и най-вече - пренасищане с негатив на собственото ни поле. През периода е важно да се избягват всякакви рискови или застрашаващи дейности и като цяло да стоим далече от всякакъв вид предложения (най-вече от непознати и съмнителни хора). Всяка ситуация може да се превърне в губеща за нас. 29-ти лунен ден е с най-висок процент аварии и злополуки. Участниците в движението да са с повишено внимание!

Все пак при цялата опасност на този период не трябва да се съсредоточаваме единствено върху неговите негативни аспекти. Защото ние знаем, че прекаленото чувство на страх, съмнение и обреченост сами по себе си не водят до нищо добро. Понякога само с мислите си можем да предизвикаме дадено събитие. Така че по-скоро бихме могли да избегнем много неприятни ситуации, ако променим нашето вътрешно отношение на първо място към света и хората около нас. Добре е да възприемаме нещата философски и да не се поддаваме на провокациите на деня. Не вземайте нищо присърце! Случващото се днес минава и отминава!

И този, който премине с достойнство през 29-ти лунен ден, ще влезе в новия лунен цикъл обновен, променен и зареден с нови сили. Луната, след своя изгрев, ще ни дари с радост, оптимизъм и щастие. Днес е важно да се опитаме да насочим мислите си към Вселената и да направим връзка с висшата енергия на доброта, любов и светлина. Добре е да стоим далече от опити да въздействаме на материалното, под каквато и да е форма! Всякакви насилствени, груби и деструктивни мисли и действия са противопоказни днес. През 29-ти лунен ден не е време да предприемаме никакви активности, да не говорим за започването на нови дела. Всяко начинание, започнато на днес, като цяло е обречено на неуспех или на много трудно развитие и достигане до желаното му развитие.

Добре е да се ограничи общуването със заобикалящата ни среда колкото е възможно повече и при възможност да отменим всички срещи. Колкото по-малко контакти имаме днес, толкова по-големи са шансовете да прескочим евентуални проблеми. Ако е невъзможно да избегнем дадено общуване, то важно е все пак да не забравяме, че 29-ти лунен ден е изпълнен с предизвикателства и да бъдем подготвени за дадени трудности и препятствия. Ако нищо негативно не се случи още по-добре, разбира се. Просто е хубаво да имаме едно наум и по възможност да се отдадем на рутинна работа и правене на нещо леко, познато и безобидно като цяло!

Проверявайте всяка информация, която достига до вас!

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ: Енергийно изчистване на дома
В ден на концентрация на негативна енергия, а и като завършек на целия Лунен цикъл, е добре да пречистим своя дом - с огън, светена вода и тамян. Необходимо е да се обърнем към Вселената и Висшите сили и да поискаме добра енергия, защита и закрила за нас, нашите близки и нашата среда.

Преди да започнем е важно да отворим прозорците и вратите и да призовем (на глас или наум) всички нежелани и негативни същности да напуснат нашия дом. Да бъдем категорични и уверени в нашето желание, защото влизаме в ритуал на изчистване! Започва се от входната врата като първо се обхожда пространството със запалена свещ, след което се прекажда с тамян и се ръси със светена вода. Добре е да обърнем внимание на ъглите и на местата, в които по принцип няма достатъчно движение и енергията е застояла. След това благодарим на Висшите сили за тяхната помощ, подкрепа и енергийна защита. Не гасим свещта, а я оставяме сама да изгори до край!

Желателно е ритуала по почистването да се извърши от сутринта до обяд, но ако нямаме тази възможност можем да го направим и в следобедните часове, най-късно до залез Слънце. Също така е важно да си осигурим спокойствие и подходящ момент, когато сме сами в дома. Присъствието на други хора ще ни разсейва и можем да не получим очаквания резултат.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ТРИДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН


30-ти ЛУНЕН ДЕН:
Анализ, спокойствие, планиране, размишление. Благодарност!

Завършване и подготовка, отдих, възстановяване на силите, съзерцание, любов и хармония.

30-ти лунен ден няма във всеки Лунен месец. Той е прекрасен период за нас, изпълнен с красота и светлина. Той е като блясъка от искрата на любовта и топлината.

30-ти лунен ден е чудесно време, изпълнено с приятни изненади, срещи със стари приятели, получаване на подаръци и радостни изживявания. Можем да го наречем ден за почивка им обновление. Най-доброто, което можем да направим е да приемем този ден точно такъв, какъвто е и да се насладим на на живота изцяло. Не е момент за активни дейности, а по-скоро за спокойствие, учене, духовна работа. Днес е важно да повярваме и осъзнаем, че всичко, което се случва е за наше добро, че всичко в живота ни се нарежда точно така, както трябва да се нареди! Добре е да се постараем се да превърнем този ден в тиха почивка, скромен семеен празник или работата със самите себе си.

Денят е благоприятен за интелектуални и творчески занимания, за разходка и контакт с природата. 30-ти лунен ден е период на удоволствие и наслада от достигнатите резултати, постигнати с нашия неуморен труд през изминалото време. Днес е момент да обобщим случилото се в изминалия Лунен месец, като си спомним си всичко хубаво, което се е случило с вас. За негативите не е момент да мислим. Огледайте се, намерете причина да се радвате и бъдете щастливи! Благодарете на месеца за предоставените възможности и се опитайте да видите само прекрасното, наслаждавайки се на всеки миг от живота.

Не се препоръчва да стартираме нови проекти, защото въпреки че Новолунието вече се е състояло, Луната все още не е изгряла! 

Днес е желателно да забравим всякаква злоба, отрицателни мисли и настройки, агресия, кавги и конфликти. Да бъдем любезни и внимателни към хората, които са около нас. Да се помолим, да се очистим от негативите и да се подготвим за влизане в новия Лунен месец. Да превърнем този ден в тиха почивка и смело планиране на едно успешно бъдеще за нас и хората, които обичаме! Сега е момента да благодарим искрено и от сърце за всичко, което сме и което притежаваме!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР