Какви са тайните послания на Луната в знаците? – Транзити

луната в знаците

Кликни по-долу и прочети повече за Луна в знак >>

Луната в Астрологията символизира женската пасивна енергетика, свързва се с душата на човек, показва нашите подсъзнателни желания и стремежи. Също така се отнася до скритите процеси на психиката, които се зараждат в нашето подсъзнание, отговаря за нашите инстинкти и за чувството ни за самосъхранение.

Луната е най-бързото небесно тяло в Слънчевата система - за 28 дни обикаля зодиакалния кръг, т.е. преминава през всички знаци, като в един знак тя транзитира около 2,5 дни.

Тази бърза скорост на нощното светило се отразява както в характеристиките на сферите, върху които тя влияе, така и по отношение на аспектите, които образува. А от там и върху настроението и събитийността, породени от нейните транзити.

В зависимост от разположението на Луната по знак, можем да планираме дейностите си успешно и съобразявайки се с енергетиката й, с лекота да изпълняваме своите задачи.

Скъпи приятели, разгледайте и останалите статии за Луната!

ПОДХОДЯЩИ ДЕЙНОСТИ СПОРЕД ЛУНАТА >>


ФАЗИ НА ЛУНАТА - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУННИ ДНИ - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУНА В ♈ ОВЕН 


ЛУНА В ♈ ОВЕН

Луна в знак Овен благоприятства новото начало! Сега успешно бихме могли да се реализираме чрез личната ни активност и самоизява на заложбите и качествата, които притежаваме. Също така Луната в Овен спомага за положителната промяна на физическото ни тяло и външният ни вид. Така че, използвайки ритмите на Вселената, през периода с лекота можем да разкрием нашия вътрешен потенциал и да подобрим качеството си на живот.

Луната в Овен увеличава физическата и психическата активност и в нас се пробужда желанието да бъдем първи. Повишават се страстите, смелостта и ентусиазма в подхода ни към хората около нас и към дейностите, които извършваме. Увеличават се нашите умствени и творчески способности и ние ставаме изключително дейни и продуктивни. В нас се появява желание да пътуваме, да изследваме нови хоризонти, да се занимаваме с нещо ново и неизпитано до момента.

Като негатив е възможно да се отегчаваме бързо и да избягваме рутинните (но необходими) задачи. Възможно e да започнем нещо, след което бързо да ни омръзне, да го захвърлим преди да сме го довършили до край и да започнем следващото. Трудно се задържаме на едно място, предпочитаме движението и динамиката.

Реакциите ни стават спонтанни и импулсивни. В зависимост от цялостният ни темперамент, Луна в Овен може да предизвика у нас нервност, агресивно поведение, което в немалко случаи може да доведе до кавги, скандали, дори сбивания. Така че, дните на Луна в Овен не са подходящи за изясняване на отношенията, поради това, че виждаме единствено черното и бялото във всяка ситуация, лесно се палим и трудно контролираме емоциите си. За нас съществуват само двете крайности на спектъра и не забелязваме нюансите, които в повечето случаи са в същината.

Добре е да използваме периода за външна реализация на замислите, като разбира се съобразим и фазата на Луната! Времето е добро за спорт и активност, да отхвърлим много задачи за кратко време! 🙂

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♉ ТЕЛЕЦ


ЛУНА В ♉ ТЕЛЕЦ

Луната в знак Телец ще ни помогне да разрешим въпроси, свързани с нашето финансово положение и материалния ни свят. През периода се способства подобряването на нашето благосъстояние, посредством намирането на нови енергийни, физически и финансови източници и ресурси. Повишава се увереността в собствените ни сили и способности, и възможността да оставим нещо трайно след себе си.

Под влиянието на Луна в Телец хората стават по-меки, по-добродушни, мили и нежни, но в същото време са изключително практични и здраво стъпили на земята. Можем да разчитаме един на друг.

За да подобрим настроението си, под управлението на Венера се благоприятстват всякакъв тип пазаруване, хапването на вкусна храна, заниманието с всичко, олицетворяващо красотата и любовта - все неща, които ще ни донесат вътрешно удоволствие и положителен ефект върху психиката. Телецът се интересува най-вече от себе си и от личните си придобивки - да се чувства удовлетворен, така че през периода е добре да насочим вниманието си върху собствените ни потребности и желания и в начинът да ги задоволим в максимална степен. Да се погрижим добре за себе си сега не е егоизъм, а нещо, от което зависи кондицията и продуктивността ни като цяло!

