ГОДИШЕН ХОРОСКОП – 2019 !!!

годишен хороскоп 2019

"Съди за всеки свой ден не по това колко си пожънал,
а по това, което си посял!"

Здравейте, приятели, днес искам да си поговорим за главните тенденции, които ни очакват през 2019 година. Ще разгледаме основните астрологични направления, движението на планетните цикли и възможностите за развитие и растеж в живота ни, които се появяват пред нас в зависимост от планетните конфигурации.

Прогнозата ми е от общ характер и е актуална за всички, независимо от зодията или асцендента. Ще обърнем внимание на глобалната енергетика, с която ни зареждат планетите в предстоящите 12 месеца. Случващото се на небето е общовалидно и засягащо в по-голяма или в по-малка степен всеки един от нас. Най-вече в зависимост от даденостите в Наталната му карта и начина, по който са отработени планетните принципи в живота му до този момент.

На какво ще акцентираме в този материал?

 • Разбира се на затъмненията, които ни очакват през годината и на тяхното съдбовно влияние в живота ни.
 • На оста по която са разположени Лунните възли и областите, с които са свързани кардиналните знаци Рак и Козирог.
 • На движението на бавните планети - Плутон в Козирог, Нептун в Риби и Уран, който ще се премести от Овен в Телец за период от 7 години.
 • На ретроградното движение, както на бавните, така и на бързите планети. Като най-вече ще се фокусираме върху факта, че ретроградната фаза е важна част от глобалния цикъл на дадена планета спрямо Слънцето, наблюдавани от Земята. И всъщност ще разгледаме ретроградните фази и техните кулминации като етап на възможности за реализация и развитие за нашите цели и желания, при външните планети и като етап на подготовка и ново начало при вътрешните.
 • Ще разгледаме и главните мажорни аспекти през годината и какво биха донесли те в живота ни! Както и всички останали значими астрологични събития, които по един или друг начин ще окажат своето въздействие върху нашия психически, емоционален или физически и материален свят.

Да започваме! 🙂

годишен хороскоп 2019

Главната тенденция през годината ще бъде доминиращото влияние на земната стихия и нейното акцентиране от планетните процеси, които ще наблюдаваме в знаците Козирог, Дева и Телец. Елементът земя представлява най-плътното и материално проявление на енергетиката на небесните тела и през 2019 година определено ще ни се наложи да се съобразим с тази стихия в решенията, които вземаме и в действията, които предприемаме.

От нас ще се очаква да покажем качества като отговорност, зрелост, дисциплина и търпение. Да построим плановете си, базирайки ги на очаквани резултати, на мъдрост, на обективност и прагматичен поглед върху нещата. Да се научим да разпределяме своето време правилно, да се научим, че понякога е добре сами да се ограничим и да съблюдаваме собствените си действия да бъдат подчинени на самоконтрола. Да съумяваме да правим верните избори за нас, да бъдем достатъчно търпеливи и да изчакваме най-правилните моменти. Да се научим да си поставяме цели, които впоследствие да изпълняваме. Да се грижим за себе си, за своето здраве, да бъдем отговорни към ангажиментите, които сме поели към другите. Да работим, да се трудим, да бъдем ползотворни и да изпълняваме своевременно ангажиментите си - в срок и докрай!

И нека не забравяме, че от всички четири стихии способността на земната стихия да материализира е най-силна! Така че ако ние се движим в унисон с нейната енергетика, реално можем да очакваме истински резултати в живота ни - сбъдване на желанията ни, реализация на плановете ни, нови придобивки и въобще материализация и въплъщение в земната реалност на нашите мисли, представи и идеи. Т.е. земната стихия може да се каже, че е свързана с нашите най-сериозни и дългосрочни планове и цели, чиято реализация би ни придвижила напред и нагоре в еволюционното ни развитие, както материално, така и ментално, емоционално и духовно.

За възможностите, които ни дава земната стихия и как точно да изпълним изискванията на тази енергетика може много да се коментира. Ще го направим в течение на годината, когато разглеждаме всяка една планетна конфигурация и астрологично събитие. Сега бих искала да направим обзор на основните планетни конфигурации, които всъщност ще активират земните знаци и как това ще се отрази в живота ни.

