☿ Статии♂ Месечен хороскоп

Месечен хороскоп ОКТОМВРИ 2019г. – Любов и сбъднати мечти!!! ❤️

Месечен хороскоп ОКТОМВРИ 2019г.

.

Здравейте, приятели, предстои ни един прекрасен есенен месец, изпълнен с много възможности за реализация на нашите цели, желания и мечти!!!

След Есенното равноденствие и навлизането на Слънцето в знак Везни постепенно енергетиката от земна и материална се променя в по-лека въздушна и ефирна, но стабилна кардинална форма!

Време е за поставяне на здрави основи - вътрешни и външни, материални и интелектуални, на нов старт в живота ни. Това е процес, който по-скоро ще е добре да реализираме леко и гладко, без напрежение и излишно напъване от наша страна.

Новолунието в знак Везни, което се случи в края на септември, бележи енергийно и събитийно целия месец октомври, до следващото Новолуние, което ще бъде в края на периодът - в знак Скорпион. Също така съвпада на Слънцето и Луната във Везни е средна точка между юлското Слънчево затъмнение в Рак и декемврийското - в знак Козирог. Тоест можем да очакваме кармата и съдбата силно да се включат в нашия живот през целия месец октомври.

Като цяло може да се каже, че периодът сега и случващото ще бъде резултат от това, за което сме работили в последните шест месеца и едновременно ще бъде и възможност за едно силно ново начало в живота ни. 

Марс ще бъде невидим до 30 октомври, което отново ни показва, че всичко, което правим не бива да има нужда от влагане на много енергия и сила от наша страна. И много лесно ще разберем кой е правилният избор сега - тогава, когато нещата се развиват гладко за нас. И обратното, ако това, което желаем се нуждае от прекалено много енергия - или не е за нас или моментът му не е дошъл все още. Тоест добре е да работим ведно с посоката, която ни се показва чрез събитията отвън!

В унисон с енергетиката на знак Везни ще вземем своите най-важни решения и ще направим своите нелеки избори, които до момента са изисквали от нас прекалено много усилия и ни се е струвало, че не можем да направим правилната преценка на дадените ситуации. 

Е, през октомври определено ще имаме и късметът и помощта свише, за да вземем своя верен избор за бъдещото ни развитие. И добре е да го направим сега, защото ноември и декември ще са месеци на завършване на дадени цикли и като цяло ще дават повече шанс за размисъл и планиране, отколкото за реално действие. Въпреки че поради дадени фактори много ще ни се иска нещата да се случват по-бързо и ние да ги провокираме от наша страна!

Дори може да се каже, че октомври е месец на създаване на основи за нещо, което ще даде проявление след пролетта до лятото на 2020 година. Един път заради вечерната фаза на Венера, която стартира сега и ще кулминира през март 2020 и втори път заради затъмненията по оста Рак-Козирог, които окончателно ще приключат през лятото на 2020 година.

.

За разлика от септември обаче, в който преобладаваше силната земна енерегетика и планетите се движеха като под строй в земния тригон, сега ще ни се наложи да работим едновременно в две, дори в три направления. Това е продиктувано от транзита на бързите планети едновременно в знаците Везни и Скорпион. Слънцето и Марс ще дават акцент на въздушния знак Везни, а Меркурий и Венера на знак Скорпион. А да не забравяме и бавните планети - три от които са в стихията на земята - Уран в Телец, Сатурн и Плутон в Козирог.

И четирите бързи планети може да се каже, че имат своята енергийна мощ към момента и нито една от тях не е за подценяване или пренебрегване! Венера е в близост до своя хелиакален изгрев като Вечерница, който се състоя на 27-ми септември, което я прави изключително мощна сега. Марс, от своя страна, също е близо до изгрев и той ще се състои на 30 октомври. Слънцето - в една от своите 4-ри кардинални позиции, сменяйки сезоните - Есенното равноденствие, а Меркурий - подготвящ края на своя цикъл със Слънцето и навлизащ в ретроградна фаза, в близост до вечерна елонгацоя.

В предишните мои материали ви разказах за Венера, на която сега можем да разчитаме за сбъдване на нашите мечти и желания леко и лесно, за това да се чувстваме добре и щастливи, да намерим любовта, хармонията, материалното, духовното и менталното спокойствие и удовлетворение.

Заедно с Меркурий те навлизат в Скорпион в началото на месеца. Ще транзитират в знака на трансформацията, промяната и мистиката, като в края на периода ще направят съвпад. Тоест сега ни се дава шанс да работим именно с темата за комуникацията, с взаимоотношенията, с начините, по които планираме да достигнем желанията и намеренята си, с мисловните ни нагласи, с намирането на информация, която да ни даде ново осъзнаване на реалността!

Венера и Меркурий правят съвпад в края на октомври, като вечерни звезди, което ни показва отново, че пътят, по който желаем да достигнем целите си като цяло е добре да бъде по-пасивен и деликатен. Още повече в този момент най-близката планета до Слънцето е стационарна, приготвяйки се да обърне своето движение от директно в ретроградно. Като по този начин през целия ноември ще ни даде шанс да преосмислим случилото се до момента от началото на годината.

Слънцето до 23-ти октомври е в знак Везни, даващо баланс и търсене на разбирателство в живота ни. Сега е добър момент да се уравновесим, защото след 23-ти, навлизайки в Скорпион, страстите ще се нажежат и ще бъдем по-склонни да изпадаме в крайности - както в мисленето, така и в поведението.

Знак Везни е под управлението на Венера, която със своята мощна енергетика би подпомогнала изключително много разрешаването на спорове от всякакъв характер, както и това да направим спокойно своите верни избори. Както би ни помогнала спокойно и премерено да достигнем до това, което желаем, без напрежение и груби действия.

Пътят на успеха през този месец може да се оприличи на фразата "да пипаш с кадифени ръкавици" - да бъдем уверени и сигурни в себе си и в своите действия, решения и постъпки, но едновременно с това и много премерено да подхождаме към всяка една ситуация - с внимание и финес!

След средата на месеца - след Пълнолунието в Овен, изгрева на Марс като сутрешна звезда и преминаването на Слънцето в знак Скорпион - със сигурност истински ще усетим новия път и посока, по които вече сме направили своите първи стъпки. Всичко, което се случва в Скорпион ще бъде в опозиция с Уран - планетата на промяната. И това означава, че промяната е сигурна в живота ни. 

Добре е да внимаваме, както казахме, със страстите или прибързването, защото отново се включва Нептуновата енергетика като тригонира всички планети и процеси, които се случват в знака на Скорпиона - от навлизането на Меркурий и Венера в началото на месеца в осмия знак, до Новолунието в знак Скорпион в края на октомври. Както знаем в негативното си проявление Нептун е планета на объркването и невъзможността да вземаме верните за нас решения. Просто ни прави неспособни точно и вярно да преценим!

Тоест през целия месец са налице няколко главни тенденции. Тази за промяна, за направа на верен избор и верни стъпки по реализацията на това, което желаем. А от друга страна тенденцията да се загубим, да се заблудим или да не успеем да преценим добре ситуацията, в която се намираме.

Но на помощ ни идва факта, че този месец е под влиянието на Новолуние във Везни, което един път ни дава възможност за достигане на хармония и баланс в живота ни по най-естествения начин и втори път е средна точка между две слънчеви затъмнения, което от своя страна ни дава съдбовност на случващото се. Така че ако използваме енергията на Нептун, за да активираме нашата интуиция, духовност, състрадателност и творчески подход, няма как да не направим верните ходове за нас!

Също не бива да забравяме и Юпитер, който е все още достатъчно силен, видим на небосклона и намиращ се в своя знак Стрелец. Това засилва благоприятните шансове и вероятността събитията да се развият в наша полза! Юпитер разширява нашия поглед и осъзнаване и ни дава една глобална и дълбока духовна гледна точка. Също на фона на знак Везни, олицетворяващ партньорството, ни обещава намиране на помощ и подкрепа, достигане до нужната информация, среща на духовен учител или човек, който да промени начинът ни на мислене и възприятие на света като цяло. 