Във всяка възникнала ситуация ще търсим спокойствие, мир и хармония. Подходящо време да общуваме с близките ни хора и да се постараем през периода да останем в комфортна, релаксираща и уютна за нас среда, без излишен стрес. Дните на Луна в Телец са прекрасни за помиряване с вашия партньор или с друг близък човек, ако сте имали някаква кавга или неразбирателство. Това са и най-добрите дни за всички чувствени удоволствия, много лесно се забременява през този период. Разбира се трябва да се вземе предвид и индивидуалния Ви хороскоп.

Връзката с природата и земята в тези дни ще ни донесе мир, хармония и спокойствие във всяко едно отношение. Време, подходящо за творчество и плодородие!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♊ БЛИЗНАЦИ


ЛУНА В ♊ БЛИЗНАЦИ

Луна в Близнаци действа положително и ни помага при общуването с другите и при създаването на нови познанства и приятелства. Стимулира благоприятното поведение на хората към нас и тяхната положителна оценка на действията ни. Луната в Близнаци ни подтиква да заемем своето място в колектива и подпомага всички наши стъпки в посока развитие на интелекта ни, ученето и намирането на хора с близки до нашите възгледи. Насърчават се контактите, ставаме по-мобилни, гъвкави и адаптивни във всяко едно отношение.

Меркурий, като управител на Близнаци, ни дава възможности за получаване и предаване на информация, обмена на мисли и идеи се увеличава, чрез засилено взаимодействие с околния свят. Енергетиката на малката планета ни прави любознателни и жадни за нови знания. Искаме да сме наясно с всичко, което се случва наоколо, искаме да знаем повече за живота и за другите.

От друга страна има опасност да станем твърде разсеяни или да се захващаме с няколко неща наведнъж, което да ни разпилее и да не доведе до реални резултати. Знак Близнаци може да ни направи променливи и колебливи в решенията ни, раздвоени, с изменчиво настроение, дори склонни към лъжа, бъбривост, празнословие.

От положителна гледна точка, времето на Луна в Близнаци е посветено на обмена на информация, на промяната и придвижването напред, включително и на кратките пътувания. Перфектен период за започване на нещо ново, както и за научаване на нещо ново. Моментът е подходящ за обучения, курсове, семинари, подаване на документи, сключване на сделки, започване на работа (вижте и фазата на Луната и др. астрологични фактори, разбира се).

Луна в Близнаци благоприятства комуникацията, намирането на логичните доводи и правилните решения, новите идеи. Добро време за разговори, преговори, интелектуален труд, пътувания, търговия, работа с ръцете!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♋ РАК


ЛУНА В ♋ РАК

Луната е на трон в знак Рак. Това означава, че нейната енергия е сходна с тази на знака и сега ще се изяви с лекота и в максималната си сила като въздействие върху нас. Това ще ни направи изключително чувствителни, емоционални, сензитивни и грижовни.

Влиянието на Луната в знак Рак ще ни помогне да изградим силна връзка с членовете на нашето семейство, най-вече с майката. Във взаимоотношенията между хората ще се чувства топлина и загриженост. Ще придобием чувство за сигурност чрез енергетиката на нашия дом и нашите близки хора до сърцето ни! Периодът благоприятства развиване на интуицията - да се научим да усещаме, да разбираме и да приемаме истинските мотиви в думите и действията на хората, както и истинските причини за техните реакции. В същото време ще можем да усетим и самите себе си в дълбочина - нашите емоции, собствените ни реакции и поведение в определени ситуации. Време е да се обърнем навътре, към най-скритите кътчета на нашата душа. Спокойно можем да потърсим отговорите не само в настоящето, но да се върнем и в миналото, припомняйки си старите времена, дори и детството.

Поради факта, че чувствата под Луната в Рак се обострят и придобиват дълбочина, периодът може да се охарактеризира с известна нестабилност в настроението, капризност, опит на човек да привлече вниманието върху себе си. Хората обикновено стават по-чувствителни, по-раними, по-сантименталност, но в същото време - по-топли, по-откровени и по-интуитивни. Така че ако проявим към някого загриженост, то той би ни отвърнал със същото. По този начин, възползвайки се от енергията на Луната в знак Рак, е възможно да започнем да разрешаваме различни свои терзания, които са свързани с другите и за които сега е настъпил благоприятен момент да бъдат разгледани внимателно и спокойно, с грижа към човека отсреща.