На първо място през цялата 2019 година Лунните възли ще се намират по оста Рак-Козирог, като от тяхното местоположение се обуславят общо пет затъмнения в тази кардинална зона на живота ни - в знак Козирог на 6-ти януари, 17-ти юли и на 26-ти декември, в знак Рак на 2-ри юли 2019 година и в знак Лъв на 21 януари. Имам отделна тема посветена на Лунните възли и влиянието им в живота ни до средата на 2020г., но и тук ще кажа няколко думи. 

Важно е да отбележим, че знаците Рак и Козирог изграждат вертикалната ос в нашия живот. Те съединяват най-високата и най-ниската точка на зодиакалния кръг. Най - високата и най-ниската точка на нашия светоглед и събитийност в света около нас. И тяхна основна задача в живота ни е създаване на фундамент и стабилност, на основа, върху която да стъпим, да се чувстваме сигурни за да успяваме да развиваме себе си, своите дадености и да реализираме способностите си на външен план. И активирайки се тази област чрез затъмненията, това ще бъде и една от нашите най-важни задачи през годината - да стъпим твърдо и обективно върху нашите планове и цели за един по-добър и пълноценен живот и така да оформим нашия стил на поведение и държание, на лично и социално ниво, че сами да си осигурим достатъчно сигурност и стабилност в живота! 

слънчево затъмнение в козирог

ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/
НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ/
6 януари 2019г., 03:28ч. (БГ)

лунно затъмнение в лъв

ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/
ПЪЛНОЛУНИЕ В ЛЪВ/
21 януари 2019г., 07:16ч. (БГ)

слънчево затъмнение в рак

ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/
НОВОЛУНИЕ В РАК/
02 юли 2019г., 22:16ч. (БГ)

лунно затъмненние в козирог

ЧАСТИЧНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/
ПЪЛНОЛУНИЕ В КОЗИРОГ/
17 юли 2019г., 00:37ч. (БГ)

слънчево затъмнение в козирог

ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/
НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ/
26 декември 2019г., 07:13ч. (БГ)

От гледна точка на Затъмненията, които определят хода на нашата съдба и ни насочват еволюционно, в повечето случаи без да го съзнаваме, те реално ще ни донасят събития в живота там, където е нужно да извършим промяна и ще се намесят там, където не вървим по своя път. През 2019 година можем да очакваме затъмненията и случващото се посредством тях да засегне от една страна зоните, свързани с енергетиката на знаците Рак и Козирог, а от друга - конкретните сфери от живота ни, които попадат под влияние на тази кардинална ос в личната ни натална карта, в зависимост от това кои домове са позиционирани в тази кардинална ос на елементите вода и земя. И както знаем Рак и Козирог свързваме с темата за семейството, дома, кариерата и местоположението, материалната и нематериалната стабилност, със зоната на нашия комфорт, със социалния статус, с прогреса, развитието, с поставянето и изпълнението на нашите най-високи цели и задачи, с реализацията ни на външно социално ниво и с достигането до максимума, на който сме способни.

И доколкото процесите на Затъмненията ще се осъществяват в зоните на знаците Рак и Козирог и ще свързват стихията на водата и стихията на земята, можем да очакваме през 2019 година проявление, материализация и физическо въплъщение на нашия вътрешен емоционален, мисловен и духовен свят в конкретни образи и форми в реалността. 

И знак Козирог, като един от полюсите на кардиналната ос на водата и земята, ще придобие особено голямо значение в живота ни през предстоящата година. Южния кармичен възел не само ще транзитира в Козирог, но и ще направи своето съединение с две тежки планети - Сатурн и Плутон, които също се намират в този знак. Сатурн от края на 2017-та., а Плутон от 2008 година.

И от гледна точка, че Сатурн е на трон в знак Козирог, негов управител, големи ще бъдат възможностите, които получаваме посредством този транзит - за построение на нашата физическа реалност, такава, каквато искаме да бъде, за създаване на стабилни и водещи ни към успех структури в живота ни, за постигане на конкретни резултати там, където направляваме нашите усилия и градивни действия, за една обективна оценка на това какво искаме и как реално да го постигнем.

Така че спокойно можем да кажем и да повярваме, че 2019 година ще бъде ключова в постигането на нашите най-големи и значими цели в живота ни за един доста дълъг период от време напред. Че определено в тази година ще достигнем до осъществяването на едни от най-сериозните ни и смели мечти и желания! И дори там, където не знаем как да постъпим, съдбата ще ни насочва по верния за нас път!

