☿ Статии♄ Научи повече!

Какви са тайните послания на Луната в знаците? – Транзити

луната в знаците

Кликни по-долу и прочети повече за Луна в знак >>

Луната в Астрологията символизира женската пасивна енергетика, свързва се с душата на човек, показва нашите подсъзнателни желания и стремежи. Също така се отнася до скритите процеси на психиката, които се зараждат в нашето подсъзнание, отговаря за нашите инстинкти и за чувството ни за самосъхранение.

Луната е най-бързото небесно тяло в Слънчевата система - за 28 дни обикаля зодиакалния кръг, т.е. преминава през всички знаци, като в един знак тя транзитира около 2,5 дни.

Тази бърза скорост на нощното светило се отразява както в характеристиките на сферите, върху които тя влияе, така и по отношение на аспектите, които образува. А от там и върху настроението и събитийността, породени от нейните транзити.

В зависимост от разположението на Луната по знак, можем да планираме дейностите си успешно и съобразявайки се с енергетиката й, с лекота да изпълняваме своите задачи.

Скъпи приятели, разгледайте и останалите статии за Луната!

ПОДХОДЯЩИ ДЕЙНОСТИ СПОРЕД ЛУНАТА >>


ФАЗИ НА ЛУНАТА - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУННИ ДНИ - ЗНАЧЕНИЕ >>


ЛУНА В ♈ ОВЕН 


Луна в знак Овен благоприятства новото начало! Сега успешно бихме могли да се реализираме чрез личната ни активност и самоизява на заложбите и качествата, които притежаваме. Също така Луната в Овен спомага за положителната промяната на физическото ни тяло и външния ни вид. Така че, използвайки ритмите на Вселената, през периода с лекота можем да разкрием нашия вътрешен потенциал и да подобрим качеството си на живот.

Луната в Овен увеличава физическата и психическата активност и в нас се пробужда желанието да бъдем първи. Повишават се страстта, смелостта и ентусиазма в подхода ни към хората около нас и към дейностите, които вършим. Увеличават се нашите умствени и творчески способности. В нас се появява желанието да пътуваме или да се занимаваме с нещо ново и неопитано до момента.

Като негатив е възможно да се отегчаваме бързо и да избягваме рутинните (но необходими) задачи. Възможно e да започнем нещо, след което бързо да ни омръзне, да го захвърлим преди да сме го довършили и да започнем следващото. Трудно се задържаме на едно място, предпочитаме движението.

Реакциите ни стават спонтанни и импулсивни. В зависимост от цялостния ни темперамент, Луна в Овен може да предизвика у нас агресивно поведение, което в немалко случаи може да доведе до кавги, скандали, дори сбивания. Така че, дните на Луна в Овен не са подходящи за изясняване на отношенията, поради това, че виждаме единствено черното и бялото във всяка ситуация. За нас съществуват само двете крайности на спектъра и не забелязваме нюансите, които в повечето случаи са в същината на проблема.

Използвайте периода за външна реализация на замислите, като разбира се съобразите и фазата! Времето е добро за спорт и активност.

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♉ ТЕЛЕЦ


Луната в знак Телец ще ни помогне да разрешим проблеми, свързани с нашите финансови въпроси. През периода се способства подобряването на нашето благосъстояние, посредством намирането на нови енергийни, физически и финансови източници и ресурси. Повишава се увереността в собствените ни сили и способности, и възможността да оставим нещо след себе си.

Под влиянието на Луна в Телец хората стават по-меки, по-добродушни, мили и нежни, но в същото време са изключително практични и здраво стъпили на земята.

За да подобрите настроението си, под управлението на Венера се благоприятстват всякакъв тип пазаруване, хапването на вкусна храна, заниманието с всичко, олицетворяващо красотата и любовта - все неща, които ще ви донесат вътрешно удоволствие и положителен ефект върху психиката. Телецът се интересува най-вече от себе си и от личните си придобивки, така че през периода отдайте вниманието си върху собствените потребности и желания.

Във всяка възникнала ситуация търсете спокойствие, мир и хармония. Общувайте със своите близки и се постарайте през периода да останете в комфортна, релаксираща и уютна за вас среда. Няма по-добри дни от Луна в Телец за помиряването с вашия партньор или с друг близък човек, ако сте имали някаква кавга. Това са и най-добрите дни за всички чувствени удоволствия, много лесно се забременява през този период. Разбира се трябва да се вземе предвид и индивидуалния ви хороскоп.