Като негатив може да се каже, че през периода е налице реалната опасност да попаднем под влиянието на някой друг или самите ние да използваме уязвимостта на другите за нашите собствени цели, което определено ще ни донесе негативна карма впоследствие! Помагайки и полагайки грижи към някой можем да се почувстваме добре, но трябва да бъдем внимателни, защото в такъв тип взаимоотношения има реална опасност дори неусетно да се въвлечем в капана на зависимостта. И без значение при коя от двете страни е тази зависимост - енергийно да натоварим себе си и да блокираме развитието си. Не бива да забравяме също, че прекалената загриженост понякога задушава другия. В тези ситуации между хората, важно е да сме стабилни, заземени и вкоренени (центрирани в себе си) - тогава ще има и баланс в даването и получаването и няма да загубим себе си в една или друга посока на зависимост.

През дните на Луна в знак Рак има риск да се откъснем от реалността, потъвайки във водния свят на чувствата и емоциите. Сега е добре да се стремим към запазване на стабилност, към това да останем здраво свързани със събитията във физическия свят и да балансираме действията си с интензивните мисли, чувства и дълбоки емоции, с които ще ни дари енергетиката на нощното светило. При възможност най-добре е да прекараме тези дни със семейството и с най-близките ни хора. Знак Рак като воден елемент ни прави изключително чувствителни и интуитивни, улеснявайки способността да четем между редовете. Възползвайте се!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♌ ЛЪВ


ЛУНА В ♌ ЛЪВ

Когато Луната преминава през знак Лъв, тогава ни се дава възможност да разкрием своите творчески способности, да изразим себе си и вътрешния си потенциал и да се изявим пред света такива, каквито сме. През периода ще се чувстваме по-силни и свободни в действията си от обикновено. Лесно бихме могли да спечелим слава и признанието на околните. С лекота ще получаваме топлина и любов и самите ние ще желаем да даваме това на другите.

Тези дни са благоприятни за обикаляне по магазините, за посещение на театър, изложба и всякакви културни мероприятия. Лъвът като кралски знак ни обещава, че колкото повече дейностите ни са свързана с лукса и класата, толкова по-добре ще се чувстваме и реализираме. Също времето е подходящо за всякакъв вид забавления и занимания, които да ни донесат радост, щастие и веселие. Моментът е прекрасен за спорт, съревнования, игри.

Когато Луната е в Лъв пред нас се появяват различни възможности да се утвърдим като личности, да привлечем вниманието върху себе си, да получим положителната оценка на другите. Всеки комплимент и похвала ще носи добро настроение и повишаване на самочувствието - както от нас към другите, така и от другите към нас! Под управлението на Слънцето дори самите ние трябва да се възхитим от себе си - да си кажем, че сме добри, красиви, успешни, че хората ни харесват и обичат, такива, каквито сме, че сами харесаме и обичаме себе си!

Преминаването на Луната през Лъв ни дава едно несъзнателно желание да привлечем другите към нашия вътрешен свят и към нашите преживявания. Луната тук се свързва с енергията на децата, така че добре е в периода да събудим нашето вътрешно дете, да почувстваме какво иска то, за да бъде щастливо и да му го дадем! С вибрациите на Лъва ние по-лесно се поставяме на първо място във всяка ситуация, което ни помага да разкрием нашия вътрешен свят и да проявим нашия "Аз". Ще се стремим да поставим нашите емоции и преживявания в центърът на ситуацията, така че всичко да се върти около нас, което към момента не е егоизъм, а здрава връзка със себе си и канал да изразим и разгърнем потенциала си по най-добрия начин!

Понякога под Луна в Лъв като негатив може да се нуждаем от специално внимание, съчувствие и разбиране и да бъдем готови да преекспонираме в поведението си, да драматизираме всяка ситуация и да се опитваме да я представим по такъв начин, че да предизвикаме съпричастност и съпреживяване на проблемите ни от другите. В някои от реакциите си дори можем да стигнем до помпозност, театралност и високопарност. Под тази енергетика и най-спокойният човек, който не е склонен към сцени, днес може да стигне до истерии за най-малкия и дребен повод.

И под Луната в Лъв най-често можем да чуем в един скандал или сцена "как на никой не му пука за моите чувства" и "как никой не го е грижа за мен"! Но енергетиката на периода ни диктува необходимостта да сме в центъра на вниманието, на човека отсреща - също и всеки е склонен малко или много да смята, че Земята се върти около него и оттук биха могли да дойдат главните проблеми. Тоест добре е да не забравяме, докато изразяваме себе си и своя "Аз", че другите имат правото на същото!

