Луна в Риби- 16ти до 18ти ноември 2018г.

луна в риби

ЛУНА В РИБИ/

oт 16.11.2018г., 06:41ч. до 18.11.2018г., 17:56ч./

2РА ФАЗА, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ/

8ми, 9ти, 10ти и 11ти ЛУННИ ДНИ/

БЕЗ КУРС - на 18.11.2018г. от 10:04ч. до 17:56ч.

луна в риби


ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА ПЕРИОДА:


Здравейте, приятели, под енергетиката на Луна в знак Риби, в съвпад с Нептун, на фона на стационарен Меркурий, който на 17-ти ще стане ретрограден, е време, напълно неподходящо за вземане на каквито и да било важни решения, както и за реализирането на практически задачи, които бихме очаквали да дадат устойчиви и стабилни резултати!

Освен Меркурий, Венера също е неподвижна. От своя страна тя също ще обърне своя ход, като от 16-ти ще я наблюдаваме в директно движение. През целия този етап на подготовка е налице опозицията й с Уран - планетата на промяната и разрушаването на познатото и стабилното за нас, което обаче пречи и спира по някакъв начин развитието ни. 

Друг важен момент на фона на растящата Луна, но намираща се в знака, който е най-далече от материалната ни реалност, е преминаването на Лунните възли от оста на Лъв и Водолей по тази на знаците Рак и Козирог. Като с това връщане назад те ще включат в живота ни кармични програми за следващата година и половина. От една страна по отношение на нашата база и изходна точка - нашите вътрешни мотиви, а от друга - по отношение на нашите най-големи възможности и способности да постигнем максималното, на което сме способни в живота ни.

Също така е важно да обърнем внимание върховете на кои домове се намират в знаците Рак и Козирог в нашата лична натална карта и там да се подготвим за големи промени и трансформации до 2020г. Очаквайте по-подробен материал по темата!

За един от управителите на знак Риби - Венера - планетата на щастието, любовта, парите, способността да постигаме мечтите си и да се чувстваме добре - разбираме, че на този етап, в тези дни, няма как да разчитаме на енергетиката й много пълноценно поради изключително бавната й скорост и обръщането на движението й. Другите две планети управители на последния знак на зодиака - Нептун и Юпитер можем да кажем, че са в напрегнати аспекти с Меркурий и Марс. Меркурий, който става ретрограден и Марс, който премина в знак Риби в царството на Нептун, олицетворяващо заблудата и неспособността директно да въздействаме върху материалния свят.

И от казаното разбираме, че определено в тези дни не е време за активни действия на външно материално ниво!

Отново можем да споменем някои препоръки: 

 • да не се предприемат нови начинания и да не се правят инвестиции;
 • да се придържаме към мерки за сигурност на обществени места - най-вече поради опасност от кражби или загуби на ценни за нас вещи или суми пари;
 • да бъдем готови за обрати и обърквания в сериозни проекти и начинания, които сме очаквали да завършим в тези дни;
 • да се изказваме достатъчно ясно и точно, за да бъдем правилно разбрани от другите;

От друга страна времето може да се окаже много подходящо за преосмисляне на важни ситуации и въпроси от живота ни, както и относно възможността да се освободим от грешни представи и вътрешни ментални модели на поведение и възприемане на света като цяло, които объркват положителното ни развитие и растеж, както ни се дава и последен шанс да преразгледаме някои непродуктивни връзки и взаимоотношения, които ни дърпат назад.

На 16 ноември 2018г., петък още сутринта ще наблюдаваме съвпад на Луната с Марс - планетата, символизираща нашата енергия и страст да постигаме своите цели. И от гледна точка на растящата фаза на Луната и активната природа на Марс може да ни се прииска да действаме по определени въпроси, но реално е подходящо единствено да се обърнем навътре към себе си, да преразгледаме досегашното ни държание и мотиви, които ни водят при вземането на решения и постъпките ни, и да се отдадем на външна пасивност и почивка доколкото е възможно!

Едновременно с това Луната образува мажорен аспект и с Юпитер, който е все още невидим и това ни показва необходимостта отново от пасивна линия на поведение и ни дава шанс за вътрешно развитие. Стартиране на курсове и обучения на духовна, психологическа и езотерична тематика е подходящо да предприемем в този ден.