Следващия транзит на Сатурн в Козирог ще бъде през 2048 година, затова добре е да се възползваме сега и да развиваме максимално сатурновия принцип в живота ни, което неминуемо ще ни доведе до успех! А именно - да се учим да проявяваме търпение, дисциплина, трудолюбивост, добра преценка, реализъм, да си поставяме цели с ясни очаквания и във връзка с физическата реалност, която ни заобикаля.

И от гледна точка на връзката на Южния възел със Сатурн, това ни показва, че така или иначе ще ни се наложи да работим с тези принципи и да се съобразим с всички ограничения в нашия живот. Да преодолеем миналото, грешките и неспособността до момента да достигнем това, което желаем.

По същия начин можем да коментираме и Плутон, който е от 2008 година в Козирог, но именно сега ще направи мажорни аспекти с кармичните възли, което отново дава силна съдбовност на случващото се в живота ни през 2019 година.

Тук е моментът да споменем и Меркурой, чиито ретроградности през годината ще се случат в трите водни знака. Първата ретроградна фаза ще бъде през март - в знак Риби, втората през юли - в знак Рак, а третата през ноември в знак Скорпион. И общото между тях е стихията на водата, олицетворяваща дълбочината, скритото, емоционалния и чувствен свят, страховете и вътрешните ни преживявания. И именно чрез Плутон и трите фази на Меркурий ще работим с нашата дълбока привързаност, с чувствата, със страховете ни, с нашия емоционален свят, който реално ни води към един или друг избор в живота ни.

В първата ретроградност на Меркурий през март акцентът ще бъде на знак Риби и Нептун. И доколкото връзката на планетата на заблудата и неспособността да преценим обективно заобикалящата ни реалност е в положителен аспект с Козирог и с Южния възел, то можем да очакваме чрез ретроградната фаза на Меркурий едно ново начало по отношение на разбирания и вярвания, породени от миналото, които ни пречат да се развиваме и да успяваме. Най-вече изразяващи се в страхове, недоверие в себе си, негативни спомени, психически травми и изолация. Още повече през март ретроградната фаза на Меркурий ще съвпадне и с ингресията на Уран в знак Телец. И това означава най-вече, че ако искаме да променим съществуващата реалност и материалния ни свят на физически план, то първо трябва да сме готови да работим с нашите най-дълбоки и скрити кътчета на вътрешната ни вселена, с нашите страхове, с нашите слабости, със склонността ни понякога да бягаме от реалността и да не "забелязваме" важни за развитието ни факти.

През юли - втората ретроградна фаза на Меркурий ще съвпадне със Затъмненията по оста Рак - Козирог. И активирайки и двата възела, северния чрез съвпад в знак Рак, а южния чрез опозиция към Козирог, можем да очакваме абсолютната необходимост от промяна в мисленето ако до момента не сме го направили. Хора, ситуации и събития ще ни провокират към това. И от случващото се тогава ще можем да разберем доколко се движим в унисон с изискванията на глобалната енергетика на годината.

Последната ретроградна фаза на Меркурий, през Ноември в знак Скорпион, под управлението на Плутон, ще има за задача да трансформира и последното, което е останало в нашата емоционална памет като пречка за реализация на нашите истински способности и да ни подготви за ингресията на Юпитер в знак Козирог. Когато през 2020 година ще имаме възможност да видим реалните резултати от работата ни през 2019 година.

И доколкото Плутон в Козирог ще направи аспект в началото на пролетта с двата кармични възела, на фона на зараждащия се цикъл на Меркурий и Слънцето, ще премине през съдбовността на затъмненията през юли и втората ретроградност на Меркурий, и ще завърши годината като управител на знак Скорпион, знака в който Меркурий за трети път ще бъде ретрограден, то можем да очакваме големи трансформации в нашия емоционален свят. В нашите най-дълбоки, скрити или неосъзнати вътрешни преживявания, които по един или друг начин се отразяват негативно на нашия растеж и развитие, в глобалните теми, които присъстват в живота ни като обсебване, ревност, манипулация, контрол, власт, секс, пари, енергия, независимо от коя страна на сцената сме ние в дадената ситуация или по какъв начин точно се свързваме с тези проявления. И независимо дали сме контролиращи или контролирани, дали сме обсебващи и манипулиращи или  манипулирани и обсебени, дали сме в ситуация на ощетени енергийно или опитващи се да отнемат енергията на човека срещу тях, на търсещи власт или на подчинени от енергетиката на някой друг, от която и страна на ситуацията да се намираме, тази година определено ще ни се наложи да възстановим баланса - доброволно или чрез външни (в повечето случаи негативни) събития в живота ни. След което ще можем да се уравновесим и емоционално, за да продължим в хармония напред да постигаме своите цели, не чрез другите, а чрез нас самите и чрез собствените ни способности.