Времето е подходящо за занимания с всякакъв тип хобита и приятни увлечения, които нерядко могат да се превърнат в малък бизнес и вид по-сериозно занимание. Всякакви нови проекти е добре да се стартират сега, разбира се вземайки се предвид и останалите астрологични позиции на небето! От гледна точка на актьори, творчески личности и хора, които се занимават с изкуство под каквато и да било форма, периодът ще бъде изключително успешен и плодотворен. Подхождайте творчески към живота във всяка една ситуация и енергетиката на Луна в Лъв ще ви дари с искрена радост и щастие!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♍ ДЕВА


ЛУНА В ♍ ДЕВА

Когато Луната транзитира в знак Дева е най-подходящият момент да посветим времето си на ежедневните ангажименти и личните ни задачи. Време е да завършим своите задължения - както по-сериозните и отговорни, така и рутинните. Луната в Дева ни прави практични, логични и земни. Акцентираме върху дребните неща и забелязваме и най-малкият детайл. На преден план излизат мислите пред чувствата, преценяваме обективно, критично и вярно всяка една ситуация. Сега с лекота можем да създадем ред в нашите дела - от по-сериозните, до най-дребните битови.

През периода са важни и актуални темите, отнасящи се до нашата професионална реализация - до това какво работим, каква е нашата професия, как преминава нашето работно ежедневие. Важно е също как преминава нашето ежедневие и в дома, каква е нашата домашна среда. Сега е прекрасен момент да подредим и почистим дома си, да изхвърлим ненужните вещи (най-вече на намаляваща Луна), да си създадем приятна и функционална обстановка!

Добре е да обърнем достатъчно внимание както на работата и бизнеса, така и на реда в нашия дом, но също е важно да не забравяме и нашето тяло, нашето физическо и психическо здраве, нашата вътрешна и външна кондиция и енергийното ни състояние. Периодът е благоприятен за спорт или някакви релаксиращи процедури - масаж, спа, разходка на открито. Идеален момент е да се замислим с какво се храним - дали не прекаляваме с нещо, а от друга страна, дали не се лишаваме от нещо. Старанията да преминем към по-здравословен начин на живот биха се увенчали с успех и с бързи положителни резултати. Енергията на Девата приветства всякакви хранителни режими, изградени върху приемането на повече прясна храна, по-малко пакетирани храни и колкото се може повече пълнозърнести и естествени продукти. Добре е да се замислим пием ли достатъчно вода, спортуваме ли редовно, как се отнасяме към нашето тяло и доколко здравословно или нездравословно живеем като цяло. Разбира се за огромната вреда от прекаляването с алкохол, цигари, лекарства и др. няма нужда да коментираме. То е ясно, че те въздействат негативно не само на физическото ни състояние, но и на по-фините нива.

С преминаването на Луна в Дева акцентираме на чистотата - както физически, така и психо-емоционално и духовно, което се изразява в чиста къща, чиста храна, чисти дрехи, чисти мисли, чисти думи и дела - във всеки един смисъл на тази дума. Ако Луната е в своята намаляваща фаза, това ще улесни процесите на изчистване. Ако е Растяща можем да акцентираме на работата, работните проекти и новите начинания като нов режим на хранене, на спорт и др.! 

С Луна в Дева и управител Меркурий са важни дребните неща, забелязваме и най-малкият детайл и сме способни да го разберем по пътя на логиката и обективността. Способни сме да изградим образа на цялата картина, само с помощта на няколко парченца от пъзела. И това важи за всякакъв тип информация, с която сега ще боравим добре и с полза за нас!

Във всяка ситуация ще забелязваме всички подробности и може да реагираме дори на незначителните неща. Меркурий прави енергетиката на Дева леко неспокойна, подвижна, дори нервна понякога. Хубаво е да внимаваме, защото Девата може да ни направи също така твърде критични, капризни и дребнави - не само към другите, но и към самите себе си. За да се преборим с желанието за перфекционизъм и склонността ни към завишени критерии, е добре да си спомним, че нищо на този свят не е идеално или перфектно и в крайна сметка в несъвършенството се крие красотата в повечето случаи!!! 🙂