8-ми лунен ден също предразполага към вътрешно спокойствие и уединение. Подпомага корекцията и промяната, в случая в нашия начин на мислене и в нагласите ни към едно или друго. Ако нещо в живота ни не върви така, както ние искаме, сега е моментът да поработим със собственото си поведение!

С наближаване на вечерта Луната образува положителен аспект със Сатурн, което определено ще подпомогне възможността за трезва преценка на ситуациите и за един практичен подход, независимо от влиянието на Нептун и опитите му да ни заблуди като цяло.

В малките часове на 17 ноември, събота Меркурий ще стане ретрограден! Междувременно връзката на Луната с Нептун ще се усеща все по-силно. Най-добре прекарайте деня в семейна обстановка с най-близките си хора, а дори и там следете за вашето поведение, защото има особено голяма вероятност нещата да се объркат дори там, където най-малко очаквате!

За трудното преминаване през този ден допринася и енергетиката на 9-ти лунен ден, който се свързва със създаването на хаос, с напрежение, с хаотични действия, със създаване на негативни емоции. На преден план излиза тъмната страна на личността. Много са вероятни кавги и конфликти, където има една дума от нищото.

Определено денят е подходящ за самоанализ, за съзерцание навътре, за всякакви духовни практики, за изчистване на тялото и дома, въпреки растящата Луна.

В късния следобед преминаваме под енергетиката на 10-ти лунен ден и нещата коренно се променят - напрежението изчезва, емоциите придобиват доста по-положителна украса. Луната междувременно образува секстил с Плутон, което може да ни накара да бъдем много емоционални и да пожелаем да споделим наши лични усещания с другите. И допускайки ги в своя вътрешен свят така да им дадем шанс по-лесно да ни разберат.

На 18 ноември, неделя Луната образува положителен аспект към Слънцето в Скорпион, което след преместването на Лунните възли по оста Рак-Козирог може да се каже, че доста позитивно си влияе с тях. Т.е. личната промяна ще се осъществява отвътре навън. По един естествен начин, с осъзнатост и желание. 

В живота ни ще започне да се включва програмата на кардиналната ос на знаците Рак и Козирог. да се стремим към постигане на нашите цели, но най-вече към сигурност и спокойствие, както за нас самите, така и за хората, които считаме за наше семейство!

Енергетиката на 10-ти лунен ден определено спомага всякакви семейни събирания и начинания. Този лунен ден се свързва с дома, с роднинските връзки и със семейни традиции. От гледна точка на образуващия се положителен аспект на Слънцето към кармичните възли, не бива да пренебрегваме възможностите, които ни дава 10-ти лунен ден - за вътрешно освобождение от негативните модели, за духовно самоусъвършенстване и за включването на положителна кармична памет!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

телефон: 0899 181 185 Анелия  
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.com


Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!Статията за Новолунието в знак Скорпион можете да прочетете тук →Статията за Месечен Хороскоп за НОЕМВРИ 2018г. можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Посетете моя YouTube канал!ФАЗА - ПЪРВА ЧЕТВЪРТ


Това е втората фаза от Лунния месец. Сега светлата и тъмната половина на Луната се изравняват, като Луната все повече се отдалечава от Слънцето. Можем да наблюдаваме Луната високо на небосклона. Тя ще бъде видима след залеза на Слънцето, през първата половина на нощта.
С всеки изминал ден Луната ще залязва все по-късно, ще става все по-голяма и все по-силно ще отразява слънчевата светлина. До момента на тяхната опозиция - Пълнолунието, когато Земята ще застане между Слънцето и Луната.

От гледна точка на енергийното влияние върху нас, ако сте следвали препоръките на Лунния календар по отношение на Новолунието и раждащата се Луна, сега настъпва решителния момент. Постарайте се да задържите темпото, с което работехте до момента. Пристъпете към активни действия и реализация на замислите, но поддържайте самоконтрол и трезво преценявайте всяка една ситуация, преди да предприемете решителна стъпка.

Енергията се повишава с всеки изминал ден, с това и нашата раздразнителност, а от там - нивото на конфликтност нараства. Опитайте се да запазите мира и спокойните взаимоотношения в семейството, а и на работното място. Положителното и оптимистично настроение ще помогнат да възприемате адекватно заобикалящата ви среда и случващото се.

В Първата четвърт на Лунния месец е важно да се запази първоначално приетата стратегия и посока на действие. Не се разсейвате от каквито и да било странични въпроси. Действайте по план, предвидете и разграфете всяка ваша стъпка. Слушайте интуицията си, която ще ви помогне да направите фини корекции  в поставените цели, ако има нужда.