Контакта с природата и Земята в тези дни ще ни донесе мир и хармония във всяко едно отношение. Време, подходящо за творчество!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♊ БЛИЗНАЦИ


Луна в Близнаци действа положително и ни помага при общуването с другите и при създаването на приятелства. Стимулира благоприятното поведение на хората към нас и тяхната положителна оценка на действията ни. Луната в Близнаци ни стимулира да заемем своето място в колектива и подпомага всички наши стъпки по посока развитие на интелекта ни, ученето и намирането на хора с близки до нашите възгледи. Насърчават се контактите, ставаме по-мобилни във всяко едно отношение.

Меркурий, като управител на Близнаци, ни дава възможности за получаване и предаване на информация,  а обмена на мисли и идеи се увеличават. Енергетиката на тази планета ни прави любознателни и жадни за нови знания. Искаме да сме наясно с всичко, което се случва наоколо, искаме да знаем повече за живота и за другите.

От друга страна има опасност да станем твърде разсеяни или да се захващаме с няколко неща наведнъж. Знака на Близнаци може да ни направи променливи и колебливи в решенията ни, с изменчиво настроение, дори и склонни към лъжа.

От положителна гледна точка, времето на Луна в Близнаци е посветено на обмена на информация, на промяната и на придвижването напред, включително и кратките пътувания. Перфектен период за започване на нещо ново, както и за научаване на нещо ново.

Луна в Близнаци благоприятства комуникацията, намирането на логичните доводи и правилните решения, новите идеи. Добро време за разговори, преговори, интелектуален труд, пътувания!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♋ РАК


Луната е на трон в знака Рак - нейната енергетика е сходна с тази на знака и сега ще се изяви в максималната си сила като въздействие върху нас. Това ще ни направи изключително чувствителни, емоционални, сензитивни и грижовни.

Енергетиката на Луна в Рак ще ни помогне да изградим едни здрави взаимоотношения в семейството, да пристъпим към натрупване на материални и духовни ресурси, които от своя страна ще ни дават чувство за сигурност. Периода благоприятства развиване на интуицията - да се научим да усещаме, да разбираме и да приемаме истинските мотиви в думите и действията на хората, както и истинските причини за техните реакции.
В същото време ще можем да усетим самите себе си в дълбочина, - нашите емоции, собствените ни реакции и поведение в определени ситуации. Време е да се обърнем навътре, към най-скритите кътчета на нашата душа. Спокойно можем да потърсим отговорите не само в настоящето, но да се върнем и в миналото, припомняйки си старите времена и детството.

Поради факта, че чувствата под Луната в Рак се обострят и придобиват дълбочина, периодът може да се характеризира с нестабилно настроение, капризност, опит на човек да привлече вниманието върху себе си. Хората обикновено стават по-чувствителни, по-раними, по-сантименталност, но в същото време - по-топли, по-откровени, по-интуитивни. Така че ако проявите към някого загриженост, той би ви отвърнал със същото. По този начин, възползвайки се от Луната в знака Рак е възможно да започнете да разрешавате различни свои проблеми, които са свързани с другите и за които сега е настъпил благоприятен момент.

Като негатив може да се каже, че през периода е налице реалната опасност да попаднете под влиянието на някой друг или самите вие да използвате уязвимостта на другите за вашите собствени цели. Помагайки и полагайки грижи към някой, или приемайки самите вие такава помощ и грижи към себе си, бихте могли дори неусетно да се въвлечете в капана на зависимостта. И без значение коя от двете страни сте вие - енергийно натоварвате полето си с тези блокиращи развитието взаимовръзки. Също прекалената загриженост понякога задушава другия. Важно е да сме стабилни, заземени и вкоренени - тогава ще има и баланс в даването и получаването!
През дните на Луна в Рак трябва да внимаваме да не се откъснем от реалността, да останем здраво свързани със събитията във физическия свят и да комбинираме действията си с нашите мисли, чувства и дълбоки емоции, с които ще ни дари енергетиката на светилото. По възможност прекарайте тези дни у дома, със семейството си.
Рака като воден знак ни прави изключително чувствителни и улеснява способността да четем между редовете. Възползвайте се!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♌ ЛЪВ


Когато Луната преминава през знака Лъв, тогава ни се дава възможност да разкрием своите творчески способности, да изразим себе си и вътрешния си потенциал, и да се изявим пред света такива, каквито сме. През периода ще се чувстваме по-силни и свободни в действията си от обикновено. Лесно бихме могли да спечелим слава и признанието на обществото. С лекота ще получаваме топлина и любов, и самите ние ще желаем да даваме това на другите.