венера сутрешна елонгация

Венера - Сутрешна Елонгация
6 януари 2019г.

Слънце опозиция Юпитер
10 юни 2019г., 18:21ч. (БГ)

Слънце опозиция Сатурн
9 юли 2019г., 19:55ч. (БГ)

А сега да се върнем на земната енергетика!

След активността на знак Козирог чрез Сатурн, Плутон и Южния възел, втория земен акцент през годината е преминаването на Уран - планетата на промяната, на освобождението и на нестандартното мислене във фиксирания материален знак Телец. Уран ще премине окончателно в знак Телец през пролетта на 2019 година, в началото на месец март, за период от 7 години до 2026-та. И промените в тази зона на зодиака ще ни подтикнат да работим с нашите привързаности, с навика, с всичко, което смятаме за удобно и познато, но несъзнателно придържайки се към него неусетно губим възможността за нещо ново и различно в живота ни, възможността за реализация на целите и просперитет на делата ни. През 2019 година промените провокирани от Уран ще вървят успоредно с нуждата да се променим ментално и емоционално чрез ретроградните фази на Меркурий. Т.е. можем да очакваме година, след която определено няма да бъдем същите - и като начин на мислене, и като начин на чувстване, и като разбиране за живота и света, и като привързаност към материалните аспекти на битието. Принципите и вярванията ни ще претърпят големи промени - такива, които ще ни позволят да развием максимума, на който сме способни! Свобода е ключовата дума за Уран, така че в крайна сметка той разрушавайки познатото, което в повечето случаи ни ограничава, ни донася освобождение и нови възможности!


Третия земен акцент ще наблюдаваме в края на лятото, началото на есента когато Венера и Марс ще стартират своя нов съвместен цикъл в знак Дева. Едновременно с това Венера ще изгрее като вечерница, а Марс ще започне своя нов двугодишен цикъл със Слънцето. По този начин ще се активира и сферата на нашите взаимоотношения, комуникацията ни с другите и възможността да достигаме до това, което искаме чрез правилната ни комуникация и правилното ни позициониране спрямо останалите хора, с които общуваме и си взаимодействаме.

И нека не забравяме, че Венера отговаря за това как ние се чувстваме и доколко ще бъдем доволни от живота и това, което ни се случва. Също така доколко ще имаме възможността да притежаваме едно или друго - материално и нематериално, посредством нейната енергетика. И може да се каже, че в случая единствено от нас ще зависи доколко сме способни да направим така, че да бъдем доволни и вътрешно удовлетворени. Защото съвпадайки двата изгрева на Марс и Венера с техния общ съвместен цикъл, това ни показва, че за да постигнем вътрешното удовлетворение, което ни донася Венера ще имаме енергийната подкрепа и на Марс - олицетворяващ нашата сила, нашата енергия, нашата воля, нашите истински възможности да реализираме това, което желаем, както и умението ни да се справим с всяка една трудност, която стои на пътя ни. Така че това ни дава увереността, че ще разполагаме с всички предпоставки за успех, най-вече с увереността в собствените ни действия и постижения!


И от казаното до момента разбираме, че целия земен тригон ще бъде активен през 2019 година. Така че енергетиката на земята със сигурност също ще ни дава много добри възможности за материализация на плановете и желанията ни.

Случващото се в знаците Козирог, Телец и Дева по един категоричен начин ще повлияе в нашия живот. И посредством тях по един безапелационен начин ще ни се наложи да работим с позиционирането ни в материалния свят, със създаване и материализация на нашите цели, с намирането на дейностите, които ни удовлетворяват, с работата, с темата за парите, доходите, разходите, с всички материални и нематериални ценности, които имат значение за нас, да работим с темата за нашите задължения и ангажименти.

И посредством повечето астрологични събития през годината можем да очакваме кардинални изменения както във външните обстоятелства и условия в нашия живот, така и във вътрешните ни основни разбирания и усещания за това какво реално искаме от живота и кое реално ни носи истинско вътрешно удовлетворение. И само от нас ще зависи какви плодове ще берем от своя труд защото от казаното до момента разбираме, че през 2019 година повече от всякога ние сами ще бъдем отговорни за случващото се в живота ни, по какъв начин реализираме себе си и своите таланти, какви цели си поставяме и доколко сме готови да ги изпълним!