ЛУНА В РИБИ


Луна в знак Риби предоставя възможност за реализация на желанията и способностите ни, както и да се намерят външни и вътрешни ресурси, които да ни помогнат да материализираме нашите способности и цели. Това време е удачно за всякакви начинания, които са свързани с уединение, вдъхновение и почивка. Не е препоръчително да се започват важни дела, защото през периода усещането и възприемането на реалността е отслабено. От друга страна, това благоприятства да видим невидимото и да прозрем зад материята. Неща, които са били скрити от нас до момента, ще придобият по-ясни очертания и могат да ни се изяснят сега.

В този период се препоръчва да си отдъхнете, да се отпуснете и да дадете воля на усещанията и на чувствата си. Само по този начин ще можете да осъзнаете това, което ви мъчи и да се отървете от бремето на личните и деловите проблеми.

За подобряване на настроението и тонуса се препоръчва медитация, работа с цветове, музика и аромати. Луната в знак Риби повишава нашата сензитивност и дава интуитивно разбиране на дълбоките, скрити и тайни процеси.  В нас се обостря чувството за ритъм и хармония със заобикалящата ни среда, и се повишава способността да разберем тайния смисъл на нещата. Под вибрациите на Риби ставаме по-сантиментални, но в същото време не ни се иска да разкриваме пред другите дълбочината на нашия вътрешен свят. Уединението и вътрешната духовна работа през периода са препоръчителни.

Днес сме особено податливи на хипноза и внушение, и негативната страна на Луна в Риби е повишеното желание за бягство от реалността и потъването в един илюзорен свят. Нерядко под тази вибрация се прибягва до употребата на наркотични упойващи вещества и алкохол, което, разбира се, не би довело до нищо добро.
Нерядко се забелязва в хората проява на фанатизъм и когато става въпрос за техните убеждения и принципи те реагират изключително остро и безкомпромисно.

Но все пак да не забравяме положителната енергетика на знака Риби - чувствителност, творчески подход и умение да се прозре зад границите на материята. Възползвайте се от момента!

Скъпи приятели,
Ако искате да проследите движението на Луната през целия месец, разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

ЛУННИ ДНИ8ми лунен ден - от 15.11.2018г., 17:00ч., до 16.11.2018г., 16:59ч., петък

Възраждане, преход към ново ниво, уединение, вътрешно освобождение, спокойствие.

8ми лунен ден съответства на елемента Огън и на неговата трансформираща сила. Преминавайки през този ден, човек има възможност за преобразяване и метаморфоза. Символът на 8ми лунен ден е птицата Феникс, която изгаря и се ражда отново от пепелта. През този период същото се случва под някаква форма и с всеки един от нас - промяна, трансформация и видоизменяне на клетъчно и умствено ниво.

8ми лунен ден е първият от втората лунна фаза, завършваща с Пълнолунието. Образа на пеперудата, който се смята за символ на прехода, точно отразява същността на този ден. Ако сравним двете лунни фази - Новолунието и Първа четвърт, първия период се обрисува от какавидата, а вторият - от пеперудата.
Сега целия потенциал започва да придобива форма. Всичко, което е било обмислено и направено през първите седем дни след Новолунието, преминава в ново състояние. През този ден може да се наблюдава известна емоционална нестабилност, безпричинна смяна на настроението и резки преминавания от една крайност в друга. Това състояние е свързано с преструктурирането на личността - старите мисловни шаблони се заменят с нови, неработещите мисловни структури се превръщат в работещи. Целия този процес, разбира се, няма как да бъде опростен и всяка една вътрешна трансформация няма как да мине необезпокоително за нас.

Днес се препоръчва да се ограничат големите компании и шумните развлекателни дейности. Ако разбира се, сте поканени някъде, не е нужно да се отказвате да ходите, но ако имате възможност за избор - то по-добре останете в тесен кръг от близки хора и верни приятели. Основната идея тук е да се предпазим от общуването с много хора, защото сме уязвими за различен тип провокации. А е нежелателно да бъдем ядосани и нервни на 8-ми лунен ден. Точно обратното - необходимо е да запазим спокойствие, за да можем по-леко да преминем през промените, които ще ни донесе този ден. Важното е да сме вътрешно готови за промяна и с желание да приемем новото в живота ни. Затова всичко, което идва при нас на 8-ми лунен ден, трябва да се приеме за даденост, за урок на Съдбата, който трябва да бъде научен. Много важно е да сме гъвкави и способни да не се съпротивляваме на промените. В противен случай могат да възникнат нежелани усложнения - както психически, така и физически.