И транзита на Венера, Марс, Слънцето и Меркурий успоредно във Везни и Скорпион ни дават прекрасната възможност да намерим себе си чрез другите и да получим най-доброто развитие на дадени ситуации в живота ни - чрез намиране на хармония и баланс в нас и извън нас, с природата и енергията свише, както и чрез правилната промяна - вътрешна и външна. Темата за взаимоотношенията навлезе с голяма сила в живота ни още с Новолунието във Везни на 28-ми септември (дори с изгрева на Венера на 27-ми), като в унисон със скорпионовите енергии (Меркурий, Венера, впоследствие и Слънце в Скорпион) в течение на целият месец октомври ще ни се даде възможност да работим и с темата за ресурсите - духовни и материални - които даваме и получаваме. Както и ще ни даде възможност да разберем доколко сме постигнали баланс както в самите себе си, така и спрямо другите, проявявайки се като чисто материално отражение чрез събития в живота ни.   

На чисто битов план месецът е прекрасен за нови начинания - стартиране на бизнес, нова работа, закупуване на имот, намиране на истинско приятелство, зараждане на любовни взаимоотношения, видимо подобряване във вече съществуващи такива... Вариантите са толкова, колкото са и хората на земята, разбира се! Но главното е едно - добра промяна, шанс за реализация, намиране на правилните хора, усещане на верните подходи в дадени важни за нас ситуации!

Пълнолуние в Овен
14 октомври 2019г., 00:08ч. БГ

.

Поръчай своя уникален комплект за енергийна защита!!!

Посети моя online магазин ☯ Art-Shop.bg!

.


ПЪЛНОЛУНИЕ В ОВЕН


С Новолунието в знак Везни в съвпад с изгряващата Венера се даде един изключително мощен старт на Лунния месец до края на октомври. Пред нас са реалните възможности да работим и да получим това, което желаем. Особено силно ще влияе и съдбата в случващото се сега!

С Пълнолунието в Овен (кулминация на Лунния месец) може да се каже, че ще усетим много силно новото, промяната вътре в нас самите, а оттам и промяната на външния свят към нас! Опозицията на Слънцето и Луната образува тау квадратура с Плутон - планетата на дълбоката трансформация и на възможността да се разделим с едни от най-тежките и блокиращи ни модели на мислене и чувстване.

Новото начало е пред всеки от нас и то най-вече поради факта, че до края на месеца това, което се случва в живота ни така или иначе ще ни въздейства дълбоко трансформиращо на емоционално и духовно ниво!

Още повече опозицията на Слънцето и Луната е в точни мажорни положителни аспекти с Юпитер - големия благодетел на хороскопа! Можем само да вярваме и да търсим доброто във всяка една ситуация сега. Да бъдем оптимисти и да отворим съзнанието си за новото в живота ни! 2020-та година предстои да бъде много силна и мощна за всеки един от нас и важното е от сега всеки да прави своите правилни избори и да взема продуктивни решения как да постъпи във всяка една ситуация!

Два дни преди Пълнолунието Меркурий излиза в ретроградна сянка и постепенно започва да забавя своя ход. В денят на опозицията на светилата малката планета прави точен секстил със Сатурн, а няколко дни по-късно е във вечерна елонгация. Ето още едно потвърждение за фиксиране на силни и стабилни мисловни структури в живота ни. 

Между 23-ти октомври и 22-ри ноември Слънцето в Скорпион ще бъде в опозиция с Уран. И ако от сега формираме нашето ново мислене и възприемане на ситуациите и хората в живота ни, много по-лесно ще преминем под енергетиката на този напрегнат аспект. Той ще има за задача да премахне рязко от живота и съзнанието ни това, което ни блокира! И да ни освободи да бъдем себе си и да постигнем най-доброто на което сме способни и което ще ни донесе истинска радост и щастие!!!

Новолуние в Скорпион
28 октомври 2019г., 05:39ч. БГ

.


НОВОЛУНИЕ В СКОРПИОН


Новолунието в Скорпион, което е в края на месеца, вече много силно ще активира темата на промяната. Ще ни накара да бръкнем много надълбоко в емоциите си, в мисленето си, в чувстването си, в страховете и задръжките, в болките и в миналото. И по един категоричен начин ще ни каже "БЪДИ СЕБЕ СИ и се освободи от всичко, което те блокира!"

Преминаваме през изключително силни и важни процеси за нашето развитие - Новолуние във Везни в края на септември, под управлението на изгряващата Венера и Новолуние в Скорпион в края на октомври, под управлението на изгряващ Марс!!!