Добре е да се настроим за една активна година, за период на действия и усилена работа, на етап, в който да сме стъпили здраво на земята и да сме наясно както със себе си, със своите способности и възможности, така и с тези на другите и със ситуациите, в които се намираме Обективната и реалистична оценка към всяко едно нещо ще бъдат гарант за нашия успех. Време е за създаване на ясни цели и за готовността да ги изпълним, независимо колко лесно или трудно се случва това. Земната стихия се свързва и с чисто материалните ограничения в нашия живот и сега е момент, в който ще работим именно с границите, задръжките и лимитирането на външен и вътрешен план. И добре е да осъзнаем, че понякога е добре да спрем и да се самоограничим от дадено нещо, и че създаването на граници може да бъде колкото положително, толкова и отрицателно за нашето успешно придвижване напред. И в зависимост в коя крайност попадаме ние самите, да се балансираме.

Слънце съвпад Марс
2 септември 2019г., 12:35ч. (БГ)

венера вечерна звезда изгрев

Венера - Вечерен изгрев
27 септември 2019г.

Изгрев на Марс
18 октомври 2019г.

И като обобщение мога да кажа, че след затъмненията, в края на януари, началото на февруари месец можем да поставим начало на нашите дългосрочни планове и намерения, както и да пристъпим към тяхната реализация. Всичко, което стартирахме в началото на декември 2018 година, както и всички наши нови начинания, които ще започнем в края на месец януари, началото на февруари 2019 година ще се реализират между април и септември, като най-силни кулминационни месеци ще бъдат юни и юли. През юни и юли ще наблюдаваме опозициите както на Юпитер, така и на Сатурн със Слънцето, които са и връхна точка на проявление на нашите планове и идеи, които са се появили в живота ни в последните два месеца на 2018 година и в първите два на 2019 година.

В края на лятото и началото на есента 2019 година в живота ни ще се появят нови сюжети и събития, нови възможности. Ще можем да направим равносметка за отминалия период, да се облагодетелстваме от постигнатото, да си дадем кратка почивка, след което да поставим началото на новите планове и намерения в живота ни.

През месец август ще наблюдаваме началото на новия двугодишен цикъл на Венера и Марс, който ще продължи до юли 2021г. И това е време, в което можем да поставим нашите нови цели и намерения по отношение на нашите взаимоотношения - лични, приятелски и делови, по отношение постигането на нашите цели, както и във връзка с даването и получаването на ресурси в живота ни. И с оглед на това, че този цикъл се заражда в знак Дева, под управлението на Меркурий, който към момента ще бъде видим на небосклона като сутрешна звезда, това е доста добър показател. С оглед това, че Меркурий е най-близка планета до Слънцето и в по-голямата част от своя цикъл не се забелязва от Земята, сега в зараждащия се цикъл на Марс и Венера, като управител на процеса ни дава увереността, че бихме постигнали много добри резултати на материално ниво по отношение сферите на Венера и Марс. Най вече във взаимоотношенията, в получаването на ресурси и в реализацията на нашите мечти и желания - чрез ред, чрез последователност, чрез ежедневна работа, чрез ясни и точни намерения, чрез структурирани планове на действие, към които се придържаме.

Постепенно след август 2019 година ще почувстваме благоприятните теми и тенденции. През септември Венера ще изгрее като вечерница, а през октомври ще наблюдаваме и Марс като сутрешна звезда. Това означава, че тези две планети като местоположение ще бъдат зад Слънцето, наблюдавани от Земята. Тоест Слънцето ще се намира между Марс и Венера от една страна и Земята от друга. И смисълът на казаното е че до тогава би било добре да сме напълно наясно със себе си, със своите желания и способности, да сме превъзмогнали вътрешните пречки и задръжки, да сме освободили своя истински "Аз" и неговия потенциал, защото само при това условие ще можем да пристъпим към едни ползотворни и носещи ни радост и щастие отношения с другите, както и към реализация на новите възможности, които ще се появят пред нас!