Дайте воля на мисълта си, която под влиянието на Луната в Дева умее да преценява отлично ситуациите и да създава планове за дълъг период от време. Настъпил е моментът, в който ще бъдем възнаградени за положения от нас прилежен и труд и старание!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА ВЪВ ♎ ВЕЗНИ


ЛУНА ВЪВ ♎ ВЕЗНИ

Луната в знак Везни ни дава възможност да създаваме ползотворни партньорства и хармонични взаимоотношения с другите. Сега е момент за подобряване на комуникацията и разбирателството с нашите партньори - лични и делови, с нашите близки, роднини, приятели, колеги и познати. Ще ни се иска да сме заобиколени от приятна атмосфера, да бъдем в баланс! Можем да създадем добро настроение като подредим дома си красиво и се заобиколим с красиви елементи във всяка една форма - аранжиране с цветя, свежи плодове във фруктиери, ароматизиране с приятни благоухания, създаване на романтика с приглушена светлина, лека и приятна музика и др.

Периодът е чудесен да се погрижим и за самите себе си да изглеждаме привлекателни и красиви, както в очите на другите, така и в своите собствени! Добър момент за закупуване на дрехи, козметика, парфюми, бижута.

Като влияние върху поведението ни Луната във Везни ще отслаби решителността ни, но от друга страна дори да се създаде дадено пререкание с някой, спорът бързо ще се потуши и няма да се стигне до сериозна кавга. Моментът е добър за всякакъв вид сдобрявания и изглаждане на развалени и обтегнати отношения. Везните като въздушен знак могат да направят Луната обективна и добре преценяваща, не бива да забравяме, че това е кардинален знак с екзалтиращ там Сатурн (планета на стабилността, търпението, контролът)!

С Луна във Везни ставаме по-дипломатични от обикновено и лесно се разбираме с околните. Предпочитаме средата около нас да е спокойна, балансирана, в дух на единомислие и разбирателство. Никакви груби и резки действия през периода не са препоръчителни. Луната във въздушния знак ще ни кара да търсим равновесието във всяка една ситуация. Ще бъдем готови на повече компромиси от обикновено. Ще се стремим на всяка цена да избягваме директни и груби прояви като кавги и конфликти. Ще предпочитаме да заобикаляме острите ъгли. Това са дни на мир и доброжелателство, на стремеж към баланс, хармония и справедливост. В нас ще се увеличи желанието да сме заобиколени от красота и изтънченост. Ако средата около нас е грозна, напрягаща и дисхармонична в някакъв смисъл, ние няма да се чувстваме спокойни и подсъзнателно ще се опитваме да я променим.

Периодът е подходящ за пътуване, посещение на приятни места, които да допринесат за нашето хармонично настроение и за балансирането на енергията на духа и тялото. Времето е прекрасно за общуване с любими хора, за вземане на решения относно партньорства, за правене на дадени споразумения. Учтивост, деликатност, любов и изящество, са ключови думи за периода. Насладете се на красотата и хармонията около себе си. Ако ви липсва - създайте я!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♏ СКОРПИОН


ЛУНА В ♏ СКОРПИОН

Луната в знак Скорпион ни дава възможност да намерим правилният път за нас самите, да осъзнаем своите собствени възможности, лични принципи и начини на действие - да се научим да носим отговорност за себе си и своя живот. Луната в Скорпион ни прави по-зрели, учи ни как да се избавим от стресовите ситуации и най-важното - как да се справяме по най-добрия начин с всичко, което ни се случва, възползвайки се от неговите и нашите ресурси в максимална степен! Луна в Скорпион ще ни дари с достатъчно страст за осъществяване на нашите планове, желания и мечти, използвайки собствената ни сила и потенциал!

Дните на Луна в Скорпион са благоприятни за всякакви банкови операции, за разрешаване на различни въпроси, свързани с пари, данъчни служби, кредитни и застрахователни институции. Добър момент е за извършване на дейности, свързани с полиция, военни, изследователска и детективска работа; за вникване в дълбочината и същността на тайни и скрити от нас неща. По правило в периода ще се увеличи интересът ни към окултното, мистичното, тайнственото и забраненото. И в същото време е идеален момент за бизнес операции, преговори, подбор и преценка на правилни съдружници, сливания на компании, финансиране и стартиране (при растяща Луна) на големи и значими проекти, както и за всякакъв вид крупни финансови и бизнес операции. Скорпионът се свързва с големите пари и крупните сделки!