Няма сила, което да ни спре сега. Важно е обаче да има баланс и всичко да се случва плавно и премерено. Един вид събитията да ни водят в решенията, но ние от своя страна да сме готови да ги вземаме!

Марс е в точна квадратура със Сатурн в Козирог и тук марсовата енергетика ни напомня защо е в екзалтация в този знак. Силата сега на всеки един от нас ще бъде не в бързането и хвърлянето презглава в дадени ситуации, а в търпението, вярната и стабилна преценка, в устойчивостта, издръжливостта и постоянството! В сигурната вяра в нас самите и в нашия успех!

Темата за Пълнолунието в Овен и за Новолунието в Скорпион разбира се ще разгледаме в отделни материали - по знаци и чрез допълнителната енергетика на картите Таро! 

таро - осмица чаши
Осмица Чаши

таро - обесеният
Обесеният

таро - глупакът
Глупакът

.


КАРТИ ТАРО НА МЕСЕЦА/ ЗАКЛЮЧЕНИЕ


Трите карти, които изтеглих за месеца, признавам си леко ме смутиха. Но сега след като развих темата астрологично разбирам, че те преповтарят казаното до момента! 🙂 Както винаги! Те просто са друг ключ към разбирането на това, което ни интересува. Резултатът е един! 🙂

"Осмица Чаши", "Обесеният" и "Глупакът"!

Раздяла с миналото, известна пасивност, когато е нужно и непривързване към сегашната ситуация в живота ни. Готовност за създаване на нова реалност.

Картата "Осмица Чаши" се свързва с това да имаш нужда да намериш себе си, да се уединиш ако се налага за известно време. Или просто да имаш нуждата сам да вземеш своите решения, без да се съобразяваш с мнението на другите. Тази карта дава препратка към желанието ни за нещо ново и за готовността да се остави миналото назад - като емоции, преживявания, начин на мислене по дадени въпроси. Картата сочи за освобождаване от тежък товар!

"Обесеният" дава нужда да променим своята гледна точка. Да се отдръпнем ако трябва от дадена ситуация, да забавим темпото или да намалим активността, за да имаме време да обмислим нещата! Понякога показва, че за да се случи даденото нещо не е нужно на всяка цена ние да провокираме събитията по какъвто и да било начин. Ако е писано то просто се случва - особено сега под силната енергетика на Вечерницата и съдбоносното влияние на двете Слънчеви затъмнения, по средата на които сме. Тази карта показва нуждата от самоконтрол и вътрешната сила да се оставим на събитията!

"Глупакът" е както вече сме коментирали белият лист хартия пред нас. Възможността да напишем на този лист всичко, което ние пожелаем. "Глупакът" символизира зародишът на новото начало, семената, които ще засадим сега, за да поникнат и да дадат плод на един по-късен етап. И хубавото е, че само и единствено от нас зависи какъв избор ще направим - коя ситуация ще решим да развиваме и да подхранваме в живота си!

Тази карта се свързва с оптимизма, с надеждата и с вярата, че колкото и да ни е трудно сега, то пред нас е бъдещето и дори неясно (понякога заплашително дори, като тази пропаст пред човекът на картата) то ни носи нови възможности за реализация и намиране на личното щастие!!!Промяната витае във въздуха сега. И доколко положителна и градивна ще бъде тя зависи до голяма степен от всеки един човек, който носи отговорност за своите действия! Това, което не зависи от нас, ние сме длъжни да го приемем и понесем, но за останалото - това, което е в нашите възможности и способности - е наше задължение да бъдем осъзнати и в силна взаимовръзка от една страна със собствените ни потребности и нужди, и от друга - с тези на другите и със света около нас!!!

Пожелавам ви един прекрасен и незабравим месец, изпълнен с много слънчеви дни и ползотворни развития на важните за вас ситуации. Очаквайте видео-прогнозата в You Tube. Ако имате въпроси относно процесите през октомври, на които не сте намерили отговор в този материал, можете да задавате въпроси и предложения под публикацията във Facebook. При възможност с най-голямо желание ще ги разгледам в предстоящия видео-материал за октомври!

Обичам ви!!! Бъдете щастливи и влюбени!!! 🙂 ❤️❤️❤️


За всеки един важен аспект през годината, следете раздел АСТРО СЪБИТИЯ и ЛУНЕН ХОРОСКОП!


❤️❤️❤️ За лична консултация, в която ще разгледаме конкретно това, което Ви вълнува, както и общия житейски път с прогностика за близко и по-далечно бъдеще, можете да се свържете с мен!

❤️ Цена на първа консултация - 100лв. Натална карта + Прогностика

❤️ Вторична консултация - 30-50-80лв. в зависимост от времетраенето.

❤️❤️❤️ Работя с клиенти както от цяла България, така и от чужбина - консултациите се провеждат онлайн и няма ограничение за местоположението!

❤️❤️❤️ Посетете страницата за Услуги! >> http://astrolive.info/paid-forecasts/

телефон за връзка с мен: 0899 181 185 Анелия (Вайбър, УатсАпп) Skype: Astrolive info email: astrolive.info@gmail.com

☀ ☀ ☀ Посетете и моя online магазин Art-Shop.bg! ☀ ☀ ☀ВЕНЕРА СЪВПАД МАРС
2019 - 2021Г. →ЛУННИ ВЪЗЛИ ПО ОСТА РАК-КОЗИРОГ →УРАН
В ТЕЛЕЦ -
от 2018 до 2026Г.


Посетете моя online магазин
☯ Art-Shop.bg!


меркурий дева близнаци

Посетете моя YouTube канал!ВАЖНИ ДАТИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2019Г.


НЕВИДИМ МЕРКУРИЙ през целия месец

НЕВИДИМ МАРС до 18.10.2019г.


27 септември 2019г. - ИЗГРЕВ НА ВЕНЕРА КАТО ВЕЧЕРНИЦА/ EF

28 септември 2019г., 21:27ч.  - НОВОЛУНИЕ 5º20' ВЕЗНИ

29 септември 2019г., 19:07ч.  - ИЗГРЕВ НА ЛУНАТА / 1-ВИ ЛУНЕН ДЕН

1 октомври 2019г., 07:18ч. - Венера квадрат Плутон

3 октомври 2019г. - Плутон става Директен

3 октомври 2019г., 11:14ч. - Меркурий в Скорпион

4 октомври 2019г., 07:22ч. - Марс във Везни

5 октомври 18:57ч. - ПЪРВА ЧЕТВЪРТ 

6 октомври 2019г., 12:11ч. - Слънце квадрат Северен възел

7 октомври 2019г., 09:17ч. - Меркурий опозиция Уран

7 октомври 2019г., 22:07ч. - Слънце квадрат Сатурн

8 октомври 2019г., 20:06ч. - Венера в Скорпион

12 октомври 2019г. - Меркурий влиза в ретроградна сянка

12 октомври 2019г., 18:45ч. - НАЧАЛО НА ПЪЛНОЛУНИЕТО/ AR

12 октомври 2019г., 19:15ч. - Меркурий тригон Северен възел

13 октомври 2019г., 01:07ч. - Венера опозиция Уран

13 октомври 2019г., 21:02ч. - Слънце секстил Юпитер

14 октомври 2019г., 00:08ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 20º14' ОВЕН

14 октомври 2019г., 07:42ч. - КРАЙ НА ПЪЛНОЛУНИЕТО/ CS

14 октомври 2019г., 09:56ч. - Меркурий секстил Сатурн

14 октомври 2019г., 10:38ч. - Слънце квадрат Плутон

16 октомври 2019г., 01:45ч. - Меркурий тригон Нептун

18 октомври 2019г., 15:21ч. - Венера тригон Северен възел

20 октомври 2019г. - МЕРКУРИЙ ВЕЧЕРНА ЕЛОНГАЦИЯ/ EE

20 октомври 2019г., 01:21ч. - Меркурий секстил Плутон

20 октомври 2019г., 16:58ч. - Венера секстил Сатурн

21 октомври 2019г., 22:40ч. - Венера тригон Нептун

22 октомври 2019г., 07:51ч. - ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

22 октомври 2019г., 19:45ч. - Марс квадрат Северен възел

23 октомври 2019г., 20:20ч. - Слънце в Скорпион

25 октомври 2019г., 12:52ч. - Венера секстил Плутон

27 октомври 2019г., 16:31ч. - Марс квадрат Сатурн

27 октомври 2019г., 05:36ч. - "ТЪМНИ ДНИ" на ЛУНАТА

28 октомври 2019г., 05:39ч. - НОВОЛУНИЕ 4º25' СКОРПИОН

28 октомври 2019г., 10:15ч. - Слънце опозиция Уран

29 октомври 2019г., 17:19ч. - ИЗГРЕВ НА ЛУНАТА / 1-ВИ ЛУНЕН ДЕН

18 октомври 2019г. - ИЗГРЕВ НА МАРС/ MF

31 октомври 2019г. - Меркурий става Ретрограден

31 октомври 2019г., 00:05ч. - Меркурий съвпад Венера

3 ноември 2019г., 22:25ч. - Венера в Стрелец


* посочените часове са в бг лятно часово време
до 27.10.2019г., 04:00ч. +3 GMT
* посочените часове са в бг зимно часово време
след 27.10.2019г., 03:00ч. +2 GMT


ИНГРЕСИИ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ 2019Г.:


СЛЪНЦЕ
в Козирог/
от 20.01.2019г., 10:59ч. във Водолей/
от 19.02.2019г., 01:03ч. в Риби/
от 20.03.2019г., 23:58ч. в Овен/
от 20.04.2019г., 11:55ч. в Телец/
от 21.05.2019г., 10:59ч. в Близнаци/
от 21.06.2019г., 18:54ч. в Рак/
от 23.07.2019г., 05:50ч. в Лъв/
от 23.08.2019г., 13:01ч. в Дева/
от 23.09.2019г., 10:50ч. във Везни/
от 23.10.2019г., 20:19ч. в Скорпион/
от 22.11.2019г., 16:58ч. в Стрелец/
от 22.12.2019г., 06:19ч. в Козирог/
МЕРКУРИЙ
в Стрелец/
от 05.01.2019г., 05:39ч. в Козирог/
от 24.01.2019г., 07:49ч. във Водолей/
от 10.02.2019г., 12:50ч. в Риби/
от 05.03.2019г., 20:19ч. в Риби (R)/
от 28.03.2019г., 15:58ч. в Риби (D)/
от 17.04.2019г., 09:00ч. в Овен/
от 06.05.2019г., 21:25ч. в Телец/
от 21.05.2019г., 13:51ч. в Близнаци/
от 04.06.2019г., 23:04ч. в Рак/
от 27.06.2019г., 03:19ч. в Лъв/
от 08.07.2019г., 02:15ч. в Лъв (R)/
от 19.07.2019г., 10:06ч. в Рак/
от 01.08.2019г., 06:57ч. в Рак (D)/
от 11.08.2019г., 22:45ч. в Лъв/
от 29.08.2019г., 10:47ч. в Дева/
от 14.09.2019г., 10:14ч. във Везни/
от 03.10.2019г., 11:14ч. в Скорпион/
от 31.10.2019г., 17:41ч. в Скорпион (R)/
от 20.11.2019г., 21:11ч. в Скорпион (D)/
от 09.12.2019г., 11:41ч. в Стрелец/
от 29.12.2019г., 06:54ч. в Козирог/

ВЕНЕРА
в Скорпион/
от 07.01.2019г., 13:17ч. в Стрелец/
от 04.02.2019г., 00:29ч. в Козирог/
от 01.03.2019г., 18:45ч. във Водолей/
от 26.03.2019г., 21:43ч. в Риби/
от 20.04.2019г., 19:10ч. в Овен/
от 15.05.2019г., 12:46ч. в Телец/
от 09.06.2019г., 04:36ч. в Близнаци/
от 03.07.2019г., 18:18ч. в Рак/
от 28.07.2019г., 04:53ч. в Лъв/
от 21.08.2019г., 12:06ч. в Дева/
от 14.09.2019г., 16:43ч. във Везни/
от 08.10.2019г., 20:50ч. в Скорпион/
от 01.11.2019г., 22:24ч. в Стрелец/
от 26.11.2019г., 02:28ч. в Козирог/
от 20.12.2019г., 08:41ч. във Водолей/
МАРС
в Риби/
от 01.01.2019г., 04:19ч. в Овен/
от 14.02.2019г., 12:51ч. в Телец/
от 31.03.2019г., 09:12ч. в Близнаци/
от 16.05.2019г., 06:09ч. в Рак/
от 02.07.2019г., 02:19ч. в Лъв/
от 18.08.2019г., 07:16ч. в Дева/
от 04.10.2019г., 07:21ч. във Везни/
от 19.11.2019г., 09:40ч. в Скорпион/
ЮПИТЕР
от 10.04.2019г., 20:01ч. в Стрелец (R)/
от 11.08.2019г., 03:19ч. в Стрелец (D)/
от 02.12.2019г., 20:20ч. в Козирог/
САТУРН
от 30.04.2019г., 03:54ч. в Козирог (R)/
от 18.09.2019г., 11:47ч. в Козирог (D)/
УРАН
от 06.01.2019г., 22:26ч. в Овен (D)/
от 06.03.2019г., 10:26ч. в Телец/
от 12.08.2019г., 05:26ч. в Телец (R)/
НЕПТУН
от 21.06.2019г., 17:36ч. в Риби (R)/
от 27.11.2019г., 14:32ч. в Риби (D)/
ПЛУТОН
от 24.04.2019г., 20:47ч. в Козирог (R)/
от 03.10.2019г., 08:39ч. в Козирог (D)/
ЛУННИ ВЪЗЛИ
по оста Рак-Козирог - цялата 2019г./