И след всички промени в нашия живот, в края на лятото, началото на есента в живота ни настъпва нов цикъл на самореализация и нови възможности в партньорството и взаимоотношенията. И доколкото циклите на Венера и Марс стартират в земния практичен знак Дева можем да свържем този процес с нови възможности за достигането до един по-добър живот за нас, с нови възможности по отношение на материалните ресурси, с възможности за подобряване на практическата ежедневна реалност, която ни заобикаля, с подобряване на нашата работа, с оптимизиране на нашите задължения и отговорности на външно ниво. Тоест в месеците август, септември и октомври 2019 година ще имаме реалната възможност да стартираме нови проекти в живота ни, които в последствие да ни донесат по-добро качество на живот, както във сферата на взаимоотношенията и партньорството, така и в материален и делови план, във физическата реалност, която ни заобикаля, в нашата работа, в начина, по който заработваме своите доходи.

И накрая, през декември Юпитер се премества в знак Козирог за период от една година, както и ни очаква Пълно Слънчево затъмнение в съвпад с газовия гигант в последните дни на годината. И енергетиката на тези събития ще ни даде възможност да въплътим в реалността някои от нашите най-сериозни и важни жизнени проекти, за които сме работили през 2019 година. А в същото време 2020 година ще бъде продължение на нашия неуморен труд за постигане на целите и задачите, с които не сме успели да се справим напълно.

Затова добре е през идващите дванадесет месеца да бъдем активни повече от всякога, да се възползваме от големия потенциал на Юпитер в знак Стрелец , както и на Сатурн в Козирог и големите възможности за постижения, с които ни даряват те. Добре е да се вслушаме в изискванията на съдбата, които се явяват в живота ни посредством затъмненията, да погледнем реалистично на живота, под активността на целия земен тригон - знаците Козирог, Телец и Дева, да бъдем готови да се променим, там, където е необходимо и да се откажем от старото и закостенялото, както на външен план, така и в нашите мисли и идеи. И да се опитаме да покорим нашите най-високи върхове и да достигнем до своята максимална реализация в живота, защото, уверявам ви, ще имаме пълната подкрепа на планетите! 

Пожелавам на всички една изпълнена с много щастие, здраве, любов и сбъднати мечти година! Помнете, че мечтите стават реалност тогава, когато ние искрено повярваме, че това е възможно и се преборим то да се случи!

Честита да ви е Новата 2019 Година! Ще се радвам отново да бъдем заедно! Обичам ви!!! 🙂


За всеки един важен аспект през годината, следете раздел АСТРО СЪБИТИЯ и ЛУНЕН ХОРОСКОП!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

❤️❤️❤️ Посетете страницата за Услуги! >> http://astrolive.info/paid-forecasts/

телефон за връзка с мен: 0899 181 185 Анелия (Вайбър, УатсАпп)
Skype: Astrolive info
email: astrolive.info@gmail.comСтатията за СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В КОЗИРОГ можете да прочетете тук →Статията за ПЪЛНОЛУНИЕ В ЗНАК РАК
можете да прочетете тук →Статията за ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ по оста РАК-КОЗИРОГ можете да прочетете тук →Статията за ЮПИТЕР В СТРЕЛЕЦ 2018-2019г. можете да прочетете тук →


Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!ИНГРЕСИИ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ 2019Г.:


СЛЪНЦЕ
в Козирог/
от 20.01.2019г., 10:59ч. във Водолей/
от 19.02.2019г., 01:03ч. в Риби/
от 20.03.2019г., 23:58ч. в Овен/
от 20.04.2019г., 11:55ч. в Телец/
от 21.05.2019г., 10:59ч. в Близнаци/
от 21.06.2019г., 18:54ч. в Рак/
от 23.07.2019г., 05:50ч. в Лъв/
от 23.08.2019г., 13:01ч. в Дева/
от 23.09.2019г., 10:50ч. във Везни/
от 23.10.2019г., 20:19ч. в Скорпион/
от 22.11.2019г., 16:58ч. в Стрелец/
от 22.12.2019г., 06:19ч. в Козирог/
МЕРКУРИЙ
в Стрелец/
от 05.01.2019г., 05:39ч. в Козирог/
от 24.01.2019г., 07:49ч. във Водолей/
от 10.02.2019г., 12:50ч. в Риби/
от 05.03.2019г., 20:19ч. в Риби (R)/
от 28.03.2019г., 15:58ч. в Риби (D)/
от 17.04.2019г., 09:00ч. в Овен/
от 06.05.2019г., 21:25ч. в Телец/
от 21.05.2019г., 13:51ч. в Близнаци/
от 04.06.2019г., 23:04ч. в Рак/
от 27.06.2019г., 03:19ч. в Лъв/
от 08.07.2019г., 02:15ч. в Лъв (R)/
от 19.07.2019г., 10:06ч. в Рак/
от 01.08.2019г., 06:57ч. в Рак (D)/
от 11.08.2019г., 22:45ч. в Лъв/
от 29.08.2019г., 10:47ч. в Дева/
от 14.09.2019г., 10:14ч. във Везни/
от 03.10.2019г., 11:14ч. в Скорпион/
от 31.10.2019г., 17:41ч. в Скорпион (R)/
от 20.11.2019г., 21:11ч. в Скорпион (D)/
от 09.12.2019г., 11:41ч. в Стрелец/
от 29.12.2019г., 06:54ч. в Козирог/

ВЕНЕРА
в Скорпион/
от 07.01.2019г., 13:17ч. в Стрелец/
от 04.02.2019г., 00:29ч. в Козирог/
от 01.03.2019г., 18:45ч. във Водолей/
от 26.03.2019г., 21:43ч. в Риби/
от 20.04.2019г., 19:10ч. в Овен/
от 15.05.2019г., 11:46ч. в Телец/
от 09.06.2019г., 04:36ч. в Близнаци/
от 03.07.2019г., 18:18ч. в Рак/
от 28.07.2019г., 04:53ч. в Лъв/
от 21.08.2019г., 12:06ч. в Дева/
от 14.09.2019г., 16:43ч. във Везни/
от 08.10.2019г., 20:50ч. в Скорпион/
от 01.11.2019г., 22:24ч. в Стрелец/
от 26.11.2019г., 02:28ч. в Козирог/
от 20.12.2019г., 08:41ч. във Водолей/
МАРС
в Риби/
от 01.01.2019г., 04:19ч. в Овен/
от 14.02.2019г., 12:51ч. в Телец/
от 31.03.2019г., 09:12ч. в Близнаци/
от 16.05.2019г., 06:09ч. в Рак/
от 02.07.2019г., 02:19ч. в Лъв/
от 18.08.2019г., 07:16ч. в Дева/
от 04.10.2019г., 07:21ч. в Везни/
от 19.11.2019г., 09:40ч. в Скорпион/
ЮПИТЕР
от 10.04.2019г., 20:01ч. в Стрелец (R)/
от 11.08.2019г., 03:19ч. в Стрелец (D)/
от 02.12.2019г., 20:20ч. в Козирог/
САТУРН
от 30.04.2019г., 03:54ч. в Козирог (R)/
от 18.09.2019г., 11:47ч. в Козирог (D)/
УРАН
от 06.01.2019г., 22:26ч. в Овен (D)/
от 06.03.2019г., 10:26ч. в Телец/
от 12.08.2019г., 05:26ч. в Телец (R)/
НЕПТУН
от 21.06.2019г., 17:36ч. в Риби (R)/
от 27.11.2019г., 14:32ч. в Риби (D)/
ПЛУТОН
от 24.04.2019г., 20:47ч. в Козирог (R)/
от 03.10.2019г., 08:39ч. в Козирог (D)/
ЛУННИ ВЪЗЛИ
по оста Рак-Козирог - цялата 2019г./


ДИРЕКТНО/РЕТРОГРАДНО ДВИЖЕНИЕ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ 2019Г.:


Меркурий - 19.02.2019г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 05.03.2019г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 15.03.2019г./
Меркурий - 28.03.2019г. става Директен/
Меркурий - 16.04.2019г. излиза от Ретро сянка/

Меркурий - 20.06.2019г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 08.07.2019г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 21.07.2019г./
Меркурий - 01.08.2019г. става Директен/
Меркурий - 15.08.2019г. излиза от Ретро сянка/

Меркурий - 12.10.2019г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 31.10.2019г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 11.11.2019г./
Меркурий - 20.11.2019г. става Директен/
Меркурий - 07.12.2019г. излиза от Ретро сянка/


Венера - няма ретроградност през 2019г./
Марс - няма ретроградност през 2019г./


Юпитер - 14.01.2019г. влиза в Ретро сянка/
Юпитер - 10.04.2019г. става Ретрограден /
Юпитер опозиция Слънце - 10.06.2019г./
Юпитер - 11.08.2019г. става Директен/
Юпитер - 01.11.2019г. излиза от Ретро сянка/


Сатурн - 22.01.2019г. влиза в Ретро сянка/
Сатурн - 30.04.2019г. става Ретрограден/
Сатурн опозиция Слънце - 09.07.2019г./
Сатурн - 18.09.2019г. става Директен/
Сатурн - 24.12.2019г. излиза от Ретро сянка/