Тези дни са благоприятни за обикаляне по магазините, за посещение на театър или изложба. И Лъва като кралски знак ни обещава, че колкото повече дейността ни е свързана с лукса и класата, толкова по-добре ще се чувстваме. Също времето е подходящо за всякакъв тип забавления и занимания, които да ни донесат радост, щастие и веселие.

Когато Луната е в Лъв пред нас се появяват различни възможности да се утвърдим като личност, да привлечем вниманието върху себе си, да получим положителната оценка на другите. Всеки комплимент и похвала ще носи добро настроение и повишаване на самочувствието. Под управлението на Слънцето дори самите ние трябва да се възхитим от себе си - да си кажем, че сме добри, красиви, успешни, че хората ни харесват и обичат, такива, каквито сме; да харесаме и заобичаме сами себе си!

Преминаването на Луната през Лъв, ни дава едно несъзнателно желание да привлечем другите към нашия вътрешен свят и към нашите преживявания. Луната се свързва с енергията на децата, така че добре е в периода да събудим нашето вътрешно дете, да почувстваме какво иска то, за да бъде щастливо и да му го дадем! С вибрациите на Лъва ние по-лесно се поставяме на първо място във всяка ситуация, което ни помага да разкрием нашия вътрешен свят и да проявим нашия "Аз". Стремим се да поставим нашите емоции и преживявания в центъра на ситуацията, така че всичко да се върти около нас. Нуждаем се от съчувствие и разбиране и затова сме готови да драматизираме и преекспонираме всяка ситуация, да я представим по такъв начин, че да предизвикаме съпричастност и съпреживяване на проблемите ни от другите.

Като негатив в някои от реакциите си можем да стигнем до помпозност, театралност и високопарност. Дори най-спокойния човек, който не е склонен към сцени, днес може да стигне до истерии за най-малкия и дребен повод. Под Луната в Лъв най-честото което можем да чуем в един скандал е "как на никой не му пука за моите чувства" и "как никой не го е грижа за мен", само защото енергетиката на периода ни диктува необходимостта да сме в центъра на вниманието, но човека срещу нас също смята, че Земята се върти около него... и оттук идват главните проблеми.

От гледна точка на актьори, творчески личности и хора, които се занимават с изкуство, под каквато и да било форма - периода ще бъде изключително успешен и плодотворен. Подхождайте творчески към живота във всяка една ситуация и енергетиката на Луна в Лъв ще ви дари с искрена радост и щастие!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♍ ДЕВА


Когато Луната транзитира в знака на Девата е най-подходящия момент да посветите времето си на своите ангажименти и да свършите своите задачи - както по-сериозните и отговорни, така и ежедневните рутинни задължения. Луната в Дева ни прави практични, логични и земни. Акцентираме върху дребните неща и забелязваме детайлите. На преден план излизат мислите пред чувствата, преценяваме обективно, критично и вярно всяка една ситуация.

С лекота можете да създадете ред по всички ваши дела и въпроси - от по-сериозните, до най-дребните битови неуредици.

През периода са важни и актуални всички въпроси, отнасящи се до нашата професионална реализация - до това какво работим и каква е нашата професия.

Добре е да обърнем достатъчно внимание на своята работа или бизнес, но да не забравяме също така нашето здраве, кондиция и състоянието на нашето тяло. Периодът е благоприятен за спорт или някакви релаксиращи процедури - масаж, спа, разходка на открито. Идеален момент да се замислим с какво се храним - дали не прекаляваме с нещо, а от друга страна, дали не се лишаваме от нещо. Старанията да преминем към по-здравословен начин на живот биха се увенчали с успех и бързи положителни резултати. Енергията на Девата приветства всякакви хранителни режими, изградени върху приемането на повече прясна храна, по-малко пакетирани храни и колкото се може повече пълнозърнести и естествени продукти. Отговорете си на въпроса: Пиете ли достатъчно вода? Разбира се за огромната вреда от алкохола и цигарите няма нужда да коментираме. То е ясно. Като имам предвид не само на физическо ниво. Това е най-малкото.

С преминаването на Луна в Дева акцентираме на чистотата - както на физическо, така и на психо-емоционално и духовно ниво. Чиста къща, чиста храна, чисти дрехи, чисти мисли, чисти думи и дела. Ако Луната е в своята намаляваща фаза, това ще улесни процесите на изчистване. Ако е растяща можем да акцентираме на работата и работните проекти! 

С Луна в Дева и управител Меркурий са важни дребните неща, забелязваме и най-малкия детайл и сме способни да ги разберем. Способни сме да възстановим образа на цялата картина, само с помощта на няколко парченца от пъзела. Във всяка ситуация ще забелязваме всички подробности и ще реагираме дори на незначителните неща. Внимавайте обаче да не станете твърде критични, капризни и дребнави (както към другите, така и към себе си). За да се преборите с перфекционизма и завишените критерии към всичко, си спомнете, че нищо не е идеално или перфектно на този свят! 🙂

Дайте воля на мисълта си, която под влиянието на Луната в Дева умее да преценява отлично ситуациите и да създава планове за дълъг период от време.

Настъпил е моментът, в който ще бъдете възнаградени за положения от вас труд!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА ВЪВ ♎ ВЕЗНИ


Луната във Везни ни дава възможност за партньорства и хармонични взаимоотношения с другите. Подобряване на отношенията с близки и роднини, както с приятели, колеги и познати. Ще ни се иска да сме заобиколени от приятна атмосфера. Можете да създадете добро настроение като сложите цветя в дома си, свежи плодове на масата, ароматизирате с приятни благоухания.

Луната във Везни ще отслаби решителността ни. Дори да се създаде пререкание с някой, спора бързо ще се потуши и няма да се стигне до сериозна кавга. Моментът е добър за всякакъв вид сдобрявания и поправяне на развалени отношения. Везните като въздушен знак могат да направят Луната обективна и добре преценяваща. 

С Луна във Везни ставаме по-дипломатични от обикновено и лесно се разбираме с околните. Предпочитаме средата около нас да е спокойна, балансирана, в дух на единомислие и разбирателство. Никакви груби и резки действия през периода не са препоръчителни.

Луната във Везни ще ни кара да търсим равновесието във всяка една ситуация. Ще бъдем готови на повече компромиси от обикновено. Ще се стремим на всяка цена да избягваме кавги и конфликти, да заобикаляме острите ъгли. Това са дни на мир и доброжелателство, стремеж към баланс, хармония и справедливост. В нас се увеличава желанието да сме заобиколени от красота и изтънченост. Ако средата, която ни заобикаля е грозна и дисхармонична, ние няма да се чувстваме спокойни и подсъзнателно ще се опитваме да я променим.

Периодът е подходящ за пътуване, посещение на приятни места, които да допринесат за нашето хармонично настроение и за балансирането на енергията на духа и тялото.

Учтивост, деликатност, любов и изящество, са ключови думи за периода. Насладете се на красотата и хармонията около себе си!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♏ СКОРПИОН


Луната в знак Скорпион ни дава възможност да намерим правилния път, да осъзнаем своите собствени принципи и начини на действие, да се научим да носим отговорност за другите и за себе си. Луната в Скорпион ни прави по-зрели, учи ни как да се избавим от стресовите ситуации в живота ни и най-важното - как да поемаме лична отговорност за всичко, което се случва.

Дните на Луна в Скорпион са благоприятни за всякакви банкови операции, разрешаване на всякакви ангажименти, свързани с данъчни служби, кредитни и застрахователни институции, работа с полиция, изследователска и детективска работа. Идеален период за бизнес операции, преговори, сливания на компании и др. - всякакъв вид крупни финансови операции.

Луна в Скорпион ще ни дари с достатъчно страст за осъществяване на нашите планове и желания. Луна в Скорпион също е време за флирт и закачки. Настроени сме интимно и сексуално.

През периода по правило ще се увеличи интересът ни към окултното, мистичното, тайнственото и забраненото. Като цяло ситуациите са напрегнати и малко е необходимо, за да се породи скандал.

С преминаването на Луната през Скорпион е възможно да привлечем кризисни ситуации, които водят до унищожаване и трансформация на вътрешните структури на нашето битие. Може да се стигне до крайности и желания да заличим всичко в живота си, след което да го изградим отново, но под друга форма. И както птицата Феникс изгаря, а след това се възражда от собствената си пепел, така и ние можем да пожелаем да разрушим всичко, за да създадем един нов свят и нов живот за нас.

През периода всички ние е редно да се стремим към вътрешно съвършенство, защото само така ще вземем високата октава от енергетиката на Скорпиона, който в противен случай може да ни отведе до най-дълбоките и тъмни кътчета на нашата вътрешна вселена. Където не всеки е готов да стигне. Защото Скорпионът носи със себе си изключително висок интензитет на чувствата, който не всеки е способен да понесе. Резултатите могат да са песимизъм, депресии, опити да нараниш себе си и пр., все нисши страсти - такива, каквито само Скорпионът умее да изпитва в своята крайност - раздразнителност, отчаяние, вътрешен дисбаланс, промени в настроението, грубост, агресия. Все прояви унищожаващи "Аз"-а.

Но ако ние се стремим към духовно самоусъвършенстване, към вътрешна положителна промяна и трансформация, канализираме волево страстите и енергетиката си в съзидателно направление, Скорпион ще ни дари с голяма интуиция, с решителност и смелост, с достатъчно енергия и прозорливост, за да поемем по най-правилния и резултатен път за нас!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♐ СТРЕЛЕЦ


Луната в Стрелец прави периода да бъде наситен с оптимизъм и вяра в бъдещето, донякъде еуфоричен и пълен с ентусиазъм. Знака Стрелец ни подтиква към разширяване на мирогледа, към желание да се образоваме, да развиваме своя интелект, да се обогатяваме с нова информация и да опознаваме чужди езици и култури. Възможни са контакти с чужденци, хора отдалече.

В нас се събужда потребност от духовно усъвършенстване и от това да погледнем на света от един по-различен ъгъл. Темите за философия, религия, право, поезия и музика ще ни привличат през периода.

Честност, справедливост, откритост, щедрост и откровеност ще бъдат в основата на общуването ни с другите. Ще имаме желание да сме пример за останалите хора, който те да следват и да се учат от нас. Може да се явим като духовни водачи в живота на другите или ние да срещнем своя духовен учител именно сега.

На главно място ще бъде темата за свободата - нашата нужда да не бъдем ограничавани по какъвто и да било начин във всяко нещо, което правим, мислим и желаем. Свобода и разширение ще търси Луната под вибрациите на знака Стрелец, чийто управител е газовия гигант Юпитер, в желанието си да реализира своята вътрешна стойност.

Идеално време за предприемане на далечни пътувания и/ или обучения,, разбира се съобразено и с Фазата на луната и Лунния ден.

Като управител на Луната в Стрелец, под Юпитер -  “планетата на голямото щастие”  можем да очакваме подаръци на съдбата!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♑ КОЗИРОГ


Луната, под управлението на Сатурн, изисква делово и хладно възприятие на ситуациите, ред, дисциплина, организация и много труд във всяко наше начинание. Всяка наша дейност трябва да е добре и трезво обмислена, с ясни резултати и очаквания. Трябва да сме пестеливи и скромни във всяко едно отношение.

Луна в Козирог дава възможност да се подобри положението ни в обществото и нашия социален статус. Изобщо периодът благоприятства нашето външно, материално развитие и растеж, правилен подбор и ориентация по отношение на кариера, служебно положение и издигането ни в служебната йерархия.

Успешен момент за осъществяване на взаимоотношения или преговори с хора от високо обществено положение или с хора по-възрастни от нас - в това число нашите родители или някой наш роднина, нашия началник, директори на администрация и др.

В периода могат да се появят неочаквани пречки, препятствия и ограничения ако не се синхронизираме с изискванията на знака Козирог - делово отношение, студенина и емоционална сдържаност. Сега е моментът да се научите да съчетавате емоциите със здравия разум. И за да имате успех се нуждаете от контрол над чувствителността си. Дните на Луна в Козирог изискват ред и прагматичност, надеждност и внимание във всяко нещо, което предприемате. В този момент нарушаването на правилата, инструкциите и закона, биха донесли особено неприятни последици.

Луната в Козирог от една страна повишава нашата вътрешна ранимост, а от друга - не ни позволява да показваме своето емоционално състояние. В тези дни, под егидата на Сатурн, можем да проявим студенина, безчувственост или да предпочетем да се скрием зад лъжлива маска, за да не показваме своите истински емоции и чувства пред света. Опитайте се да превъзмогнете такъв тип желания и бъдете по-открити по отношение на вътрешните си усещания.

Възможно е някои наши дела да се забавят, но веднъж потръгнали (под енергията на Сатурн) обещават да бъдат дълготрайни и стабилни!

Енергетиката на този знак ни прави изключително прагматични и ориентирани към околния свят от гледна точка на това върши ли ни дадено нещо работа или не в решаването на нашите задачи. Ще отхвърляме всичко, което не ни е от полза и не ни е нужно в постигането на целите. Ще се съсредоточаваме върху определена програма за действие, проявявайки желязна воля и решителност. Моментът е подходящ за достигане на целите!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА ВЪВ ♒ ВОДОЛЕЙ


Луната е под управлението на Сатурн и Уран. На външно ниво изглеждаме резервирани, дистанцирани и студени, но мисълта ни не спира да препуска и да търси оригинални и нестандартни решения на проблемите. В този период могат да ни осенят внезапни и необикновени идеи и различни начини за постигането им!

Особено внимание може да се обърне на различни социални институции, клубове по интереси, благотворителни, научно-изследователски организации и всякакви други обществени структури.

През периода на Луна във Водолей ни се дава възможност да увеличим своето присъствие в света, да предадем знанията си на другите и да работим в посока да оставим нещо след себе си. Замислете се какво наследство ще оставите след себе си на света. Какво е това, което вашата уникална личност притежава и я прави единствена и неповторима. И имайте готовност да го споделите с другите.

Луна във Водолей благоприятства откриването на нещо ново в живота ни, в това число и създаването на нови приятелства и намирането на съмишленици - хора, на които можем да разчитаме в постигането на целите ни. 

Луна във Водолей има приятелско отношение към всички, стига да не се нарушава личната дистанция. Само най-близките по дух хора, могат да се доближат до нас през периода.

Желаете свобода, промяна и независимост във всичко, което правите, но в същото време се нуждаете от социален кръг и хора, на които знаете, че можете да разчитате. Искате да ви ценят и да сте нужни, приятелствата ще играят важна роля.

С Луна във Водолей, очаквайте всякакви изненади, нестандартни развития на ситуациите и неочаквани реализации на желания и планове. Време е мечтите ни да се сбъднат!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР


ЛУНА В ♓ РИБИ


Луна в знак Риби чрез потапяне в духовното ни предоставя възможност за реализация на нашите желания и мечти! Поглеждайки в дълбочина в нашия нематериален свят можем да разкрием нашите скрити способности и ресурси, които до момента не сме съзирали! Това би ни помогнало след излизане от този период да материализираме на външно ниво своите цели.

Това време е удачно за всякакви действия, които са свързани с уединение, вдъхновение и почивка. Не е препоръчително да се започват важни дела, защото през периода усещането и възприемането на реалността е отслабено. От друга страна, това благоприятства да видим невидимото и да прозрем зад материята. Неща, които са били скрити от нас до момента, ще придобият по-ясни очертания и могат да ни се изяснят сега.

В този период се препоръчва да си отдъхнете, да се отпуснете и да дадете воля на усещанията и на чувствата си. Само по този начин ще можете да осъзнаете това, което ви мъчи и да се отървете от бремето на личните и деловите проблеми.

За подобряване на настроението и тонуса се препоръчва медитация, работа с цветове, музика и аромати. Луната в знак Риби повишава нашата сензитивност и дава интуитивно разбиране на дълбоките, скрити и тайни процеси.  В нас се обостря чувството за ритъм и хармония със заобикалящата ни среда, и се повишава способността да разберем тайния смисъл на нещата. Под вибрациите на Риби ставаме по-сантиментални, но в същото време не ни се иска да разкриваме пред другите дълбочината на нашия вътрешен свят. Уединението и вътрешната духовна работа през периода са препоръчителни.

Днес сме особено податливи на хипноза и внушение, и негативната страна на Луна в Риби е повишеното желание за бягство от реалността и потъването в един илюзорен свят. Нерядко под тази вибрация се прибягва до употребата на наркотични упойващи вещества и алкохол, което, разбира се, не би довело до нищо добро.

Нерядко се забелязва в хората проява на фанатизъм и когато става въпрос за техните убеждения и принципи те реагират изключително остро и безкомпромисно.

Положителната енергетика на знака Риби ни носи дълбока чувствителност, интуиция, творчески подход и умение да се прозре зад границите на материята. Възползвайте се от момента!

<< ЛУНЕН КАЛЕНДАР

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

  • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
  • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
  • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
  • Затъмнения 2018г.
  • Уран в Телец от края на 2018г.
  • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
  • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и нов цикъл края на 2018г.
  • Меркурий – ретроградност 2018г.
  • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...