ДИРЕКТНО/РЕТРОГРАДНО ДВИЖЕНИЕ НА ПЛАНЕТИТЕ ПРЕЗ 2019Г.:


Меркурий - 19.02.2019г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 05.03.2019г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 15.03.2019г./
Меркурий - 28.03.2019г. става Директен/
Меркурий - 16.04.2019г. излиза от Ретро сянка/

Меркурий - 20.06.2019г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 08.07.2019г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 21.07.2019г./
Меркурий - 01.08.2019г. става Директен/
Меркурий - 15.08.2019г. излиза от Ретро сянка/

Меркурий - 12.10.2019г. влиза в Ретро сянка/
Меркурий - 31.10.2019г. става Ретрограден/
Меркурий съвпад Слънце - 11.11.2019г./
Меркурий - 20.11.2019г. става Директен/
Меркурий - 07.12.2019г. излиза от Ретро сянка/


Венера - няма ретроградност през 2019г./
Марс - няма ретроградност през 2019г./


Юпитер - 14.01.2019г. влиза в Ретро сянка/
Юпитер - 10.04.2019г. става Ретрограден /
Юпитер опозиция Слънце - 10.06.2019г./
Юпитер - 11.08.2019г. става Директен/
Юпитер - 01.11.2019г. излиза от Ретро сянка/


Сатурн - 22.01.2019г. влиза в Ретро сянка/
Сатурн - 30.04.2019г. става Ретрограден/
Сатурн опозиция Слънце - 09.07.2019г./
Сатурн - 18.09.2019г. става Директен/
Сатурн - 24.12.2019г. излиза от Ретро сянка/


Уран - 20.04.2018г. влиза в Ретро сянка/
Уран - 07.08.2018г. става Ретрограден/
Уран опозиция Слънце - 24.10.2018г./
Уран - 06.01.2019г. става Директен/
Уран - 23.04.2019г. излиза от Ретро сянка/

Уран - 25.04.2019г. влиза в Ретро сянка/
Уран - 12.08.2019г. става Ретрограден/
Уран опозиция Слънце - 28.10.2019г./
Уран - 10.01.2020г. става Директен/
Уран - 26.04.2020г. излиза от Ретро сянка/


Нептун - 26.02.2018г. влиза в Ретро сянка/
Нептун - 18.06.2018г. става Ретрограден/
Нептун опозиция Слънце - 07.09.2018г./
Нептун - 22.11.2018г. става Директен/
Нептун - 15.03.2019г. излиза от Ретро сянка/

Нептун - 28.02.2019г. влиза в Ретро сянка/
Нептун - 21.06.2019г. става Ретрограден/
Нептун опозиция Слънце - 10.09.2019г./
Нептун - 27.11.2019г. става Директен/
Нептун - 17.03.2020г. излиза от Ретро сянка/


Плутон - 21.12.2017г. влиза в Ретро сянка/
Плутон - 22.04.2018г. става Ретрограден/
Плутон опозиция Слънце - 12.07.2018г./
Плутон - 30.09.2018г. става Директен/
Плутон - 21.01.2019г. излиза от Ретро сянка/