Уран - 20.04.2018г. влиза в Ретро сянка/
Уран - 07.08.2018г. става Ретрограден/
Уран опозиция Слънце - 24.10.2018г./
Уран - 06.01.2019г. става Директен/
Уран - 23.04.2019г. излиза от Ретро сянка/

Уран - 25.04.2019г. влиза в Ретро сянка/
Уран - 12.08.2019г. става Ретрограден/
Уран опозиция Слънце - 28.10.2019г./
Уран - 10.01.2020г. става Директен/
Уран - 26.04.2020г. излиза от Ретро сянка/


Нептун - 26.02.2018г. влиза в Ретро сянка/
Нептун - 18.06.2018г. става Ретрограден/
Нептун опозиция Слънце - 07.09.2018г./
Нептун - 22.11.2018г. става Директен/
Нептун - 15.03.2019г. излиза от Ретро сянка/

Нептун - 28.02.2019г. влиза в Ретро сянка/
Нептун - 21.06.2019г. става Ретрограден/
Нептун опозиция Слънце - 10.09.2019г./
Нептун - 27.11.2019г. става Директен/
Нептун - 17.03.2020г. излиза от Ретро сянка/


Плутон - 21.12.2017г. влиза в Ретро сянка/
Плутон - 22.04.2018г. става Ретрограден/
Плутон опозиция Слънце - 12.07.2018г./
Плутон - 30.09.2018г. става Директен/
Плутон - 21.01.2019г. излиза от Ретро сянка/

Плутон - 02.01.2019г. влиза в Ретро сянка/
Плутон - 24.04.2019г. става Ретрограден/
Плутон опозиция Слънце - 14.07.2019г./
Плутон - 03.10.2019г. става Директен/
Плутон - 24.01.2020г. излиза от Ретро сянка/ЛУНАЦИИ И ЗАТЪМНЕНИЯ ПРЕЗ 2019Г.:


06 януари 2019г., 03:28ч. - НОВОЛУНИЕ 15025' Козирог - ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/

21 януари 2019г., 07:16ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00052' Лъв – ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/


04 февруари 2019г., 23:03ч. - НОВОЛУНИЕ 15045' Водолей/

19 февруари 2019г., 17:53ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00042' Дева./


06 март 2019г., 18:03ч. - НОВОЛУНИЕ 15047' Риби/

21 март 2019г., 03:42ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00009' Везни/


05 април 2019г., 11:50ч. - НОВОЛУНИЕ 15017' Овен/

19 април 2019г., 14:12ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 29007' Везни/


05 май 2019г., 01:46ч. - НОВОЛУНИЕ 14011' Телец/

19 май 2019г., 00:11ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 27039' Скорпион/


03 юни 2019г., 13:02ч. - НОВОЛУНИЕ 12034' Близнаци/

17 юни 2019г., 11:30ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 25053' Стрелец/


02 юли 2019г., 22:16ч. - НОВОЛУНИЕ 10038' Рак – ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/

17 юли 2019г., 00:37ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 24004' Козирог ЧАСТИЧНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/


01 август 2019г., 06:12ч. - НОВОЛУНИЕ 08037' Лъв/

15 август 2019г., 15:29ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 22024' Водолей/

30 август 2019г., 13:37ч. - НОВОЛУНИЕ 06047' Дева/


14 септември 2019г., 07:33ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 21005' Риби/

28 септември 2019г., 21:26ч. - НОВОЛУНИЕ 05020' Везни/


14 октомври 2019г., 00:08ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 20014' Овен/

28 октомври 2019г., 05:38ч. - НОВОЛУНИЕ 04025' Скорпион/


12 ноември 2019г., 15:34ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 19052' Телец/

26 ноември 2019г., 17:05ч. - НОВОЛУНИЕ 04003' Стрелец/


12 декември 2019г., 07:12ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 19052' Близнаци/

26 декември 2019г., 07:13ч. - НОВОЛУНИЕ 04007' Козирог – ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/


Скъпи приятели,
Ако искате да проследите всяко събитие в детайли,
както и движението на Луната,
разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

 • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
 • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
 • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
 • Затъмнения 2019г.
 • Уран в Телец - март 2019г. до май 2026г.
 • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
 • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
 • Меркурий – ретроградност  2019г.
 • Нептун в Риби - от 2011г. до 2026г.
 • Плутон в Козирог - от 2008г. до 2024г.
 • Транзити и аспекти през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...