Не се препоръчва работа със земята, палене на огън. Внимавайте с електрическите уреди.

На 8-ми лунен ден е хубаво човек да си помисли какво е извършил и да се покае за греховете си. Анализирайте живота си, извадете всички лоши постъпки, горчивия спомен за които се е натрупал в душата ви, и мислено ги хвърлете в огъня, който служи за основен елемент на деня. Изгорете предишните нещастия и несполуки, и освободете съзнанието и душата си за новото!


9ти лунен ден - от 16.11.2018г., 16:59ч., до 17.11.2018г., 16:58ч., събота

Напрежение, хаотичност, негативни емоции, преодоляване на страха, смелост, стремеж към радост.

9-ти лунен ден е първия тежък ден от Лунния месец. Той е изпълнен с изкушения и съблазни, затова се пазете. На преден план излиза тъмната страна на човешката личност. Всички пороци, дълбоко скрити черни мисли и зли желания излизат от дълбините на подсъзнанието, и с цената на всичко ще се опитат да се реализират.
Ето защо това време е изпълнено със сериозни проблеми и отдалече идващи негативни последици. Може да се получат кавги и конфликти направо от нищото.
Трябва да бъдете внимателни във всичко - от това как пресичате улицата, до използването на кухненския нож дори. Този ден увеличава вероятността от наранявания и получаване на травми. Желателно е да сведете контактите с непознати хора до минимум. Могат да ви въвлекат в нежелани премеждия и необмислени постъпки.

Ако обаче разберем правилно природата на 9-ти лунен ден, можем да избегнем много негативни преживявания, нещастия и трагедии. През този период се разгръща кармата и подсъзнателните ритми в човека се синхронизират с лунната енергетика. В резултат на това, възникват ситуации, при които всичко, за което по-рано сме си затваряли очите - сега излиза на повърхността. И всички нерешени проблеми, неизпълнени обещания, омраза, гняв, обида придобиват образ във физическия свят.
Изцелението от това състояние е възможно само ако направите това, което е трябвало да свършите отдавна, но все сте си затваряли очите и сте отлагали. Запомнете - в 9-ти лунен ден нищо не се случва случайно. Всичко, с което ще се сблъскате в този период, е пряк резултат от вашите минали действия или бездействия. Както знаем, всички наши мисли и дела се записват в астралното поле под формата на определени модели. И ако самите ние не извършим необходимите промени, преди всичко на духовен план, всички тези шаблони ще се връщат към нас в някаква периодичност. Ще стъпваме на едно и също място и ще преживяваме една и съща ситуация, докато не изменим матрицата. Корабът, натоварен с тежък товар, непременно ще потъне...

9-ти лунен ден се явява изцелител на кармата. През периода за един творчески и работещ върху себе си в правилната насока човек, ще дойде и вдъхновение и нови идеи, и нови мисли. Ако това се случва с вас е много добър знак. Това показва, че правилно сте развързали кармическия възел и енергията, която се съдържа в него е насочена във вярната посока! Същото може да се каже и ако във вас се е породило желанието за изучаване на нещо ново. Това отново е показател за освобождение от негативи и ограничения, което отключва енергията и я насочва към реализиране на вътрешния ни потенциал.

Творчеството и обучението са двата пътя към новото в живота ви. И в двата случая от нас се изисква приспособяване, нестандартно мислене и най-вече увереност.
Важно е да осъзнаете, че всички сме равни, че и вие сте човек като другите - нито по-добър, нито по-лош. Но в същото време всеки един от нас е уникално същество, със свой собствен възглед за живота. Важното е да не губите връзката със своите родители - не забравяйте всичко, което имате благодарение на тях.Колкото по-добри са взаимоотношенията с тях, толкова по-сигурни ще се чувствате в себе си.

ПРАКТИКА НА ДЕНЯ:
Как да определим имаме ли негативни наслагвания и блокажи в полето? За целта са ни необходими кибрит и чаша с вода. Запалете клечка, задръжте я с дясната ръка, след това я прехвърлете в лявата си ръка, докато изгори напълно. След това пуснете изгорялата клечка в чашата с вода.
Ако всичко в енергийното ви поле е наред, клечката ще остане да плува на повърхността на водата. Ако вашето енергийно поле е нарушено по някакъв начин и ако имате блокажи, тогава изгорялата клечка ще се наклони към дъното. Повторете същата процедура още веднъж, но този път запалете клечка кибрит с лявата ръка и я прехвърлете в дясната, докато изгори напълно.