Плутон - 02.01.2019г. влиза в Ретро сянка/
Плутон - 24.04.2019г. става Ретрограден/
Плутон опозиция Слънце - 14.07.2019г./
Плутон - 03.10.2019г. става Директен/
Плутон - 24.01.2020г. излиза от Ретро сянка/ЛУНАЦИИ И ЗАТЪМНЕНИЯ ПРЕЗ 2019Г.:


06 януари 2019г., 03:28ч. - НОВОЛУНИЕ 15025' Козирог - ЧАСТИЧНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/

21 януари 2019г., 07:16ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00052' Лъв – ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/


04 февруари 2019г., 23:03ч. - НОВОЛУНИЕ 15045' Водолей/

19 февруари 2019г., 17:53ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00042' Дева./


06 март 2019г., 18:03ч. - НОВОЛУНИЕ 15047' Риби/

21 март 2019г., 03:42ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 00009' Везни/


05 април 2019г., 11:50ч. - НОВОЛУНИЕ 15017' Овен/

19 април 2019г., 14:12ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 29007' Везни/


05 май 2019г., 01:46ч. - НОВОЛУНИЕ 14011' Телец/

19 май 2019г., 00:11ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 27039' Скорпион/


03 юни 2019г., 13:02ч. - НОВОЛУНИЕ 12034' Близнаци/

17 юни 2019г., 11:30ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 25053' Стрелец/


02 юли 2019г., 22:16ч. - НОВОЛУНИЕ 10038' Рак – ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/

17 юли 2019г., 00:37ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 24004' Козирог ЧАСТИЧНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ/


01 август 2019г., 06:12ч. - НОВОЛУНИЕ 08037' Лъв/

15 август 2019г., 15:29ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 22024' Водолей/

30 август 2019г., 13:37ч. - НОВОЛУНИЕ 06047' Дева/


14 септември 2019г., 07:33ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 21005' Риби/

28 септември 2019г., 21:26ч. - НОВОЛУНИЕ 05020' Везни/


14 октомври 2019г., 00:08ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 20014' Овен/

28 октомври 2019г., 05:38ч. - НОВОЛУНИЕ 04025' Скорпион/


12 ноември 2019г., 15:34ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 19052' Телец/

26 ноември 2019г., 17:05ч. - НОВОЛУНИЕ 04003' Стрелец/


12 декември 2019г., 07:12ч. - ПЪЛНОЛУНИЕ 19052' Близнаци/

26 декември 2019г., 07:13ч. - НОВОЛУНИЕ 04007' Козирог – ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ/


Скъпи приятели,
Ако искате да проследите всяко събитие в детайли,
както и движението на Луната през целия месец,
разгледайте нашия ЛУНЕН КАЛЕНДАР.
В него можете да се запознаете с точните дни и часове на фазите
Новолуние, Пълнолуние, Първа и Последна четвърт, кога са тъмните дни на Луната, в кой знак се намира всеки ден и кога настъпват периодите на Луна без курс. 
Очакваме ви! >>

За всеки един важен аспект и  конфигурации на планетите, следете
>> МЕСЕЧНИ ПРОГНОЗИ и >> ЛУННИ ХОРОСКОПИ 

За по-подробна информация, относно събитията през цялата 2018г., прочетете статиите ми в раздел >> ГОДИШНИ ПРОГНОЗИ 

А от тук имате възможност да се запознаете с всички останали главни събития през годината
>> АСТРО СЪБИТИЯ

 • Юпитер в Стрелец 8.11.2018г. – 2.12.2019г.
 • Сатурн в Козирог 20.12.2017г. – 17.12.2020г.
 • Лунни възли по оста Рак/Козирог есента на 2018г. до юни 2020г.
 • Затъмнения 2019г.
 • Уран в Телец - март 2019г. до май 2026г.
 • Марс – завършване на цикъл 2017г. - 2018г. и стартиране на нов цикъл октомври 2019г.
 • Венера – нов цикъл ноември 2018г. до юни 2020г.
 • Меркурий – ретроградност  2019г.
 • Нептун в Риби - от 2011г. до 2026г.
 • Плутон в Козирог - от 2008г. до 2024г.
 • Транзити и аспекти през 2019г. и отражението им на физическо, духовно и ментално ниво (по знаци)

както и много други...