Луна в Скорпион също е време за флирт, закачки, секс. Настроени сме интимно - не са изключени тайни или кармични връзки със силно привличане и висок интензитет на чувствата, емоциите и страстите между двамата партньори. Но имайте предвид, че като цяло ситуациите може да са напрегнати и е възможно от нещо малко да се породи скандал или да отидем в крайности в общуването - мании, преследване, ревност, обсебване. 

С преминаването на Луната през Скорпион е възможно да привлечем кризисни ситуации, които водят до нужда от пълна трансформация или от тотално приключване с дадени външни проявления или вътрешни преживявания. Можем да стигнем до крайности в поведението и до желание да заличим всичко в живота ни, от което нямаме вече полза. След което да бъдем готови да го изградим отново, но вече под друга нова форма. И както птицата Феникс изгаря, а сетне се възражда от собствената си пепел, така и ние можем да пожелаем да разрушим всичко, да изгорим миналото, за да създадем един нов свят и нов живот за нас, който ще ни дари с нужната ни енергия и ресурси, които до момента са липсвали или е имало отлив в дадена посока.

През периода всички ние е редно да се стремим към вътрешно усъвършенстване, защото само така ще вземем високата октава на енергията на знак Скорпион, който в противен случай може да ни отведе в противоположната посока надолу - до най-дълбоките и тъмни кътчета на нашата вътрешна вселена. И там не всеки е готов да стигне, въпреки че сега е най-благоприятното време това да се случи и в крайна сметка ние да се справим по най-добрия начин с тъмната си природа - на страхове, предразсъдъци, карма, ментални и емоционални негативи от всякакъв характер, водещи до недоверие и съмнение в нас и другите, до песимизъм, депресии, опити да нараним себе си или другите. Все нисши страсти - такива, каквито само Скорпионът умее да изпитва в своята негативна крайност - раздразнителност, отчаяние, вътрешен дисбаланс, промени в настроението, грубост, агресия - прояви унищожаващи "Аз"-а, които обаче с осъзнатост и работа с тях чрез личната ни воля могат да ни издигнат до едно високо духовно ниво!

Не бива да забравяме, че Скорпионът носи със себе си изключително висок интензитет на чувствата и страстите и не всеки е способен да понесе тази интензивност, но овладеем ли това в себе си ще бъдем готови да преминем на едно ново и по-висше духовно равнище в някакъв смисъл. И ако ние се стремим към самоусъвършенстване, към вътрешна и външна положителна промяна, към това чрез силата на волята на превъзмогнем и трансформираме тъмната и негативна част на съзнанието и енергията ни в градивно и съзидателно направление, Скорпионът ще ни дари с мощ и сила, с голяма интуиция и прозорливост, с решителност и смелост, с достатъчно енергия и издръжливост, за да поемем по най-правилният и резултатен път за нас напред!!!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♐ СТРЕЛЕЦ


ЛУНА В ♐ СТРЕЛЕЦ

Луната в Стрелец прави периода да бъде наситен с оптимизъм и вяра в бъдещето, донякъде еуфоричен и пълен с ентусиазъм. Знак Стрелец ни подтиква към разширяване на мирогледа и кръгозора, към желание да се образоваме, да развиваме своя интелект, да се обогатяваме с нова информация и да опознаваме чужди езици и култури. Възможни са контакти с чужденци, с хора отдалеч.

В нас се събужда потребност от духовно усъвършенстване и от това да погледнем на света по един различен начин. Темите за философия, религия, право, поезия, литература и музика ще ни привличат през периода. Ще бъдем способни в по-голяма или по-малка степен да осъзнаем и вникнем във вселенските закони, да съзрем глобалната картина - за нас самите и живота ни, но и относно другите хора и целия свят в някакъв смисъл.

Честност, справедливост, откритост, щедрост и откровеност ще бъдат в основата на общуването ни с другите. Ще имаме желание да сме пример за останалите хора, който те да следват и да се учат от нас. Може да се явим като духовни водачи в живота на другите или ние самите да срещнем своя духовен учител именно сега. Знакът Стрелец се свързва с вярата в Бога, с църковни и духовни организации, с религията като цяло.

На главно място ще бъде темата за свободата - нашата нужда да не бъдем ограничавани по какъвто и да било начин във всяко нещо, което правим, което мислим и желаем. Свобода и разширение ще търси Луната под вибрациите на знак Стрелец, чийто управител е газовия гигант Юпитер - планетата на голямото щастие!