Как да премахнем блокировките и негативните наслагвания в енергийното ни поле? Тук ще дам два варианта - със свещ и с яйце.

Със свещ. Направете нечетен брой кръгове с горяща свещ около своите китки, след това около дланите и накрая около всеки пръст. Започнете като държите свещта с дясната ръка, после - с лявата.
След това отново вземете свещта с дясната ръка и я задръжте последователно пред себе си, на нивото на всяка една чакра, като започнете от 7-ма чакра/Теменната и продължавате надолу. Когато стигнете нивото на 1-ва чакра/ Коренната, преместете свещта в лявата си ръка и продължете да я движите бавно надолу, докато стигнете ходилата си. Горящата свещ дръжте отдясно на краката си, а навеждайте главата и тялото си наляво. Оставете свещта настрани да изгори докрай.

Отстраняване на негативна енергия с яйце. Тази, както и горната процедура, са най-ефективни на 9-ти лунен ден. Вземете едно сурово яйце, внимателно го счупете и го поставете в буркан с вода. Важното е жълтъка да остане цял. След това процедурата е същата като тази със свещта - постепенно задържайте буркана пред всяка една от главните чакри - от 7-ма до 1-ва. Следете за изменения във вида на яйцето. Колкото по-силно се деформира то, толкова повече негативни наслагвания имате в енергийното си поле. тази диагностика се явява едновременно и изчистване. Съдържанието на буркана изсипете в канализацията, буркана изхвърлете в битовите отпадъци.


10ти лунен ден - от 17.11.2018г., 16:58ч., до 18.11.2018г., 16:57ч., неделя

Семейство, традиции, строителство, градинарство, полагане на основи,  патриархат, укрепване на родовите връзки, връщане към корените.

Фонтанът е символ на този ден и той олицетворява огромната енергия и духовната независимост. Този лунен ден се свързва с традицията и роднинските връзки. Така че е добре да го посветите на семейството, на срещи с близки и далечни роднини, и семейни приятели. Вярва се, че пътувания, започнати днес, непременно ще завършат успешно. А ако по време на своето пътуване срещнете някого, то отношенията ви ще се превърнат в дълго и силно приятелство.

10-ти лунен ден е времето за активност и подпомага мъжката енергия. Затова се смята, че той е деня на главата на семейството. Поглезете мъжката част с грижи и внимание.

Днес също е хубав ден да отидете на църква, помолете се за се близките си, почетете починалите роднини.

Пазете се от скандали и разправии! Много сериозни са днес семейните кавги и конфликти. Те трябва да бъдат избягвани по всички възможни начини. Бъдете толерантни и направете компромис, какъвто и да е проблема. В противен случай конфликтът, който е възникнал днес между членовете на семейството, ще остане за дълго време. Както се казва "ще се вкорени".

Не само в негативен, но най-вече в позитивен смисъл всичко започнато днес ще се превърне в традиция за вас и вашето семейство. Особено ако съблюдавате редовността му до следващия 10-ти лунен ден на следващия Лунен месец. Този, който направи това никога няма да промени навика си.

Много хубаво е да започне изграждането на фамилна къща в този период. Строителството ще бъде успешно и бързо, а животът в такъв дом ще бъде весел и радостен! Смята се, че къщата започната по това време се превръща в защитен талисман за семейството.

Денят е свързан с възхода на човека, с освобождаването, със самоусъвършенстването и с включването на положителната кармична памет.
На този ден имаме допир с тайните източници на знание!


11ти лунен ден - от 18.11.2018г., 16:57ч., до 19.11.2018г., 16:56ч., понеделник

Самоконтрол, концентрация върху целите, управление на енергията, честност към самите себе си, реална оценка на собствените сили, повишена енергетика, непредвидими реакции във взаимоотношенията.

11-ти лунен ден се счита на енергетически пик на целия лунен месец. Концентрацията на енергия в този момент е толкова висока, че всяко действие, което предприемем ще се характеризира с огромен интензитет.
За мнозина 11-ти лунен ден би могъл да бъде дори опасен, ако не намерят в себе си силата и способността да управляват този мощен енергитичен поток. Тогава самия поток ще започне да контролира тях. И в този случай никой не може да гарантира, че всичко ще завърши без наранявания и травми - в пряк и преносен смисъл.

Факт е, че сега Лунната енергетика се слива с природни сили на Земята. И целия този поток минава през човека, който се явява един вид посредник между небето и Земята. Огънят е символ на периода, което означава, че за силните духом периода ще символизира мощната пречистваща и трансформираща сила на огъня, а за слабите духом ще бъде един вид адския огън.

11-ти лунен ден е насочен към създаването. Пасивен начин на живот не се препоръчва, защото изцяло противоречи на активните вибрации на деня. От друга страна е много важно всичко, което започнете днес, да доведете до край. Не трябва обаче и да се претоварвате с работа. Всичко е добро, когато е умерено.

В 11-ти лунен ден човек чувства в себе си сила, той е сигурен и смел, изпълнен с ентусиазъм и желание за действие. Започнем ли нещо днес - не трябва да се съмняваме в действията си и да спираме. Трябва да вярваме в победата и в собствения си късмет, и да се отдадем на естествения поток на движение. Ако не сте уверени в действията и в изхода на ситуацията - по-добре не започвайте.

В 11-ти лунен ден духовното надделява над материалното, включително това трябва да бъде и нашето поведение. Вярата в духа и убедеността във собствените сили днес са водещите към успеха. Започвайте нови дела, но бъдете сигурни, че ще ги завършите до край иначе ще загубят своя смисъл и ще пропуснете възможността от помощ свише.

Пазете се от скандали, караници, сбивания, които са твърде вероятни при грешно отработване на силната енергетика на деня.
Рискови начинания са абсолютно противопоказни.

И поради това, че в периода трудно ще останете пасивни, за да имате успех, насочете енергията си към конструктивни и практически дейности. Покажете най-доброто от себе си и не допускайте съмнение под каквато и да било форма!


ЛУНА В РИБИ
СЪВЕТИ ЗА ВСИЧКИ ЗНАЦИ - ПО АСЦЕНДЕНТ!


За по-голяма достоверност съобразете прогнозите с домофикацията спрямо вашия Асцендент - изгряващ знак.

Какво е Асцендент и как можете да го изчислите, прочетете тук →


ОВЕН

Ключови думи - почивка, уединение.
Период, в който е желателно да останете насаме със себе си и да се отдадете на заслужена почивка и релакс. Ако е възможно забавете темпото и се отдръпнете от забързания светски живот. Посветете времето си на вашия вътрешен свят и обмислете въпроси като: Защо съм тук на Земята? и Какъв е смисъла на моя жизнен път?
Сега ви се дава шанс да видите неща, които до момента са били скрити от вас.


ТЕЛЕЦ

Ключови думи - приятели, цели, мечти и планове.
Когато умеем да мечтаем и да поставяме целите си правилно, няма как да не се появят помощници и съмишленици в живота ни. Помислете за вашия социален кръг и за общността, към която принадлежите.
Задайте мислено своите цели и намерения за бъдещето. Сбъдване на желанията!


БЛИЗНАЦИ

Ключови думи - кариера, развитие, социално положение.
Изключително активен на външно ниво живот. Отдайте времето си за постигане на реализация на външен план. Сега имате възможност с лекота да се издигнете в кариерата и в обществото като цяло. Също имате възможност да срещнете такъв тип човек - успял и уважаван, от високите кръгове на обществото.


РАК

Ключови думи - духовност, религия, обучение, пътешествие.
Сега е момента, в който ще ви се даде шанс да разширите мирогледа си и да погледнете на живота от една философска гледна точка. Изключително духовен период, в който ако имате вяра и упование в една по-висша сила, всичко е възможно. Ще научите важни неща за живота или самия вие ще изиграете ролята на учител за някой друг.
Подходящ период за пътуване и за опознаване на чужди и далечни култури.


ЛЪВ

Ключови думи - чуждите ресурси, наследство, секс.
Получавате енергия и ресурси от другите. По какъв начин ще се възползвате, зависи само от вас.
Избягвайте критични или опасни ситуации.
Подходящ момент за важна промяна, отказване от вреден навик и трансформация на външно и вътрешно ниво.


ДЕВА

Ключови думи - брак, взаимоотношения.
Всякакви общи начинания с вашия партньор са благоприятни сега. Посветете времето си на вашата половинка и не забравяйте, че вие сте двете страни на една и съща монета. Уравновесете се и се балансирайте, за да постигнете разбирателство и комфорт във взаимоотношенията, както и за да съумеете заедно да се придвижите успешно напред.


