Астрологична прогноза за 2018г. – 1 част – обща тенденция

Астрологична прогноза за 2018г.

Астрологична прогноза за 2018г.

Здравейте приятели,

Това е карта, построена на първата секунда от настъпването на новата 2018 година, изчислена за България, гр.София.

Ако се намирате в друга точка на света, картата​​ ще изглежда по съвсем различен начин.

 

 

 • Партньорство и споразумение с другите

И така. Асцендентът е Везни, така че преди всичко годината ще премине под енергиите на този въздушен кардинален знак. Целта ни ще бъде постигане на споразумение, мир и хармония във всяко едно нещо, с което се захванем и най-вече – уравновесяване везните в отношенията ни с другите. Две планети имат тежест над знака на Везните – Венера, която е на трон там и Сатурн, който екзалтира в този градус на зодиака. С оглед на това, че те към 1ви януари не са видими на небосклона, поради близостта им със Слънцето – трябва да се подготвим преди всичко за една година на вътрешно развитие и хармонизиране със заобикалящата ни среда. Първо на духовно ниво и едва тогава,​​ в един по-късен етап от време, ще можем да очакваме външно проявление и равновесие на външно физическо ниво.

 

 

 • Сериозно и отговорно отношение към всичко, с което се захванем

 • Създаване на ред и дисциплина във всяко едно отношение

​​ И двете планети, които ще сформират едни от най-важните събития през годината, относно хармонизирането ни с Вселената като цяло, се намират в знака на Козирога, който сам по себе си изисква вярност, ред и дисциплина. Нищо няма да ни дойде наготово, но от друга страна, ако сме достатъчно последователни, трудолюбиви и преследваме целите си до край – резултатите няма да закъснеят.

 

 

 • Изменение, трансформация и работа на вътрешно ниво

Венера и Сатурн, намирайки се в четвърто поле на хороскопа, ни подсказват, че началото на всичко и основата, от която трябва да​​ започнем да градим бъдещето си е дълбоко навътре в нас. Всички ресурси, от които ще имаме нужда, за да променим живота си ще намерим в най-скритите кътчета на нашата душа. Всичко е в нас самите – и желанието и възможностите и начините за постигане на едно​​ или друго ще намерим в сърцата си. В моментите, в които всеки остава сам със себе си, нека си зададем въпросите, които ни вълнуват истински и точно тогава ще намерим правилните отговори. Имайте предвид, че Сатурн,​​ господарят на кармата,​​ е на върха на дома​​ и това указва, че каквото и да се случи от тук натам ще бъде пряко свързано с кармични товари от минали животи, но и с възможността да отработим тези тежести и да се изчистим от тях за в бъдеще.

 

 

 • Създаване на основа, фундамент

 • Задаване на конкретни и практически приложими цели

Имайки общо четири планети в знака на Козирога, това ни подсказва, че 2018г. ще бъде свързана с големи постижения и достигане на целите, но само и единствено благодарение на много и упорит труд, неизменност в действията, самодисциплина, спазване на обещанията и не на последно място - признаване на авторитетите, лидерите и висшестоящите нам.

 

 

 • Честност и лоялност в отношенията с хората

На физическо ниво всичко описано до тук има същото значение – почистване и слагане на ред в заобикалящата ни среда - изчистване и ред в дома, изчистване и уреждане на взаимоотношенията ни с родителите, с хората, с които живеем и с нашите най-близки като цяло. От изключително значение е да бъдем честни и почтени във взаимоотношенията си с другите. Постъпваме ли несправедливо и опитаме ли се да ощетим някой – неудачите няма да закъснеят. Постъпваме ли справедливо и честно, със сигурност в крайна сметка няма да сме на загуба, а напротив ще сме облагодетелствани. Тук поговорката „Каквото почукало, такова се обадило.“ ще важи с пълна сила.

 

Ако чувстваме, че нещо в отношенията ни с някой куца и отдавна искаме да ги хармонизираме, но все не успяваме - сега е момента, в който ще имаме подкрепата на Вселената за стабилизиране и укрепване на такъв тип прекъснати връзки. Било с роднини, приятели, колеги или съседи, с които сме се сдърпали заради някаква дреболия и не си говорим от години, а дори не си и спомняме за какво сме се скарали.

Също предстои изясняване и уреждане на стари взаимоотношения с роднини или съседи,​​ относно недвижими имоти, като в тези ситуации може да се получат известни недоразумения с документи и подписване на договори, които обаче няма да са фатални за крайният резултат.

Определено звездите съветват да се пазим от кавги и скандали, към които ще сме податливи в целия​​ период, особено в началото на годината. Да не правим от мухата слон и да​​ не​​ търсим дразги там, където можем​​ да се справим и по мирен начин. Трябва да проявим старание​​ във всяко едно отношение, да влагаме излишната енергия в хармонизиране и структуриране на битието си.​​ 

 

 

 • Вярно приемане и предаване на информацията

Това, че Меркурий при започването на периода е все още в своята ретроградна фаза, говори за изясняване на стари взаимоотношения и слагане на стари проблеми в ред. Със сигурност ще ни се​​ наложи да преосмислим миналото, да го подредим, да вземем от там уроците, които сме получили и да се​​ освободим от ненужния​​ емоционален товар. Едва тогава ще имаме възможност да продължим напред и да градим живота си ползотворно.

Но, отново казвам – нещата​​ няма да стават толкова бързо, колкото ни се иска. Едва когато осъзнаем необходимото знание за нашето развитие, тогава събитията ще започнат да се развиват и подреждат удовлетворяващо за нас - както на вътрешно, така и на външно ниво.

 

 

 • Канализиране на енергията и правилно направление на импулсите за успешно материализиране на желанията

Ще ни е нужно търпение, много постоянство и устойчивост – деклинациите спрямо екватора на някои от планетите са на границата на нормата, а скоростта им е по-бърза от​​ нормалното, което говори за вътрешно кипене и желание да форсираме нещата.​​ 

Още повече, че тук се присъединява и Марс – по-силен от всякога. „Червеният войн“ ще можем да видим на небосклона сутин рано преди изгрев Слънце​​ на източния хоризонт. Заедно с Юпитер, с който са в съвпад – те ще са едни от най-ярките обекти, които могат да се наблюдават на небето в началото на 2018г. Юпитер в случая ще даде на Марс невъобразима сила, енергия и страст - желания, които биха могли да излезнат извън нашият контрол. Но ако искаме успех и то​​ в дългосрочен план, трябва да държим юздите здраво – това иска Сатурн, за да ни зарадва с даровете си. Канализираме ли и сложим ли в ред страстта и енергията, с които Марс и Юпитер в Скорпион ще ни зареждат през периода, ще имаме силата и волята, както на​​ физическо, така и на духовно ниво, да постигнем всичко за което мечтаем. Ще имаме възможността да поправим стари грешки и да разчитаме на помощта на най-близките.

 

 

 • Грижа и подкрепа към другите

Началото на годината започваме с едно пълнолуние в Рак, което​​ още веднъж ни говори както за вътрешна реализация и​​ пълнота, така и за външни придобивки от по сериозен характер – закупуване на нов дом, намиране на мечтаното жилище, голям ремонт или дострояване, намиране на по-добра квартитра. Всичко свързано с​​ областта на недвижимите имоти ще претърпи голямо преструктуриране, но и материализиране в живота ни.

​​ Пълната Луна определено ще ни донесе реални придобивки и осъществяване на желанията ни, ако обаче съумеем да отработим правилно изискванията на това небесно тяло – грижа към околните, внимание, създаване на чувство на сигурност за хората, които разчитат на нас, готовност да помогнем и да изслушаме всеки, който се е обърнал към нас за помощ.​​ 

И даровете няма да закъснеят – дадем ли със сигурност ще получим​​ и то повече отколкото сме очаквали! Думите „Внимавай какво си пожелаваш, защото то наистина може да се сбъдне“, сега наистина важат с пълна сила. Така че обмисляйте, не прибързвайте и запомнете: Каквото и да започвате тази година,​​ то ще има едно доста дълго отражение в живота ви. Поставяйте си задачи с дългосрочен план, защото така или иначе в момента се задава програма за цикъл, който ще търпи реализация около 30 години напред във времето.

 

 

Скъпи приятели,

Пожелавам ви много щастие, много успехи и реализирани мечти през новата 2018г.! Бъдете здрави и уверени в това, което правите!​​ 

Запомнете едно: Годината ще бъде такава, каквато ние си я направим. Външни пречки няма, а напротив – всички планетни конфигурации говорят, че ако проявим старание и трудолюбие,​​ ако сложим мислите и действията си в ред – наградите няма да закъснеят!​​ 

 

С обич: Анелия

 

 

Весели празници от екипа на​​ Astrolive.info​​ 

Благодаря ви за доверието!

 

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите в течение на цялата година, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ

За по-подробна информация, относно предстоящите събития през 2018г., прочетете и другите ми две статии в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

 • Юпитер в Скорпион 11.10.2017г. – 8.11.2018г.
 • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
 • Лунни възли по оста Лъв/Водолей пролетта на 2017г. до ноември 2018г.
 • Затъмнения 2018г.
 • Уран в Телец от края на 2018г.
 • Марс – ретроградност 2018г. и проявленията на цикъла от 2017г.
 • Венера – проявление на Хелиакален цикъл от 2017г. и начало на нов цикъл края на 2018г.
 • Меркурий – ретроградност 2018г.
 • Транзити на Нептун и Плутон през 2018г. и отражението им във вътрешният ни свят (по знаци)

както и много други...