Идеално време е за предприемане на далечни пътувания - на физическо, ментално и духовно ниво, за учене, преподаване, интелектуална и писателска дейност, за всякакъв вид обучения и семинари, за мероприятия, свързани с менталното и духовното обогатяване и разширение.

Добре е да имаме предвид, че в тези дни сме склонни към разпиляване и лесно разпалване на страстите под огнената енергетика на знак Стрелец. Концентрацията и придържането към предварително планирани стъпки може само да ни помогне да не хабим излишни ресурси, а да доведем започнатото до край!

Под Луна в Стрелец можем да очакваме подаръци на съдбата, късмет и признанието на другите! Успех!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♑ КОЗИРОГ


ЛУНА В ♑ КОЗИРОГ

Луната, под управлението на Сатурн, изисква делово и хладно възприятие на ситуациите, ред, дисциплина, организация и много труд във всяко начинание. Всяка наша дейност е добре да бъде трезво обмислена, с ясни резултати и реалистични очаквания. Луна в Козирог ще ни подтиква към пестеливост и скромност в държанието и действията ни.

Сега получаваме възможността да подобрим положението ни в обществото и да повишим нашия социален статус, чрез собствените ни усилия и неуморен труд. Изобщо периодът благоприятства нашето външно, материално развитие и растеж, правилен подбор и ориентация по отношение на кариера, служебно положение и издигането ни в социалната йерархия въобще. Много неща зависят от нас и можем да ги подобрим значително и дългосрочно, стига да сме готови да се борим за това!

Прекрасен момент е за осъществяване на успешни преговори и създаване на ползотворни взаимоотношения с хора с високо обществено положение или с хора, които са по-възрастни от нас - в това число с нашите родители или друг близък роднина, с нашият началник и други висшестоящи фигури.

Под енергетиката на Сатурн (управител на знак Козирог) в периода могат да се появят неочаквани пречки, задръжки, препятствия и ограничения ако не се синхронизираме с изискванията за делово отношение, хладна преценка, емоционална сдържаност и търпение! Сега е момент да се научим да балансираме емоциите със здравия разум и да базираме думите и делата си на логика и реализъм! За да успеем се нуждаем от стабилен контрол над собствената си чувствителност, емоционалност и ранимост - тоест те да бъдат сведени до минимум! Дните на Луна в Козирог изискват ред и прагматичност, надеждност и внимание във всяко нещо, което предприемаме. В този момент нарушаването на правилата, инструкциите и закона, е възможно да донесат неприятни последици.

В тези дни загубата на връзка с реалността и залитането в света на мечтите, фантазиите и надеждите би ни отнело възможността да постигнем какъвто и да е значим резултат. И обратното - под контрола на Сатурн, можем да станем твърде студени и безчувствени или да предпочетем да се скрием зад маска, за да не показваме своите истински чувства и емоции пред света. И едното, и другото няма да са ни от полза! По-скоро сега е момент да се стремим да държим баланс и здрава връзка между това какво желае сърцето ни, но и как точно смятаме да го постигнем, а и какви резултати ще донесе това за нас в реалността - в един дългосрочен план. Време е ситуациите и хората да бъдат видени такива, каквито са и това да ни донесе възможност да вървим напред към развитие и прогрес!  

Възможно е някои от делата ни да се забавят под тази енергетика, но веднъж потръгнали обещават да бъдат дълготрайни и стабилни! Така че сега е момент за вземане на решения и следването им до успех! 

Енергетиката на знак Козирог ще ни помага да бъдем прагматични и ориентирани към околния свят от гледна точка на това върши ли ни дадено нещо работа или не в постигането на нашите цели. Ще отхвърляме всичко, което не ни е от полза и не ни е нужно в реализацията на желанията ни. Ще се съсредоточаваме върху определена програма за действие, проявявайки желязна воля и решителност. Моментът е подходящ за достигане на това, за което мечтаем, чрез собствените ни усилия и правилни действия - не забравяйте това!!!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА ВЪВ ♒ ВОДОЛЕЙ


ЛУНА ВЪВ ♒ ВОДОЛЕЙ

Луната във Водолей е под управлението на Сатурн и Уран - два на пръв поглед противоположни планетни принципа. Но в същото време обвързани с обективната и логична преценка, със структурата и съзидателността!  На външно ниво тази енергетика е възможно да ни направи да изглеждаме по-резервирани, дистанцирани и студени, но всъщност мисълта ни - изчистена от емоции - ще ни дава отговори на въпросите ни, оригинални и нестандартни решения, за които може и да не сме се сещали до момента. В този период могат да ни осенят внезапни и необикновени идеи и различни начини за постигането им!