ВЕЗНИ

Ключови думи - здраве, работа и ангажименти.
Подходящ момент да насочите усилията си към вашата работа и всичко свързано с нея.
Време е да обърнете внимание на вашето здраве и на състоянието на тялото си. Много са подходящи процедури, укрепващи общото състояние на организма.
Всякакви ежедневни дребни ангажименти и задачи е полезно да свършите в периода.
Обърнете внимание и се погрижете за домашните си любимци.


СКОРПИОН

Ключови думи - любов, творчество, забавление.
Време за забавление, любов и творческо съзидателно настроение към живота. Посветете времето си на това да си доставите удоволствие и радост в ежедневието. Помислете си за това доколко си позволявате да бъдете щастливи от това, което сте и от това, което правите и за това доколко си позволявате да се наслаждавате на живота си.


СТРЕЛЕЦ

Ключови думи - дом, недвижими имоти, родители.
Дни, които успешно можете да посветите на своя дом - на всякакви ремонти, преустройства и подобряване на цялостната атмосфера и ред в дома ви. Също така всякакви сделки с недвижими имоти биха били перспективни и успешни.
Момента е благоприятен и за общуване с родителите.


КОЗИРОГ

Ключови думи - активност, комуникация, информация.
Сега е настъпил момента, в който да проявите активност в общуването, комуникацията и събирането на информация, относно въпросите, които ви интересуват. Идеален период за срещи, преговори и договори.
Също момента е благоприятен да посветите времето си на семейството и роднините и да обърнете внимание на своите близки, които имат нужда от вас.
Биха ви се отразили чудесно всякакви кратки пътувания и разходки в природата, както и всичко, което е свързано с промяната и придвижването като цяло, независимо на физическо или духовно ниво.


ВОДОЛЕЙ

Ключови думи - пари, материални придобивки.
Под тези Лунни вибрации  е добре да насочите енергията си към материалните дела и към това да анализирате какви реално са вашите възможности.
С какви ресурси, вътрешни и външни, разполагате - силата на духа, вашите вътрешни способности за реализация, имуществото ви, дохода ви, вашия бюджет и вашето благосъстояние/наличните пари, това, което имате. Обърнете внимание както на вашите приходи, така и на вашите разходи.


РИБИ

Ключови думи - собствения "Аз", външен вид, начало.
Под тази енергия на Луната е добре да обърнете поглед към собствената си личност - към това как изглеждате, как се показвате пред света и как другите ви забелязват. Включително се опитайте да проследите вашите жестове, маниери и цялостното си поведение, както и вътрешните си усещания, които биха ви подсказали много за това как се чувствате в компанията на определени хора или при дадени ситуации. Сега сте изключително сензитивни и много добре бихте разбрали кое е добро за вас и кое - не.
Периода е благоприятен да се погрижите лично за себе си и да насочите енергията си към удовлетворение на собствените си нужди.
Моментът е много подходящ за разкрасяване и за подобряване на външния вид.ЛУНА БЕЗ КУРС
на 18.11.2018г. от 10:04ч. до 17:56ч.


Луната е без курс от момента, в който направи последния си мажорен аспект с някоя планета, преди да напусне знака където се намира. Т.е. когато Луната е на прага между два знака и не предстои да образува повече мажорни аспекти - тя е без курс, докато излезе от знака, в който е.
Луната е без курс винаги в последните градуси на знака, като всеки път дължината на периода на действие е с различно времетраене - от няколко минути до часове.

В такъв момент ние трябва да забавим своя ход, да поспрем и да направим кратка ретроспекция на отминалите дни и на това, което са ни донесли те. Дори деня да е с активна енергетика, празния ход на Луната не предразполага към действие или към взимане на решения, а към точно обратното - почивка, спокойствие и изчакване на навлизането й в следващия знак и в следващото поле на действие.

Изчакайте, поспрете и се подгответе! Дайте шанс на мислите си да се подредят.
Идеално време за почивка и уединение.

 

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

 • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
 • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
 • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
 • Затъмнения 2019г.
 • Уран в Телец от 2018г. до май 2026г.
 • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
 • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
 • Меркурий – ретроградност 2018г. - 2019г.
 • Транзити и аспекти на Нептун и Плутон през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...