Особено внимание можем да обърнем на социалният ни кръг, на приятелствата, на различни социални групи, сходни по интереси, на благотворителни и научно-изследователски организации и всякакви други обществени структури. През периода на Луна във Водолей ни се дава възможност да увеличим своето присъствие в света, да предадем знанията си на другите и самите ние да научим нещо ново и различно! 

Луна във Водолей благоприятства сбъдването на мечтите, реализацията на плановете, подкрепата на другите към нас, създаването на нови приятелства и намирането на съмишленици - хора, на които можем да разчитаме в постигането на целите ни!

Добре е да знаем, че Луната във Водолей подпомага приятелското отношение между хората, но в същото време ни показва, че всеки има право на избор, на личен подход, на свое виждане и решения по дадени въпроси. Луна във Водолей не обича да се нарушава независимостта и точно обратното - подкрепя свободата на личността във всяка една нейна форма!

Сега ще желаем свобода, промяна и независимост във всичко, което правим, но в същото време ще имаме нужда от хора - верни приятели, на които знаем, че можем да разчитаме. С Луна във Водолей можем да очакваме всякакви изненади, нестандартни развития на ситуациите и неочаквани реализации на желанията и плановете ни! Време е мечтите ни да се превърнат в реалност!!!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♓ РИБИ


ЛУНА В ♓ РИБИ

Луната в знак Риби ни прави сензитивни и чувствителни към невидимия свят. Потапяйки се в духовното ни се предоставя възможност за пълна осъзнатост на нашите желания и мечти, а от там и за тяхната реализация впоследствие! Сега, поглеждайки в дълбочина в нашата нематериална реалност, можем да разкрием собствените ни скрити способности и ресурси, които до момента не сме съзирали! Това би ни помогнало след излизане от този период, когато станем по-активни на външно ниво, да материализираме своите цели.

Това време е удачно за всякакви дейности, които са свързани с уединение, вдъхновение и почивка. Не е препоръчително да се започват важни дела ако не са добре обмислени предварително, защото през периода е отслабено правилното възприемане и преценка на физическата реалност. От друга страна това отдалечаване от обстоятелствата на бита благоприятства да видим невидимото и да прозрем зад материята, което пък ни дава една допълнителна информация, различна гледна точка и усещане по дадени въпроси. Неща, които са били скрити от нас до момента, ще придобият по-ясни очертания и могат да ни се изяснят сега. Време е да стигнем до прозрения относно въпроси, чиито отговори не са ни били съвсем ясни! 

В този период се препоръчва да се отдръпнем от светския живот, да се отпуснем и да дадем воля на усещанията и на чувствата си, потапяйки се навътре. Само по този начин ще можем да осъзнаем това, което имаме нужда да усетим в дълбочина. Добре е обаче да имаме едно наум, че в тези дни сме податливи на хипноза и внушение отвън, а и с тенденция за потъване в един илюзорен свят. Като негатив можем да изпитаме нужда да избягаме от реалността или да станем твърде раними или зависими от хора или ситуации. Нерядко под тази вибрация се прибягва до употребата на наркотични упойващи вещества и алкохол, което, разбира се, не би довело до нищо добро. Така че хубаво е да съблюдаваме баланса в поведението, мислите и чувствата.

Ако се почувстваме в меланхолия или психически не в кондиция, за подобряване на настроението и тонуса се препоръчва медитация, работа с цветове, музика, аромати и др. Луната в знак Риби повишава нашата сензитивност и дава интуитивно разбиране на дълбоките, скрити и тайни процеси.  В нас се обостря чувството за хармония със заобикалящата ни среда и се повишава способността да разберем тайния смисъл на живота и на всичко, което е в нас и извън нас! Под вибрациите на дълбокия воден знак Риби ставаме по-сантиментални и вглъбени в себе си, но в същото време ни се иска да разкрием пред другите дълбочината на нашия вътрешен свят. 

Уединението и вътрешната духовна работа през периода могат да ни помогнат да развием нашия творчески и интелектуален потенциал. Прекрасно време е за хора на изкуството - музиканти, художници, писатели - творци във всеки един смисъл на тази дума! Положителната енергетика на знака Риби ни носи дълбока чувствителност, интуиция, сензитивност, творчески подход и умение да прозрем зад границите на материята. Възползвайте се от момента!!!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР